Kardeşimin kiz arkadaşı ile gerildik

Küçük şeyleri büyütmeyin. Görmezden gelin. Tepenizede çıkarmayın. Bazı şeyleri o seçsin gönlü olur ama bazılarınıda kendi bütcenize göre alın. Kardeşiniz eşi sakın ufak şeyler o bunu dedi şunu yaptı diye sonradan büyüyüp kardeşinizden olmayın. Anneniz demek istediğini kendi desin o Annedir sonuçta.

Aynen öyle o kolayı oluyo diye muhattabı beni seçti bana söylemesi basitti cunku..
Bnde sonra sizin gibi düşündüm işi aile büyüklerine bırakıcam. Ben gerçekten dediği olsun diye uğraştım kötü niyetle asla yaklaşmadım maddi durum neyse ona gore yönelttim bana tepki vermesi basit olunca sert bi dille hemde konuştu dediginiz gibi annem söylediğinde sonucta bisey dese de daha yumuşak soyler

Siz yinede iyi olun. Güzel konuşun ama karışmayın fazlasına. Laf sokmayın. Kırmayın kırılmayın. Kardeşinizden olmayın. Ailesiniz hep görüşün. Oluyor böyle yanlış anlaşılmalar ben sevindim yinede istediğin olmasına deyin. Olsun bitsin. Aynen öyle size tepki basit olur.

Bu gelin hanimdan cekeceginiz var gibi,hayirlisi. Hic karismayin siz.
Aynen karışmayı düşünmüyorum daha doğrusu destek olmayi ben cekilince is aile buyuklerine kalinca hersey daha keskin dille belirtildigi icin seside cikmaz bizim ona saygi duydugumuz gibi oda bize duyar bana soylemesi basit te buyuklere ne yapacak bakalm .. boyle diyorum ama yine annemlerde istedigi olsun diye ugrasir bende öyle yaptım sonucu ters tepti buyuklere yapamaz sanrm

Kardesiniz net bir durus sergilemeli. Hele de maddiyat konusunda.

Zaten ogun konusurkende istediğinin ogun olmamasına cok uzuldum diye belirtmiştim

neyse geçti gitti atlattık biseyler ama bundan sonrasını ikiside büyüklerle muhatap olsun.. şimdiye kadar annemin olacaklara razı gelmeyeceğini kardeşim iyi bildiği icin araci beni yaptı ben hata yapmışım kendi dedikleri olsun kendileri halletsinler

anlayamadım, evler arası 15 dakika ve aileler öncesinde hiç tanışmadan isteme, söz, nişan hepsi beraber yapılacak ve bitecek mi?

eğer böyleyse anneniz haklı ve bence ille de anlayışlı olsunlar diye siz daha fazla müdahale etmeyin.

Kardesiniz net bir durus sergilemeli. Hele de maddiyat konusunda.
Aynen öyle Babam da öyle düşünüyor kız ona her şeyi belirtiyor ürünlerde maddi sınır bile çiziyor onu kardeşin de yapmalı ne uygununa gitmeli ne de en pahalısina cebine göre orta hallice halletmeli işleri diye belirtti gerisi onlara kalmış Yalvarsalarda aracı olmam artık aile büyükleri ile aralarında

Uyarıyı baştan almışsınız bundan sonrası daha iyi olur. Siz daha dikkatlı olursunuz. Herkes durması gereken yeri bilir. Bu olaydada vardır bir hayır.

Aynen öyle Abartmıyorum anlattıklarım başta Söylediklerim gibi
zaten iş kendilerine kaldıklarında annemin tamamen olayı Redd edeceklerini bildikleri için aracı beni soktular
Ben de az çok Annem Yumuşattım anca bu kıvama getirebilirim.. o da her şeyi Nasılsa bana söyleyebiliyor diye basit diye saydırıp durdu bana araya girdiğime bin pişman oldum keşke işi büyüklere bıraksaydım Her şey karşılıklı olsaydı ben aileme Onlara saygı duyun diye konuşma yaptım ama o bize asla saygı duymuyo maddi konuda o yüzden en iyisi çekilmek aradan

Uyarıyı baştan almışsınız bundan sonrası daha iyi olur. Siz daha dikkatlı olursunuz. Herkes durması gereken yeri bilir. Bu olaydada vardır bir hayır.
Aklınca ayar verir gibi yaptı yani Ben maddi sınırı mı çizerim ama gelin olarak da her dediğimi yaptırırım a getirdi işi
Ben de ona belirttim açık açık Para benden çıkmıyor Sen ne dersen de büyükler ne derse yani maddi olarak neyi karşılarsa o olur dedim.. O da beni Anladı ki akşam yüzüme gülüyordu sorun yokmuş gibi Şimdilik sorun yok gibi yani ben aradan çekiliyorum
iş büyüklere kaldı Şimdi yaptırsın bakalım dediklerini ben onu arkadaş gibi yaklaştım ama demek ki sınırı çizmem gerekiyor Muştu Benim de.. her şeyin hayırlısı olsun inşallah da gönlünde bir şey kalmaz her dediği olur çünkü ben ona da belirttim maddi durumu neyse tek mağaza yok maddiyata göre gerekirse Bütün her yer dolaşılır yine de senin zevkine göre alınır diye söyledim Umarım anlamıştır beni

