Çevrenizdeki insanları bıktırmamak istemeniz, son 2 yıldır düzgün iletişim kurmayı öğrendiğinizi fark etmeniz bence doğru yolda olduğunuzu gösteriyor.
Aranızdaki yaş farkı ne bilmiyorum, babanız da şiddet uyguluyordu size yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla. Muhtemelen o yüzden şiddet size çok büyük bir sorun gibi gelmiyor. Sağlıksız ortamda yetişen çocuklar ne yazık ki ya sizin gibi kurban olmayı ya da saldırgan olmayı normalleştiriyor.
Kardeşinizle görüşmeyi kesin. Babanızdan durumu neden sakladığınızı anlayamadım. Üzülmesinden mi korkuyorsunuz yoksa onunla ilgili de şiddet, maddi yaptırım gibi endişeleriniz mi var? Üzülmesiyse dert, o bana garip geldi çünkü annenize de boşanmadığı için kızmışsınız.
Yetişkin bir insansınız, gerekirse hiçbiriyle görüşmeyin bir süre. Mutlu olduğunuzu fark etmişsiniz zaten, o mutlulukla yaşayın 1-2 sene, baktınız o zaman hala görüşmek istiyorsunuz, yaşınız genç, aranızı düzeltmeye çalışırsınız isterseniz ama bu sağlıksız ortamda uğraşmanın hiçbir anlamı yok.
Bu tarz konulara şok olan kişilere de tavsiyem çocukluktan itibaren sağlıksız, şiddet dolu ortamda yetişen kişilerin durumları sağlıklı değerlendirememelerinin normal olduğunu fark etmeleri.