- 4 Mart 2012
- 14.989
- 34.616
- 798
Sorununuzu bir tek ben mi anlamadım?Herkese merhaba, eminim daha önce benzer konular açılmıştır ama bizim durumla ilgili fikrinizi almak istedim. Kız kardeşimin (25) üniversiteden beri devam eden bir ilişkisi var. Sevgilisi kendisinden bir yaş büyük, bilgisayar mühendisi, işi gücü olan düzgün bir çocuk. Kardeşim de mezun olduktan sonra bir yıla yakın çalıştı, sonra yurt dışına dil eğitimine gitmek için işten ayrıldı fakat vize çıkmadı. Sevgilisi ile beraber başvurmuşlar ama ikisine de çıkmamış maalesef. Durum böyle olunca zaten bir süredir aleleri tanıştırma düşünceleri vardı, en azından ne yapacağımız belli olana kadar bu işleri aradan çıkaralım dediler. Birkaç ay önce ben ve annem çocukla tanıştık, içimiz ısındı gerçekten. Babamla da o arada tanıştırmak istedik ama amcamın hastalığı, sonrasında vefatı (bizi çok etkiledi) derken süreç uzadı. İki hafta kadar önce çocuk bizim eve yemeğe geldi ve babamla tanıştı. Gergin olmasına rağmen babamın tüm olgunluğu ile güzel biten bir akşam oldu. Ailesi bizden uzakta yaşadığı için çocuk gelmişken en azından kısa zaman içinde onlarla da tanışalım dedik. En son birkaç gün önce annesi ve babası ile yine yemeğe geldi. Ben işten döndüğümde çoktan gelmişler hatta yemek yenmişti, üstüne evde garip bir telaş vardı. Annemle kardeşim mutfakta sürekli bir şeyler hazırlıyor, herkesle sohbet edebilen babam içerde susmuş oturuyor ve çocuğun babası sürekli alakasız konular hakkında maalesef biraz da patavatsızca konuşup duruyordu. Annesi ve damat adayı çok sessiz ve çaresiz görünüyorlardı. Aile orta halli, babası esnaf annesi ev hanımı. Bizimkiler memur ama uçurum yok arada. Fakat çocuğun babası gerçekten problem, normalde konuşkan olan ben bile araya girip muhabbet kuramadım. Bir de tahmin ettiğimizden bir buçuk saat erken kalktılar. Onlar gittikten sonra da eve bir sessizlik çöktü, yorulmuştuk resmen. Şimdi de uygun zamanda bizim onlara gitmemiz gerekiyormuş sanırım. Bu durumda ne yapılır bilmiyorum, kardeşim eğer ciddi sorun olacaksa gerekirse ayrılırım bile diyor ama bir insanı ailesi ile yargılamak da zalimce geliyor. Siz olsanız nasıl akıl verirdiniz?
Olur yani her ailede çok konuşan da olur pısıp oturan da . Kardeşiniz sizin evhamınıza, aklınıza uyarsa hayat boyu mutlu olamaz.