• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş Sorunsalı

Malesef bazılarımız daha zor atlatıyor yasadıklarını benim de kardeşimin en büyük derdi babamın yoklugu ve depremde sarsılan düzenimizdi Babam hayatta bu arada ama görüşmüyoruz.. Neler neler geçirdik ama su an inanamıyorum onun gelişmesine değişmesine.. sakın sogukkanlılıgını kaybetme babanında kardeşininde sana ihtiyacı var hatta bir psikolog ile görüşüp tavsiyeler alabilirsin. yaptıklarına sasırma ben yapmadım deme o durumun gerçekten ona zararı varmı yokmu onu belirlemeye calıs ve o zarardan korktugunu onun bu ihtimal karsısında bir planı olup olmadıgını sor. aklıma gelenler şimdilik bunlar.. Birde ben kardeşim degişti diyorum ama bu cocukların yapıları farklı bende ona alıştım ve oldugu gibi kabul ettim yoksa 30unada gelse bizi şaşırtmaya devam edecekler..

Malesef bazılarımız daha zor atlatıyor yasadıklarını benim de kardeşimin en büyük derdi babamın yoklugu ve depremde sarsılan düzenimizdi Babam hayatta bu arada ama görüşmüyoruz.. Neler neler geçirdik ama su an inanamıyorum onun gelişmesine değişmesine.. sakın sogukkanlılıgını kaybetme babanında kardeşininde sana ihtiyacı var hatta bir psikolog ile görüşüp tavsiyeler alabilirsin. yaptıklarına sasırma ben yapmadım deme o durumun gerçekten ona zararı varmı yokmu onu belirlemeye calıs ve o zarardan korktugunu onun bu ihtimal karsısında bir planı olup olmadıgını sor. aklıma gelenler şimdilik bunlar.. Birde ben kardeşim degişti diyorum ama bu cocukların yapıları farklı bende ona alıştım ve oldugu gibi kabul ettim yoksa 30unada gelse bizi şaşırtmaya devam edecekler..

Haklısın anlamaya çalışıyorum ben de iyimser bakmaya çalışıyorum..1 hafta ders çalışmak için yurda gitti söylendim kızdım bağırdım da gitti diye çok suçlandım şimdi ses etmemeye çalışıyorum.Ben evlenirsem ne olacak bari şimdiden babamla aralarında halletsinler diye karışmak da istemiyorum ama babama hiç kıyamıyorum ben de..O üzülmesin diye hep teselli etmeye çalışıyorum adamcağızı....Bi yanı eksik olan herkes böyle sorunlar yaşıyor demekki, senin kardeşin de yaşıyormuş bak....En küçük kardeşim çok sakindir söz dinler evcimendir sorumluluk sahibidİr...Ama ablasına baksan deli dolu sorumsuz ilginç....Yapı meselesi işte.....:50:

Korkma sen baban halleder baseder onunlar sen yatıstır onları herkesin bişeyler yasadıgını elindekilerinn kıymetini bilmesini gerektigini farketmeli ama yapı meselesi dedim ya .. sinirlenince gel buraya anlat bende annemi üzmesine cok sinirleniyorum ama annemde ona karsı cok anlayıslı önce anneme kızıyordum ben her dedigini yapmasın diye şimdi bırakıyorum ikisi hallediyorlar :53: :1: unutma seninde bir hayatın var cok yıpratma kendinid yıprandıkça bişeyler değişmiyor bi yere kdr müdahale edebiliyorsun .. geçecek cogu, kardeşim bu yıl okul öncesi ögretmenligine yerleşti ders calısıyor kurslara basladı.. evde yemek bile yapıyor :1: sadece biraz sabır geçiyor..

Korkma sen baban halleder baseder onunlar sen yatıstır onları herkesin bişeyler yasadıgını elindekilerinn kıymetini bilmesini gerektigini farketmeli ama yapı meselesi dedim ya .. sinirlenince gel buraya anlat bende annemi üzmesine cok sinirleniyorum ama annemde ona karsı cok anlayıslı önce anneme kızıyordum ben her dedigini yapmasın diye şimdi bırakıyorum ikisi hallediyorlar :53: :1: unutma seninde bir hayatın var cok yıpratma kendinid yıprandıkça bişeyler değişmiyor bi yere kdr müdahale edebiliyorsun .. geçecek cogu, kardeşim bu yıl okul öncesi ögretmenligine yerleşti ders calısıyor kurslara basladı.. evde yemek bile yapıyor :1: sadece biraz sabır geçiyor..

