- 4 Eylül 2011
- 3.244
- 5.427
yani bildiğim kadarıyla hiperaktif olan çocuklarda zeka geriliği ya da uzuvlarını kontrol edememe gibi durumlar olmuyor. bence ağır saçmalamışlar çocuğu aklamak için.Raporu aldıktan sonra babam ve kardeşim hepsini yapacak inşallah.
Normalleştirilen şeye bakar mısınız? Hiperaktif olduğu için bir kız çocuğuna şiddet uygulayabiliyor yani.
Ben de okudum. Hiperaktif arkadaşlarımız da oldu. Kesinlikle bir zarar görmedik. Görsek de gidip kapısını çalabileceğimiz öğretmenlerimiz vardı.
Çok doğru söylemişsiniz. Hep yanında olduğumuzu dik durması gerektiğini ne olursa olsun bir çözüm bulacağımızı söylüyoruz.
Az önce öğrendik ki bu çocuğun anne babası ayrıymış. Annesinin boşanma sebebi şiddetmiş. Şimdi daha da kötü değil mi? Sen de çekmişsin be kadın oğlun giderek kocana benziyor belki daha da beter olacak. Çocuğa kesilecek cezanın büyüğü anne babaya verilmeli bazen.Hasta bunlar, çocuğu bunlar böyle yapmış. Hiperaktivite diye ilaç verilen çocukların bir kısmı bu tip ana baba ürünü işte
Okula gidin ve KonusunMerhaba Hanımlar,
Size bir şey danışmak istiyorum. Cevap yazacaklara şimdiden teşekkür ederim.
O kadar aklım karıştı ki. Yardımınıza ihtiyacım var.
Lise 1’e giden kız kardeşim var. Daha önceki konumda biraz anlatmıştım. Annemizi yakın zamanda kaybettik. Bu süreçte en kötü etkilenen küçük kardeşim oldu. Küçük kardeşim, büyük kız kardeşim ve babam memleketimde yaşıyor. Ben farklı bir şehirdeyim.
Küçük Kız kardeşimin sınıfında bir çocuk sürekli kardeşimi rahatsız ediyormuş. El kol şakası yapıyorum diyerek canını acıtıyormuş. Kardeşim bu erkek çocuğunu defalarca uyarmış. Ama vazgeçmemiş. Sınıf öğretmenine söylemiş, müdür yardımcısına gitmiş bir sonuç alamamış. En son bu çocuk yine kardeşimle uğraşırken kardeşim yeter artık diye bağırmış. Bunun üzerine çocuk kardeşimin yüzünü çizmiş boğazını sıkmış ve yumruk atmış. Sınıf arkadaşları ayırmış.
Bu olay üzerine kardeşim babamı aramış. Babam bir hışımla okula gidip müdürle görüşmek istemiş. Olayı dinleyen öğretmenler çocuklar arasında olur böyle şeyler bahsettiğiniz çocuk hiperaktif hep hareketli diye tiye almış. Kardeşimin yüzünün kenarı kanamış. Bunu görmesine rağmen hala o çocuk hiperaktif demişler. Babam da öğretmenlerle tartışmış. Çok sinirlenmiş. En son o çocuğun sınıfı değiştirilmiş.
Gelin görün ki kardeşimin sınıf öğretmeni kardeşime söz hakkı vermemeye başlamış. Kardeşim rahatsızken okula gittiğinde arkasından babası eşkıya gibi geldi olayı büyüttüler benim öğrencimin boşuna sınıfı değiştirildi vs gibi konuşmuş. Sınıftan birkaç kişi Hocam sizin kızınıza şiddet uygulansa ne yapardınız diye sorunca ama o çocuk isteyerek yapmadı hiperaktif diyormuş. Kardeşimin derse katılmasına izin vermiyormuş. Yüzüne bakmıyormuş. Herkese yüksek sözlü verirken kardeşime düşük vermiş. Halbuki yazılıları 80 üzeri. Kavga çıkaran çocuk hala sürekli kardeşimin sınıfına gelip senin yüzünden sınıfım değişti diyormuş.
Kardeşim annemin vefatından sonra çok çok sessizleşti. İçine kapandı. Tekrar yaşadığı bu zorlukları bize arkadaşı anlattı. Kardeşim söylememişti. En başında darp raporu almalarını çok istedim fakat kardeşim korkudan titrerken sadece annemin mezarına gitmek istemiş. Birkaç gün okula gidemedi evden çıkmak istemedi.
Bu son olanları babama söylemedim tekrar bir tartışma olursa diye.
