- 28 Ocak 2016
- 4.066
- 2.779
- 83
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
İyi de bu sene asgari ücretle çalışan adam seneye doktor olup 20 bin maaş almayacak ki...
Yani asgari ücretle çalışan insanlar da evleniyor mesela.
Kız yönetiyorsa yönetiyor, adam bundan hoşlanmış demek ki. Olabilir. Bazıları ailesinden otorite bulamayınca eşten arıyor alan razı veren razı.
Karşı tarafın davranışlarında bir aksilik yok, bazı aileler sıcaktır. Ben değilim mesela ama bu bir sorun değil.
Ben karışmayın. Aralıkta 25 inde sözlense kimbilir ne zaman evlenir...
Yaşı da 18 değil ki.
mesele zaten ikisinin çalışıp ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma gelmeden hemen evlenmek istemeleri. hem aileden maddi beklenti içine girip hem de müdahale hakkınız yok denmesini doğru bulmuyorum. diğer detayları anlatma sebebim durumu daha iyi değerlendirebilmeniz içindi.
Tabii ki de değil orada haklısınız ama diğer yönleri de vurgulamışsınız işin sadece maddi yönünden bakmadığınızı anladım. Kızın acele etmesi de hemen evlenmek için tabii iş uzarsa suyu çıkar sizler vazgeçirirsiniz diye korkuyordur. Bir benzeri akrabamın başına geldi aynı hızda evlilik oldu şimdi burunları borçtan çıkmıyor. Tüm düğün masrafını da kardeşinize yıkar bu kız. Hemen aşık olduğunu zannetmiyorum aradığı saf kişiyi bulmuş evirip çeviriyor. Evlenirlerse de hemen çocuk yapar bak demedi deme :)
Kardeşinize 'piyango' muamelesi yapiyolar sanki ya,boyle kismet bi daha bulunmaz vakit gecirmeden evlendirelim mantigi.
Anneniz birlikte oturmayi kabul etmesin,maddi olarak hediye takı takmaktan ötesine karisamayiz deyin.
Bana da hic iyi niyetli gelmedi bu durum. Kayinvalidenin bogaz manzarali evinden ona ne ?
Benim akrabam da böyleydi baya. Annesine karışmayın etmeyin dedi işte kız her şeyi buna aldırdı filan. Çocuğun annesiyle arasını da açtı baya kendi istediği yerden ev tuttular. İnsan görünce üzülüyor ama böyleleri de hak ediyor galiba büyük sözü dinlemeyinceişte tüm bunların biz de farkındayız ama bunlardan bahsedince dırdırcı oluyorz kardeşimin gözünde. laftan anlamıyor ki.
Siz isteseniz de istemeseniz de olacaksa madem siz istemeden olsun. Siz istemediğiniz halde nasi goturecek anneni seni o kızı istemeye acaba... ayrıca anlattığın model bir kızla o ilişkinin çok uzun süreceğini düşünemedim.
Evlensinler belli bir yaşa gelmiş insanlar verdikleri kararların arkasında durmak zorundalar, eğer yanlış yaparlarsa da sonuçlarına katlanirlar. Çok müdahaleci olmayı doğru bulmuyorum evet kardesiniz çok uzulebilir çok derin yaralar alabilir belki ama hayat onun karismayin. Belki de küçük bir ihtimal şu anlattıklarınıza göre mutlu da olabilir yaşayıp görsün.
Benim kardeşim de buna benzer şeyler yaşattı bize. En başından aileme karismamalarini söyledim ama engellemeye çalıştılar aynı sizin gibi ve sonunda kabul ettiler evlendiler simdi.belki o kadar vazgeçirmek için calismasalardi kardeşim kendi vazgececekti..
Bilmiyorum yani bana doğru gelmiyor aklı başında olan belli yaşa gelmis insanlara akıl vermenin bir gereği yok. Yanlisiyla doğrusuyla herkes kendi hayatını yaşamalı ve sonuçlarına katlanmali.
Görümceliğe başlamışsın hemen sen karışma.
Daha çok erken evet.
Ama belliki sizi dinlemeyecek.
Karşı çıktıkça daha cazip gelecek o kız.
Yaşayıp görmesini sağlamaktan başka yapacak hiçbirşeyiniz yok gibi.
İnatlaşırsanız daha kötü olacak herşey.
Eşin de konuşsun. Karşı çıkar gibi değil de zamana yayalım gibisinden.
Bir psikoloğu dinlemiştim "eğer sizin onaylamadığınız birini seviyorsa evladınız sakın hayır olmaz demeyin çünkü daha da bağlanıyorlar bu sefer hiç koparmıyorlar. Siz karışmayın, a olabilir hayırlısı evladım gibi şeyler söyleyin kendisi anlar zamanla" diyordu.
Ben öncelikle şuna takıldım: " kızın fiziksel bir kusuru da var ama asıl mevzu o olmadığı için buna takılmadık"
Takılmadıysanız burada neden bu şekilde bahsettiniz? Hiç konusunu açmasaydınız.
- kardeşiniz maddi açıdan sizlere güveniyor sanırım. Israrla durumunuzun olmadığını, hesabını kitabını yaparak bu işe girişmesi gerektiğini bildirmeye devam edin.
Ama yetişkin insanlar sonuçta, tüm her şeye rağmen sizi dinlemiyorlarsa yapacak pek de bir şey yok.
Yaşayıp görecekler.
kızın ailesini hiç gözüm tutmadı. bayağı değişikler bence. eyvah diyorum
bi tanıdıgım patronunun hafif fiziksel ve zihinsel kusurlu kızıyla evlenmişti. para için biraz . kızıda kendi istekleriyle verdiler seve seve yoksa kız zor evlenecek diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?