• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Dün gecede bende bir göz açlığı vardı, canım şeker, ekmek değilde, birşeyler yemek istiyordu. Ama yemedim tabii. :1:

Valla geçen iki gün o göz açlığı bende de vardı. Adet dönemim yaklaşınca gözüm dönüyor. Doyma hissim yok oluyor sanki. Günlerdir canım tatlı çekiyordu akşamları yemeden atlattım bugün adet oldum biiraz rahatlarım artık.[/QUOTE]

daha önce kedi83 bir yazı paylaşmıştı adet dönemleirnde canın tatlı cekmesi omega 3 eksikliğindendir diye , omega3 kullan canım ben 7 aydır kullanıyorum

Almanya dün firtina altina girdi yarina kadar sürecekmis, bizim bulundugumuz yerdede vardi ama bazi yerlerde cok cok daha siddetli rüzgar varmis, bugünse rüzgar biraz dinmis, kisin ilk kari yagmis, cok degil ama genede görünce sevindik nedense, Allah sokakta kalanlara yardim etsin, biz seviniyoruzda ya onlar...

arkadaslar ben acaba bildirmi bugünmü yapariz diye bu sabah tartildim, leptinim süper calismis, masallah diyeyim tam 2 kilo vermisim, 4 günde mucize gibi, ama ben hep ilk hafta hizli veriyorumda sonra tabi düsüyor bu rakam. olsun genede cok sevindim, insallah böyle devam edebilirim :52: bu sabah kahvaltimi yaptim, ama gözüm meyvelerde oldugu icin, günkurusu yemedim, yarim armutla, yarim portakal 1 meyve eder diyerek yedim, kahvaltimin yaninda acaba fazlami oldu, eger öyleyse uyarin arkadaslar olur mu..
Sabah : karatay kahvaltisi, yarim armut, yarim portakal, tereyaginda yaptim bu sefer yumurtayi
Öglen : 1 tane palamut ve bol salata ( Dünden kalmisti )
aksam : firinda mantar güvec, salata ve keten tohumlu yogurt

arkadaslar bir sey sormak istiyorum, canan hanim, balik yedikten sonra helva yenmesine izin vermis, ben bu hafta iki sefer balik ve helva yedim, acaba helva haftada 1 sefermi yenecekti, mesela bugün öglende artan baligi yiyecegim, yaninda yemeyim degilmi helva cok olurmuki...
Birde sabahlari yeterince ceviz, findik, badem , yiyoruz, arti yogurdumuzada keten tohumu ekleyerek yedigimizde , acaba yeterli omega 3 ve 6 almis olmuyormuyuz , ayrica omega 3 tablet almamiz gerekiyormu ... cünkü önceden bu kadar ceviz, badem yemiyordum, keten tohumuda, ayrica baliktada var, e simdi birde kapsülümü almaliyim bilemedim

günaydın canım sanada hayırlı cumalar,
ilk başlarda vücuttaki su gidermiş, sonra biraz duraksama kg dengede tutmak için, sonrada kg vermece
kahvaltı da 1 porsiyon yenilebilir seninkide öyle olmuş zaten
helva her balığın yanında yenmesi gerekiyor balık azsa helvayıda az ye omega3 ün emilmesi için helva şartmış....ben bazen tahinin içine ıslatılmış siyah üzümü doğrayıp yiyorum helvadaki şekeri almamak için
hayır onlardan yeteri kadar omega3 alınmıyor hap desteği şart vücutttaki omega6/omega3 oranını ayarlayana kadar, balık yediğin gün hap alma ben almıyorum diğer günler alıyorum

Evet sevgili gül ablamız sana kritik bir sotu soracağım umarım cevap müspet olur:21: annem yemeğe davet etti.bol yeşillik eşliğinde kadınbudu köfte:26:
15.30 16.00 sularında ne miktarda yiyebilirim.yiyebilir miyim?:17:

Evet sevgili gül ablamız sana kritik bir sotu soracağım umarım cevap müspet olur:21: annem yemeğe davet etti.bol yeşillik eşliğinde kadınbudu köfte:26:
15.30 16.00 sularında ne miktarda yiyebilirim.yiyebilir miyim?:17:
canım kadınbudu köfte kızartılarak yapılıyor ve içinde prinç oluyor...nasıl yüyeceksin bunu direk taransyağ ve princden solayı şeker ne yazıkki sana uygun değil....:20::20::20:

Günaydın...

Sabah bir minik yerli muzla kahvaltımı ettim..
Yarım da köy elması yedim..

Akşam yaptığım patlıcan çok güzel olmuştu..yıllardır yağda kızart heryer batsın ne uğraşmışız..
Tarifteki gibi yapınca patlıcanlar fırında çok güzel kızardılar,bir daha hep böyle yapıcam...

