• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşim... ne olur bir akıl verin...

saliha_

:)))))
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2009
204
2
96
Konya
27 yaşındayım, 7 aylık oğlum var... vaktiyle baba evindeyken babamla hiç geçinemezdim, babamın maddi durumu pek iyi olmasa da sonuçta emekli ve evi kendisinindi, maddi olarak beni pek desteklemedi ben de üniversitede 3 yıl çalışarak okudum. şimdi öğretmenim.. babamla ilgili iyi anım yok sayılır, ama babadır diye evine gelip gitmeye devam ederim, annem için gelir giderim... ama çok kavgalarımız oldu, çok ağladım,okuyup çalışıncaya kadar dişimi sıktım..neyse ben kurtardım kendimi, Allah'a şükür mutlu bir yuvam var...
asıl konu ise, erkek kardeşim, şimdi 20 yaşında, çok sinirli,çok düşüncesiz... babamla yine onun da kavgaları oluyor ama çok sert... babam evden kovmak istiyor, zaten o benim çocuğum değil artık diye kati tarzda gözden çıkardı..abilerim var, onlar da öyle... sorun çıkartmasın, baksın başının çaresine defolsun gitsin diyorlar...
kumadı, işsiz güçsüz, babam para vemiyor, annem 4 günde örüp 10 lira aldığı patik parasıyla sigara parası veriyor.. bi tek annemle ben varız, o da iyi olsun diye alttan almaya çalışan, onun için emek çeken... bbam evden kovduğunda ben getiriyorum eve, sırf dışarda serseri çok, iyice kötü olmasın diye...
her yaz başımıza bir olay geliyor, ülkücü başı oldu güya, kavgalara karıştı, bu bir...
internet kafe müptelası oldu, eve gelmedi, annemle civardaki kafeleri gece yarıları dolaştık... babam nasıl olduysa ona bilgisayar ve internet aldı, evde dursun diye, kotayı aştı, gece kapatmadı vs. vs. yine kavga çıktı... evi yakmaya kalktı, babama bıçak çekmeye kalktı.bu ikincisi...
yanlış arkadaşlar sayesinde karakolluk olduk, jiletlediler kolunu, adamlar bela, davacı olmadık ama başımız çok ağrıdı... şimdi kendi jiletlemeye devam ediyor, arada sigara da basıyor, sol kolu felaket yani.. bu üç...
kaç kızla görüştü, kaçının canı yandı, bu yaz olaylı bir şekilde (ilişkiye girmiş !!) biriyle nişanlandı,mecbur arkasında durduk, karşı taraf için. şimdi araları çok kötü, eylülde askere gidecekti, çıkmadı, kasıma kaldı, o da çıkarsa yine..askerden gelince ben o kızı almam, kendi soğuttu vs. lafları ediyor,(sanırım kız hala doğru durmuyor) askerden gelince buralarda durmayacağını, çekip gideceğini söylüyor... git zaten dedim, bak başının çaresine...bu da büyük çaplı son olayımız, evde sürekli kavga, şimdi tatildeyiz diye annemlerdeyiz, biz gidince yine olaylar olacak, yine olan anneme olacak, yine ağlayacak...
ben onunla hep alttan alarak gönlünü etmeye çalışırım, nasıl olsa diğerleri hep kavga çıkarıyor diye, bazen diner, bazen de küfreder, bağırır çağırır. evi yakmaya kalkar, kapıyı kırar...
bu olayların sonu gelmez... depresyonda, çünkü boşlukta... sizce bu olayın sonu ne olur?? Ağlaya ağlaya dua ediyorum, adam olsun diye... artık yaz tatillerinden de korkuyorum... psikolojik destek de almasını sağladık, verdikleri sakinleştiricilerle intihar etti, sonra da beni hastaneye götürün dedi... Allah daha kötüsünden herkesi saklasın... böylesinden de tabi...

Kardeşine bir ihtimal askere gitmek iyi gelecektir diye düşünüyorum. Askere kadar sabredin. Birde bana arkadaşını söyle hesabı onun çok sevdiği bir arkadaşı olsa o vazgeçirebilir bu durumlardan ancak. Kuzenlerden falan biri olsa. İnşallah düzelir ama sen kendini üzme dediğin gibi önemli olan annen. Annenin psikolojik yardım alması daha iyi gibi görünüyor.

herşeyi ne kadar net anlatmışsın vede herşey anlattığında gizli... sen ne güzel kendini kurtarabilmişsin... ama ama işte aile... aile ne kadar önemli yaşantımızda... bizi biz yapan çocukluk dönemi işte... kardeşlerinde o çatışmayı yaşıyor malesef... e birde oğlan çocuğu... zaten kimyası gereği babayla çatışacak.. e bide baba problemse( eminim oda mutsuz bir ailenin ferdiydi) çatışma kaosa sürüklenecek... çözüm.......... tabiki psikolojik tedavi... aslında en başta babanın tedavisi.... ama malesef olmuyor olamıyor işte.... Allah ailene daha kötü olaylar yaşatmaz inşaallah.... geçmiş olsun diyeceğim ama zor... çok zor.... kendine ve yuvana daha sıkı sarıl.. onları vede anneni kollamyı bırakma... Allah san ve sevdiklerine güç versin... bol şans.