Öğretmenini arayıp konuşmak istiyorum. Açmıyor. Kardeşimin telefonlarını açmıyor. Müdür yardımcısını aradım. Babanız çok fevriydi sonuçta çocuk ilaç kullanıyor hiperaktif diyor.
Kafayı yiyeceğim. Ben küçükken sınıfımızda hiperaktif arkadaşımız vardı kimseye bile isteye zarar vermezdi. Sadece hareketliydi. En fazla koşarken yanlışlıkla çarpardı. Ben mi yanlış düşünüyorum? Kardeşimin psikolojisi ne olacak? Okula gitmek istemiyor.
Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Düşük riskim olduğundan uzun yola gidemiyorum. Her şeyimize o kadar annem koşmuş ki çok bocalıyorum.
Teşekkür ediyorumOlaya çok çok üzüldüm.
Birkaç şey yazmak istiyorum.
Bu çocuklar ozel çocuk diye adlandırılıyor ve pozitif ayrımcılık yapılıyor, topluma kazandirilsin,sosyallessin ,arkadaşlarıyla aynı ortamda bulunsun yalnizlasmasin diye. Bazıları zararsız, ama bazıları maalesef bu şekilde (ben lisede hiç şahit olmadım fakat ilkokulda bütün sınıfı canından bezdirecek derecede çocuklar varmış. Fiziksel şiddet,tükürme,tırmalama vs vs.)
Bu öğrencilere ceza verilmiyor, yani şikayette bulursanız da hicbirsey yapılamıyor durumundan dolayı raporu varsa .
Çok teşekkür ederim, twitterdan da durumu açıklayan bir şey yazmayı düşünüyoruz. Araştırıyorum bir yandan. Dediğinizi not aldım. SağolunÇok geçmiş olsun. Benim tavsiyem de il milli eğitime gidin görüşün darp raporunu da alın mutlaka. Bir de sosyal medyada Meb bakanının gönderileri altında ya da twitterda yorum yapıp olayı ayrıntılı anlatıp ilin ilçenin okulun öğretmenin adını da yazarsanız daha hızlı sonuç alırsınız. Çok dikkat ediliyor böyle durumlarda.
Dediğim gibi kabul edilemez bir durum. Şimdiye kadar çalıştığım okullarda böyle bir şey görmedim.Gerçekten hakkını vererek mesleğini yapan her öğretmen başımın tacı. Bugüne kadar bir öğretmenimle bile sorun yaşamadım eğitim hayatımda. Yeri geldi azarlandım yer geldi övüldüm. Ama hepsi hak çerçevesinde ve ölçülüydü.
Şimdi kardeşimin durumuna baktığımda hadi bazı öğretmenler geçiştirdi diyelim ama sınıf öğretmeni ve rehber öğretmenin tabırlarını kabul edemiyorum. İdarenin vurdumduymazlığının açıklaması yok.
Hadsizlik demekki aileden geliyor. Bunlar babanızın açıklamasından anlamaz.birde şu var; babanız bağırıp çağırmış(yani bir nevi okulu basmış. ) haklıyken haksız duruma düşmüş. basıp bağırıp çağırdığına korku saldığına dair görgü tanıklarıda oluştu.(öğretmenler vs) büyük ihtimal ordan tutturcak kadın. Çocuğununda raporunu suncak. Sizim elinizde darp raporuda yok. Öğrenciler şahit olursa bi o var. Yani babanızın yapacağı darp raporu, polis tutanağı(siciline geçsin diye) ardından okula yazılı dilekçe ve mebe şikayet. Bırakcaktınız onlar kazıcaktı, peşinizden koşucaktı telaşa kapılıp. Heryerden yapıştırıp geçicektiniz. Şimdi o nedenle adımlarınızı dikkatli atın…Karşı tarafla iletişime geçmeye çalıştı babam. Çocuğu çok korkmuş ve özel bir çocukmuş. Yanımıza bırakmayacakmış. Hukuki yollara başvuracakmış. Kadın resmen çirkeflik yaptı. Halbuki araması gereken onlardı. Babam da bakalım yarın çocuğunuz bir ana babanın yüreğini yakarsa o zaman da böyle üste çıkmaya çalışabilecekmisiniz acaba demiş. Kabul etmiyorlar. O çocuğum düzeleceğine inanmıyorum .
