Kardeşim ve Eşine Kötülük mü Yaptık?

İyi geceler arkadaslar, artık bunu size sormazsam çatlayacagım.Ne yapacagımı bılmıyorum.
Kısaca ozetlemeye calısayım, karısık yazarsam kusuruma bakmayın.
Anne babam ayrı ve maalesef ki ne kardesım ne benle ılgılenen olmadı.(anne- babam hakkında lutfen olumsuz dusunup, kelimelere dokmemenızı cok ama cok rıca edıyorum.) Kardesımın herseyıyle ben ılgılendım, yanı hem kendımı bır yerlere getırdım, hem kardesımın en az olumsuzluklara maruz kalarak bu gunlere gelmesını sagladım. O yuzden kardesım deeşi de benı anne babası yerıne koydu resmen
Kardesım buyudu, okulunu bıtırdı, askerlıgını bıtırdı ve çalışmak ıcın gıttıgı yerde gızlıce nıkahlandı.Bu olay bıraz karısık, kardesım de kız da cok saflar(dı) unutmaya calıstım.
Annemın yanına tasındılar ve olaylar baslamaya basladı. Ben de bu arada memleketten uzakta tek yasıyorum ve nısanlıyım,tam dugun telasımın ıcındeydım. Ikısı de calısmıyor, annem bır yandan sureklı bana sıkayet edıyor, eve hacız uzerıne hacız gelmıs,onlardan kaynaklı, artık o kadar bunalmıstım ki, dugunum ıcın cektıgım kredıyı onların hacızıne ve bır amelıyat ıslerı vardı, özel hastanede olması ıcın tum bırıkmısımle,cektıgım kredıyı esımın de onayını alarak gonderım, sadece evlerınde huzur olsun da ben de huzurlu olayım dıye.
Neyse benım dugun zamanım ( bu arada ben de artık bırsey olmadıgından tum herseyı a dan z ye esım yaptı.) benden once nıkahlandıklarından evet evlılerdı ama dugunlerı olmamıstı ama o an onu dusunemıyordum benım planlı ve olması gereken dugunum vardı. Neyse o da burnumdan geldı zaten.Diğer eşimin memleketindeki düğüne de gelmedıler, yıne affettım herseye ragmen. Bu arada bunaldılar, yanıma tatıle gelsınler dedım, geldıklerın de uzulmesınler dıye evdekı dugun fotograflarımı bıle kaldırdım. Cunku ben de uzuluyordum. Ve esımle aldık arksımıza konustuk, onların da dugun hakkı ve bunu tamamen bızım ustlendıgımızı sadece tek bırsey ıstıyorduk : ‘’ıkınızde ıse gırıp calısacaksınız.’’ Bız dugunu ve takmamız gereken neyse yapıcaktık, dugunde takılanlarla da onlara ev kurucak ve yıne ev kurulmasına yardım edecektık. Onlar da bılıyor ki, bız de yapmasak dugunlerı olmayacak. Sözlerini aldık, onlar ıs bakarken bızde dugun organızasyonunda olması gerekenın bıle uzerınde bır dugunlerını yaptık.
Dugun oldu, bizim gelin biraz ters davranmaya basladı, esya konusunda da fıkır soyleyınce, bızım paramız sız karısmayın demeye basladı, tamam dedık, sonra baktı yetmedı,Ablacım ben ettım sen etme dıye yıne gerı adım attı. Fıkır soyleme amacımız da ayne su abartmıyorum: taksıtle adi birsey olacagına bız de uzerıne koyalım nakıt ve daha saglam bırsey alalım dedık, ne modleıne karıstım, ne baksa bır seyıne sadece fazlasını bız verelım borcsuz olsun dedık.
Neyse ıse gıdıler asgarı ucret ıkısı de 350 lıra kıra ve 450 lıra taksıt oduyorlar, nakıt parayı harcadılar ortada gıttı para. Kardesımın sıgortası yok, esının vardı en azından,yakında kardesımın de olur dıyorduk sıgortası. 1 ay oldu ıse gırelı hamıle oldugunu ogrendıgı gun ısı bıraktı bızım gelın, yıne karımsam tabıkı ama sadece dedıgım, cıkmasaydın en azından dogum ıznın vs rahat olurdunuz borcunuz da bıterdı dedım. Aslında tasvıp etmıyorum boyle karısılmasını ama herturlu sıkıntıda benı arıyorlar ben de onlar oyle sıkıntıdayken nasıl rahat edeyım. Gelınımızın dedıgı: ay kımene ben uykuyu sevıyorum, ısı ne kocam calıssın baksın! Tamam sız bılırsınız dedım. Ben artık bır daha yardımcı olamayacagımı soylemıstım. Bebek olunca ozel bır durumu oldu ve sıgorta da yok, sureklı ozel de tedavı gordu ve saglık oldugu ıcın sozumde duramadım, parayı gondermıyordum, sadece dr.la muhatap olup dr.la aramızda halledıyorduk. Cunku artık guvenmıyordum. Boyle boyle de somuruldum, somuruldum dıyorum artık oyle hıssedıyorum cunku, para ıstenırken ablacım, baksa zaman fıkır dahı soyledıgımde neredeyse azarlanıyorum.
Bunun gıbı cok ornek var ufak tefek oldugundan kucuklerını yazmıyorum. Olay bu aksam artık benı cok yordugunu hıssettım.
Yıne kardesımın esı aradı: Ablaaaaa, aglamaklı bır sesle.
Efendım ne oldu dedım.
Abla bız cok kotuyuz, artık ısın ıcınden cıkamıyoruz, şu borclarımız da kapat, yemınle bır daha ıstemıcem soz. Deyınce artık basıma bır agrı saplandı.
Eşin nerde dedım, onu verırmısın dedım.
Kardesımın ıste oldugunu soyledı.
Ben artık eşime bir sey dıyemıyorum dedim, aslında soylemek ıstedıgım bır ıkı sey vardı ama hamıle oldugundan uzmek ıstemedım.
Yine dayanamayıp eşime soyledıgımde : (ki gercekten cok borcumuz var cogu da onların ve bızım dugun borcu artık boguluyoruz neredeyse.)
Eşim de : haklı olarak, seni ben uykuyu sevıyorum, calısıp calısmamm kımseyı ılgılendırmez, derken dusunecektı. O bıraz gayret etseydı, ben borc bulup yıne gonderırdım, artık benden bu kadar dedı.
Eşime cok hak verıyorum, ben onun yerınde olsam bu kadar da belkı sabredemeyebılırdım, cunku anne babama yaptıklarını hıc saymıyorum.
O kadar yoruldum, o kadar mahcubum ki artık eşime karsı bu arada ben de ısten ayrıldım ve calısmıyorum. Borclarımızı bıtırıp cocuk yapalım ıstıyoruz, ama bıtmıyor da, bıtırtmıyorlar. Evlendiğimden beri burnumdan geldi, hersey hayır dıyememekten gelıyor, ıyı kesfetmısler benı.
Artık nasıl tepki verecegım konusunda kararsızım. çok para para para demiş gibi olmusum son bır gozden gecırınce ama ısın ozu o degıl aslında umarım anlatabıldım.
Uzun oldu kusura bakmayın, iyi geceler tekrar.

