Kardeşime uygulanan şiddet 😔

Sizin yerinizde olsam okulunu değiştirirdim.

Benim okulda da olurdu böyle çocuklar. Hiperaktivite o zaman bilinmiyordu. Şımarık, arsız, azgın falan derlerdi..

Gelir vurur saç falan çekerdi ama höt dedin mi kaçardı. Böyle boğaz sıkma, yüz çizme falan olmazdı. İdareciler de alttan almazdı hiç..

Bu lise 1 düzeyinde kabul edilebilir bir davranış biçimi değil. Biraz ilerisi psikopatlık. Bu tipler gidip sokakta gücüm yeter diye kadınları seçip öldürüyor sonra. İlacı yetmiyorsa arttırılsın.

Resmen bir tanıdık öğretmen için bir gencin özgüvenini yerle bir ediyorlar..

Bence mutlaka cimer e yazın. Öğretmenin katı tutumundan, çocuğun okulda tanıdık öğretmen annesi olduğu için kayırıldığından, kardeşinizin notunun eksik verdiğinden falan eksiksizce mutlaka bahsedin.

Öğretmenim ve olacak iş değil diyorum.
Bir çocuğun özel durumu var diye başka bir çocuğa zarar vermesine göz yumulması kabul edilemez.
Hiperaktivite de böyle bir şey değil. Önüne gelene saldırıp zarar verene "özel çocuk" deyip geçiyorlar. Saçmalık!
Hadi diyelim öyle, tutsa kardeşinize ciddi bir zarar verse ne olacak? Hiperaktif deyip çıkabilecekler mi işin içinden?
Ben ortaokulda görevliyim. Azıcık sesleri yükselse teneffüslerde, hemen gidip bakıyorum. Çocuk bunlar, bilemezler şiddetin derecesini. O yüzden yetişkinler olarak bir gözümüz üstlerinde olmak zorunda. Valla gözüm gibi bakıyorum. Hastayım, bir yerim ağrıyor, düştüm, kavga ettik vs. gibi şikayetleri asla boş geçmem. Kendim müdahale ederim, baktım olmuyor, idareye haber veririm.
Yapılan şey yanlış bana göre. Şimdi o çocuk hayatı boyunca bir şeylerin arkasına sığınıp etrafına zarar verecek. Çünkü yolunu çoktan buldu, bahanesi var artık. Geçmiş olsun.
Ha ek olarak koca koca insanların küçücük çocuklarla uğraşması da trajikomik. Kocaman insanlarız ya hu, karşımızdakiler çocuk. Tavır alıp dışlamak da nedir? Tamam ben de yeri geliyor kızıyorum. Ödevini yapmıyor, dersi dinlemiyor vs. diye uyarıyorum. Ama bunu kişiselleştirip bir de çocuğu denginmiş gibi muhatap almak nedir? Bu nasıl bir egodur.
Çocuk onlar çocuk! Bir de kendi kendine tavır almış.

İlkokul cocugu degilki laf anlayacak yasta ne demek yumruk atmak hiperaktif ailesi zenginde onula parami yediriyor ne sacma tavirlar sikayetci olabileceginiz heryere sikayet edin yani kabul edilebilir gibi degil

darp raporu alıp edebildiğiniz her yere şikayet etmeniz gerekirdi.
bence şikayet için şu an bile geç değil.
lise 1'e gelmiş ayı gibi çocuğu hiperaktif o diye görmezden gelmek de nedir?
yarın öbür gün kadınları 80 parçaya ayırıp gitar kutusuna koyup çöpe atınca da hiperaktif bu deyip ceza vermeyelim o zaman!
böyle şey mi olur ya?
nasıl sakin kalabiliyorsunuz, çok afedersiniz de ortalığın a.mına koyar devlet dairelerine şikayetimi yapar, yetmez bir de sosyal medyadan, ekşi sözlükten falan herkesi adlı adınca rezil ederdim ben olsam.

Böyle sinirlendim ben de. Aklımdan geçti Allah var. Ama çocuktan daha çok çocuğu yetiştiren aileye ve o öğretmenlere öfkeleniyorum. Böyle sorumsuzluk böyle anlayışsızlık ve çirkeflik görmedim.