Evet canım geçmiş olsun size...Rahatlamışsınızdır biraz daha...İnşallah kardeşim de durulur...Babamı üzmesin yeter...Ben sabrederim yine....Evde zorla yapıyor bizimkisi yada yapmam deyip geçiyor ev işi...Buraya anlatmak güzel gerçekten fikir almak çok iyi oluyor..Özellikle de insanı zorlayan konularda...Benim babam 30 yıllık öğretmen adam normalde çok serttir ama kardeşime o kadar anlayışlı ki maşallah...Evlat işte.....:(((

bende ailenin en büyüğüyüm ve 5 kız kardeşiz ama en küçüğümüzün hepimize karşı saygısı we korkusu wardır.ama bu babamdan kaynaklanıyor çünkü aile de kendisinin nasıl söz sahibi warsa onun büyüğününde söz sahibi wardır.büyüğüne karşı gelemez kolay kolay (ama büyüklerde saçma sapan sebeplerden dolayı haksızlıkta yapmaz)

Senin sorununa gelince;
bence otur al karşına konuş gerekirse tehdit ett. bi ailesi ve ailesine karşı bi sorumluluğu olduğunu hatırlat.çalışmak istiyorsa çalışsın ama en azından sizin bildiğiniz ve sizin gözetiminizde.ama başka yerde kalmasına asla ve aslaa izin vermeyin.kaldığı yer ne kadar güvenilir birde kız çocuğu yani...

Zaten bence de evde büyüklerin vermesi gereken en önemli eğitim bu...Küçüklere saygıyı öğretmek...Ama deli çağda saygı falan kalmıyor....Terslik bağırma kızma tehdit hepsini denedim daha kötü oluyo diye bıraktım şimdi hep alttan alıyorum ki ters tepmesin...Nerde olduğunu bilmek istediğimiz zaman beni mahcup ettiniz diyor bi de üste çıkıyor...Alllah ana babalara sabır versin:(

Genelde kızlar hele ki o yaşlardaki kızlar kandırılmaya çok müsait
ve şu gece eve gelmeme işini bir erkek için yapıyordur bukadar ısrarcı olduğuna göre
o erkekte kız arkdşna bunu yaptırdığına göre tekin biri değildir...
İyice araştırın gerekirse takip edin.

Aslında babanız kardeşinizin işe girmesine kızarak bir hata etmiş.Çok büyük bir fırsat kaçırmışsınız.
Çalışmanın nesi kötü ki? Ne yani çalışması için paraya muhtaç mı olmak lazım illa?
Sanırsam çalışmayı bırakmış,bırakmasaydı dünyanın kaç bucak olduğunu görseydi belki okumanın kıymetini anlayıp üniversiteye hazırlanırdı.Kendiliğinden durulurdu.
Kızılacak bir nokta varsa anladığım kadarıyla çalışacağını size haber vermemiş,evet bunu haber vermemesi kötü.Çalıştığı yer nasıl bir yer mesela?

Kontrol etmek,denetlemek iyidir ama bunu çaktırmadan yapmak en güzelidir.
Başkalarının evinde kalmaya ben de karşıyım.Bu konuda tavınız net olsun.Ama dediğim gibi onu farkettirmeden denetleyin.

Gerçekten zor bir durum, Allah yardımcınız olsun hepinizin, özellikle de senin ve babanın... Genelde bu tarz sorun yaşayan insanların kendilerine örnek aldıkları bir model kişilik olur. Kardeşinin de özellikle sözünü dinlediği, saygı duyduğu biri varsa onun aracılığıyla kardeşine ulaşmaya çalışın, konuşun onunla. O kişi kardeşine anlatır, açıklar ve belki bir psikoloğa gitmesi konusunda yardımcı olabilir. Çok üzerine varmayın, uzaktan takip ve kontrolünüzü yapın ama sakın ha ona hissettirmeyin yoksa bu onda hayal kırıklığı ve size dair güvensizlik yaratır, bu da kardeşinin sizden daha çok uzaklaşıp dışarda ne idüğü belirsiz insanlarla zaman geçirmesine sebep olablir. İnşallah halledebilirsiniz kazasız belasız bu meseleyi...

