• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin kiz arkadaşı ile gerildik

Karışmayın,
her şeye alınıp bu kadar büyütmeyin,
evlenme hazırlığındaki bir genç kıza
etik dersi vermeyin ve
gelin hanımla mesaj yoluyla tartışmayın.
Gençleri biraz hoş görmek ve tatlılıkla yaklaşmak lazım diye düşünüyorum.
Onlar düşüncesizlik etse bile.

Belki akli onda kaldi alirken farkina varmadi değiştirdi, ilk mesaji atan ya da arayıp söyleyen sizsiniz madem beğenmedin neden demedin değiştirdin gibi, olabilir yani yani o an diyememistir sonra hic içine sinmemistir bunu olay yapip söylemenize gerek yoktu. Ayrica kiz surda haklı maddi olanak sağlandi demiş eğer biri alıyorsa genelde uygun olani seçiyor insan ister istemez siz fikir belirtincede ezilmiş onu seçmiş bu kadr cellalenilecek birşey yok. Siz farkında değilsiniz ama hem bana sordu hem aldi hem degsitirdi diyorsunuz bunda büyütülecek birsey yok ama siz yazdığınız şeylerle kizi kışkırtıyorsunuz. Arkadanizdan konuşmuş vs gibi valla üzüldüm kiza bunun lafini bile ermemeliydiniz.

Size fikir sordugunda sen hangisini begendiysen icine siniyorsa onu al deseydin gelin hanim istedigini alacakti evet bir psikolojik baski olmus mecburen uygun olanini almis daha cok siz de hata buldum siz şimdiden boyle fevri olursaniz sogukluk olur gelin hanim da bir sorun gormedim.

değiştirmesini büyütmeniz yanlış
olaylara müdahale etmeniz de yanlış
siz annenizi ikna ettniz diye kendinizi birşey sanmışsınız
bu olay patlarsa, sizin yüzünüzden yapılmış olacak bunca masraf
karışmayın büyüklerin işine

insan kendi aldığını beğenmeyip değiştiriyor sizikini değiştirmesi problem değil
sonuçta giyecek olan o
abartmışsınız
ama ailenize müdahale etmeyin
kız dengesiz gibiyse

Merhabalar ben evliyim. erkek kardeşim var 1 sene once benim cok samimi olmadığım bir tanıdığım kiz ile tanısmalarına hatta sevgili olmalarına sebep oldum..

anlaştılar hersey cok iyi gitti kardeşim sıkıştırdı istemeye gelelim diye artik kızı.. kizda ailesi ile konuştu gidilecek yakında ve olaylar boyle başladı .bana sürekli gelirler caya kahveye kızıda daha once tanıdığım icin aramızda isinmama gibi bi sorun yok ama sadece kardeşimle gelir yani baska başbaşa görüşmeyiz... isteme soz nisan gidişatını konuştuk bi aksam.. kiz dediki ben isteme aksami yani ilk gelisinizde isteme soz nisan hepsi bir istiyorum durumum yok, baska bi topluluk karşılayamam bi seferde hallolsun dedi
bende annemlere açtım konuyu annem ilk başta hayır desede (onuda aciklayacagim) babam saygı duydu cunku annemlerinde durumu cok lux degil.
Annemin karşı cikma sebebi daha ailesini tanimadan nisan alışverişi nasil yapayım kimseyi tanımıyorum taki tuku işine girmem yuzukle bir bilezik yaparim oda bana saygı duysun.. belki ailesi bizi istemicek kızı istemeden nasil göndereyim sizi nisan alisverisine dedi
kardeşim icin x'sin parası varsa nisan bohcasını hazırlasın ben ilk etapta kimseyi tanimadan harcama yapmam dedi.. bu arada annemle kiz tanıştı ama samimiyet yok bir iki kere gitti annemin yanına.

Sonra kardeşim bugun aradi alışveriş yapalım biraz ben anlamam dedi.. bende gençlerin yaninda durdum istedikleri olsun gönülleri kirilmasin gibisinden annemde az cok ikna eden benim.
Alisveriste bi ürün alınacak kızla o urun hakkında konusuyoruz mağazada ben tamamen fikir verme amaclı gittim benim dedigim alınacak diye değil.. sonucta onlar evleniyo onun kullanacağı ürünü ben niye beğeneyim. Nyse iki urun arasında kaldık biri diğerinden daha uygun o bana sence hangisi dedi bende uygun olanını belirttim

cunku kiz maddi durumum yok bukadarlik bisey beğeneceksin diye sürekli kardeşime cümleler kullanıyo aldığı ürünlerde orta hallide degil hep en uygunu yani bohcaya çıkacak türden degil hep günlük tarzi... bende alışveriş yaparken kendisine hep diyorum ona alinacaklarin bohcaya koyulacak dugune gitmelik klasik tarzda olsun diyorum
çirkin bisey yada en uygun biseye yoneltmiyorum o yollardan bende gectim sonucta
nyse o bakılan ürün zaten bu arada pahali bisey sadece seçenekler arasındaki uygun olanı dedim tamam dedi onu aldı orda bi sorun yoktu

