Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

soğuk sıkım internetten alabilirsin canım gerçekten farkediyor,,,

İftarda yiyebileceklerimizin listesi
• Sıcak bir çorba ile oruç açılabilir. Tarhana, mercimek, ezogelin, yoğurt
çorbası, her türlü sebze çorbası veya yuvalama gibi ev çorbaları olabilir.
• Hazır çorbalar kesinlikle tüketilmemelidir!
• Bir adet orta boy lahmacun yenebilir
• Pastırma, peynir, 9-10 adet tuzsuz zeytin yenebilir.
• Menemen, pastırma ya da ışgınlı yumurta.
• Köfte, sulu sebzeli et yemeği, zeytinyağlı yemekler. Dolma, sarma,
karnıyarık, imambayıldı vb gibi her türlü yemek yenebilir.
• Her türlü kırmızı et kebabı, 2-3 kaşık bulgur pilavı ve mevsim salatası
ile birlikte olabilir.
• Yeşil mercimek yemeği veya zeytinyağlı, yoğurtlu ve sarımsaklı
semizotu salatası yenebilir.
• Bir kâse yoğurt, içine ceviz ya da kuruyemiş, kuru nane, zerdeçal, bir
tatlı kaşığı kadar bütün keten tohumu, bir çorba kaşığı soğuk sızma zeytinyağı
hazırlanarak yenebilir.
Keten tohumu ve zeytinyağı kabızlığı önler.
• Cacık
Yoğurt, salatalık, semizotu, nane, kekik, sarımsak, soğuk sızma zeytinyağı ve
kırmızı pul biber ile hazırlanabilir.
• Bol salata
Bol miktarda doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu, sızma zeytinyağı,
sumak ve peynirli hazırlanabilir.
• Komposto
Kuru kayısı, mürdüm eriği, çekirdekli kuru üzüm, kuru incir, yabanmersini,
bol ceviz ve badem bir tencereye konulduktan sonra, üzerine su eklenerek buzdolabında
bir gece bekletilerek hazırlanır. Yemeklerle tatlı yerine tüketilir. Bu
kompostoya şeker ya da tatlandırıcı eklenmeyecek ve kesinlikle kaynatılmayacak!
• bir adet taze mevsim meyvesi yenebilir.
• 1 çay bardağı kadar yaban mersini, 1 kâse yoğurda eklenerek yenilebilir.
• Şekersiz Türk kahvesi
• Bol ayran
• Bol su
• Bol sıcak ya da ılık taze limon ve taze nane eklenmiş su
Yemekle birlikle herhangi bir çay veya şekerli hiçbir içecek (demir emilimini
önlediği için) içilmemelidir.

soğuk sıkım internetten alabilirsin canım gerçekten farkediyor,,,

Bana verdiğin Datçadaki soğuk sıkım yazıyordu, oda güzeldir herhalde.
ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİNİ KENDİ FABRİKAMIZDA YAPMAKTAYIZ SOĞUK SIKIM TEKNİĞİ İLE ÜRETİM YAPILMAKTA VE İÇERİĞİNDEKİ VİTAMİN DEĞERLERİNDE KAYIP MİNİMUM SEVİYEDEDİR DATÇA ZEYTİNYAĞINDAN DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİZ

yazmışlar
Şu an almadım, ama alacağım zaman buradan almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Paşanın keyfi şimdiden yerinde evet...rahatlık yok onlardan..evlat böyle birşey iste.:))))

Öğlen 13,00 gibi
mercimek çorbası,
ızgara köfte-az bulgur pilavı-salata-ayran
şimdi limonlu içiyorum..
20 dk.yürüdüm geldim..yoksa oturmam mümkün değil....

Patlıcan tarifini sağlıklı yaşıyoruz sayfasından almıştım..Sanırım karatayın tarifleri arasındada var...

