- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.453
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sizin yerinizde olsam okulunu değiştirirdim.Merhaba Hanımlar,
Size bir şey danışmak istiyorum. Cevap yazacaklara şimdiden teşekkür ederim.
O kadar aklım karıştı ki. Yardımınıza ihtiyacım var.
Lise 1’e giden kız kardeşim var. Daha önceki konumda biraz anlatmıştım. Annemizi yakın zamanda kaybettik. Bu süreçte en kötü etkilenen küçük kardeşim oldu. Küçük kardeşim, büyük kız kardeşim ve babam memleketimde yaşıyor. Ben farklı bir şehirdeyim.
Küçük Kız kardeşimin sınıfında bir çocuk sürekli kardeşimi rahatsız ediyormuş. El kol şakası yapıyorum diyerek canını acıtıyormuş. Kardeşim bu erkek çocuğunu defalarca uyarmış. Ama vazgeçmemiş. Sınıf öğretmenine söylemiş, müdür yardımcısına gitmiş bir sonuç alamamış. En son bu çocuk yine kardeşimle uğraşırken kardeşim yeter artık diye bağırmış. Bunun üzerine çocuk kardeşimin yüzünü çizmiş boğazını sıkmış ve yumruk atmış. Sınıf arkadaşları ayırmış.
Bu olay üzerine kardeşim babamı aramış. Babam bir hışımla okula gidip müdürle görüşmek istemiş. Olayı dinleyen öğretmenler çocuklar arasında olur böyle şeyler bahsettiğiniz çocuk hiperaktif hep hareketli diye tiye almış. Kardeşimin yüzünün kenarı kanamış. Bunu görmesine rağmen hala o çocuk hiperaktif demişler. Babam da öğretmenlerle tartışmış. Çok sinirlenmiş. En son o çocuğun sınıfı değiştirilmiş.
Gelin görün ki kardeşimin sınıf öğretmeni kardeşime söz hakkı vermemeye başlamış. Kardeşim rahatsızken okula gittiğinde arkasından babası eşkıya gibi geldi olayı büyüttüler benim öğrencimin boşuna sınıfı değiştirildi vs gibi konuşmuş. Sınıftan birkaç kişi Hocam sizin kızınıza şiddet uygulansa ne yapardınız diye sorunca ama o çocuk isteyerek yapmadı hiperaktif diyormuş. Kardeşimin derse katılmasına izin vermiyormuş. Yüzüne bakmıyormuş. Herkese yüksek sözlü verirken kardeşime düşük vermiş. Halbuki yazılıları 80 üzeri. Kavga çıkaran çocuk hala sürekli kardeşimin sınıfına gelip senin yüzünden sınıfım değişti diyormuş.
Kardeşim annemin vefatından sonra çok çok sessizleşti. İçine kapandı. Tekrar yaşadığı bu zorlukları bize arkadaşı anlattı. Kardeşim söylememişti. En başında darp raporu almalarını çok istedim fakat kardeşim korkudan titrerken sadece annemin mezarına gitmek istemiş. Birkaç gün okula gidemedi evden çıkmak istemedi.
Bu son olanları babama söylemedim tekrar bir tartışma olursa diye.
Öğretmenini arayıp konuşmak istiyorum. Açmıyor. Kardeşimin telefonlarını açmıyor. Müdür yardımcısını aradım. Babanız çok fevriydi sonuçta çocuk ilaç kullanıyor hiperaktif diyor.
Kafayı yiyeceğim. Ben küçükken sınıfımızda hiperaktif arkadaşımız vardı kimseye bile isteye zarar vermezdi. Sadece hareketliydi. En fazla koşarken yanlışlıkla çarpardı. Ben mi yanlış düşünüyorum? Kardeşimin psikolojisi ne olacak? Okula gitmek istemiyor.
Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Düşük riskim olduğundan uzun yola gidemiyorum. Her şeyimize o kadar annem koşmuş ki çok bocalıyorum.
Zerre doğru olmayan bir öneride bulunacağım. Ama ben olsam şu aşamada yapardım.
Kardeşinize de haber vermeden bu çocuğu kenara çekebilecek yaşça nispeten büyük ama 20 yaş altı erkek kuzen falan yok mu yardım isteyebileceğiniz?
KesinlikleSizin yerinizde olsam okulunu değiştirirdim.
Böyle sinirlendim ben de. Aklımdan geçti Allah var. Ama çocuktan daha çok çocuğu yetiştiren aileye ve o öğretmenlere öfkeleniyorum. Böyle sorumsuzluk böyle anlayışsızlık ve çirkeflik görmedim.Zerre doğru olmayan bir öneride bulunacağım. Ama ben olsam şu aşamada yapardım.
Kardeşinize de haber vermeden bu çocuğu kenara çekebilecek yaşça nispeten büyük ama 20 yaş altı erkek kuzen falan yok mu yardım isteyebileceğiniz?
Sakin değilim ama elim kolum bağlı maalesef sadece telefonla ulaşmaya çalışıyorum.darp raporu alıp edebildiğiniz her yere şikayet etmeniz gerekirdi.
bence şikayet için şu an bile geç değil.
lise 1'e gelmiş ayı gibi çocuğu hiperaktif o diye görmezden gelmek de nedir?
yarın öbür gün kadınları 80 parçaya ayırıp gitar kutusuna koyup çöpe atınca da hiperaktif bu deyip ceza vermeyelim o zaman!
böyle şey mi olur ya?
nasıl sakin kalabiliyorsunuz, çok afedersiniz de ortalığın a.mına koyar devlet dairelerine şikayetimi yapar, yetmez bir de sosyal medyadan, ekşi sözlükten falan herkesi adlı adınca rezil ederdim ben olsam.
Ne yazık ki her öğretmen bir degil . Rahmetli anneniz en doğrusunu yapmış toprağı bol olsun .Benim rahmetli annem de öğretmendi hala öğrencileri arıyor. Kimsenin hakkına girmedi, kimseye bizi kayırtmadı ama böyle işte.
O okulda kaldıkça olaylar uzadıkça arada kardeşim kötü mü olur diye düşünüyorum. İşin kötü tarafı düşük riskim var ancak yattığım yerden telefonla uğraşıyorum. Yanlarına bile gidemiyorum.
Bunu yapması da mantıklı ama yaptıktan sonra çocuğu okulda bırakmasın. Çocuğu kesinlikle okulu değiştirilmeli.Cimere yazın valiliğe gidip durumu anlatın milli eğitim müdürüne çıkın nihayetinde onlar da insan hiperaktif çocuk torpillidir acaba çocuğu cimer şikayetlerini bir saat içinde dönülüyor