Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

ben cikiyorum artik bebelerim durmuyo insallah selin gelir yazar

senacim dinledigin icin tskler görüsürüz

arkadaşlar bildiğiniz gibi ben bu başlığın devamlı takipçisi değilim. dönem dönem açıp okuyorum bazen bir şeyler yazıyorum. uzun süredir de açıp okumamıştım. fakat bu sabah gördüm ki bazı arkadaşlar faydasını sorgular olmuş. öncelikle elbette ki herkesin kendi bünyesine uygun bir diyet var. fakat yüksek protein, düşük karbonhidrat diyetleri kesinlikle işe yarayan diyetler. sizinle tamamen aynı değil ama temeli aynı olan bir diyet yapıyorum. 7. haftadayım 8.5 kilo verdim. her hafta en az 1 kilo veriyorum. ben ki türlü türlü diyetlerle ya kilo veremeyen ya da aylarca uğraşıp ancak 1-2 kilo veren biriydim. acaba kilo veremeyen arkadaşlar bir şeyleri yanlış yapıyor olmasın. herkesin vücudunun kendine göre yağı, karbonhidratı tolere edebilme yetisine sahiptir. mesela işlenmiş et ürünlerini(burgerler, salam, sucuk, sosis, hazır köfteler vs) çok yiyip, bunların içindeki katkı maddlerini yani hayvansal yağ, soya unu, nişasta, sodyum vs yi tolere edebildiğinizden fazla alıyor olmayasınız? bir de şu an yaz malum meyve çok tüketiliyor. üzüm, karpuz, kavun aşırı şeker içeren meyveler bunları fazla yiyor olmayasınız?

evetttt iki gundur dikkat ediyordum vucut inat etti ben inat ettim bi aydir 90.8 ile 89 kusurlardaydim
bu sabah nihayetinde 87.4 gordum ama cuma gunu degistircem tickerimi
ben puandan ziyade artik sadece sebze meyve et sut urunu diyeti yapmaya basladim makarna patates pilav ve ozellikle ekmek sifir grissini ndahi yok artik hadi bakalim kaç gun dayanicam boyle :)) bide kizlar iki gundur hem leslie hemde yuruyus yapiodum
hepinize kolya gelsin ve bu arada hayirli ramazanlar

evetttt iki gundur dikkat ediyordum vucut inat etti ben inat ettim bi aydir 90.8 ile 89 kusurlardaydim
bu sabah nihayetinde 87.4 gordum ama cuma gunu degistircem tickerimi
ben puandan ziyade artik sadece sebze meyve et sut urunu diyeti yapmaya basladim makarna patates pilav ve ozellikle ekmek sifir grissini ndahi yok artik hadi bakalim kaç gun dayanicam boyle :)) bide kizlar iki gundur hem leslie hemde yuruyus yapiodum
hepinize kolya gelsin ve bu arada hayirli ramazanlar

benim diyetimde de katiyen ekmek ve grisini yok. doktorum grisini nin yağ içerdiğini, kepekli ya da form ekmeklerin de normal ekmekle pek bir farkı olmadığını söyledi. daha doğrusu piyasada tam tahıllı ekmeklerin içinde tam tahıl çok az varmış gerisi beyaz unmuş, kepekli ve form ekmeklerin içine de beyaz unu karartsın diye kakao veya keçi boynuzu özütü koyuyorlarmış. ayrıca bezelye, havuç, patates de karbonhidrat deposu olduğundan yasak.

pilav yoktu kesinlikle
makarnaya sadece haslayip yagsiz salata ile yerdim
tatli desen hemen hemen hic belki sabah kahvaltasinda 1cay kasik recel. ve sifir su tüketiyodum.
patateside sadece sebzeyle yerdim
sonucda yine karbonla proteini karistirmazdim ben hic
meyveda ara ara yerdim

Suzancım, kesinlikle sana ve zevklerine uyan, seni yormayan, uzun süreli yapabileceğin ve en önemlisi kilo verebileceğin bir diyet yapmalısın. Aksi halde geri adım atmış oluruz. Ben de erginsena'ya katılıyorum, eski diyetine dönersen daha rahat edeceğine inanıyorum. Ama lütfen her halükarda olumsuz düşünme hayatım, kız, buralardan da ayrılma özlerim ben seni.

Merhaba kızlar, hepinize hayırlı Ramazan'lar diliyorum.

Selinim hoşgeldin cnm bug
n baya geciktin bundan sonra topiqe geç gelenlerden haraç alıcamsempatiksalakcinni canım bişey sorucam sana hani hep derdin ya bize acıktıqınız anda mutlaka yiyin yoksa yaq depolarsınız diye ben mesela sabah biraz acıkır gibi oldum bu ramazan boyunca yaq depolayacaqız anlamınamı geliyor bitanem

n baya geciktin bundan sonra topiqe geç gelenlerden haraç alıcamsempatiksalakcinni canım bişey sorucam sana hani hep derdin ya bize acıktıqınız anda mutlaka yiyin yoksa yaq depolarsınız diye ben mesela sabah biraz acıkır gibi oldum bu ramazan boyunca yaq depolayacaqız anlamınamı geliyor bitanem

:)) bende aynisini düsünüyordum bugün disardaydim eve gelince topige yazacaktim....benden daha cok yasayacaksin :))

Evet hayatım, malesef aç kalındığında vücut doyduğu ilk öğünde bir sonraki aç kalma ihtimaline karşılık yağ depoluyor. Yani aç kaldığımızda değil, bu açlıktan sonraki ilk öğünümüzde. Yalnız burdaki ayrıntı, yediğimiz fazla karbonhidratları yağa çevirip depoluyor. Tam tersini biz zayıflamak için kullanıyoruz biliyosun. Özellikle iftarlarda karbona daha bir tikkat etmek lazım gerek, sebebi de bu hayatım, karbonu çok almazsan kısa sürede çok bir etkisi olmaz, ama uzun süreli aç kalmalarda ve direnmelerde küçük bir marul tanesini bile vücudun yağa çevirdiğini okumuştum. Bakınız, bilerek yemeyen buna rağmen zayıflayamayanların durumu.
Tüm diyet mantığımı çalıştırdığımda, eğer karbonu fazla almazsak sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Çünkü depo yapabilmesi için fazla olması lazım bişeyin, biz Ramazan'dan önce iyi yiyorduk aç kalmıyorduk ki inat edip depolasın.