Merhaba,
Aynı şekilde benim kuzenim var.20 yaşında daha.Uyuşturucu kullandı,kendini jiletledi,adam dövdü,hapishanelerde yattı,arkadaşlarını dövdü...Bir sürü olaylara karıştı.Bunların tüm sebebi ise babası ve annesi.Babası kumarbazdı,halamla çok ayrılıklar yaşadılar.Ama halamın kararsızlığı yüzünden yine birleştiler.Çocuk hep arada kalmıştı.Yanlış arkadaşlar,ilişkiler yüzünden eroinman oldu.Şimdi tedavi gördü bıraktı.Şubat'ta o da askere gidecek.İşsiz güçsüzdü Vestel'de çalışmaya başladı.Ama aldığı parayı 1 gün de bitiriyor.Ailecek başımıza bela oldular neredeyse.Babamdan sürekli para alıyorlar.Biz yalnız kalmasın diye gittiğimiz her yere götürmeye çalışıyoruz falan.Bu kalktı geçen ay ben nişanlanacağım bir kızı seviyorum diye.Ben yapma etme dediysem de dinletemedim,kimse dinletemedi.Bana itiraf etti en sonunda meğersem sizin kardeşiniz gibi kızla ilişkiye girmişler.O benim namusum,evlenmem gerek dedi.Şimdi de her gün babasıyla tartışıyor,kolunu jiletliyor.Bu tür insanların topluma kazandırılması çok zor gerçekten.Çocukluklarında psikolojik olarak çok zarar gördüler çünkü.Sağlam bir psikiyatrist belki işe yarar.Gerisi gerçekten çok zor çok,Allah sabır versin canım.
Sevgiler:5:

Cnmm allahim sabir versin ve bole olaylardan insanlardan allahim cumlemizi korsuun..kardesine de allqhim bi an once akil fikir ersin kndine gelsin..kimsye acimadimAma annene yuregim daglandii..

bir baba çocuğunun iyiliğinimi istiyor kötülüğünü mü? Allah sabır versin sanada annenede kardeşine de. bence kardeşini prof. falan götür. biliyorum çokzor ama kardeşine iyi arkadaşlar bulmaya çalışsan. yani ortam değişikliği.

ben çok sinirlendiğimde veya etrafımda sinir bozucu haller olduğunda okuduğum dualarvar. eğer istersen sana msj atayım.
Allah yardımcın olsun. İnşallah kısazamanda düzelir.

buarada askerlik olayını bidaha düşün derim benim etrafımdaki erkeklerin psikolojisi çok bozuldu. çünki.

Babaya bıçak çekmeler, kendini jiletlemeler, olaylara karışmalar nedir bu yahu...?!:53::53:

Bakın siz bir eğitimcisiniz, hiç vakit kaybetmeden derhal bir psikiyatriste başvurun.

Kardeşiniz değil sadece, sanıyorum burada aileye düşen (anne/babaya) farklı görevler var...

Allah korusun,ne tarz haberler okuyoruz çevremizde neler görüyoruz.

Siz bir eğitimci olarak birincil yapılması gerekeni yapın ve kardeşinizi bir uzmana götürün.

Topluma sağlıklı,düşünen bireyler yetiştirmek adına bunu yapmalıyız aklıma başka bir çözüm gelmiyor.

Aslında tüm suç kardeşinizde gibi görünsede ben temel sorunun ailede olduğunu düşünüyorum.

Bu konuda ailenizi ikna edin, dilerim bir an önce çözüme kavuşur herşey.

bide verdikleri ilaçları siz takip edin siz verin intihara meyil vermemek için. çok zor bir dönemden geçiyor belli Allah yardımcınız olsun :59:

çok tanıdık geldi yazdıkların.. eski erkek arkadaşım da aynen böyleydi.. hatta onun ailesi başı boş bile bırakmıştı.. hep derdim sahip çıkılsaydı diye.. senin gibi düşünen bi ablası olsa eminim şuan iyi olurdu.. seni tebrik ediyorum öncelikle kardeşine sahip çıkmak istediğin için.. ne olursa olsun o candır kandır bıkıp da asla vazgeçme.. elinden ne geliyorsa yap.. yoksa gerçekten olmamaları gereken yerde oluyorlar..:50: :59: 20 yaşın verdiği bi sendrom bu.. en az hasarla atlatırsa öyle devam eder.. şuan ona o tarz şeyler çok cazip geliyor.. engel olamıyo olabilirsinz ki doğrudur da.. askere gidecekse bian önce askere gitsin, olmadı çok sağlam bi yerde çalışma imkanı bulunsun.. ayrıca biraz dine de teşvik ettirilebilir.. sonuçta dinimizde kendine zarar vermek günahtır.. bu yolu da deniyebilirsiniz.. etkisi olmuştu erkek arkadaşımda.. namaza başladıktan sonra ne alkol kalmıştı ne uyuşturucu.. şükürler olsun çoğu şeyden elini eteğini çekmişti.. Allah yardımcın olsun umarım bi fayda sağlanır..

çok tanıdık geldi yazdıkların.. eski erkek arkadaşım da aynen böyleydi.. hatta onun ailesi başı boş bile bırakmıştı.. hep derdim sahip çıkılsaydı diye.. senin gibi düşünen bi ablası olsa eminim şuan iyi olurdu.. seni tebrik ediyorum öncelikle kardeşine sahip çıkmak istediğin için.. ne olursa olsun o candır kandır bıkıp da asla vazgeçme.. elinden ne geliyorsa yap.. yoksa gerçekten olmamaları gereken yerde oluyorlar..:50: :59: 20 yaşın verdiği bi sendrom bu.. en az hasarla atlatırsa öyle devam eder.. şuan ona o tarz şeyler çok cazip geliyor.. engel olamıyo olabilirsinz ki doğrudur da.. askere gidecekse bian önce askere gitsin, olmadı çok sağlam bi yerde çalışma imkanı bulunsun.. ayrıca biraz dine de teşvik ettirilebilir.. sonuçta dinimizde kendine zarar vermek günahtır.. bu yolu da deniyebilirsiniz.. etkisi olmuştu erkek arkadaşımda.. namaza başladıktan sonra ne alkol kalmıştı ne uyuşturucu.. şükürler olsun çoğu şeyden elini eteğini çekmişti.. Allah yardımcın olsun umarım bi fayda sağlanır..

canım benim şey sorcam siz niye ayrıldınız mümkünse anlatırmısın bi de tekrar eski haline döndümü...ailesi niye başıboş bırakmıştı yakınlarımdan biriyle ilgili soruyorum da mümkünse cevap alabilirmiyim?

bir baba çocuğunun iyiliğinimi istiyor kötülüğünü mü? Allah sabır versin sanada annenede kardeşine de. bence kardeşini prof. falan götür. biliyorum çokzor ama kardeşine iyi arkadaşlar bulmaya çalışsan. yani ortam değişikliği.

ben çok sinirlendiğimde veya etrafımda sinir bozucu haller olduğunda okuduğum dualarvar. eğer istersen sana msj atayım.
Allah yardımcın olsun. İnşallah kısazamanda düzelir.

buarada askerlik olayını bidaha düşün derim benim etrafımdaki erkeklerin psikolojisi çok bozuldu. çünki.

duaları gönderirsen sevinirim, ayrıca destek olan arkadaşlara teşekkür ederim, dertleşmek insanı rahatlatıyor...

canım benim şey sorcam siz niye ayrıldınız mümkünse anlatırmısın bi de tekrar eski haline döndümü...ailesi niye başıboş bırakmıştı yakınlarımdan biriyle ilgili soruyorum da mümkünse cevap alabilirmiyim?

ben bi yere kadar yetişebldim..tek başıma iyi şeylere yöneltirken, sayıca fazla kötü arkadaşlarıyla baş edemedim :59: kendisi cezaevindeydi, hala da öyle.. elimden geldiği kadar orda da iyi şeylere teşvik etmiştim, ama dediğim gibi arkadaş ortamı herşeyi alt üst etmeye yetti.. dine döndüğünde çok değişmişti..önerim şudur ki, arkadaş çevresinin olduğu yerden uzaklaştırılmalı bu yapıda insanlar.. yoksa büütn çabalar boşa gidiyo.. ailesi derken babası sorumsuzdu.. anneside bi dediğini iki etmezdi evin küçüğü olduğu için.. nitekim serbestlikten dolayı bulaştı küçük yaşta bişeylere, ve önüne geçebilen olmadı benim dışımda.. bu tarz insanları ciddi bir ilişki düzeltebiliyor bundan emin olabilirsiniz.. bazı hassas noktalara da dokunulduğu zaman değişmez diye bişey yok..:40:

duaları gönderirsen sevinirim, ayrıca destek olan arkadaşlara teşekkür ederim, dertleşmek insanı rahatlatıyor...

ben sitede yeniyim özel mesaj gönderemedim.

