Kardeşime uygulanan şiddet 😔

Milli eğitime şikayet etseniz onlarda üstünü örtmeye çalışabilir olayın. Yapanları gördük maalesef. Doğrudan cimere yazın. Yeni uygulamaya göre cimer şikayetlerinde bakanlık müfettişi yollanıyor. Ögretmenlerin yaptıklarını anlatın. İdarecisi, rehberlikcisi, hatta nöbetçi öğretmenine kadar hepsi versinler ifadelerini. Kardeşinizin okulunu da değiştirin tutmayın öyle bir ortamda. Darp raporu ihtimalin varsa onu da alın tabii. Geçmiş olsun. Ve basınız sağolsun

Son bi açıklama daha eklemek istiyorum. Okula yazılı şikayet ve polise şikayet şu anlamda iyi olur. Başımıza geldiği için söylüyorum; siciline geçmesi için. Biz bişey elde edemiceğimizi biliyorduk ama ailesinede okul yönetiminede bizimle görüşen öğretmenlerinede söyledik amacımız bişey elde etmek değil, bizden sonra gelenlere EMSAL teşkil etmek. Bu çocuk bir daha böyle bi işin içine girerse kayıtlardan evveldende yapmış diyip ceza almasına yol açmak için yapıyoruz dedik( bizdede yeğenimi 3-4 okul arkı arasına almış, ileri geri hareketler, bıçak gösterme falan). Bu yola girerseniz yolunuzdan çevirmek için çok dil dökcekler. Geri adım atmayın… ama dediğim gibi en temizi kardeşinizin okulu değiştirin. 2. Seçenek korkutma.tartaklama olursa darp raporu ve polis tutanağı. 3. Olarak Yazılı prosedürler(mebe bakanlığa şikayet); bu yol meşakatli. İddaların kanıtı olmalı. Bu yola girerseniz yıpranırsınız..

Son düzenleme:
o çocuk hiperaktif falan değil terbiyesiz

bana daha çok madde kullanan biriymiş gibi geldi hatta...
şimdi normalde okulu öğretmeni o öğrenciyi toptan şikayet etmek lazımda... bu sefer kardeşinizi de hiç barındırmayacak birkaç ay kaldı nasıl olsa acaba....

o ortamdan kardeşinizin kurtulması gerek bir an evvel ya çok çok üzüldüm

akran zorbalığı konusunda şiddet uygulayan çocuğa karşılık vermememiz gerektiğini söyleyen o sözde bilirkişiler geldiler mi bu konuya çok merak ettim bakalım ne diyecekler

ay okudum konuyu sinirlerim oynadı.lütfen cimer e yazın ayrıca ilçe milli eğitimle de görüşün anlatın olayı.okula müfettiş bile gönderirler.ne demek hiperaktif?başka çocuklara şiddet uygulama hakkını nereden alıyormuş?o okuldaki öğretmenlerde bir tuhaflar.benim çocuğuma yapılsa o şehri ayağa kaldırırım .ama kaza olur çarpar bir zarar verir o zaman anca seslenmezdim

O nasıl okul onlar nasil eğitimci yahu? Benim sınıfımda bir erkek öğrenci kız arkadaşının bileğini burktu diye okulu ayağa kaldırdım. Bizim idare de üstünü kapatmak istedi olayı hafife aldı onlarla da tartıştım. Bahane bularak bu yaşta şiddeti normalleştirirsek ülkede kadın cinayetlerini durdurmamiz nasil beklenebilir? Böyle söyleyince hocam abartıyorsun diyorlar. Hic de abartmıyorum, resmen şiddet uygulayanin sırtı sivazlaniyor. Kardeşiniz hiç korkmasin, okulunu da değiştirmesin zorbanin biri yüzünden. Kendisini taciz etmeye kalkarsa okulu ayağa kaldirsin sesini çıkarsın susmasin.

Kardeşinize çok üzüldüm, hem hırpalanıyor hem de öğretmeni haksız yere dışlıyor.

Okul yönetiminin davranışları çok saçma, böyle bir şey duymadım hiç. Sırf hiperaktif diye her istediğini yapacak mı yani bu çocuk?

Kardeşinizde yakın bir zamanda annesini kaybetmiş. O çocuğa hiperaktif olduğu için gösterdikleri anlayışı, yeni annesini kaybetmiş bir çocuğa neden göstermiyorlar?

Büyük ihtimalle bu çocuk okul yönetiminden birinin yakını, o yüzden bu kadar koruyup kolluyorlar.

Okulu şikayet edin bence.
Sınıf öğretmenini kendi numaranızdan değil başka bir numaradan arayın, görüşmeyi kaydedin, kaydettiğinizi de söyleyin. Ne sıkıntı varsa hepsini anlatın, bu durum düzelmezse tüm yetkili mercilere şikayet edeceğinizi söyleyin. Yazık değil mi kardeşinize, onu bu durumdan kurtarmak için elinizden geleni yapın, bu işin peşini bırakmayın

Siddeti asla onaylamam ama bi olay anlaticam. Beni ilkokulda doven bir cocuk vardi. Her allahin gunu basima bisey gelirdi en son beni oyle bi itti ki dustugumde disim kirilmis ve kaşim patlamis neredeyse gozum cikacakmis. Sonra babam okula geldi o cocugu takip etti bi apartmana sokup bir temiz dovdu. Cocuk bana bir daha hep iyi davrandi ve ozur diledi. Bir cocuk asla dovulmemeli siddete kesinlikle karsiyim. Ama okul yonetimi benim zarar gormeme engel olamadigi icin babam mudahale etmek zorunda kalmisti malesef.
belki cocuk icin gidip sikayetci olabilirsiniz ama neden darp raporu almazdiniz ki? Cidden cok uzuldum bu durumu adli yollarla cozmeye calisin. O cocuga hic bir sey olmuyor mu disiplin cezasi gibi? Hatta okuldan atilmali yani baska okula nakil olmali. Boyle olmaz ki...