Evet hayatım, malesef aç kalındığında vücut doyduğu ilk öğünde bir sonraki aç kalma ihtimaline karşılık yağ depoluyor. Yani aç kaldığımızda değil, bu açlıktan sonraki ilk öğünümüzde. Yalnız burdaki ayrıntı, yediğimiz fazla karbonhidratları yağa çevirip depoluyor. Tam tersini biz zayıflamak için kullanıyoruz biliyosun. Özellikle iftarlarda karbona daha bir tikkat etmek lazım gerek, sebebi de bu hayatım, karbonu çok almazsan kısa sürede çok bir etkisi olmaz, ama uzun süreli aç kalmalarda ve direnmelerde küçük bir marul tanesini bile vücudun yağa çevirdiğini okumuştum. Bakınız, bilerek yemeyen buna rağmen zayıflayamayanların durumu.
Tüm diyet mantığımı çalıştırdığımda, eğer karbonu fazla almazsak sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Çünkü depo yapabilmesi için fazla olması lazım bişeyin, biz Ramazan'dan önce iyi yiyorduk aç kalmıyorduk ki inat edip depolasın.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
tüm oruç tutanlara güzel bir açıklama yapmışsın. teşekkür ederiz.

KIIIIIIIZZZZZZZZZLLLLAAAAAAAAAAAAAAAAR ben geldim...tatil bitti ve evimdeyim..herkese hayırlı ramazanlar...sağlık ve mutlulukla nice ramazanlar görüp geçirelim İNŞALLAH. ben şu an 59 kiloyum. bi ara 55 edüştüm ve yüzüm çok küçülmüştü, puan hesabıyla 4 kilo aldım ve bu halimi hem ben hem ailem daha beğendik..bu kilomu korumak kaldı bana sadece..beyaz askılı elbiseler aldım kendime çeşit çeşit ....hasret kalmışım beyaz giymeye ben ... abarttım elbise olayını... ilk giydiğimde şunu düşündüm..beyazın içinde zayıf durabiliyosam gerçekten zayıfladım demektir .benim ölçüm buydu.aynaya baktım ve inanamadım, evet beyaz askılı elbisenin içinde bile zayıf kuğu gibi bi kadın gördüm aynada... nasıl mutlu oldum .anlatamam. darıı her isteyenin başın a İNŞALLAH.bi de dişlerimi yaptırdım komple üst damak.. şimdi bembeyaz inci gibi gülğmseyen bi ağzım oldu... hem kilo vermem hem de yeni dişler ve gülüşümden dolayı bu yaz ne iltifatlar aldım tahmin bile edemezsiniz...ama geçen yaz tam tersiydi bu durum...işte böyle arkadaşlar..yeniden topicte olmak güzel.. fırsat buldukça giricem.... öpüldünüz

günaydın kızlar ben geldimm iftarınız nasıl geçti kızlar ben dün akşam selinin dediqi gibi 2 bardak suyla açtım iftarımı 1 kase tarhana çorbsı içtim ve kendimi duşa attım karnıyarık yapmıştım duştan sonra 1 tane yerim diyordum ama yiyemedim 1 bardak ayrn içtim ve yürüşe çıktım çok hafif bir iftar oldu sanırım sahurdada 2 dilim uno lihght ekmeqe sürülmüş krem peynir ve yarım domates yarım salatalık ve 1 bardak light gazoz içtim selim bu menü bana ramazanda kilo verdirirmi cnm bu arada yeni kilom 77.8 dünden beri 1 kilo daha vermişimopuyorumnanaktan

moralim 0 sena. bu diyet bende neden olmadi ya öylede sevdimki üstelik cok kolay cünki

moralim 0 sena. bu diyet bende neden olmadi ya öylede sevdimki üstelik cok kolay cünki

canım bak ne dicem ben gecen yıl check up yaptırdım 90 kiloyla düşün artık ve bendeki yaq oranı normal bir insanda olması gereken yaq oranının çok altında çıktı hemşire hnm bana sizin vücudunuza yaq almanız lazım dedi e ben 90 kiloydum neydi bendeki kilo yapan şey eşim dediki yaq deqilse ettir ve yaqı eritirsin ama eti eritemezsin moralim çok bozulmuştu ve şimdi anlıyorumki her kilolu yaqlı demek deqil senin vücudundaki yaqmı etmi bilemeyiz onun için bu diyet sna uyması eski diyetine dön ve anlattıqın kadarıyla zor bir diyet deqil cnm

eski diyetime dönmemde yine zaman alicak bünyemin alismasi icin insallah problem cikmaz,
felaket kabizim üstelik karnim patliyo dün birden hastalandim üsüme geldi terledim dizlerim titredi karnim midem üsüdü cok kötüydüm aksama kadar. dünde niyetli degildim üstelik.

X