Genelde kızlar hele ki o yaşlardaki kızlar kandırılmaya çok müsait
ve şu gece eve gelmeme işini bir erkek için yapıyordur bukadar ısrarcı olduğuna göre
o erkekte kız arkdşna bunu yaptırdığına göre tekin biri değildir...
İyice araştırın gerekirse takip edin.

Evet erkek arkadaşı vardı yani babam öğrenmişti falan ama onun yanında kalmak için gitmiyor dersaneden arkadaşının yanında kalmayı çok seviyor....Bu arkadaşının anne baba boşanmış kız kafasına göre başka yere gidiyor zaman zaman evden ayrılıyor falan böyle bi tip...Sanırım da kardeşim ona özeniyor....Görüştürmek istemiyorum ama bi şekilde görüşüyorlar baskı da yapamıyorum:(

Aslında babanız kardeşinizin işe girmesine kızarak bir hata etmiş.Çok büyük bir fırsat kaçırmışsınız.
Çalışmanın nesi kötü ki? Ne yani çalışması için paraya muhtaç mı olmak lazım illa?
Sanırsam çalışmayı bırakmış,bırakmasaydı dünyanın kaç bucak olduğunu görseydi belki okumanın kıymetini anlayıp üniversiteye hazırlanırdı.Kendiliğinden durulurdu.
Kızılacak bir nokta varsa anladığım kadarıyla çalışacağını size haber vermemiş,evet bunu haber vermemesi kötü.Çalıştığı yer nasıl bir yer mesela?

Kontrol etmek,denetlemek iyidir ama bunu çaktırmadan yapmak en güzelidir.
Başkalarının evinde kalmaya ben de karşıyım.Bu konuda tavınız net olsun.Ama dediğim gibi onu farkettirmeden denetleyin.

Zaten babama sormadan işe giriştiği için çok kızdı babam...Biraz agresif davrandı ,kardeşim de babam beni sevmiyo kötü davranıyoru bahane ederek evden gitti...Yoksa karşı değiliz hatta çok savruktur işe girerse para kıymeti anlar diye çok istedim ben....Ama bu meğer işten çıkmış falan haberimiz yok...İşe başladığı yer de bahsettiğim arkadaşının annesinin kafesi...Biliyoruz çalıştığı yeri de...Hatta evden ayrılınca oraya gittik bulamadık herkese rezil olduk bişey de diyemiyoruz adres istiyoruz vermiyorlar çok can sıkıcıydı bi daha olmaz inş....

Gerçekten zor bir durum, Allah yardımcınız olsun hepinizin, özellikle de senin ve babanın... Genelde bu tarz sorun yaşayan insanların kendilerine örnek aldıkları bir model kişilik olur. Kardeşinin de özellikle sözünü dinlediği, saygı duyduğu biri varsa onun aracılığıyla kardeşine ulaşmaya çalışın, konuşun onunla. O kişi kardeşine anlatır, açıklar ve belki bir psikoloğa gitmesi konusunda yardımcı olabilir. Çok üzerine varmayın, uzaktan takip ve kontrolünüzü yapın ama sakın ha ona hissettirmeyin yoksa bu onda hayal kırıklığı ve size dair güvensizlik yaratır, bu da kardeşinin sizden daha çok uzaklaşıp dışarda ne idüğü belirsiz insanlarla zaman geçirmesine sebep olablir. İnşallah halledebilirsiniz kazasız belasız bu meseleyi...

