Nasıl yani Gül ablacım yulaf kepeği yasak mı? Canan hoca yulafı atlar yer diyor ama gereksiz bir besin olduğu için diyor yoksa zararlı diye değil diye düşünüyorum. Heleki yulafın sadece kepeği asla insülini yükseltmez . Sadece lif çünkü mineral vitamin protein yağ yok. Ağzımıza girdiği formatta geri çıkar sindirilemez bile vücutta selüloz yapıdadır çünkü. Heleki una kıyasla çok çok daha masum Gİ açısından, un nişasta ama kepek selüloz sonuçta. Şöyle bir bilgi paylaşayım internetten buldum;
Yulaf kepeği: Son yıllarda adı çok sık duyulan yulaf kepeği insanı uzun sure tok tutuyor. Üstelik düşük glisemik indeksi sayesinde şeker metabolizmasının da dostu. Kan şekerini çok yavaş yükselttiği için ani iştah ataklarını önlüyor, geç acıkılmasını sağlıyor. Bir başka güzel tarafı da bağırsakların çalışmasını desteklemesi. Kabızlık sorunu çekenler mutlaka tüketmeli.
Canan Hoca mesela süt içinde aynı şeyi söylüyor. Ben hiç süt içmem içmedim de diyor. Sütün %95 i su zaten içsen ne olur içmesen ne olur diyor. Şimdi süt de içmeyin diyor Canan hoca demek yanlış olur bu durumda değil mi? Ama tabii ki sütle kepek kıyaslanamaz. Biri protein yağ mineral içeren süt diğeri, hiç bir besin değeri olmayan sadece liff kaynağı olan otun kabuğu. Ama arada sırada( 3-4 ayda bir max. fazlası
) masum tatlılar için kullanılabilir diye düşünmüştüm. Yulaf kepeğinden ıspanaklı krep tarifleri felan da gördüm internette.
Ha bana soracak olursan ya sen diyetten önce yılda kaç kere tatlı yapıyordun diye 1 taş çatlasın 2 kez.
O da ya sütlaç ya tiramisu ya da puding. Sütlü tatlı yani. Adet dönemi canım tatlı isterse arada sırada her ay istmez zaten puding alıp yerdim ya da meyveli yoğurt. Daha önce de dedim ya unlu tatlı hamur işi börek çörek kek pasta asla yapmadım. 5 yıllık evliyim toplasan 2-3 kez yapmışımdır.
Ama bu dukan pastası tarifi masum mu HAYIR tabiiki. Mısır nişastası ve toz tatlandırıcıdan dolayı !!!
Hadi nişastayı geçtik ehh dedik aspartam, sakkarin, asesülfam K, sodyum siklamat türü tatlandırıcılar çok çok çok tehlikeli. Sucraloz ve Stevia eh biraz kabul edilebilir belki zorda kalırsan. Ama yine de kullanmamak lazımmış. Ben önceden sucraloz kullanıyordum çayıma ama bıraktım sonra.