İsterseniz biz de elimizden geldiğince Twitter’dan destek oluruz. Benim çok takipçim yok ama el birliğiyle yayarız.Çok teşekkür ederim, twitterdan da durumu açıklayan bir şey yazmayı düşünüyoruz. Araştırıyorum bir yandan. Dediğinizi not aldım. Sağolun
Danıştığımız avukat fotoğraf varsa raporu şimdi de verirler dedi ama? Elimizden geleni yapacağız ya kardeşimin bir daha zarar görmesini, sıçrayarak uyanmasını, korku dolu gözlerle bakmasını istemiyorum. Hem o çocuk bu durumunun arkasına saklanıp başkalarına da aynısını yapmasın, yapamasın.Hadsizlik demekki aileden geliyor. Bunlar babanızın açıklamasından anlamaz.birde şu var; babanız bağırıp çağırmış(yani bir nevi okulu basmış. ) haklıyken haksız duruma düşmüş. basıp bağırıp çağırdığına korku saldığına dair görgü tanıklarıda oluştu.(öğretmenler vs) büyük ihtimal ordan tutturcak kadın. Çocuğununda raporunu suncak. Sizim elinizde darp raporuda yok. Öğrenciler şahit olursa bi o var. Yani babanızın yapacağı darp raporu, polis tutanağı(siciline geçsin diye) ardından okula yazılı dilekçe ve mebe şikayet. Bırakcaktınız onlar kazıcaktı, peşinizden koşucaktı telaşa kapılıp. Heryerden yapıştırıp geçicektiniz. Şimdi o nedenle adımlarınızı dikkatli atın…
Gerçekten mi çok teşekkür ederimİsterseniz biz de elimizden geldiğince Twitter’dan destek oluruz. Benim çok takipçim yok ama el birliğiyle yayarız.
Kardeşiniz için çok üzgünüm. Yarası hala tazeyken ciddi derecede zorbalığa uğruyor. Beddua eden bir insan değilim ama tutamayacağım kendimi. Bu olaya göz yumanların canı daha çok yanar inşallah.
Çocuğumun özel bi durumu var dediği buymuş demekki. Bu arada o hiperaktivite değil büyük olasılıklı psikiyatrik bi hastalıktır. (Aile içi bu durumlardan dolayı). Etrafa hiperaktivite diolardır.Az önce öğrendik ki bu çocuğun anne babası ayrıymış. Annesinin boşanma sebebi şiddetmiş. Şimdi daha da kötü değil mi? Sen de çekmişsin be kadın oğlun giderek kocana benziyor belki daha da beter olacak. Çocuğa kesilecek cezanın büyüğü anne babaya verilmeli bazen.
Bi dakika özel çocuk değil mi bu çocuk yani. Çocuğun Ram raporu yok mu.Az önce öğrendik ki bu çocuğun anne babası ayrıymış. Annesinin boşanma sebebi şiddetmiş. Şimdi daha da kötü değil mi? Sen de çekmişsin be kadın oğlun giderek kocana benziyor belki daha da beter olacak. Çocuğa kesilecek cezanın büyüğü anne babaya verilmeli bazen.
Çocuğun annesi öğretmen orda. Anahtar buBazen sorunlu çocukların aileleri okula bağış adı altında sus payı verebiliyor. Bunu daha önce gördüm. Muhtemelen böyle bir durum veya idare yada öğretmenlerden biriyle akrabalık ilişkisi vardır. Hiçbir öğretmen böyle birşeyi hafife almaz.
Okulun bize söylediği hiperaktivite bozukluğıu ve buna ilişkin raporu olduğu, yeşil reçeteli ilaç kullandığı.Bi dakika özel çocuk değil mi bu çocuk yani. Çocuğun Ram raporu yok mu.
Yani sadece anne baba ayrı benim çocuğumun özel durumları mi var dediler
Amin çok teşekkür ederim. Bizim sıkıntılarımız üst üste geldi. Şimdi yanlarına gidemeyince kendimi kötü ablaymışım gibi hissediyorum. Keşke daha fazlasını yapabilsem. Keşke kol kanat olsam da ayaklarına taş değmese kardeşlerimin… Onlar benim her şeyim…Çok üzüldüm kardeşiniz adına.annesini daha yeni kayb etmiş yavrum bi de bu yaşadıklarına bak.o çocuğa bunu yaşatanlar bedelini öder umarım.siz de arkasında durun lütfen peşini bırakmayın.görsünler günlerini.korkarak bakıyor,sıçrayarak uyanıyor dediniz ya içim acıdı yemin ederimAllah yardımcınız olsun.
Bu hiç aklıma gelmemişti. Not alıyorum. Çok teşekkür ederim. Yarın raporu alalım inşallah sırayla her şeyi usulünce yapacağız. Her ne kadar içimden bir ses al o çocuğu da annesini de öğretmenleri de tertemiz döv dese de..183ü arayarak detaylı ihbar oluşturun. Sosyal hizmetler de bir görüşsün hem kardeşinizle, hem okulla.