sen leptine ihanet edersen kendi kendinide sopalarsınaferin size artık herkes kendi cezasını veriyor hata yapıp bilmek güzel en güzelide o hatayı birdaha yapmamak
canım sende iftardan sonra 8 e doğru bişeyler ye yarım öğünlük..dün bnde okula gideceğim diye 4 te burada yedim 9 da eve gittim acıkmaya başladım yatana kadar ılık limonlu suyla oyaladım kendimi ...ooo süper kilo vermesende sıkılaşmışsın tebrikler
Herkese merhaba hayırlı cumalar...
Evet abla bu Oruçlarin devami gelecek inşallah ben bir daha öyle yapayim..
Gecmisi okudum aklimda kalanlar incirli kek tve patlican tarifi olmusah ah ne olacaksa bu halim her an her dakika yemek:)
Tarifler için teşekkürler bu arada. ..
Diş macunu bende sensodyn kullanıyorum bi bakayim icerigine...
Bu gün arkadaslarimla bulustum zayiflamissin dediler.saka gibi baskül sabah yine fazla çıkardı ama zayif gördüler sanirim spordan..buna da şükür. ..
Ya siz dis macununu dert ediyosunuz ben kenfimden utandim nolacak benim bu kacamaklarim(( mucver yedim kizartma degil ama icinde un varmiydi bilmiyorumm ve bitane kucuk pogaca (( artik disimi neyle fircalasamda beni aklamaz dimi gul abla gonullu teslim oluyorum cezami yatar cikarim:)))
Bende bugün tartıldım 100 gr. fazla çıktım.Herkese merhaba hayırlı cumalar...
Evet abla bu Oruçlarin devami gelecek inşallah ben bir daha öyle yapayim..
Gecmisi okudum aklimda kalanlar incirli kek tve patlican tarifi olmusah ah ne olacaksa bu halim her an her dakika yemek:)
Tarifler için teşekkürler bu arada. ..
Diş macunu bende sensodyn kullanıyorum bi bakayim icerigine...
Bu gün arkadaslarimla bulustum zayiflamissin dediler.saka gibi baskül sabah yine fazla çıkardı ama zayif gördüler sanirim spordan..buna da şükür. ..
bugünkü menümde degisiklikler oldumalesef ,
Sabah : kkk
Öglen : tavuklu mantar sote, salata ve yogurt
Aksam : kisir yiyecegim, cünkü arkadasa gidiyoruz söyledim, benim icin kisir yapacak , söz sadece kisir yiyecegim
suan beyaz cayimi yudumluyorum, bugün suyumuda unutmadim, güzel iciyorum, beyazcayimin icine iki tane karanfil ve tarcin cubuguda koydum, nefis, arkadaslar beyaz cayi siddetle tavsiye ediyyorum, ben normalde hic bitki cayi sevmem, yesil cayinda buruksu bir tadi var ama mecburen arada sirada iciyordum zorla, taki beyaz cayla tanisana kadar, simdi cayimi zevkle iciyorum, üstelik faydalari sayilamayacak kadar cok, ben mango aromalisini aldim, harika , hemen deneyin bence
arkadaslar aksam yemegimde kisir var, problem olmaz insallah, gül abla elmali incirli kek tarifi icin sagol ama diyette yiyebiliyormuyuz, bu keki,
Prenscim canim sende sagol tarifin basit vede güzel bende deneyecegim, evde patlicanim var tesekkürler canim
ben almanyadayim canim, sendemi almanyada yasiyorsun, eger öyleyse burda EDEKA-CENTER dan aldim, ama eger türkiyede yasiyorsan onu bilmiyorum, kusura bakma , hepinizi daha yeni taniyorum, bazen karistiriyorum,Nereden aldın beyaz çayı, benim bu ara favorim tarçın çayı, tatlı isteği olanlar içebilirler. Kokusu zaten harika, beyaz çayı alırsam bende içine tarçın atarım.
