sunita evet canim ben burda yasiyorum
yasin kac sormasi ayip :)
ben krefeld de yasiyorum yasim 33 oluyo yarin :)
evlendindemi yerlestin oraya?
demekki kahvaltida ekmegi tercih edersek sadece yesilliklerle yiyebiliriz
ben ondan kilo veremedim selincim bir yerde hata yapiyoruz dedikya demek buymus öyle degilmi? keske daha evvel sorsaydim veya birinin dikkatini cekmedimi hic... neyse bundan sonra yapariz dogru ve ben on günde bir tartilcam haftada bir cok oluyo benim icin...
`selinim protein shake hakkinda düsüncelerini ögrenmek istiyorum selincim icebilirmiyiz arada bi
selin abla sana iyi tatillerr kaydirigubbakcemile2
Liste için çok teşekkürler çok işimize yarıycak çok sağol
ayrıca iyi tatiller diliyorumm...
demekki kahvaltida ekmegi tercih edersek sadece yesilliklerle yiyebiliriz
ben ondan kilo veremedim selincim bir yerde hata yapiyoruz dedikya demek buymus öyle degilmi? keske daha evvel sorsaydim veya birinin dikkatini cekmedimi hic... neyse bundan sonra yapariz dogru ve ben on günde bir tartilcam haftada bir cok oluyo benim icin...
yani uzun lafin kisasi ARTIK KARBONHIDRAT VE PROTEINI AYIRT EDEBILDIGIMIZ HALDE IKISINI AYNI ÖGÜNDE KARISTIRMICAZ ARKADASLAR
ellerine saglik ablam
900gr vermisim bir haftada... tartilmamak hakketen iyi geliyor
iyi tatiller ablamm
Canım sana iyi yolculuklar ve listen süper çok teşekkürler
ben hep yanlis beslenmisim ozaman yatüh
ekmekle yumurta yedim haslanmis tavada suculu yede ye ettim( ne kadar salakmisim ya
Suzancım, eğer sabah çok erken saatlerde yemişsen bunları çok fazla etken olmuyor ama öğlene yakın saatlerde mesela saat 10'dan sonrası yememen daha iyi. Erkenden yapılan kahvaltılar her şekilde çok zor yağa çevriliyor.
ben sivasliyim canim ay kim sorduydu hatirliyamadim :)
valla sutem bende senin gibi beslendimyahu bir kahvaltı zevkim vardı o da gittimi şimdi bu arada sutem sen Almanya damı yaşıyorsun? Bende 27 yıl Almanya da yaşadım ve 3,5 yıl önce istanbula yerleştim.
selincim iyi tatiller iyi eğlenceler
87 kg yum zayıflamak istiyorum...
slm kızlarrr.bnm aklıma bazı şeyler takıldı.ya mesela sucuk 1 puan sucuklu sahanda yumurta 1 puan ya ama sucuk yaglıdr ve yumrta yaparken yag kullanlır.bu kilo yapmz mı ? ya birde ne kadar sucuk kullncz ki
Suzancım, protein shake hakkında hiçbir bilgim yok desem inanır mısın, hiç kullanmadım, protein içeceği diye tahmin ettim şimdi doğru mu? Ayrıntılı yazarsan mantığımı çalıştırarak cevap verebilirim.
Sağol Aylincim.
Sağol hayatım, teşekkürler.
Suzan, kahvaltıdaki süt ürünlerini sanırım görememişsin, en sonda yazıyor, karbonhidrat aldığın kahvaltılarında yağlı olmayan süt ürünlerini tercih edebilirsin, ya da az yağlı. Yani peynir yiyebilirsin demek bu. Küçük bir ayrıntı, ben yaparken yağlı ya da yağsız olmasına dikkat etmedim ama sonradan edindiğim bilgilere göre karbonhidrat aldığında yanında yağ almazsan kilo vermek daha kolay oluyormuş ve de acıkmana engelmiş. Ama kahvaltı haricinde diğer öğünlerde ve ara öğünlerde yanında karbonhidratı çok yoğun olmayan besinlerle birlikte yağlı peynir ve diğer süt ürünleri alınabilir anlamına geliyor bu.
Sağol Aylincim, senin de yazdığın gibi en önemli unsur karbonhidratlarla proteinleri birbirine karıştırmadan yemek. Ölçülü yenildiği taktirde bu iki gıda gurubunu birbirinden tamamen ayıyarak yemek de kilo verdirebilir. Denemedim ama birkaç yerde okudum, 36 kilo veren birini hatırlıyorum böyle bir sistemle.
Ama burda ufak bir ayrıntı var, karbonhidrat yendiğinde yağlı olmayacak, yani tüm öğünleri hesaba katarak düşündüğümüzde;
Ekmek yiyorsan yanında hiç yağ olmayacak,
Pilav yiyorsan çok az yağlı olacak yanında salata olabilir, yoğurt olabilir,
Pilav yiyorsan yanında et ve baklagil yok,
Et veya baklagil yediğinde yine yanında ekmek ya da pilav yok,
Baklagil yediğinde yanında et veya ekmek veya pilav yok.
Bu örnekleri tüm listeyi göz önünde bulundurduğunda uzatabilirsin.