en başta YASİN
SEKİNE internettede görebilirsin
felak ve nas üzerine 7 şerdefa oku (babanada)
delailin nur diye bir duavar okuya bilirsen o

Yasin ve sekine sukunet bulması için

delailin nur hepsini kapsıyor

felak ve nası sakın aksatma Allah yardımcın olsun

buduaları sadece ALLAHA sığınarak oku sonuçta iyileştirecek olan o.

bana sanki kardesinde borderline kisilik bozuklugu var gibi geldi. Internetten bir bak istersen semptomlari kardesine uyuyormu.
Eger öyleyse askerlik falan hicbirsey ise yaramaz, asla düzelmez, cünkü kendi kendine düzelebilecek bir rahatsizlik degil bu, mutlaka tedaviye gitmesi lazim, ama sadece öyle ilac tedavisi degil, bildigin seanslara gitmesi lazim sIk sIk.

Kardeşinin durumuna çok üzüldüm. Bir o kadarda sevindim sizin gibi bir ablası olduğu için. Bu durumda ne yapılabilir (kendi fikirlerimi paylaşayım dedim kendimce) askerlik konusunda biraz bekleyin derim .. İlk önce bir uzmana gidin. Arkadaşlarından tamamen uzak olması için askerlik iyi olabilir ama ilk önce tedavi olmalı Allah şifasını versin... Allah yardımcınız olsun.

şuanda benim kardeşime büyük çaplı maddi destek olabilecek durumda değilim, kardeşimin sigortası da yok, babam zaten dediğim gibi 1 tl bile vermez, cebinden annem alırsa evde kavga kopar. bol bol dua etmek ve onunla konuşmaktan başka çıkar yolum yok, bana göre ne ana-baba ne de kardeş iyi de olsa kötü de olsa atılmaz satılmaz... Allah hepimizin yardımcısı olsun... ainsanların birbirine ettiği dua daha çabuk kabul olurmuş, siz de benim için dua ederseniz çok sevinirim... benim de duam sizinle... hepinize teşekkürler...

Allah yardımcınız olsun zor bir durum
inşallah kardeşin en kısa zamanda kötü huylarından kurtulur canım

anlattıklarınızdan kendi kardeşimi okuyor gibi oldum.bizde aynı şeyleri yaşadık yaşıyoruz.yalnız bizimki askerden sonra böyle oldu doğuda o kargaşanın içinde askerlik yaptı ve bir daha toparlanamadı.tıbbi anlamda elimizden gelen herşeyi yaptık.Ben de öğretmenim ve her zaman da yanında oldum.Ailemde aynı şekilde annem ve babam pervane oldular yaptığı onca saygısızlığa rağmen.Evladımızdır deyip herşeyi affettiler götürmedik dr kalmadı. üstelik bizimki evli düşünün gerisini eşi ile hiiiiç iletişimi yok(ki akrabamız ve annemler akraba evliliğine karşı iken eve gelmem illa onunla evlenicem diyerek evlendi)şimdi de istemediğini söylüyor.Bu intihara teşebbüs jiletleme olayı başta olmuştu ama o zaman eşine düzeleceğim sabret ben isteyerek yapmıyorum,eski ben olmak istiyorum diye ağlıyordu şimdi öyle bir çabası yok,hayattan bezmiş gibi.ne yapacağımızı şaşırdık Allah bu durumda olanlara yardım etsin mübarek günlerin hürmetine aile huzursuzluğu çok zor annem rahatsız benim üstelik kanser hastası hergün kahroluyor

Benimde kardesim aynen öyle.Benimki ailenin kücük oglu oldugu icin sürekli simartildi.Bir dedigi iki edilmedi.Hepimiz universite mezunu, akademisyeniz.Beyefendi 19 yasinda son model arabalarla gezdi.Bizde hepimiz hem okuduk , hem calistik.

19 yasinda gitti , kiz kacirdi. herseyin en iyisini yaptik.20 yasinda baba oldu.is kuruldu kendisine.hicbir seyin kiymetini bilmedi.Sürekli sorunlu.Yigenim 8 yasinda.Hafta ici annesinde, hafta sonu hep bizde.Karisini sürekli rahatsiz eder, polis her hafta sonu kapida.Kadin en son intihara kalkisti, zor kurtardilar.Doktora gitmez.son 3 yildir iyice azitti.Bazen neydi bizim günahimiz diyorum ? Annem sürekli agliyor.Diger 4 kardes bununla bas edemiyoruz.Atsan atilmiyor, satsan satilmiyor:59:kardes sonunda.
kardesini evlendirmeyin , benim kardesim evlendi.yigenimi görünce icim kan agliyor.Ne diyeyim, insallah düzelir hepsi.Allah kimseyi ne kardesle nede cocukla terbiye etsin :59: Cok zor durum....

Back