Karatay Günlüğüm

Sabah
10.00 1 elma
11.15
2 yağda yumurta
1 dilim tbe
Peynir zeytin
1 avuç çiğ fıstık

Ara 17.00
1 bardak sütlü kahve
Yanında 4 adet gün kurusu ama çok ekşi

Akşam 19.00
Balık
Salata

Su 2.5 lt
Spor 15 dk dans 1 mil Leslie

Bende 1 aydır diyet yapıyordum bildiğiniz klasik diyetler ilte sonra insülin direnci ve pko var araştırdımki karatay diyeti yapamam gerekiyormuş yarıda bırakıp karatay diyetine başladım ekmeksizmi nasıl olur doymam asla olmaz öğlene kalmaz acıkırım dedim çünkü kendimi biliyorum ama acıkmadım 8 de kalkarım 9 kahvaltı 3-4 e kadar pek acıkmadım hayret ettim sonuç olarak 15 gündür yapıyorum bi tatlı yiyim nolacakki dedim tatlı zaten bana pek iyi gelmiyo çok sevsemde yemez olaydım kötülendim şekerimmi yükseldi ne anladımki bundan sonra diyet deil yaşam tarzım karatay doyana kadar yemek bana göre bide ikizlerim var yemem lazım yoksa güçsüz düşerim böyle beslenerek çok yorgun olmuyorum dinç oluyorum bana çok iyi geldi kiloda verdim daha ne olsun sporada başlarsam dahada gidecek inşaAllah

Bende 1 aydır diyet yapıyordum bildiğiniz klasik diyetler ilte sonra insülin direnci ve pko var araştırdımki karatay diyeti yapamam gerekiyormuş yarıda bırakıp karatay diyetine başladım ekmeksizmi nasıl olur doymam asla olmaz öğlene kalmaz acıkırım dedim çünkü kendimi biliyorum ama acıkmadım 8 de kalkarım 9 kahvaltı 3-4 e kadar pek acıkmadım hayret ettim sonuç olarak 15 gündür yapıyorum bi tatlı yiyim nolacakki dedim tatlı zaten bana pek iyi gelmiyo çok sevsemde yemez olaydım kötülendim şekerimmi yükseldi ne anladımki bundan sonra diyet deil yaşam tarzım karatay doyana kadar yemek bana göre bide ikizlerim var yemem lazım yoksa güçsüz düşerim böyle beslenerek çok yorgun olmuyorum dinç oluyorum bana çok iyi geldi kiloda verdim daha ne olsun sporada başlarsam dahada gidecek inşaAllah
Çok geçmiş olsun öncelikle tabi ki Karatay ile tüm hastalıklar bitecek emin olun :KK66: vereceksin iz spor da olursa muhteşem olur :KK66:

Günaydın herkese bol huzurlu sağlıklı güzel bir gün olsun :KK68:

Fit, sağlıklı ve kusursuzca biçimli bir vücut istiyorsan bunu hak etmen gerekiyor.
Başarı, olduğun yerde dururken sana gelmeyecek. Başarıyı en azından yolun yarısında karşılamak için harekete geçmen şart.
Her gün uğraşmak zorundasın, istediğine ulaşmak için her gün çalışmalısın.
Defalarca yeniden başlamaktansa, bu kez sonuna kadar gideceksin.
Kaldığın yerden, bozduğun yerden devam edeceksin.
Mükemmeliyeti değil, devamlılığı esas al.
Bu kez durmak ve geriye dönmek yok.

Kararlı olmalısın.
Oturup motive olmak için bekleyemezsin, sen kendi kendinin motivasyonusun.
İstemesen de kalkmak ve istediğine ulaşmak için çabalamak zorundasın.
Her geçen gün, hedefine düne göre bir gün daha yakınsın.

Hak et. Facebook'a bakmak istiyorsan 100 kez Jumping Jack yap. Bunu yapmadan o siteye girmeyi hak etmiyorsun.
2 Jumping Jack, 1 kalori yakmaya eşit.
Twitter'a mı gireceksin, 1 dakika plank pozisyonunda dur. Maillerine mi bakacaksın, 10 kez şınav çek. Instagram, tumblr fark etmez, günlük girdiğin her sitenin bir bedeli olsun. 20 kez burpee, 20 mekik, 20 squat, 1 dakika olduğun yerde koşu...

Yapamayacağını söyleyen herkese inat, "Sen zayıfladın mı?" sözünü duymak için, yaz vakti bikinilerle salınmak için, ağrı çekmeyen bir sırt için, skinny pantolonlar için, merdiven çıkarken nefes nefese kalmamak için, her şeyden önce sağlıklı ve sağlam bir beden için.

Bu ay ne yersen, bu ay ne kadar spor yaparsan; bu senin gelecek ayki vücudun olacak.
Gelecek ayki vücudun, geçen ay aldığın kararlar için sana minnettar olacak.