Şöyle bir düşündüğümüzde bizim, yani Türk yemek kültürünün tam tersi. Bu ayrımı yapabilmek çok zor, şöyle tavuk suyuna pilav mesela üzerine tavuk didilmiş :))) Yanında nohut yahni, bol etli. Veya lahmacun, kıymalı pide, iskender kebap, dürümler, neredeyse tamamı bize ters, bu ayrıma ters yiyecekler hepsi. Bir de tatlılarımız var çoğu şerbetli, un-şeker ve yağ karışımı en tehlikelisi :)
Amerika'nın yüzde yetmişi çok kilolu, nedeni hamburger türü protein ve karbonhidrat karışımları ile karbonhidrat ve yağ karışımı olan patates kızartmasının çok oranda tüketilmesi. Ve cola örneğin.
Bizi bizim kültürümüzdeki yemekler bitiriyor onları fast-food anlayacağın.
Sağol tatlım.
Sunita, sana da aynen Suzan'a yazdığım gibi yazmam gerekirse, sabah çok erken kalkıp yaparsan kahvaltını fazla fark etmiyor yumurta ile ekmek yemen. Ama diğer öğünlerde asla karıştırmamalısın birbirine.
günaydın selincim günaydın arkadaşlar tatilimi bölüp kızımın sbs ve yerleştirmesi için geldik birazdan tekrar yola çıkıcaz 1 hafta yokum ancak 225 e kadar okuyabildim gelince tamamlarım nasılsınız kızlar hepinizi çok özledim ben diyetimi 4/4 lük yapamadım ama genelde hep dikkat ettim ve oralarda tartılmadım evdeki baskülle farklıdır diye dün geldiqime tartıldım ve reql günümdeydim toplam 5 kilo gitmiş çok sevindim eqer dediqiniz gibi reql döneminde 2 kilo fazla tartıyorsa 7 kilo falan vermişim bu süper bişey ve evet ben ekmek ve bakliyatı kestim vücudum çok sıkılaştı sabırsızlıkla haftaya eve dönüp bütün hızıyla k. diyetine sizlerle beraber devam etmek istiyorum hepinize selamlar görüşürüz kızlar (bu arada kızım 3.63 almış sbs den bakırköy saqlık istiyordu giremicek sanırım 4.27 istiyorlar çok üzüldüm)...
veee 3 hafta lik diyet sonucunda 5.2 kilo kaybetmisimm yehuuu 91 leri goruyorum artik 80 li kilolar artik uzak degil 91.6 kiloyum en son ne zaman bu kilodaydim bilmiyorum olmustur bir 4 5 sene çok muluyum
ortalama haftada 2 kilo veriyorum bu hafta sadece 1.3 kilo verdim ama iki gun ust uste borek ve sarma yiyince oldu ama ucuncu gun dengeledim ve yinede verdim aslinda daha da verirdim belkide ama bu sefer bende kabizlik basladi
neyse durmak yok , hepimize bol sanslar kizlar
bu arada mubarek kandilinizi kutlarim
selinim canim benim yazini dört gözle bekliyorum galiba benim istedigim gibi liste yaparsan daha kolay o lucak anlamamiz insaniz sonucda unutuyoruz karistiriyoruz
canim hakkini helal et okadar zaman harciyosunki bize galiba ben senin kadar sabirli olamazdim :) o yüzden herkes adina binlerce tskler
kiz cok alistim ben sana haaa:) valla... ankaraya gelirsem seni görmek isterim hayatimi degistiren kadini :) benim herifde kirsehirli ankarada bir ayagimiz
selin abla cok haklisn, sadece ayirt etmeyi ögrenelim ozaman sismanlamayiz hatta kilo veririzz... ama malesef dedigin gibi türk yemeklerimiz pilav etsiz gitmez, yada tersi... taze fasulye pilavsiz gitmez tavuk pilavsiz gitmez.... malesef bu böyle...
ögreniyoruz istee...
yeni geldim eve, kardesimin mezuniyeti vardi, arkadasinin annesi sordu is hayatin nasil gidiyor diye, issizim dedim, bak ne dicem dedi, ONLINE olarak diyetisyen olabilirsin dedi... 1 sene bilgisayardan dogru ders calisiyorsun haftada 1 kere sinavin oluyor dedi... süpermis, simdi bunu arastiricam, hastaneden tut ana kliniklerde bürolarda calisabilirsin dedi.... biraz bilgin varsa yap dedi, bende güldümmm.----- benim ömrüm rejimle bilgi toplamakla geciyo dedim bende
denicem bi bakiucam nasilmis nasil birseymiss
selin abla cok sicak...
sabah 10 da peynirli yumurta yedim omlet
az önce geldim eve ve sadece yogurt yedim (yogurt tutturdu annem öylke lezzetli oluyorki)
ve ondan ayran yaptim iciyorum habire.... yogurt zararli degil degilmi sicaklarda iyi diye duydumm
birsey yemedim
ütü yapicam simdi
aksam yerim yemegimi
Kız online diyetisyenlik de mi varmış, daha neler duyacağız. Ahan da ben sizin online diyetisyeninizim hem de maaşsız çalışıyorum. :))))
Aç kalma, aç kalma, yoğurt nereni doyuracak.