Günaydın...

Akşam yaptığım patlıcan çok güzel olmuştu..yıllardır yağda kızart heryer batsın ne uğraşmışız..
Tarifteki gibi yapınca patlıcanlar fırında çok güzel kızardılar,bir daha hep böyle yapıcam...

günaydın,
afiyet olsun canım...kahvaltın çok az kendine dikkat et hamilesin ama bizden az yiyorsun:20: kg alacağım diye korkma karatay varken doğumdan sonra eski çıtır haline dönersin :21:

Gül abla ve alprmus sizn hesaplar farklıı :1:

Gül abla doğru ifade etmiş doğru hesaplamış ama matematik formülü yazarken yanlış olmuş:

60200/20000 değil 20000/60200= 0.332 olması lazım yani verdiğimiz kiloyu geçen haftaki kiloya bölmemiz lazım.
aslında aynı şekilde hesaplıyoruz ama formülde yanlışlık olmuş.

Valla geçen iki gün o göz açlığı bende de vardı. Adet dönemim yaklaşınca gözüm dönüyor. Doyma hissim yok oluyor sanki. Günlerdir canım tatlı çekiyordu akşamları yemeden atlattım bugün adet oldum biiraz rahatlarım artık.
Benimde yaklaştı, bugün yarın ama bende tatlı isteği yok, zaten dün tarçın çayı içtim, çok güzeldi, üzerine tarçın dökülmüş muhallebi yedim sanki. :1:

İpekkız hoşgeldin aramıza

Herkeslere günayyydııınnnn... iyi ki bu hafta pzt sine kaldı bildirim, tartılmamıştım çünkü :1: arkadaşlar ben kabuk tarçını sürahimin içinede atıyorum bazen , içtiğim su tarçın aromalı oluyor :34:
Aaaa süper fikir, bende deneyeyim.

Günaydın...

afiyet olsun prenscim, patlicani baharatlayip firinami sürdün, tarifini yazmismiydin, gözümden kacti galibaa:1:

günaydın canım sanada hayırlı cumalar,
ilk başlarda vücuttaki su gidermiş, sonra biraz duraksama kg dengede tutmak için, sonrada kg vermece
kahvaltı da 1 porsiyon yenilebilir seninkide öyle olmuş zaten
helva her balığın yanında yenmesi gerekiyor balık azsa helvayıda az ye omega3 ün emilmesi için helva şartmış....ben bazen tahinin içine ıslatılmış siyah üzümü doğrayıp yiyorum helvadaki şekeri almamak için
hayır onlardan yeteri kadar omega3 alınmıyor hap desteği şart vücutttaki omega6/omega3 oranını ayarlayana kadar, balık yediğin gün hap alma ben almıyorum diğer günler alıyorum
bencede ilk etapta su gidiyor, ama olsun iyi bir motive oldu benim icin, bugünkü menümdede balik var ozaman gene yiyebilirim helvami :52::52::52: eskiden cok seker tüketiyordum, su yerine cola iciyordum ve tabiki cayimada seker atiyordum, simdi birden kesince böyle helvaya bile seviniyor insan, cok komigim yani :27::27: o zaman ilk is omega 3 tablet alinacak tesekkür ederim ablacigim, % hesabini bende merak ediyordum anladim sagolun

Gül abla doğru ifade etmiş doğru hesaplamış ama matematik formülü yazarken yanlış olmuş:

60200/20000 değil 20000/60200= 0.332 olması lazım yani verdiğimiz kiloyu geçen haftaki kiloya bölmemiz lazım.
aslında aynı şekilde hesaplıyoruz ama formülde yanlışlık olmuş.

evet sonuç doğru yazarken hatalı yazmışım 60.200 ü sonra yazacakmışım :52:

Günaydın...

canım günaydın tarifini verebilirmsin yapması kolay mı benim basit kısa süren tariflere ihtiyacım var

canı çok tatlı isteyenlere

ELMALI İNCİRLİ KEK

Malzeme
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
4 adet elma
4 adet kuru incir
1 yemek kaşığı bütün keten tohumu
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı un
1 kaşık kabartma tozu
Hazırlama
Elmalar soyulup, küp şeker büyüklüğünde doğranır. İncirler nohut
büyüklüğünde doğranır. Bir kapta elma, tarçın, incir, ceviz ve keten tohumunu
karıştırılır. Diğer taraftan başka bir kapta yumurta blender ile çırpılıp un, kabartma
tozu ve süt eklenerek karıştırılır. Ardından elmalı malzeme hamura katılır ve
yağlanmış tepsiye dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.

günaydın,
afiyet olsun canım...kahvaltın çok az kendine dikkat et hamilesin ama bizden az yiyorsun:20: kg alacağım diye korkma karatay varken doğumdan sonra eski çıtır haline dönersin :21:

Gül ablacım kg. almaktan korkuyorum ..zaten çok yemek yiyen biri değilim,kendimi bildim bileli hep zayıfımdır..Sağlıklı besleneyim de önemli değil kilo..Bebek beni çok rahatsız ediyor,burda yazıp yazıp sizi sıkmayım diye bahsetmiyorum..normalde biraz toparlı durması gerekiyor,bu yayıldı resmen uzunca yatıyor hissediyorum..oturamıyorum bile doğru düzgün..yemek yiyorumya mesela hemen yatmam lazım yada yürümem..