ben almanyadayim canim, sendemi almanyada yasiyorsun, eger öyleyse burda EDEKA-CENTER dan aldim, ama eger türkiyede yasiyorsan onu bilmiyorum, kusura bakma , hepinizi daha yeni taniyorum, bazen karistiriyorum,
canı çok tatlı isteyenlere
ELMALI İNCİRLİ KEK
Malzeme
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
4 adet elma
4 adet kuru incir
1 yemek kaşığı bütün keten tohumu
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı un
1 kaşık kabartma tozu
Hazırlama
Elmalar soyulup, küp şeker büyüklüğünde doğranır. İncirler nohut
büyüklüğünde doğranır. Bir kapta elma, tarçın, incir, ceviz ve keten tohumunu
karıştırılır. Diğer taraftan başka bir kapta yumurta blender ile çırpılıp un, kabartma
tozu ve süt eklenerek karıştırılır. Ardından elmalı malzeme hamura katılır ve
yağlanmış tepsiye dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Ya arkadaşlar bana kızar mısınız bilmem ama bu kadar da hassas davranmamak lazım diye düşünüyorum. Diş macununa da takılırsak artık ne yapacağız. Gerçi eczanelerde satılan özel mineral katkılı diş macunları var tadi iğrenç tuzlu gibi sanki rengi de kötü ama baya pahalıydı normal bir diş macununa verdiğimiz paranın 4-5 katı nerdeyse. Ama macun yerine misvak kullanmak da ilkellik yani diş aralarını nasıl temizleyeceğiz. Açıkçası o kadar hassas noktalara takılmıyorum ben. Çünkü bir de ruhsal sağlık var. Her şeyde bir tehlike ararsak paranoyak oluruz yaaa. Zaten hepimizin hayatında yeterince stres var. Bilmiyorum haksız mıyım? Şahsen benim hayatımda stress doruk noktasında. Bu hayat sigarasız hiç çekilmiyoryemin ederim benim aklıma gelmiştiii
çünkü hep diş fırçaladıktan sonra acıkıyorum
bugünkü menümde degisiklikler oldumalesef ,
Sabah : kkk
Öglen : tavuklu mantar sote, salata ve yogurt
Aksam : kisir yiyecegim, cünkü arkadasa gidiyoruz söyledim, benim icin kisir yapacak , söz sadece kisir yiyecegim
suan beyaz cayimi yudumluyorum, bugün suyumuda unutmadim, güzel iciyorum, beyazcayimin icine iki tane karanfil ve tarcin cubuguda koydum, nefis, arkadaslar beyaz cayi siddetle tavsiye ediyyorum, ben normalde hic bitki cayi sevmem, yesil cayinda buruksu bir tadi var ama mecburen arada sirada iciyordum zorla, taki beyaz cayla tanisana kadar, simdi cayimi zevkle iciyorum, üstelik faydalari sayilamayacak kadar cok, ben mango aromalisini aldim, harika , hemen deneyin bence
arkadaslar aksam yemegimde kisir var, problem olmaz insallah, gül abla elmali incirli kek tarifi icin sagol ama diyette yiyebiliyormuyuz, bu keki,
Prenscim canim sende sagol tarifin basit vede güzel bende deneyecegim, evde patlicanim var tesekkürler canim
Ben de dün bir tarif buldum arkadaşımdan. Duakn usulü kümber pasta. Çok güzzel görünüyor dukandiyetitariflerim: KÜMBET PASTAYarın yapsam dedim ama markette yulaf kepeği bulamadım. Allah istemedi yememi sanki. Onunyerine 80% kakaolu çikolata aldım :18: 2 parça yedim.
Nasıl yani Gül ablacım yulaf kepeği yasak mı? Canan hoca yulafı atlar yer diyor ama gereksiz bir besin olduğu için diyor yoksa zararlı diye değil diye düşünüyorum. Heleki yulafın sadece kepeği asla insülini yükseltmez . Sadece lif çünkü mineral vitamin protein yağ yok. Ağzımıza girdiği formatta geri çıkar sindirilemez bile vücutta selüloz yapıdadır çünkü. Heleki una kıyasla çok çok daha masum Gİ açısından, un nişasta ama kepek selüloz sonuçta. Şöyle bir bilgi paylaşayım internetten buldum;Dukan bize uymaz yulaf kepegi var ,,,canin cok tatli isterse ve yapacaksan sagliki yasiyoruzdaki tariflere ve kitaptaki tariflere gore yap canim...