Sağol canım ...Hep örnek aldığı arkadaşları başıboş ailesinden kopuk fazlasıyla rahat tipler...Hep ne kadar şanslı olduğunu anlatmaya çalışıyorum kardeşime...Kendini annesiz kötü hissetmesin diye..Daha kötüler de var bak diyorum ..Psikiyatra götürdük ilaç kullandı biraz bu sefer gözlerini de açamadı...Teyzelerimiz bize çok yakındır..Onları çok sever...Olmazsa onlardan briyle konuştururum..Anne babalara allah yardım etsin...Bu devirde evlat yetiştirmek ne kadar zor az çok tahmin edebiliyorum...Ben kardeşle başedemezken sıfırdan evlat nasıl yetiştirirm....Hiç cesaretim yok....

Son düzenleme:
KaRDeşim bugün de gelmedi eve arkadaşlar...:( Kendi telefonundan ulaşamıyoruz hattını kaybetmişti öncesinde...Şimdi arkadaşını arıyoruz ama açmıyor şimdi de kapatmış telefonunu....:26:Hiç tanımadığımız birisinin evinde nasıl insan merak etmez ki gel de çıldırma....:25: Babam da sinirli bana kızıyor sen kaçırdın onu evden diye....:14::14:

yani size kötü örnek olmak istemem ama benim kardeşim böyle yapsa
canını yakardım gerçekten yakardım hem de:20:
baba ve abla bu kadar fedakar bu kadar vericiyken annesiz kalmanın şımarıklığını sonuna kadar
yapan bi kıza bu kadar iyi niyetle yaklaşamazdım
sonuçta baba hayat arkadaşını siz de annenizi kaybetmişsiniz
yani oturup konuşup psikologluk bi durumdan ziyade
otoriteye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ben
babanızın aman kaçar iyi niyetini sömürüyo açık şekilde.
siz de genç oldunuz babanızın gitme dedi diye
gidemediğiniz bi yer yüzünden psikolojiniz mi bozuldu
sanmıyorum:19:
fazla serbest bırakmak da iyi değil çok sıkmak da
ama sizde biraz aradaki denge kaçmış.

Son düzenleme:
yani size kötü örnek olmak istemem ama benim kardeşim böyle yapsa
canını yakardım gerçekten yakardım hem de:20:
baba ve abla bu kadar fedakar bu kadar vericiyken annesiz kalmanın şımarıklığını sonuna kadar
yapan bi kıza bu kadar iyi niyetle yaklaşamazdım
sonuçta baba hayat arkadaşını siz de annenizi kaybetmişsiniz
yani oturup konuşup psikologluk bi durumdan ziyade
otoriteye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ben
babanızın aman kaçar iyi niyetini sömürüyo açık şekilde.
siz de genç oldunuz babanızın gitme dedi diye
gidemediğiniz bi yer yüzünden psikolojiniz mi bozuldu
sanmıyorum:19:
fazla serbest bırakmak da iyi değil çok sıkmak da
ama sizde biraz aradaki denge kaçmış.

Orası zaten kesin...Biz daha doğrusu ben hep dengeyi kurmaya çalıştım elimden geldiğince ama hep zararlı çıktım...Ben tek başıma hiçbirşey yapamıyorum malesef..Ama artık çok rahatça bunu kullanıyor artık 18 yaşımdayım babam bana bi vursa direk polise giderim babama hapis cezası aldırırım diyor..Sanki nefret ediyor babamdan..:( İnsanın sinirden saç baş yolası geliyor ama yapılacak iş değil...Hakkımızda hayırlısı hala haber yok ve sinirler çok gerginn..............:50: Bababmın sabrı bir taşarsa aile faciası çıkar allah korusun...

ucretsiz piskolojik yardim veren devlet kuruluslari var acilen oraya gotur onu...en azindan bilir kis tarafindan soylenirse bazi seyler kafasina yatar..arkadaslarininda ailelerini ara ve kizlarinin kardesinden uzak tutmalarini soyle yetmiyorsa mahkemeye gidip evden kacma olasiligi var sebebleri bu kisilerdir diye bilgi ver...kimse cocuklarinin bu sekilde bi islemde adinin gecmesini istemez..

he yerinde olmak istemem ama sen iyi sabrediyorsun allaha buyuk soz olmasin tobe rabbim ben coktan o saclari yolmustum bile..benim huyum pis mesela erkek kardesim 24 yasinda ben ondan 3 yas buyugum babamdan korkmaz benden korktugu kadar...oda asidir bildigini okur ama bana sokmez..

