• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin kiz arkadaşı ile gerildik

Bazi insanlar dusuncelerini yuz-yuze soyleyemiyor, mesajda soyluyor. Belki de oyuzden kiz mesajda dokmus icini. Kendimden bilirim, esimle bile tartisirken mesajda yaziyorum dusunduklerimi. Bence kiza da kirilmayin.
Hic bir seye karismayin ama eminim ki, yardim isteseler koşa-koşa yardim edeceksiniz ama calisin hic bir fikir soylemeyin )))
Aynen söylediklerinize katılıyorum doğru

bende eşime bazı seyleri mesajda söylerim ama yinede en uygun dili seçerim bu kim olursa olsun bodoslama sert bir dille konuşmam
onun ben maddi sinirimi çizerim siz nasılsa saygı duyuyorsunuz ama sizin maddi çizginize gelince isler kirilirim hoş karşılamam demicekti.. ben onun arkadaşı değilim bu işlerde muhatap seçtiği kişiyim
bende bu yollardan geçerken gorumcemle yüz-göz olmuşluğum oldu ben maddi sinirimi belirttim ama karşı tarafida kabullendim bende isterdim hep en iyisi olsun oyuzden yaptığını hoş karşılamadım evet kirilabilir kaldiki durup dururken maddi çizgiyi çeken kendisiydi biz belirtincede kirildiysa ben üzüldüm falan deseydi kizda mahcupluk sıfır o çizgiyi kendi çekmese anlicamda tepkisini iste.. .

adetse ya tam yapsınlar ya yapmasınlar.
bence de gençler aralarında anlaşmış zaten evlenecekler, aileler çok yüz göz olsun istemiyor olabilirler, gereksiz git-gel komşuculuk oynar gibi, ne o öyle diye düşünmüş olabilirler, ama böyle düşünen kadın nişan alışverişi de beklemesin. madem o kadar modern yaşamaya hevesli :)

anlayışı olmak, karışmamak başla, hiç yerine konmaya razı gelmek başka.
bırakın anneniz bildiği gibi yapsın.
Ayy sonunda beni anlayan biriyle sohpet etmek iyi geldi gerçekten.. :)
Dediginiz gibi iste anlamışsınız beni o söylerken sorun yok biz söyleyince kötü olduk yani ben belirtince. Neyse iş daha başlamadı zaten hele bi gidilsin ben karışmayınca dediğinin olamayacağını anlar en azindan tanışma olmadan annem hayatta kiz istemeye gitmez yani babam onden kadinlar gitsin adetleri öğrensin dedi bana araya gir dediklerinde ben karışamam derim aralarında halletsinler :))

Ya ben size hak verdim açıkçası.
Madem kendisi maddi sınır koyuyor ve bunu belirtiyor , karşı tarafın neden maddi durumuna saygı göstermiyor ?
Ayrıca o anda söyleyip almalıydı isteğini kaç yaşında insanlarsınız ağzı dili yok mu , sonradan gidip değişmesi sinsilik .
Oturup konuşun herşeyi madem uyguna kaçılacaksa iki tarafta kaçsın.

Merhabalar ben evliyim. erkek kardeşim var 1 sene once benim cok samimi olmadığım bir tanıdığım kiz ile tanısmalarına hatta sevgili olmalarına sebep oldum..

anlaştılar hersey cok iyi gitti kardeşim sıkıştırdı istemeye gelelim diye artik kızı.. kizda ailesi ile konuştu gidilecek yakında ve olaylar boyle başladı .bana sürekli gelirler caya kahveye kızıda daha once tanıdığım icin aramızda isinmama gibi bi sorun yok ama sadece kardeşimle gelir yani baska başbaşa görüşmeyiz... isteme soz nisan gidişatını konuştuk bi aksam.. kiz dediki ben isteme aksami yani ilk gelisinizde isteme soz nisan hepsi bir istiyorum durumum yok, baska bi topluluk karşılayamam bi seferde hallolsun dedi
bende annemlere açtım konuyu annem ilk başta hayır desede (onuda aciklayacagim) babam saygı duydu cunku annemlerinde durumu cok lux degil.
Annemin karşı cikma sebebi daha ailesini tanimadan nisan alışverişi nasil yapayım kimseyi tanımıyorum taki tuku işine girmem yuzukle bir bilezik yaparim oda bana saygı duysun.. belki ailesi bizi istemicek kızı istemeden nasil göndereyim sizi nisan alisverisine dedi
kardeşim icin x'sin parası varsa nisan bohcasını hazırlasın ben ilk etapta kimseyi tanimadan harcama yapmam dedi.. bu arada annemle kiz tanıştı ama samimiyet yok bir iki kere gitti annemin yanına.