neden darp raporu alıp polise gidip hem okul yönetimi ve öğretmenden (varsa nöbetçi öğretmen) hem de çocukan şikayetçi olmadınız? cimere de vermelisiniz ayrıca

Raporda zaten olan şeyi yazacaklar, morluk varsa var yazacaklar, daha sonra da onu polis raporu için kullanacaklar
twitterda sakın bir şey paylaşmasın o çocuk hakkında okul hakkında.suçtur bu şikayet ederlerse haklıyken haksız duruma düşer dava bile açılabilir özel hayatı ve kişilik haklarını ihlalden.

rahmetli olmuş bir meslektaşlarının annesiz kalmış kalbi yaralı çocuğuna haklı olduğu halde bir de mobing uyguluyorlar ha.o öğretmenler mesleklerinin yüzkaraları kimse kusura bakmasın.kendi çocuklarına yapılsaydı dünyayı ayağa kaldırırlardı emin olun.

Bahsettiğimiz benzer bir durum bizim de başımıza geldi.
İşte idarenin rolü orada çok önemli.
İlkokuldayken öğrenciye dayak vs daha normaldi malum.
Ablamın başına geldi. benim sınıfımdaki bir çocuk çok ciddi zarar vermiş aylarca yürümekte güçlük çekmişti.
Müdür yardımcımız da çok sert bir adamdı böyle bir olayda direk döver diye rehber öğretmene gitmişti ailem.
Ortalığı kaldırdık ama direk kavga gürültü değil. O baya uzun süre konuştu etti. Olayda olan diğer çocukları da çektiler tek tek ailelerini vs...
Disiplin cezası verilmedi ama hizaya çektiler.
Müdür yardımcımız da çekmiş odasına ilk bana gelseler elimden kimse alamazdı rehber öğretmenin yumuşatıp anlattı demiş. Ama iyi bağırmış işte seneler sonra anlattı o çocuk da.

Bence çocuk tekrar zarar verir mi bilemem ama asıl mesele öğretmenin bu tavırları.

Lisede sınıf öğretmeni kavramının pek önemi yok. Branşı neymiş. Seneye değişir. Belki dersine bile girmez.

Oyleyse o müdüre de sınıf öğretmenine de söyleyin kendi çocukları varsa getirsinler, o cocuk onlari dövsün de rahatlasın? Nasıl olsa yeşil reçete kullananlara dövmek serbestte..
Versinler ellerine dövebildigi kadar dövsün çocuklari. Öğretmenleri de karşısına geçip gururla izlesin bu tabloyu.

aynen öyle.Kemal Sunal filmi vardı.adam sinirleri yatışsın diye kemal sunalı kiralıyordu dövüyordu para veriyordu rahatlıyordu.madem şiddet sorun değil bu görevi sırayla olayı basitleştiren görmemezlikten gelen öğretmenlerin çocukları üstlensin.her gün birini dövüp rahatlasın hiperaktif cici yavrumuzzz

O öğretmen diplomayı kasaptan almış sanırım.

Acilen o çocuğu o okuldan alıp pedagoga götürün derim.

Olaya çok çok üzüldüm.
Birkaç şey yazmak istiyorum.
Bu çocuklar ozel çocuk diye adlandırılıyor ve pozitif ayrımcılık yapılıyor, topluma kazandirilsin,sosyallessin ,arkadaşlarıyla aynı ortamda bulunsun yalnizlasmasin diye. Bazıları zararsız, ama bazıları maalesef bu şekilde (ben lisede hiç şahit olmadım fakat ilkokulda bütün sınıfı canından bezdirecek derecede çocuklar varmış. Fiziksel şiddet,tükürme,tırmalama vs vs.)
Bu öğrencilere ceza verilmiyor, yani şikayette bulursanız da hicbirsey yapılamıyor durumundan dolayı raporu varsa .

Aynen Mazlumu getirin bana diyordu ya oradaki adam da
Öğretmen kendi çocuğuna bu misyonu yuklesin madem.
Oyle disardan "ama onu hiperaktif" demek kolay.
Her gün düzenli olarak getirsin çocuğunu dövsün göndersin diğer öğrenciler de rahatlasın.

Bence sen kendini üzüp yorma. O kadar çözümsüz bir konu değil biraz tansiyonunu düşür ben de okuyunca cok bilendim simdi müdüre öğretmenlere falan ama senin durumun kritikmis kendini yükseltme. Cocuk kardesinin karsisina ciktikca baban girsin sınıfa konussun oglanla duzgunce derdin ne senin diye. Ogretmeniyle de konussun olmadi oturdugun yerden sakin sakin her gün ara kardesimin durumunu sorcaktim niye sözlüden düşük aldi falan. Bezdirin sakin sakin. Anasiz babasiz kimsesiz olanin vay haline işte ya. Agiz tadiyla okumak da yasak birileri yoksa basinda. Ama cidden hayatin her aninda cikio boyle bi deli karşısına insanin sabır sinamaya.

Benim tanıdığım bildiğim insan gibi insan öğretmenler yakın zamanda anne baba kaybı yaşayan bir öğrenciye sonuna kadar sahip çıkar hassasiyet gösterirlerdi
Arkadaşları keza öyle
Bu güruh nerede yaw
Öğrencinizi başka bir okula alın bencede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…