4 adet patlıcanı alacalı soydum.Uzunlamasına kestim,sonrada çok ince dilimler halinde yarım ay şeklinde doğradım.
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı ile harmanladım,tuzunuda koydum tepsiye döküp 200 derece fırında yaklaşık 30-40 dk. pişirdim.Patlıcanlar kızarırken biber-soğan ve kıymayı kavurdum.Baharat,maydonoz ,salça,2 domates ilave ettim.Pişen patlıcanın üzerine yaydım,az su gezdirdim.10 dk.daha pişirdim.Çok güzel oldu gerçekten..Patlıcanları ince kesin ,kızartma yaparken gibi erimiyorlar,tam oldu yani :))))

datça'dakileri okan beyler tanıyorlar ben 6 ay önce faceden mesajla sormuştum..aşağıya kopyaladım

20/06/2013 12:32

selam
ben soğuk sıkım zeytinyağı almak istiyorum..Ankara'da yaşadığım için doğal ürün satılan yerlerde çok pahalı yarım kilosu 15 ytl internetten araştırırken datça köy ürünleri diye bir yerde buldum 5 lt si 45 ytl sizde orada yaşadığınız için güvenilirmi bilirsiniz diye sormak istedim, adresi...iskele mah. atatürk cad. no.51 datça

20/06/2013 12:38
Sağlıklı Yaşıyoruz
..... Hanım, biz bu konuda daha önce bir yazı paylaşmıştık. Sizin için tekrar buraya yazıyorum. Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı

Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı
cloudpage.co
Zeytinyağı (sağlıklı yağları) yemezseniz yağları yakamazsınız diyor Karatay Diyeti

20/06/2013 12:40
Sağlıklı Yaşıyoruz
Bu firma güvenilir ve bizim adını verdiğimiz 4 firma arasında...

diye cevap yazdı bana,
yukarıdaki linki tıklarsanız datçadaki firmaların hepsinin linki ve yağ ile ilgili yazı var

bugünün menüsü
7.30 kkk
12.30 mercimekli köfte, salata
akşama da inşallah fırında çipura, salata üzerine helva
ben niye 188. sayfayı okuyamıyorum kiiiiii:26::26::26:

Hep düşünüyordum acaba dişimi gece fırçalarken leptine bir zararı oluyormu diye, çünkü diş macunu kullanıyorum. Acaba misvağımı kullansam diyordum, ama üşeniyordum. Şimdi Sağlıklı Yaşıyoruz sayfasında bununla ilgili bir yazı yazılmış.

AR Türkyılmaz

Dişlerinizi fırçalarken de insülinizin salgılandığını biliyor musunuz? Dolayısıyla insülin direncin kırılmasını da engelleniyor. Çünkü diş macunlarında sakkarin gibi yapay tatlandırıcılar var.

Son düzenleme:

Aroma yazıyor, zaten diğer maddelerde zararlı, ne yapsak acaba. Karbonatla da sürekli fırçalamak zarar verebilirmiş, ne kadar doğru bilmiyorum. Misvak getiriyordum bir ara ama zor oluyor.

yemin ederim benim aklıma gelmiştiii
çünkü hep diş fırçaladıktan sonra acıkıyorum

evet sonuç doğru yazarken hatalı yazmışım 60.200 ü sonra yazacakmışım

canım günaydın tarifini verebilirmsin yapması kolay mı benim basit kısa süren tariflere ihtiyacım var

napalım bende sade salata yerim.olmadı erken gidip mercimek çorbası yapayım birde

paşanın yeri rahat yayılmış yatıyor
işin zor canım allah yardımcın olsun 2 can taşımak kolay değil...bide ehlikeyf bir bebek olunca dahada zor

ALPRMUS, bunlar yazılmış.

Bende kuşkuluydum, bazen acele yiyorum, hazırlanıp çıkıyorum işten, fırçalayamıyorum. Ama zaten fırçalasakta farketmez 8 öncesi veya sonrası, tatlandırıcı kullanmamalıyız. Farkında olmadan yine kullanıyormuşuz. Şimdi bir çözüm bulmalıyız, ne yapsak acaba. Fikirlerinizi bekliyorum. Misvak dışında ne yapabiliriz. Misvağı gece yatarken sadece kullanabilirim, ama işyerinde zor oluyor ıslak kalıyor.

Ben parodontax veya sendosyne panomel kullanıyorum,bunlarda tatlandırıcı yok.Özellikle parodontax tuzlu bir tadı garip..
Tabi ben midemi bulandırdığı için hiç tatlı diş macunları kullanamıyorum..

Ya siz dis macununu dert ediyosunuz ben kenfimden utandim nolacak benim bu kacamaklarim (( mucver yedim kizartma degil ama icinde un varmiydi bilmiyorumm ve bitane kucuk pogaca(( artik disimi neyle fircalasamda beni aklamaz dimi gul abla gonullu teslim oluyorum cezami yatar cikarim:)))

tam iyi gidiyorsun derken yine kaçamak yapmış :125:....demek teslim oluyorsun al o zaman

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…