bos yere dememisler lafla imana gelmeyenin hakki kotektir diye...

siddetle hic bir yere varilmaz belkide icinden ona iyi bir zopa atmak geliyordur ama onu yaparsan belki tekrar kacar ve hci gelmeyebilir baban calismasina izin vermedigi icin oyle yapiyor bence baban calismasina izin versin calissin ne olacak ki surekli cekip gitmesinden iyidir bence allah gostermesin ortalikta binbir turlu insan dolasiyor hic mi gormuyor tvlerde genc kizlarin basina gelenleri o sadece sizi korkutarak istedigini elde etmeye calisiyor calismak istiyor

ucretsiz piskolojik yardim veren devlet kuruluslari var acilen oraya gotur onu...en azindan bilir kis tarafindan soylenirse bazi seyler kafasina yatar..arkadaslarininda ailelerini ara ve kizlarinin kardesinden uzak tutmalarini soyle yetmiyorsa mahkemeye gidip evden kacma olasiligi var sebebleri bu kisilerdir diye bilgi ver...kimse cocuklarinin bu sekilde bi islemde adinin gecmesini istemez..

he yerinde olmak istemem ama sen iyi sabrediyorsun allaha buyuk soz olmasin tobe rabbim ben coktan o saclari yolmustum bile..benim huyum pis mesela erkek kardesim 24 yasinda ben ondan 3 yas buyugum babamdan korkmaz benden korktugu kadar...oda asidir bildigini okur ama bana sokmez..

bos yere dememisler lafla imana gelmeyenin hakki kotektir diye...

Kesinlikle ben de psikoloğa götürmeyi aklıma koydum zaten...Dediğini yapabilirim doğru mahkeme işi olabilir...Canım senin ailen senin otorite kurmana göz yummuş benim 9 yaş küçüğüme sözüm geçmiyor malesef , bizim ailede küçükler asi olur hep büyüklerine...Bundan ders almak lazım, büyüklerin saygnlığını koruyacak anne babalar ezmeyecek....Saç yolmak kolay da işte daha kötü olur bu sefer haklı duruma düşer canım öyle de...:26:

siddetle hic bir yere varilmaz belkide icinden ona iyi bir zopa atmak geliyordur ama onu yaparsan belki tekrar kacar ve hci gelmeyebilir baban calismasina izin vermedigi icin oyle yapiyor bence baban calismasina izin versin calissin ne olacak ki surekli cekip gitmesinden iyidir bence allah gostermesin ortalikta binbir turlu insan dolasiyor hic mi gormuyor tvlerde genc kizlarin basina gelenleri o sadece sizi korkutarak istedigini elde etmeye calisiyor calismak istiyor

Canım onun derdi dersaneye gitmek güya ama babamı ikna etmek için de saçma sapan yollara başvuruyor...Babam şu aralar çok sıkıntıda bazı maddi sorunlar yaşıyor ve hemen dersaneye gönderemez...Kardeşim de göndersin diye falan böyle yollara başvuruyor...Ben de 2. senemde kazandım üniversiteyi ben de bi süre gidemedim dersaneye geç başladım ama böyle tehditle evden kaçmayla göndertmedim kendimi dersaneye, adam gibi istedim.....İnsan ailesine böyle şantajlar yapmamalı...İstediği her konuda böyle sadece dersane değil... ''ben de evi terkeder çalışır yaparım ederim'' mantığında......

prenses84 allah sana ve ailene sabir versin isin coooooooook zor onun tedavi olmasi gerekiyor psikologa felan gitmesi lazim peki su an kardesin eve dondu mu ? ondan bir haber alabildiniz mi ?

Canım hala ulaşamıyoruz gelmedi eve....Arkadaşını arıyoruz o da cevap vermiyor aramamıza..Almanyadan kızkardeşim dahi aradı onu da açmıyor......Yarın arefe günü ve ailesine yaptığına bak....Babam çok sinirli eline bi geçirse çok kötü şeyler olacak korkuyorum açıkçası....Ama haketti yani ...Kredisini tüketti.....

Back
X