Ama altındaki üstündeki bizi ilgilendirmiyor ki. Benim kardeşime fiziki ve psikolojik olarak zarar verdi. Bugün bunun arkasına saklanan yarın kadın cinayetinde aynı bahaneyi mi öne sürecek? Sınıf öğretmeni kadın bir de .Kabul edilebilir bir durum değil. Öğretmenler genelde hiperaktif çocukları sınıflarında istemezler. Çocuğun sınıf öğretmeninin tavrı çok enteresan. Altında farklı şeyler olabilir bilemedim, mantıksız geldi bu şekilde olması
Sömestrda yanımıza geldi. Kafası dağılsın istedik. Hatta yanımda okumasını bile istedim. Büyük kardeşim de onun yüzünden neden biz düzenimizi değiştiriyoruz. Olayın ciddiyetini anlasınlar bie şey yapsak diyor. Çok haklı.aslinda haklisin,
ben sadece hani boyle bari ablasiyla guzel eglenceli bir sohbet etsin, kizin modu yukselsin diye demistim.
yoksa hafife alinmali diye dusundugumden degil.
Neden cocugu tuttukları belli keske darp raporu alıp sikayet etseydınız. Yada geri kalan tek secenek okulu değiştirmek.Çocuğun annesi de öğretmenmiş. Okuldaki öğretmenlerle tanışıyormuş. Ben buna bağlıyorum.
Bizzar aradık rehber öğretmenini. Durumu anlattım. Babanızın okulda bağırması çok çirkindi diyor. Tamam babamız fevri davranmış olabilir ama bunun faturası neden kardeşime kesiliyor ve neden bu çocuğun şiddeti kabul edilmiyor dedik. Siz de haklısınız tabi ama yeşil reçeteli ilaç kullanıyor dedi. Ne demek bu? Yeşil reçeteli ilaç kullananlar istediğini dövebiliyor mu ki?Bu okulun rehber öğretmeni yok mu?
Hiperaktif olabilir.
Burada savunmasız olarak gördüğü bir çocuğa fiziksel bir şiddet göstermiş.
Bu hastalıkla aklanmaz.
İdari kadro yine sınıfı değiştirmiş ama sınıf öğretmeni akran zorbalığının ardına bir de öğretmen tarafından mobbing yapılıyor.
Müdüre şikayet edip akabinde cimere yazın.
Mümkünse başka bir okulda okuması konusunda yönlendirebilirsiniz.
Kolaylıklar diliyorum.
keşke darp raporu alıp polise gitseydinizMerhaba Hanımlar,
Size bir şey danışmak istiyorum. Cevap yazacaklara şimdiden teşekkür ederim.
O kadar aklım karıştı ki. Yardımınıza ihtiyacım var.
Lise 1’e giden kız kardeşim var. Daha önceki konumda biraz anlatmıştım. Annemizi yakın zamanda kaybettik. Bu süreçte en kötü etkilenen küçük kardeşim oldu. Küçük kardeşim, büyük kız kardeşim ve babam memleketimde yaşıyor. Ben farklı bir şehirdeyim.
Küçük Kız kardeşimin sınıfında bir çocuk sürekli kardeşimi rahatsız ediyormuş. El kol şakası yapıyorum diyerek canını acıtıyormuş. Kardeşim bu erkek çocuğunu defalarca uyarmış. Ama vazgeçmemiş. Sınıf öğretmenine söylemiş, müdür yardımcısına gitmiş bir sonuç alamamış. En son bu çocuk yine kardeşimle uğraşırken kardeşim yeter artık diye bağırmış. Bunun üzerine çocuk kardeşimin yüzünü çizmiş boğazını sıkmış ve yumruk atmış. Sınıf arkadaşları ayırmış.
Bu olay üzerine kardeşim babamı aramış. Babam bir hışımla okula gidip müdürle görüşmek istemiş. Olayı dinleyen öğretmenler çocuklar arasında olur böyle şeyler bahsettiğiniz çocuk hiperaktif hep hareketli diye tiye almış. Kardeşimin yüzünün kenarı kanamış. Bunu görmesine rağmen hala o çocuk hiperaktif demişler. Babam da öğretmenlerle tartışmış. Çok sinirlenmiş. En son o çocuğun sınıfı değiştirilmiş.
Gelin görün ki kardeşimin sınıf öğretmeni kardeşime söz hakkı vermemeye başlamış. Kardeşim rahatsızken okula gittiğinde arkasından babası eşkıya gibi geldi olayı büyüttüler benim öğrencimin boşuna sınıfı değiştirildi vs gibi konuşmuş. Sınıftan birkaç kişi Hocam sizin kızınıza şiddet uygulansa ne yapardınız diye sorunca ama o çocuk isteyerek yapmadı hiperaktif diyormuş. Kardeşimin derse katılmasına izin vermiyormuş. Yüzüne bakmıyormuş. Herkese yüksek sözlü verirken kardeşime düşük vermiş. Halbuki yazılıları 80 üzeri. Kavga çıkaran çocuk hala sürekli kardeşimin sınıfına gelip senin yüzünden sınıfım değişti diyormuş.