ertesi gün kardeşimle ne konuştuysa gidip degstrmisler bende kıza dedimki bidaha beğenmediğin biseye o anda tepki ver arkamdan gidip değiştireceksen beni boşuna sürüklemeyin... ben ogunde fikir verme amaclı geldim beğenmedim deseydin... ilk defa tanimiyosun beni çekindin diyeceğim ama bir senedir vakit geçiriyoruz acik acik herseyde fikirlerini beyan ediyosun dedim

sonra açıldı tabi sen maddi olanak sundun ben beğenmediğim şeyi almak zorunda kaldm diye basta da ben begenmedim diye degl kardeşin beğenmedi diye değiştirdik dedi.. bende ogun orda deseydin madem baska yere bakılırdı dedim parasını vermediğim biseye müdahale edemedim ve kirildim maddi olanak sundun diye dedi

ben iyice çıldırdım senin herşeyine saygı duyuldu herseye maddi sinir çizen sendin kimse bisey demedi ben seçenekler arasından sadece ufak bi fark olana yönelttim diye banami patliyosun benden para çıkmıyo ürünü bende giymeyeceğim ogun diyemedin ama masallah diyebiliyosun smdi kırıldım diye.. yüzüme soyleyemedigin seyleri mesajdada yazma bida dedim..

ben kızın dedikleri olsun diye annemden fırça yedim herseyi eksiksiz olsun diye bir şeyi alisveriste bizde bu alınmaz demedim.. en sonda demişki ben saygısızlık hata yapmadim bilseydim degistrmezdim demis.. okadar konuştuk bunumu anladın dedim tabiki senin dediğin istediğin olacak benim degil ben arkamdan bole bisey olmasına kizdim evet ama ogun deseydin yine senin dedigine giderdim dedim sonuç akşamına karşılaştık bisey yokmuş gibi kısa bi konuşma geçti

Not.benim mesaj atma sebebim ürünü değiştirmesi asla degil konuşma zaten farklı yerlere maddiyata gidiyor yani değiştirmesinde sorun buldum degil anlatmak istediğim konu..
Bence sız yada baskası alısverıse karısmasın ıkısı gıdıp alsın ne alıyorsa ne butcelerıne uygunsa. Arada kötü olmaya gerek yok. Ve önce aıleler bır tanıssın ısteme günü belırlensın. Ona göre cümbür cemaat gidip isteme söz nişan halledin. Ayrıca kız sürekli gelmek zorunda değil çünkü bazı insanlar erkek tarafından adım bekler tıpkı benım gıbı kaynana adayı arasa bır kac kez caya davet etse tatlı yaklassa o kızda acılıp ısınacaktır ama erkek tarafı uzak durdukca bız gelınlerde malesef soguk kalıyoruz ve ısınamıyoruz.

Merhaba ,dediğiniz gibi iyi niyetli olduğunuza inanıyorum.Ama bence de gereksiz alinmissiniz.Bende içime birşey tam olarak sinmezse ,gider 100 defa da olsa değiştiririm .Bir de anladığım kadarıyla su iç çamaşır takımı vs gibi sanırım ,biraz pahalı oluyorlar birdaha alma imkanı yoksa almışken kullanayim demiştir .
Yüzünüze o an bişey diyenemis olabilir veya sonradan ayrıntılı bakınca hoşuna gitmemiştir .üstünüze alınmayın ve lütfen direk bir saygısızlık yapmıyorsa böyle küçük şeyler için tartışmayın sonra o soğukluk kapanmıyir maalesef ..
Not:bir gelin :)

Yil olmuş 2019 ve kadinlar halen kv'desinden don, makjaj bekliyor. Millet biber alamiyor, kendi maddi durumu kötu ama doğru düzgün tanimadiği kadinin kredi kartini kullanmakta beis görmüyor. Hemde pahali ürünleri almak için. Sebeb? Ilerde kadinin oğlu ile seks yapacak.

Mutsuz evlilik loading 3..2....

Annenizi de sizi de haklı buldum.
Mesajlaşma hoş olmamış ama takıldığınız konuyu anladım. Hiç karışmayın bundan sonra. Kendi bildiklerini yapsınlar

İyi ki görümce değilim ya. Görümce olunca hep kötü olan sen alıyorsun.
Ayrıca kizin akli da bir tuhaf. Aranızda 10 saatlik mesafe yok anladığım kadarıyla niye tek seferde tanışma söz nişan oluyor. Madem öyle Nisan alışverişi şu bu derdine düşecek ilk bir gidip gelme olsaydı, bir konuşulsaydi. Yani bir yemeğe alacak kadar da mi durumu yokmuş.bence siz bu çiftin hicbir şeyine karismayin. Size patlarlar

Beni istemeye geldiklerinde bir iki makyaj malzemesi, parfum ve bluz-etek getirmislerdi, bir de yuzuklerimizi.. yeter de artar zaten, icten gelerek begenilerek alinan bi kac parca bisey kavga gurultuyle alinandan iyidir. Mecburi bisey olmamali bu alisverisler.