Sabah 10.00
1 elma
11.15
2 haşlama yumurta
Peynir zeytin
1 dilim tbe
Yeşil biber
1 avuç kabak çekirdeği

Akşam 18.45
1.5 tabak kuru patlıcan yemeği yoğurtlu
Salata

Kahve içerim

Su 2.5 lt
Spor 30 dk tempolu yürüyüş

Sabah 12.00
2 haşlama yumurta
15 zeytin
Peynir
Domates salatalık
Tatlı isteği olduğu için 4 kuru kayısı içine kaymakla ceviz koydum, 1 adette kuru hurmanın içine tereyağla ceviz koydum
Sütlü nescafe
Yarım çay bardağı ceviz

Akşam 19.20
Yarım kase domates çorbası
1 kase şehriye çorbası
1 tabak mercimekli bulgur pilavı
Turşu
1 ısırıkta poğaça :/
Şimdi sorum menüm nasıl? 1 ısırık dahi olsa çok kötü mü olmuş poğaça işi? Kahvaltıdaki kayısı hurmalar nasıl ?
Çok soru sordum :/ Şimdiden teşekkür ederim

Sabah 12.00
2 haşlama yumurta
15 zeytin
Peynir
Domates salatalık
Tatlı isteği olduğu için 4 kuru kayısı içine kaymakla ceviz koydum, 1 adette kuru hurmanın içine tereyağla ceviz koydum
Sütlü nescafe
Yarım çay bardağı ceviz

Akşam 19.20
Yarım kase domates çorbası
1 kase şehriye çorbası
1 tabak mercimekli bulgur pilavı
Turşu
1 ısırıkta poğaça :/
Şimdi sorum menüm nasıl? 1 ısırık dahi olsa çok kötü mü olmuş poğaça işi? Kahvaltıdaki kayısı hurmalar nasıl ?
Çok soru sordum :/ Şimdiden teşekkür ederim
Kahvaltını çok beğendim canım ama akşama şehriye çorbası ve bulgur pilavı çok geldi pilavı 4-5 yk yiyebilirsin haftada 1 kere olmak şartı ile bir daha
Ki sefere bir ısırık almazsın olur biter :KK66:

Günün motivasyonu:

4 basit kural var.

1. Asla spordan 3 gün uzak kalma.
2. Haftada en az 3 gün egzersiz yap.
3. Tek bir pazartesiyi bile kaçırma.
4. Asla pes etme.

Spor yaparken bu 4 kurala uymak şart.

Jillian Michaels'in programları gibi ağır programları 1 hafta boyunca yoğun yapmak yerine,
1 haftada 8 kilo verdiren zalim diyetleri takip etmeye çalışmak yerine,
günde 2-3 kez spor yapmak yerine;

düzenli ve vücuda yüklenmeden, günde sadece 30 dakika ve haftada sadece 3 günle vücudunuzda mucizeler yaratırsınız. Bundan fazlasını deneyip "Yine yarım kaldı, yine başa döndüm" demektense disipline girmek gerekiyor.

Bundan 6 ay sonraki vücudunuzun neye benzeyeceğini, şu anki kararlarınız belirliyor.
6 ay sonraki haliniz, "6 ay önce başlasaydım" da diyebilir;
"iyi ki 6 ay önce başlamışım" da diyebilir.
Karar sizin.

İyi akşamlar
Sabah 11.45
2 sucuklu zeytinyağlı yumurta
Peynir
12 zeytin
Domates salatalık
1 çaybardağı antepfıstığı
Sütlü nescafe
Akşam 19.00
1 dolu tabak kuru fasulye
1 kase salata
2 kıyma köfte
Yarım kase közlenmiş biberli yoğurt

Ya bazı sitelerde porsiyonlara dikkat edin yazıyor hatta Canan karatayda öyle söylemiş. Aşırı porsiyondan kaçının demiş Benim porsiyonlarım çok mu fazla acaba bazen kafam karışıyor ?? :/

İyi akşamlar
Sabah 11.45
2 sucuklu zeytinyağlı yumurta
Peynir
12 zeytin
Domates salatalık
1 çaybardağı antepfıstığı
Sütlü nescafe
Akşam 19.00
1 dolu tabak kuru fasulye
1 kase salata
2 kıyma köfte
Yarım kase közlenmiş biberli yoğurt

Ya bazı sitelerde porsiyonlara dikkat edin yazıyor hatta Canan karatayda öyle söylemiş. Aşırı porsiyondan kaçının demiş Benim porsiyonlarım çok mu fazla acaba bazen kafam karışıyor ?? :/
Hayır canım çok iyi menün aklına öyle şeyler gelmesin yavaş yavaş azalacak zaten menüler

Sabah 11.30
Menemen
1 dilim tbe
Peynir zeytin
15 adet fıstık yemek gelmedi içimden

Ara 17.30
1.5 dilim elma
4 gün kurusu çok ekşi
1 avuç ay çekirdeği

Akşam 19.00
1 kase yeşil mercimek çorbası
1 tabak pırasa