Sonra kardeşim bugun aradi alışveriş yapalım biraz ben anlamam dedi.. bende gençlerin yaninda durdum istedikleri olsun gönülleri kirilmasin gibisinden annemde az cok ikna eden benim.
Alisveriste bi ürün alınacak kızla o urun hakkında konusuyoruz mağazada ben tamamen fikir verme amaclı gittim benim dedigim alınacak diye değil.. sonucta onlar evleniyo onun kullanacağı ürünü ben niye beğeneyim. Nyse iki urun arasında kaldık biri diğerinden daha uygun o bana sence hangisi dedi bende uygun olanını belirttim

cunku kiz maddi durumum yok bukadarlik bisey beğeneceksin diye sürekli kardeşime cümleler kullanıyo aldığı ürünlerde orta hallide degil hep en uygunu yani bohcaya çıkacak türden degil hep günlük tarzi... bende alışveriş yaparken kendisine hep diyorum ona alinacaklarin bohcaya koyulacak dugune gitmelik klasik tarzda olsun diyorum
çirkin bisey yada en uygun biseye yoneltmiyorum o yollardan bende gectim sonucta
nyse o bakılan ürün zaten bu arada pahali bisey sadece seçenekler arasındaki uygun olanı dedim tamam dedi onu aldı orda bi sorun yoktu

ertesi gün kardeşimle ne konuştuysa gidip degstrmisler bende kıza dedimki bidaha beğenmediğin biseye o anda tepki ver arkamdan gidip değiştireceksen beni boşuna sürüklemeyin... ben ogunde fikir verme amaclı geldim beğenmedim deseydin... ilk defa tanimiyosun beni çekindin diyeceğim ama bir senedir vakit geçiriyoruz acik acik herseyde fikirlerini beyan ediyosun dedim

sonra açıldı tabi sen maddi olanak sundun ben beğenmediğim şeyi almak zorunda kaldm diye basta da ben begenmedim diye degl kardeşin beğenmedi diye değiştirdik dedi.. bende ogun orda deseydin madem baska yere bakılırdı dedim parasını vermediğim biseye müdahale edemedim ve kirildim maddi olanak sundun diye dedi

ben iyice çıldırdım senin herşeyine saygı duyuldu herseye maddi sinir çizen sendin kimse bisey demedi ben seçenekler arasından sadece ufak bi fark olana yönelttim diye banami patliyosun benden para çıkmıyo ürünü bende giymeyeceğim ogun diyemedin ama masallah diyebiliyosun smdi kırıldım diye.. yüzüme soyleyemedigin seyleri mesajdada yazma bida dedim..

ben kızın dedikleri olsun diye annemden fırça yedim herseyi eksiksiz olsun diye bir şeyi alisveriste bizde bu alınmaz demedim.. en sonda demişki ben saygısızlık hata yapmadim bilseydim degistrmezdim demis.. okadar konuştuk bunumu anladın dedim tabiki senin dediğin istediğin olacak benim degil ben arkamdan bole bisey olmasına kizdim evet ama ogun deseydin yine senin dedigine giderdim dedim sonuç akşamına karşılaştık bisey yokmuş gibi kısa bi konuşma geçti

Not.benim mesaj atma sebebim ürünü değiştirmesi asla degil konuşma zaten farklı yerlere maddiyata gidiyor yani değiştirmesinde sorun buldum degil anlatmak istediğim konu..
cok abartili bir konu. faxla samimiyetin sonu

Tanışma , isteme , söz , nişan hepsi mi bir arada olcak onu anlamadım ben ?
Evleriniz arasında 15 dk varmış neden bu hepsini bir araya sıkıştırma çabası ?
Maddi durumum yok demiş tamam ama tanışmaya gittiğinizde çok bişey beklemezsiniz durumu bildiğiniz için bir çay kahve vs neyse bide kektir geçiştirilir hadi en en kötü yani en azından tanışma durumu ayrı olmalıydı bence tabi. Bu arada bende fitleşme taraftarıyım biz bir sınır çizmedik onlarda neye baktılarsa hep aynı fiyatlarda bişeye baktık eşimle yani o mutlu ben mutlu :KK5: ben değiştirmesine takılmadım maddiyatı söyleyip sınır çizip kendisinin o sınıra uymamasına takıldım bu arada annenizde fenaymış :halay:
O da kızın tavrından ötürü böyle muhtemelen, kız şimdiden ayağınızı kesmek istemiş sanırım sürekli gel git olmasın diye bilemedim kızı o_O

Bence saçmalamışsınız. Kız ucuz alıyor diye siz de tribe girmişsiniz. O ayrı siz ayrı. Sonra da peşine düşmüşsünüz. Biraz ağır olun.