Cimere yazın valiliğe gidip durumu anlatın milli eğitim müdürüne çıkın nihayetinde onlar da insan hiperaktif çocuk torpillidir acaba çocuğu cimer şikayetlerini bir saat içinde dönülüyor

Slm; lise1 öğrencisi diyorsunuz kardeşiniz için, okul değiştirmesi hepinizi kökten rahatlatır. Merak ettiğim babanız karşı tarafın ailesiyle irtibata geçtimi? Ne konuşuldu? ( hoş bu durumda karşı tarafın sizi arayıp özür dilemesi lazımdıda neyse). Şikayete gelirsek şahitleriniz olması lazım( o küçük çocuklar yan çizermi? Aileleriyle görüşmeli, belki aileleri çocukları çekicek) kamera kaydı desem, gizli çekim yasak sanırım. Şifai yerine yazılı işlemler herzaman kalıcıdır ve korkutucudur. Darp raporu çok iyi olurdu. Yine aklınızda olsun. Bunun dışında sinsileyi takip edip basamak basamak şikayetinizi arttırın. Önce okula yazılı. ( müfettiş çağırcağınızı söyleyin ayrıca. Bundan korkarlar) il milli eğitime.. sonrası bakanlık.. (öğretmenin mobinginden çocuğun tavırlarına kadar) ama dediğim gibi şahit lazım teğit edicek.. diğer seçenekse ; korkutma politikası malesef.. önünüzde 3 seçenek var. Sizin yerinizde olsam karşı tarafla irtibat ve korkutma(ailesi ve çocukla) çocuklarına ailesi ayar vericek ve durduracak.elalemin çocuğunu siz durdurmıcaksınız.yoksa yolda giderken çocuğlarının omuz çarpmasından dolayı dayak yemesini istemezler sanırım:) sonrası okul değişimi. Kardeşiniz gitceği okulada çabuk alışır.

Son düzenleme:
Öncelikle kardesinizi onemsediginizi ve sorununu cozmek icin her zaman yaninda oldugunuzu hissettirin. Boyle zor zamanlar geciren bir cocuk icin arkasinda bir guc oldugunu bilmesi, onemsendiginin farkinda olmasi cok onemli oluyor Once soze sonra kendine guvenmeye baslar. Bu okulda, bu zihniyetle kendini cok acamaz gibi duruyor, keske okul degistirme imkani olsa, en guzel cozum o gibi duruyor

Son söz olarak kesinlikle okul değiştirin ve durmayın hastaneye başvurun belki izler gitmemiştir. Sonra da polise başvurun mutlaka. Geçmiş olsun diyorum, gercekten berbat bir olay.

Son düzenleme:
Biz hiperaktif ortaokul çocuğunu böyle kollamıyoruz. Mutlaka kendisi uyarılıyor, ailesi uyarılıyor. Çok şaşırtıcı. Bu çocuk hiperaktivitenin arkasına sığınmış bir zorba, okul neden arkasında onu anlayamadım.

Dayak yedi ve şikayetçi oldu diye suçlanan bir evladım olsa o okulda tutmam asla. Yalnız öğretmen sözlü notunu düşük verdi, derste söz hakkı vermiyor kısımlarında kardeşiniz alınganlık yapıyor olabilir mi? Bütün bunlar çok saçma

Sakin değilim ama elim kolum bağlı maalesef sadece telefonla ulaşmaya çalışıyorum.

O zamanlardan fotoğraf vs varsa onunla şikayette bulunabilirsiniz, il meb’e dilekçe yazabilirsiniz. Çünkü sadece çocugun ya da ailesinin değil öğretmenlerin de bir uyarı ceza alması gerekiyor. Ve bu konuyu çözseniz bile kardeşiniz hep korkuyla yaşayacaktır o yüzden bence de okulunu değiştirmek çok rahatlatır sizi

Ne yazık ki her öğretmen bir degil . Rahmetli anneniz en doğrusunu yapmış toprağı bol olsun .
Umarım kardeşiniz icin en iyisi olur
Cok zor yaşlar birde anne kaybı cok etkilemiştir .
Hayırlısıyla çocuğunuzu kucağınıza almanız dileğiyle …

Okul değiştirin derim ben de.
Okul çıkışlarında da abla ya da babanın alma durumu var mı?
Tek gitmesin.
Bu şekilde yaptığının yaptırımını görmeyen çocuk korkarım ki devamını getirmek için fırsat kolluyordur.

Cimere yazın valiliğe gidip durumu anlatın milli eğitim müdürüne çıkın nihayetinde onlar da insan hiperaktif çocuk torpillidir acaba çocuğu cimer şikayetlerini bir saat içinde dönülüyor
Bunu yapması da mantıklı ama yaptıktan sonra çocuğu okulda bırakmasın. Çocuğu kesinlikle okulu değiştirilmeli.

Yönetimde dahil hepsini şikayet edin sinir oldum hepsine kardeşinize bir şey yapsa sorumluluk alacaklar mıymış. Bir rahatsızlığı olabilir ama bu başkasını rahatsız etme hakkı vermiyor kimse kusura bakmasın. Ay sinir oldum o yönetim asabi insan görmemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…