Nasıl yani Gül ablacım yulaf kepeği yasak mı? Canan hoca yulafı atlar yer diyor ama gereksiz bir besin olduğu için diyor yoksa zararlı diye değil diye düşünüyorum. Heleki yulafın sadece kepeği asla insülini yükseltmez . Sadece lif çünkü mineral vitamin protein yağ yok. Ağzımıza girdiği formatta geri çıkar sindirilemez bile vücutta selüloz yapıdadır çünkü. Heleki una kıyasla çok çok daha masum Gİ açısından, un nişasta ama kepek selüloz sonuçta. Şöyle bir bilgi paylaşayım internetten buldum;
Yulaf kepeği: Son yıllarda adı çok sık duyulan yulaf kepeği insanı uzun sure tok tutuyor. Üstelik düşük glisemik indeksi sayesinde şeker metabolizmasının da dostu. Kan şekerini çok yavaş yükselttiği için ani iştah ataklarını önlüyor, geç acıkılmasını sağlıyor. Bir başka güzel tarafı da bağırsakların çalışmasını desteklemesi. Kabızlık sorunu çekenler mutlaka tüketmeli.
Canan Hoca mesela süt içinde aynı şeyi söylüyor. Ben hiç süt içmem içmedim de diyor. Sütün %95 i su zaten içsen ne olur içmesen ne olur diyor. Şimdi süt de içmeyin diyor Canan hoca demek yanlış olur bu durumda değil mi? Ama tabii ki sütle kepek kıyaslanamaz. Biri protein yağ mineral içeren süt diğeri, hiç bir besin değeri olmayan sadece liff kaynağı olan otun kabuğu. Ama arada sırada( 3-4 ayda bir max. fazlası) masum tatlılar için kullanılabilir diye düşünmüştüm. Yulaf kepeğinden ıspanaklı krep tarifleri felan da gördüm internette.
Ha bana soracak olursan ya sen diyetten önce yılda kaç kere tatlı yapıyordun diye 1 taş çatlasın 2 kez.O da ya sütlaç ya tiramisu ya da puding. Sütlü tatlı yani. Adet dönemi canım tatlı isterse arada sırada her ay istmez zaten puding alıp yerdim ya da meyveli yoğurt. Daha önce de dedim ya unlu tatlı hamur işi börek çörek kek pasta asla yapmadım. 5 yıllık evliyim toplasan 2-3 kez yapmışımdır.
Ama bu dukan pastası tarifi masum mu HAYIR tabiiki. Mısır nişastası ve toz tatlandırıcıdan dolayı !!!Hadi nişastayı geçtik ehh dedik aspartam, sakkarin, asesülfam K, sodyum siklamat türü tatlandırıcılar çok çok çok tehlikeli. Sucraloz ve Stevia eh biraz kabul edilebilir belki zorda kalırsan. Ama yine de kullanmamak lazımmış. Ben önceden sucraloz kullanıyordum çayıma ama bıraktım sonra.
Ya arkadaşlar bana kızar mısınız bilmem ama bu kadar da hassas davranmamak lazım diye düşünüyorum. Diş macununa da takılırsak artık ne yapacağız. Gerçi eczanelerde satılan özel mineral katkılı diş macunları var tadi iğrenç tuzlu gibi sanki rengi de kötü ama baya pahalıydı normal bir diş macununa verdiğimiz paranın 4-5 katı nerdeyse. Ama macun yerine misvak kullanmak da ilkellik yani diş aralarını nasıl temizleyeceğiz. Açıkçası o kadar hassas noktalara takılmıyorum ben. Çünkü bir de ruhsal sağlık var. Her şeyde bir tehlike ararsak paranoyak oluruz yaaa. Zaten hepimizin hayatında yeterince stres var. Bilmiyorum haksız mıyım? Şahsen benim hayatımda stress doruk noktasında. Bu hayat sigarasız hiç çekilmiyor2 ay oldu hala gözüm sigara raflarında markete bakkala gidince. Ama bu karatay olmasaydı var ya 2 ay içinde 10 kilo almıştım ben valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?