Ayrıca sadece siz çaya gidebilirdiniz tanışmaya. Kız sanki bir şey saklıyor. Gidilip gelinsin istemiyor. Kız tarafından kimse de yokmuş. Bana şüpheli geldi.

Çok küçük bir mevzu büyük bir saygısızlık yok. Detaylarda boğulup kim haklı muhasebesi yapmakta yersiz bana gore. Niyet sorgulamaya da gerek yok. Belki gerçekten hakkınızda yanlış düşündü ama buda çok sıradan ve üzerinde durulması gereken bisey. Bu ilişkiler bu tarz küçük şeylerden bozuluyor bence üzerinde durmayin ve kardesinizin güzel günlerini birlikte yaşamaya calisin. Ve tecrübe evet ne olursa olsun isteseler de sorsalarda fazla fikir bildirmeyin ikisinde güzel sen karar ver deyin.

Bende sizi haklı buldum. Tanışma ayrı tutulabilirdi hiç mi evlerine misafir gitmiyor tanışmada ne masrafı olacak. Herşeyi bir araya sıkıştırmanın anlamı yok.
Ayrıca herkesin maddi imkanları bellidir, bir taraf sınırları zorlasın diğer taraf yapabileceğinide yapmasın olmaz.
Şu nişan-düğün zamanlarında streste hat safhada oluyor size tavsiyem hiç birşeyi mesajla halletmeyin ve sınırınızı koruyun.

Bana ilk başta kendim beğenmedim demedi kardeşin beğenmedi dedi Sonrasında da gerçekleri söyleyince biraz bozuldum ben direkt senin dediğini almak zorunda kaldım sen maddi seçenek sundun tarzında konuştuğu için bozuldum yani açık açık O da gerçekleri söylemedi bana yani peşlerinde dolaştığı mı üzüldüm Onun dediği oldu diye değil yani Tabii ki de değiştirir Fikri değişir beğenmez Ama sorun olduğu belli yani başta inkar edip Sonradan da benim üstüme yürümesini kaldıramadım Sonuçta istekler olsun diye peşlerinde dolaştım dolaşmaz olaydım araya girmeseydim onların alışverişi yapamayacak da kardeşim annemin tepkisinden çekinip çıkmazdı

Bence çok gereksiz ve abartılı tepki vermişsiniz çok begendigin bir şeyi bile eve gelince daha salim kafayla düşünüp değiştirdiğimiz oluyor. Renkle belirttiğim kısımda da siz önce tepki çekecek bir mesaj yazdığınız için bunları demiş oda yine ilk tepki veren sizsiniz. Bu arada benim kardeşimde de gorumcemde de erkek tarafı ayrı memlekette oldukları için tanışma oldu 1 kere sonrasında isteme siz nisan bunda da abartacak bir durum yok
Benim görümcem çocuklarıma bir hediye aldiginda çoğu zaman degistiriyorum çünkü zevklerimiz inanılmaz zıt ve kendisi cok buyuk giydirmeyi sever cocuklarina , benimkilere de oyle alıyor değiştiriyorum bu 10 yıldır hep sorun oluyor her seferinde alinganlik yapiyor yada tartışma çıkarıyor siz de de ileride böyle mi olucak bu durumda peki ?

Ben seni hakli buldum ya. Kiz her seferinde uygun fiyatli seyler aldiriyorsa, ona da uygun fiyatli seyler alinmali fikrimce.

Bu daha fragmandı. Yakında vizyonda, diyesim geldi. Daha çok şey yaşayacakmışsınız gibi geliyor. Burada kardeşiniz nerede onu anlayamadım. Adamı bir de kolundan tutup, ben bunu beğenmedim diye daha pahalısını almaya mı götürmüş. Tamam beğenmemiş olabilir normal ama ben utanırım karşımdakine her şeyi kısıtlı aldırıp, kendim en iyilerini almaya. Ayrıca ben bunu beğenmedim hadi değiştirmeye gidelim, beğendiğimi alalım sen üstünü tamamla demek... bilemedim.

Kimse de kusura bakmasın. Kadının çeyizi erkeğindkinden daha gösterişli, daha bilmem ne olurmuş demesin. Eskidendi o. Neden efendim? Çünkü eskiden çeyiz serme diye bir adet vardı. Çeyizler, nişan bohçaları serilir komşular gelir bakardı. Şimdi nerede öyle bir adet?

Ben sizi anladım. Ailelerin içli dışlı olunması istenmiyor olabilir ama öncesinde aileler tanışmalıydı. Onlar konuşmalı ve kararı onlar vermeliydi. Kardeşiniz çok pasif maalesef. Hep onun dediği olsun, hep onun istediği yapılsın, hep öyle olsun bu ne yahu!