Saf olan kardeşiniz ve eşi değil, sizsiniz. Bu devirde kim kime bu kadar iyilik yapıyor? Kusura bakmayın ama eşiniz iyi sabretmiş ve o kadar borca girmeyi kabul etmiş. Büyük konuşmayayım ama ben böyle bir şeyi kabul etmem. Elbette yardımcı olurum ama bu kadar da fazla değil. Okumuş bir insan istedikten sonra her yerde iş bulur. Burada da okuyoruz. Anne-babaları yanlarında olduğu halde her şeyini kendi yapmak için uğraşan insanlar var. Gizlice evlenmeyi bilen insan bu zorlukları da düşünür. Tabi işine gelirse. Kardeşinizin sizi anne-babası gibi gördüğünü de düşünmüyorum. Fırsatını bulduğu anda sizi arkanızdan vurmuş. İyi niyetinizi her zaman suistimal etmiş, etmişler. Bundan sonra elinizi eteğinizi çekin üstlerinden. Biraz da sert davranın. Sizi ve eşinizi yumuşak yüzlü bulup sömürdükçe sömürmüşler.

şuan rest mesajımı cektım, ama artık para konusuyla ılgılı elımızden gelenın fazlasıyla yaptıgımızı, daha fazlasını yapamayacaguımızı, bızım de bır aıle oldugumuzu ve daha fazla aılemızın dısına cıkamayacagımızı soyledım, suan konusmak ıstemıyorum, saglıcakla kalın dedım, konusamıcam cunku oldukca sınırlıyım, ters bırsey derım sımdı olmaz. ılk restım de bu, bu arada.

