Herkese merhaba, sırf bu konuyu yazmak için kız kardeşim için üye oldum. 24 yaşında bu virüs öncesine kadar çalışıyordu ailemle yaşıyor. Şimdiye kadar birkaç ilişkisi oldu ama kısmet değilmiş devam etmedi.
6 aydır hayatında biri var. Adamla yaşıtlar aynı iş yerinde çalışıyorlar. Adam başta inanılmaz ilgili, etrafında pervane olan biriyken ilk aydan sonra resmen korkunç birine dönüşmüş ve bana yeni anlatıyor olanları. 6 aydır bayağı zayıfladı bizden uzaklaştı, evden adamla görüşme harici çıkmıyor, telefona bağımlı yaşıyor an an hesap veriyor ve resmen gözle görülür şekilde mutsuz.
Adam aşırı kıskanç yolda yürürken kafasını çevirse kime bakıyorsun, birini mi beğendin yoksa ben sana yetmiyor muyum lafları. Telefonda bir saat kalsa kiminle konuşuyorsun zaten gözün dışarıda lafları. 6 ayda sayısız kere terk etmiş ve bazen kardeşim çevirmiş bazen adam hiçbir şey olmamış gibi dönmüş. Kafasında kurduğu şeylere kesinmiş gibi inanıyor ve asla hata yapabileceğini, yanlış anlayıp düşünebileceğini kabul etmeyen bir adam.
En son olay da arkadaşlarıyla çıkmışlar aylar sonra ilk defa açık alana neymiş bir erkek arkadaşına yakın oturmuş kız kardeşim ve birkaç defa ona dönmüş dönüşte de onunla konuşmuş vs vs 2 gündür kıza hayatı zehir ediyor ve terk etmiş benim hayatımı mahvettiniz ikiniz de Allah sizi bildiği gibi yapsın diyerek. Kız kardeşime sen ucuz bir insansın vs demiş. Ve ben bunları öğrendikten sonra telefonunu alıp okkalı bir mesaj yazdım sen hastasın şöylesin böylesin diyerek, kendisi için tedavi olması gerektiğini hareketlerinin kendisine ve etrafına zarar verdiğini söyledim ve Allaha havale edip bitti yazdım kardeşim adına.
Ama kız kardeşim nasıl toparlayacak çok üzgün. Duygusal olarak çok zayıf kim nereye çekse oraya savrulan malesef herkese çok kolay bağlanan büyümemiş bir kız çocuğu düşünün. Kısa sürede kötü etkilenmiş abla ben bir şey yapmadım, kimseye farklı gözle bakmadım diye sürekli savunma halinde ne yapılmalı, onu böyle görünce çok üzülüyorum, çalışmaya başladığında adamla sürekli yüz yüze bakacak nasıl atlatabilir? Adam bariz hasta musallat olur mu, geri döner mi diye düşünüp duruyorum