Kardeşim annemin vefatından sonra çok çok sessizleşti. İçine kapandı. Tekrar yaşadığı bu zorlukları bize arkadaşı anlattı. Kardeşim söylememişti. En başında darp raporu almalarını çok istedim fakat kardeşim korkudan titrerken sadece annemin mezarına gitmek istemiş. Birkaç gün okula gidemedi evden çıkmak istemedi.
Bu son olanları babama söylemedim tekrar bir tartışma olursa diye.
Öğretmenini arayıp konuşmak istiyorum. Açmıyor. Kardeşimin telefonlarını açmıyor. Müdür yardımcısını aradım. Babanız çok fevriydi sonuçta çocuk ilaç kullanıyor hiperaktif diyor.
Kafayı yiyeceğim. Ben küçükken sınıfımızda hiperaktif arkadaşımız vardı kimseye bile isteye zarar vermezdi. Sadece hareketliydi. En fazla koşarken yanlışlıkla çarpardı. Ben mi yanlış düşünüyorum? Kardeşimin psikolojisi ne olacak? Okula gitmek istemiyor.
Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Düşük riskim olduğundan uzun yola gidemiyorum. Her şeyimize o kadar annem koşmuş ki çok bocalıyorum.
Bizzar aradık rehber öğretmenini. Durumu anlattım. Babanızın okulda bağırması çok çirkindi diyor. Tamam babamız fevri davranmış olabilir ama bunun faturası neden kardeşime kesiliyor ve neden bu çocuğun şiddeti kabul edilmiyor dedik. Siz de haklısınız tabi ama yeşil reçeteli ilaç kullanıyor dedi. Ne demek bu? Yeşil reçeteli ilaç kullananlar istediğini dövebiliyor mu ki?
Ah keşke. Bir eğitim kurumunda zihin yapısı bu şekilde ise biz kızlarımızı kadınlarımızı nasıl koruyacağız.keşke darp raporu alıp polise gitseydiniz
çocuk ilaç kullanıyorsa ilacın doZunu artırsınlar, çok sinirlendim
Birinci dönem bitmeden oldu. Orada babamdan korkup polis çağırmak isteyen hocalar olmuş. Polis gelince babam kendisi şikayetçi olmak isteyince müdür yardımcısı araya girmiş ben halledeceğim bir daha bu çocuk sıkıntı yaşamayacak demiş.Toptan saçmalamışlar kendi çocukları darpa uğrasa sakin mi kalacaklar yani beni yemesinler ... bu olay kaç gün önce oldu, hala doktora görünme şansınız olabilir rapor için bence doktora gidin çok geçmediyse sonra da şikayetçi olun.
Bizzar aradık rehber öğretmenini. Durumu anlattım. Babanızın okulda bağırması çok çirkindi diyor. Tamam babamız fevri davranmış olabilir ama bunun faturası neden kardeşime kesiliyor ve neden bu çocuğun şiddeti kabul edilmiyor dedik. Siz de haklısınız tabi ama yeşil reçeteli ilaç kullanıyor dedi. Ne demek bu? Yeşil reçeteli ilaç kullananlar istediğini dövebiliyor mu ki?
Zerre doğru olmayan bir öneride bulunacağım. Ama ben olsam şu aşamada yapardım.
Kardeşinize de haber vermeden bu çocuğu kenara çekebilecek yaşça nispeten büyük ama 20 yaş altı erkek kuzen falan yok mu yardım isteyebileceğiniz?
Sorun şuan çocuk değil gibiZerre doğru olmayan bir öneride bulunacağım. Ama ben olsam şu aşamada yapardım.
Kardeşinize de haber vermeden bu çocuğu kenara çekebilecek yaşça nispeten büyük ama 20 yaş altı erkek kuzen falan yok mu yardım isteyebileceğiniz?
Birinci dönem bitmeden oldu. Orada babamdan korkup polis çağırmak isteyen hocalar olmuş. Polis gelince babam kendisi şikayetçi olmak isteyince müdür yardımcısı araya girmiş ben halledeceğim bir daha bu çocuk sıkıntı yaşamayacak demiş.
Düzelir diye düşünmüştük hata etmişiz.
1 ay oldu olalı, ama etkileri hala sürüyor.
Malesef etkili olacağını düşündüm
Yada sosyal medya da rezillik
Başka insanca yolu yok
Haklıyken haksız olunur.Zerre doğru olmayan bir öneride bulunacağım. Ama ben olsam şu aşamada yapardım.
Bundan daha kötüsü olamaz . O yüzden yeni okul için uğraşın. Yönetim sorun çözmüyor üstüne mobing uyglaniyorBunu ben de çok istiyorum. İlk dönem maalesef kontenjan denk getiremedik bir türlü. Kardeşim diğer arkadaşlarına alıştığını söylüyor. Yeni bir ortama girmekten o kadar çekiniyor ki. Her öğretmen tekrar anne babanız ne iş yapıyor diye soracak, annen neden vefat etti diyecekler aynı acıları yaşamak istemiyorum diyor