Saf olan kardeşiniz ve eşi değil, sizsiniz. Bu devirde kim kime bu kadar iyilik yapıyor? Kusura bakmayın ama eşiniz iyi sabretmiş ve o kadar borca girmeyi kabul etmiş. Büyük konuşmayayım ama ben böyle bir şeyi kabul etmem. Elbette yardımcı olurum ama bu kadar da fazla değil. Okumuş bir insan istedikten sonra her yerde iş bulur. Burada da okuyoruz. Anne-babaları yanlarında olduğu halde her şeyini kendi yapmak için uğraşan insanlar var. Gizlice evlenmeyi bilen insan bu zorlukları da düşünür. Tabi işine gelirse. Kardeşinizin sizi anne-babası gibi gördüğünü de düşünmüyorum. Fırsatını bulduğu anda sizi arkanızdan vurmuş. İyi niyetinizi her zaman suistimal etmiş, etmişler. Bundan sonra elinizi eteğinizi çekin üstlerinden. Biraz da sert davranın. Sizi ve eşinizi yumuşak yüzlü bulup sömürdükçe sömürmüşler.
yeterınce sert yapamasamda uygun dılle anlatmaya calıstımm.

şuan rest mesajımı cektım, ama artık para konusuyla ılgılı elımızden gelenın fazlasıyla yaptıgımızı, daha fazlasını yapamayacaguımızı, bızım de bır aıle oldugumuzu ve daha fazla aılemızın dısına cıkamayacagımızı soyledım, suan konusmak ıstemıyorum, saglıcakla kalın dedım, konusamıcam cunku oldukca sınırlıyım, ters bırsey derım sımdı olmaz. ılk restım de bu, bu arada.
yapılması gerekeni yapmışsınız. doğru olan buydu zaten. içiniz ferah olsun.

vicdanınız rahat olsun...
fazlasıyla yardımcı olmuşsunuz zaten maddi manevi...
evet aileniz atamicaksınız ancak ilişkileri gözden geçirmek gerekli

not: yine annenizi araya sokacaklarını tahmin ediyorum,
gardınızı alın derim:KK66:

vicdanınız rahat olsun...
fazlasıyla yardımcı olmuşsunuz zaten maddi manevi...
evet aileniz atamicaksınız ancak ilişkileri gözden geçirmek gerekli

not: yine annenizi araya sokacaklarını tahmin ediyorum,
gardınızı alın derim:KK66:

annemle konustum sımdı de, yok artık bu sefer farklı olacak galıba. annem benı desteklıyor, anneme demıs, ablamdan bıraz para ıstesem de bebege kıyafet alsam dıye, annem de: sakın oyle bırsye yapmayın zaten herseyınızı yaptılar bak sakın demiş hem kardesımı hem gelını tembıhlemıs, tamam demıslerr.
ben anlatınca sımdı anlattı annem de , ben tembıhledım yıne mı ıstedıler dıyor, sakın gonderme tersle artık dedı, nihayet.
ve cok zor durumda olunan hale bakarmısın bebege kıyafet, ha bır de kendıne gecelık takımı ımıs. daha doguma aylar var :) neyse acılıyetın ne oldugunu ogrenmek bıle rahatlattı acıkcası.

annemle konustum sımdı de, yok artık bu sefer farklı olacak galıba. annem benı desteklıyor, anneme demıs, ablamdan bıraz para ıstesem de bebege kıyafet alsam dıye, annem de: sakın oyle bırsye yapmayın zaten herseyınızı yaptılar bak sakın demiş hem kardesımı hem gelını tembıhlemıs, tamam demıslerr.
ben anlatınca sımdı anlattı annem de , ben tembıhledım yıne mı ıstedıler dıyor, sakın gonderme tersle artık dedı, nihayet.
ve cok zor durumda olunan hale bakarmısın bebege kıyafet, ha bır de kendıne gecelık takımı ımıs. daha doguma aylar var :) neyse acılıyetın ne oldugunu ogrenmek bıle rahatlattı acıkcası.
anaa acil para gecelik ve bebeğin kıyafeti içinmiymiş.. dalga geçiyorlar bunlar. gecenizi mahvettiler. uyutmadılar birde.

oyy kıyamam, sizin gibi olsaydı ve yetısemeseydı suan basımın tacı ıdı ve tabı bır de cırkınlesmeseydı, benden bu kadar artık. 1 hafta kalaya kadar calısmıssınız ve bır ark.daha yazdı az once valla sızı gorunce yureklenıyorum umarım ben de oyle olurum, bebeklerınız saglıkla buyusun.,