Size gereken yazılmış.
Ben de sonradan gidip değiştirdiler diye kıza azarlar gibi mesaj atmanızı yersiz ve haksız buldum.

Kaldı ki insanların fikirleri değişir. Ben 2 gün önce sipariş verdiğim çantayı daha gözümle görmeden değiştirsem mi diye düşünüyorum..

Size saygısızlık bunun neresinde? Bu kadar benmerkezci olmayın. Kızın boşu boşuna kalbini kırmışsınız. Siz yazmasanız onun bir şey diyeceği yokmuş. Deme zorunluluğu da yok zaten. Size değiştirin dememiş ki gidip istediğini almış..

Annenizde de ilk günden nazlar kaprisler. Tebrikler kötü görümce oldunuz bile. Kızın işi zor..

Son düzenleme:
Sizi hatalı buldum. Gidip ürünü değiştirmeleri önemsiz bir konu, mesaj atmamalıydınız. Gerginliği siz başlatmışsınız kusura bakmayın. Orda onu beğenmiş sonra fikir değiştirmiş olabilir. Size nezaketen fikir sormuşlar, karar onların. Anneniz de haklı değil maalesef.

Ayrıca şu nişan alışverişi gibi adetler uygulamasa artık keşke. İnsanlara huzursuzluktan başka birşey getirmiyor. Evlilik ihtiyaçlarını evlenecek bireyler gidip seçip alsınlar işte.

Ürünü degistirmesinde bir sorun yok,icine sinmediyse degistirebilir,ama evler arasi 15 dk bir mesafede niye tanisma olmasin ki burasi biraz tuhaf olmus bence cok bir masraf gitmez ki tanismaya,sonra yine istedigi gibi soz ve isteme bir arada olurdu.

Değiştirmesi sizi niye bu kadar gerdi ki? Sonradan içine sinmemiş değiştirmiş işte. Gerginlik çıkaran siz olmuşsunuz.

Bir de ilk başta herkesi toplamak gerekmiyor. Önce aileler tanışabilir. Dışarıda bir yemekte bile olabilir yani.
Sonra bir gün kararlaştırılır söz nişan aynı gün yapılır.

Bazen insan kendi kendine beğenip aldığı birşeyi bile gidip değiştiriyor sonradan fikri değiştiği için. Gayet doğal, normal birşey. Ben bozulacak kızacak birşey göremedim. Niye bu kadar büyüttünüz ki.

Ben de dahil çevremde tanıdığım bir çok insan ( düğün gibi nişan yapmayacaklarsa) bir kerede isteme gecesi halletti sözü nişanı falan. Bunun maddiyatla çok alakası yok anneniz gereksiz sorun çıkarmış.

Ürün değiştirmek kızın en doğal hakkı. Hepimiz yapıyoruz bunu. Bu konuda mesaj atmanız da gereksiz yere sorun yaratmak olmuş, istemediğiniz şeyler duymuşsunuz.

Yani iki konuda da kız haklı, problem sizde.

Yil olmuş 2019 ve kadinlar halen kv'desinden don, makjaj bekliyor. Millet biber alamiyor, kendi maddi durumu kötu ama doğru düzgün tanimadiği kadinin kredi kartini kullanmakta beis görmüyor. Hemde pahali ürünleri almak için. Sebeb? Ilerde kadinin oğlu ile seks yapacak.

Mutsuz evlilik loading 3..2....
Herkes, kızın değiştirmek istemesine takılmış. Fakat ben, nişanlısını koluna takıp değiştirmesine takıldım. Bir şeyi aldıysak ve beğenmediysem gider kendim değiştirir üstünü tamamlarım. Nişanlıyı koluma takıp gitmek, ben diğerini beğenmiştim değiştireceğim ama diğeri daha pahalıydı gel değiştirelim öde demektir. Utanırım öyle bir şey yapmaya doğrusu. Ben de okurken gecelik takımı falan diye düşündüm.

Bende de var o iki takımdan. Bayağı bir parçası da var içinde. Saten sabahlık gecelik, pijamaları, şortlu askılı takımı falan. Galiba 6.5 senedir 4 defa ya giymişimdir ya giymemişimdir. Daha o saten sabahlığı giyinip, şu meşhur topuklu terliklerle evde gezineni görmedim. Daha minimal tarzda gecelikler daha hoş ve şık bence.

Back