Kac ay once ayila bayila aldigim altin setini 1 kere bile takmadim cunki aldiktan sonra pisman oldum.
1 ay once ceket aldim ama 1 kere bile giymedim, anneme vercem. Etiketini bile sokmedim daha
2 hafta once de internetten ceket aldim, onu da begenmedim iade ettim.
Bir seyleri gozleri parlayarak aliyorum, eve gelene kadar aldigim seye sevgim bitiyor. Belki de o kiz da oyledir. Burda darilmalik bir sey gormedim. Bence sizin mesajiniz ayip olmus bir az.

ben olsam karışmazdım. tanışma adına sizleri evlerinde ağırlamaya tenezzül etmeyen insanlara bir de nişan alışverişi mi yapıyorsunuz? çekirdek aile tanışmaya gitseniz ne kadar masraf olabilirdi ki? siz de onları ağırlardınız, adetler konuşulurdu.

sonra yine isteme, söz, nişan bir arada olsun, onda sorun yok.

valla bu tutarsızlık beni öldürecek.
sevdik evleniyoruz, aileler çok mudahele etmesin, formaliteden bir tören yeter, tanışmasalar da olur ama nişan alışverişi yapsınlar, donuma kadar alsınlar... oldu.

işlerine gelen adetler yapılsın, gelmeyen eskidendi onlar.
siz ne diye müdahale ettiniz ki?
anneniz ne güzel söylemiş, evinde 2 çay ikram etmeye erinen insanlar için neden alışveriş yapılsın?

Konu biraz farklı Yani ben ürünü değiştirdi diye asla ona mesaj atmadım onun içindekini anladığım için elindekileri dile döksün diye yazdım o da döktü yani aradaki konuşma Aslında maddiyat üzerine biraz ürün değiştirme meselesi değil Benim kırıldığım nokta mesajı atma sebebim de değil yani Öyle gözüküyor ama işin gidişatını da konuşmalar başka yere gidiyor Tabii ki de beğenmediği şeyi değiştirir Sonuçta insanız Ogün beğenir ertesi gün içine sinmez ben buna tepki vermedim yani içimdeki En azından o değil

Sizi anladim ama sizin mesajinizdan sonra o konusma olmus. Oyuzden en başta hatayi siz yapmişsiniz.
Sizi de anliyorum. Buna benzer olayi ben de yaşadim ve en son abimin nişanlisiyla telefonda kavga cikti. Kiz telefonda aglamalar, bayilmalar. Boyle konularda en iyisi karismamak.

Zaten bu kızın düşüncesi böyle Ailesi Belki de tamamen başka düşünüyor Ailesi Kıza demiş önce çocuğun ablası gelsin bir konuşalım adetlerin neymiş öğrenelim ona göre biz de davranırız diye belirtmiş buna rağmen üstüne basa basa tek seferde olsun nişanı Biz Sizin elinize verelim çıkın gidin dedi yani bize gelmeyecek misiniz bohça getirmeye dediğimde gelemeyiz dedi eminim Ailesi başka düşünüyor akalım gidişat neyi gösterecek Zaten aradan çekiliyorum işi anneme bırakıyorum annem gerçekten mantıklı konuşmuş şimdi daha iyi anladım İyi olmak için Sırf dediği olsun diye uğraşıyorum ama karışmayıp el olmak en güzeli
Annem de sizin gibi düşündü iç bir ikram yapmasını da gerek yok İnsan bir konuşmaya çağırır dedi

Aynen öyle En azından kendimi anlatabildiğim e Sevindim Ama karışma mam gerektiğini de anladım en iyisi işi aile büyüklerine bırakmak bana söylemek basitti o muhatap beni görmek istedi ben çekilince aradan büyüklerle hallede biliyorsa halletsin ler işlerini

adetse ya tam yapsınlar ya yapmasınlar.
bence de gençler aralarında anlaşmış zaten evlenecekler, aileler çok yüz göz olsun istemiyor olabilirler, gereksiz git-gel komşuculuk oynar gibi, ne o öyle diye düşünmüş olabilirler, ama böyle düşünen kadın nişan alışverişi de beklemesin. madem o kadar modern yaşamaya hevesli :)

anlayışı olmak, karışmamak başla, hiç yerine konmaya razı gelmek başka.
bırakın anneniz bildiği gibi yapsın.

Bazi insanlar dusuncelerini yuz-yuze soyleyemiyor, mesajda soyluyor. Belki de oyuzden kiz mesajda dokmus icini. Kendimden bilirim, esimle bile tartisirken mesajda yaziyorum dusunduklerimi. Bence kiza da kirilmayin.
Hic bir seye karismayin ama eminim ki, yardim isteseler koşa-koşa yardim edeceksiniz ama calisin hic bir fikir soylemeyin )))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…