İnşallah sorunsuz bir hamilelik geçirirsiniz.Teyzesi kızım 20 aylık şimdi.2,5 aylıkken işe başladım.12. ayına kadar yarı zamanlı çalıştım.Şimdi kreşte.Ellerinizden öper.

anaa acil para gecelik ve bebeğin kıyafeti içinmiymiş.. dalga geçiyorlar bunlar. gecenizi mahvettiler. uyutmadılar birde.

evet uyumadım aksam ustu ogrendım, ne yemek yaptım ne yedım. esım bıseyler hazırladı zorla ıkı lokma yedırmeye calıstı yıyemedım, yazık degıl mı o adama ve hala da sıgaradan baska bırsey surmedım agzıma, yanı dun sabahkı kahvaltı ıle duruyorum, yazıklar olsun bunlara ne desem bılemedım.

evet uyumadım aksam ustu ogrendım, ne yemek yaptım ne yedım. esım bıseyler hazırladı zorla ıkı lokma yedırmeye calıstı yıyemedım, yazık degıl mı o adama ve hala da sıgaradan baska bırsey surmedım agzıma, yanı dun sabahkı kahvaltı ıle duruyorum, yazıklar olsun bunlara ne desem bılemedım.
bakın bunlar resmen sizi kullanıyorlar. iyi niyetinizi ve sevginizi. bu kullanmayıda geçmiş hoş. yazık sizede eşinizede.
gecelik ve kıyafet için gününüzü mahvettiler. amaç ne gecelik ne kıyafet. .
amaç ne biliyor musunuz.
ne koparsam kar zihniyeti.

Son düzenleme:
benım artık gozum kapanıyor resmen uykusuzluktan, bugun cok ders cıkardım kendıme, kıme ne ıcın ne yaptıgımı ve kendı evlılıgımı bu sayede ne kadar yıprattıgımı gordum, artık gercekten forumda oldukca etkılı ve ben bır guzel sılkelendım, tek yapamıyordum, evet acılıyetı ogrenemesem yıne rahaca yatamıcaktım ve bayılana kadar da gozume uyku gırmeyecektı.yazacagımı da yazdım, elimden geleni de yaptım, vıcdanım rahat en azından. ve bırgun sunu soyleyecegım, babama gostermeyen o cocugu bana bak yegenın dıye hıc gostermesın, tamamen ye kurkum ye olmuslar, yazıklar olsun ıkısıne de..........
teşekkürler arkadaslar.......

Hazıra alışmışlar.İyi niyetinizden kaybettiğinizi düşünüyorum. Eşinizde gerçekten sabırlıymış ben olsam sabredemezdim.

Tama deyip bu borçları ödediğiniz sürece bunun sonu gelmeyecek bundan emin olabilirsiniz. Eşinizin kıymetini bilin bu devirde böyle adamların nesli tükendi. Umarım kararınızdan dönmezsiniz. Kendi hayatınıza odaklanın ve gereksiz sorumluluklardan kurtulun İnşallah.

Merhabalar..
Yazdıklarınız okuyunca çok çok üzüldüm sizin adınıza..
Resmen kardeşiniz ve eşi sizi enayi yerine koymuşlar, sırtlarını size dayamışlar..
Siz ne kadar iyi niyetle yaklaşmışsanız, resmen astarınızı istemişler..
Bence buna dur demenin zamanı gelmiş de geçiyor..
Ne halleri varsa görsün demeniz gerekiyor.. Biraz da kendileri zorluk görsün, sıkıntı görsün, ellerini taşın altına koysun..
Ben sizin yeriniz de olsam bir daha borç morç vermem.. Eve gelecekse de gelsin haciz, onların sorunu..
Artık kendi hayatınıza bakın.. Tamam eşiniz çok iyi niyetli, size kardeşinize kıyamıyor olabilir..
Ama içinden neler geçirdiğini bilemezsin..
Bugün iyi günleriniz ama sizin de kötü günleriniz olduğunda eşinizin bunları yüzünüze söylemeyeceği ne malum..

siz iyi niyetle yardım ediyorsunuz ama onları bu şekilde düzeltemezsiniz. maddi yardımı kesin. bırakın kendilerini geçindirmeyi öğrensinler, nereye kadar bakacaksınız. gelininiz minnettar biri de değilmiş. bir süre sonra verseniz de kötü olacaksınız, çünkü yaptıklarınız hep az gelecek.
eşinize de yazık, bırakın başlarının çaresine baksınlar.
empati yapın böyle bir kaynınız ya da görümceniz olsaydı.

X