Benim ailem tanışmak istiyor diyecekti erkek kardeşiniz. Anne babanız kabul etmese, bakın nasıl kıza gidip size bir çay kahve içmeye gelelim demek zorunda kalacaktı.

Tipik görümcelik başlamış kıza da kardeşinize de hayırlı olsun...Unutmayın en çok zararı kardeşiniz yaşar. .benim eşim ablasını bu hareketleri gördükçe Ablası yla görüşmeyi kesti...evini eşini tercih edecek ablasını değil ya kardeşiniz de....yanı kardesinizi sözde değil gerçekten seviyorsaniz bu tavirdan vazgeçin. ..kazanamazsiniz bu cekismeleri. .

İster iyi niyetli ister kötü niyetli olun, uzak durun.
"Nişanımda şunu yapmadı, bunu yaptı, düğünde onu almadı" diyen tipler asla bunları unutmuyor hep pişirip pişirip önünüze getiriyor. İçlerinde ukte kalıyormuş. Kardeşiniz halletsin bu konuları.

Kendine aldığı bir şeyi değiştirdi diye hem se parasını sizin ödemediğiniz bir üründe, hedap sorma hakkını nereden buldunuz acaba?
Ömrünüzde 1 tane bile ürünü değiştirmemişseniz, iade etmemişseniz ancak saygı duyarım ama sanmıyorum.
Tüketici olarak cayma hakkı varken, siz o olsun diye fikir beyan ettiğiniz için kanun mu oldu dediğiniz!
Kendinizi bu kadar önemsemeyin lütfen, dediğiniz yapılmadı diye girdiğiniz trip başka şeylerin birikimi olmalı.
Kesinlikle katılıyorum. Kız da yazık, ne her iki aileyi de yormamak için bir sürü isteğinden feragat etmiş yine de yaranamamis.
Salak bir kızmış demek ki . "Onu da istiyorum,bunu da istiyorum" diye diretseydi, sizden set set takılar isteyip gönlünce nişanını finanse etseydi, düğün bohça için de gücünüzün yetmeyeceği şeylere yonelseydi ondan kıymetlsi olmazdı.
İnsanlarin çift olarak kendi paralarıyla aldıkları şeylere neden karistiniz ki, 'gorumce olsam onlarla gitmezdim' demissiniz. Asıl görümceler gider yanlarında,kız alışveriş yapmayı bilmiyormuş gibi akıl verir durur,sonra da gereksiz yere tatsızlık cikarir. Sizin yaptığiniz da tam.olarak bu
Ayrıca gerilmek istemiyorsanız susmak gibi bir seçenek var. Onu deneseydiniz gerilmezdiniz.
Ki kendiniz para bile vermemişsiniz. Size ne, isterse değiştirir,isterse bir gün evinde kullanmaz.. belki de eve gidince arkadaşlarıyla paylaştı,biri o markadan memnun kalmadığını söyledi,kız da degistirdi
Çok mu imkansız bir ihtimal?
Daha geçen hafta arkadaşım yeni konuşma basladigi çocuğa bir oyuna bilet Almisti, ben tiyatroyu seviyorum diye bana söyledi, "biz de Suna gideceğiz" diye. Ben de oyunun gerçekten cooook kötü ve gereksiz uzun olduğunu,ayrica yersiz cinsellik içerdiğini ve birlikte giderlerse çok memnun kalmayacaklarini söyledim. Oyuna 3 gün kala değiştirdiler biletleri.
Bunun gibi herkes baskalarina danisip aldığı şeyi değiştirebilir. Tüketici mahkemesi karismazken siz neden bu kadar alindiniz ki?
Size gelmedi hiç kardeşiniz yokken diye üzülmüşsünüz ama böyle devam ederseniz kardeşiniz varken de gelmemeye başlayacak. Çok az kalmiş

görümcelik yapmamış olsanız bile fevri çıkışınız var.. benimde kardeşim nişanlı inanın agzımı açmaya korkuyorum.. yanlış anlarda kardeşimle aram bozulur diye.. kız ne derse siz bilirsiniz başka cümlem yok.. çünkü beni ilgilendirmez. adım görümce herşeye çok daha fazla dikkat ediyorum.... benim fevri çıkışım kardeşimin mutsuzlugu demektir... o öyle yazsa bile sizin kardeşinizi düşünüp siz bilirsiniz deyip kestirip atmanız lazımdı fazla uzatmışınız..

bunlar ufak seyler takilmayin bidakine gitmezsiniz herkes ne isterse onu alir ama maddi kismi sen degil kardesin konussun

Oncelikle bu alisveris sizi ilgilendirmiyor. Annen konusabilir ancak fiyatlari hususunda. Birbirlerini yeselerde uzak durmalisiniz ayrica degistirebilir esyalari, kizin belli durumu yok.

Back