:43:napalım bende sade salata yerim.olmadı erken gidip mercimek çorbası yapayım birde:ssz:

kendine göre bişeyler ya evde varsa götür yada annen de yap sakın kaçamak yapma kaçamak kaçamağı doğuruyor ...bol salata ve yoğurt mutlaka olsun yanınada çorba, doymazsan turp, havuç, kuruyemiş falan idare et

Gül ablacım kg. almaktan korkuyorum ..zaten çok yemek yiyen biri değilim,kendimi bildim bileli hep zayıfımdır..Sağlıklı besleneyim de önemli değil kilo..Bebek beni çok rahatsız ediyor,burda yazıp yazıp sizi sıkmayım diye bahsetmiyorum..normalde biraz toparlı durması gerekiyor,bu yayıldı resmen uzunca yatıyor hissediyorum..oturamıyorum bile doğru düzgün..yemek yiyorumya mesela hemen yatmam lazım yada yürümem..

paşanın yeri rahat yayılmış yatıyor :emir_bebek:
işin zor canım allah yardımcın olsun 2 can taşımak kolay değil...bide ehlikeyf bir bebek olunca dahada zor

canım zayıf olan kişi nin 1 kg vermesi ile kilolu olan bir kişinin 1 kilo vermesi aynı olmaz ...senin dediğin gibi yüzde hesaplamadan yaparsak hep kg lu kişiler 1. olur....50 kilo olan bir kişi 1 kilo verince 50 de 1 vermiş olur, 100 kilo olan bir kişi 1 kilo verince 100 de bir vermiş olur , yani yüzdelik hesapta 50 kg olan % 2, 100 kg olan %1 vermiş olur...bu sonuca göre zayıf olan kilolu olana göre 2 katı kg vermiş olur :52:

yüzde hesaplamak çok kolay örnek ;
geçen hafta 60.200 dün bu hafta 60.000 diyelim
aradaki fark 200 gram 100 le çarpacaksın....200*100=20000
20.000 ide önceki haftaki kg na böleceksin yani 60.200 e
60.200/20.000=0.332
böyle anlatınca
çok iyi oldu ablacım... teşekkür ederim..

o hafta verilen kilo (gram cinsinden)x100/ geçen haftaki kilon (gram cinsinde)= yüzde

ben geçen hafta 800 gr vermiştim bir önceki hafta 86.3 tüm yüzdemi hesaplıyorum.

800(gr)x100/86300(gr)=0.926...

benim için de pratik oldu hem de yeni gelen arkadaşlar için yardımcı olmuştur inşallah
insan mantığını çözünce daha iyi oluyormuş.çok iyi anladım canım teşekkürler..
bu arada nasıl gidiyor alprmus.varmı bir gelişme:34:

canım zeytinyağı sızma mı sızma biraz daha ağır oluyor ben yemeklere sızma, zeytine salataya falanda soğuk sıkım kullanıyorum daha lezzetli oluyor...
ayçiçek yağı ile ilgili bilgi vereyim....
doğal olan bütün yağlar
sağlıklıdır. Bozulmamış olan (trans yağ içermeyen) tereyağı, hayvansal katı
yağlar, çoklu doymamış balık yağı (Omega-3), ısıl işlem görmemiş, yanmamış
ve acımamış özellikteki çiğ mısırözü ve ayçiçeği yağı (Omega-6) gibi sıvı yağlar,
tekli doymamış soğuk sıkım zeytin ve fındık yağları (Omega-9) sağlıklıdır.
bunlar çok güzel bilgiler....
benim yağım ne yazıkki sızma..bursa dönüşünde gemlikteki zeytincilerden aldık soğuk sıkım olsun dedim özellikle ama yokmuş koca zeytincilerde..hayret bir şey.... bu verdikleride onunla eşdeğermiş..çocukken hatırlıyorum gerçek zeytinyağı böyle ağır olmazdı annem lokmasını bandırarak yerdi..bende ona özenir yerdim..::1:ama bu elimdekinin tadı ağır kızım bile istemiyor salatalara dökmemi:50:

Back