Sabah saat 8:30'da extra large KK yaptım az biraz kaçamaklı? Kaçamak ne mi yarım santim inceliğinde bir dilim ekşi maya köy ekmeğini kızartma makinesinde kızartıp üstüne boll teryağ sürdüm azıcık zar gibi de gerçek bal. Yanında zeytinyağına bandırılmış havuç ve bol maydanoz, çift yumurta yine tereyağlı, 10 tane zeytin, 1 kupa filtre kahve ve bir bardak ceviz eşliğinde.
Akşama kadar hiç bir şey yemedim, su, yeşil çay, bir fincan türk kahvesi o kadar. Tam 9,5 saat aç durmuşumTam 5,5 saat leptin mi çalıştı yani
Akşam 18:00'da ızgara et, bol yeşil salata.
alıştık ince belli bardaklaraBen sulu köfte ya da ekşili köfte yaparken hep kısırlık bulgur koyarım ya da köftelik esmer bulgurdan. Hiç ıslatmadan. Zaten köfteyi yoğururken şişmeye başlıyo sulu köfte olduğu içinde pişerken şişiyo ama kuru köfte yapılacaksa az ıslatmakta fayda var. Normalde yarım kilo kıymaya 1 ince belli çay bardağı bulgur gidiyor.
Selamm herkese alprmus nerekerdesin cnm merak ettik
Kedicim tarcin cok faydali bisey keske bende sevsem
Ekincim napicaz bu kocalar bizim kilolarimiza engel oluyor valla:)
Sarjim az hemen aksami yazayim cinekop balik kizarmis ama unsuz roka helva yarin gorusuruz sekerlerr
Selamm herkese alprmus nerekerdesin cnm merak ettik
Kedicim tarcin cok faydali bisey keske bende sevsem
Ekincim napicaz bu kocalar bizim kilolarimiza engel oluyor valla:)
Sarjim az hemen aksami yazayim cinekop balik kizarmis ama unsuz roka helva yarin gorusuruz sekerlerr
ben bazı akşamları kurumuş zencefil yumrularını kaynatıp içiyorum , beni rahatlatıyor içine karanfl ve kurumış tarçın ekliyorum
galiba veremicem ben .Jillian deneyeyim dedim dün akşamdan beri diz üst bacak ağrısından duramıyorum
ben gene aciktim, iki ögün biraz zorluyor, bu saatlerde cok acikiyorum, aksam iftarimi 4,30 da yaptiktan sonra 7 gibi kücük bir ögün dahami yapsam , acaba oruc tuttugum zaman iki ögün yapmak zorundayim galibaa
ben gene aciktim, iki ögün biraz zorluyor, bu saatlerde cok acikiyorum, aksam iftarimi 4,30 da yaptiktan sonra 7 gibi kücük bir ögün dahami yapsam , acaba oruc tuttugum zaman iki ögün yapmak zorundayim galibaa
merhaba kedi83 tarcinin kokusunu ve tadini bende severim ama bende hep bitki caylarinin icine koyuyordum, sadesini hic denemedim ama 15 dakika kaynattin cok degilmi , birde zayiflamak icin sabahlarimi icilecekmis,Ben tadını çok seviyordum, internette gezinirken bir sayfada tarçın çayı için yazıyordu. Bende düşündüm neden sade içmiyorumki hiç, hep melisa veya başka bitkilerle karıştırıyoruz. Sonra nasıl hazırlanmalı diye baktım. Tarçın'ı zayıflamak için içiyorlarmış.Tabii zararlarınıda araştırmak lazım. Abartmadan içebiliriz.
Zencefilim de yeni bitti, onunla birliktede deneyeyim bir ara. :) Tarçın'ın kokusuda çok güzel, rahatlatıcı.
evet böyle nereye kadar sabredecegim hem degilmi, bencede normal günlerde zaten 3 ögün olurda oruc tuttugum günlerde, 2,5 ögün yaparim, haftason zaten tutamam, coluk cocuk hep evdeyken olmaz, simdi benim leptinim calismazmi, bende diyorum erken yedim ya daha iyi calisir, vay leptin vaayyycanım sen iyice alışana kadar 2 öğün yapma daha yenisin millet kaç ay sonra 2 öğüne zor geçiyor, oruç tutarken 2.5 öğün normaldede 3 öğün yap canım,,,7.30 gibi hafif bişeyler yeki acıkma ara öğün gibi olsun aç durup leptin çalışmamasından iyidir....
merhaba kedi83 tarcinin kokusunu ve tadini bende severim ama bende hep bitki caylarinin icine koyuyordum, sadesini hic denemedim ama 15 dakika kaynattin cok degilmi , birde zayiflamak icin sabahlarimi icilecekmis,
Kabuk tarçın aldım akşam içeceğim, bir sakıncası yoktur inşallah.
Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan en eski baharatlardan biri olan tarçın geleneksel olarak sindirim sistemi bozuklukları, ishal, adet öncesinde ya da sonrasında oluşan ağrıları hafifletmek için kullanılır. Son yıllarda tarçının şeker hastalığı üzerindeki olumlu etkisi üzerine araştırmalar yapılmaktadır.
Dolaşımını artırır
Soğuk algınlığı belirtilerini azaltırr
Mide rahatsızlıklarını hafifletir
Menstrüel ağrıları azaltır
Kilo vermeye yardımcı olur
Kan şekerini düzenler
Mide kramplarına iyi gelir
Anti bakteriyel özelliği ile enfeksiyonlara karşı koruma sağlar
Alıntıdır, bitkicaylarininfaydalari
M.Canan Efendigil Karatay
ARA ÖĞÜNLERE GEREK YOK
Meyve suları ve ekmeğin her türünün kilo vermenin önündeki en büyük engel olan insülin direncine neden olduğunu anlatıyor.
Meyve ve meyve sularının barındırdığı früktozun (meyve şekeri) çok tehlikeli olduğuna da değinen Karatay her türlü hazır gıdanın früktoz içerdiğini söylüyor.
Karatay pekmez, bal gibi sağlıklı sanılan gıdaların da insülin direncini başlatıp sürdürdüğünü hatırlatıyor:
İnsülin direncini başlatan şey hareketsizlik.
Üstüne meyve yemek, üstüne ekmek, simit, baklava, börek yemek.
Herkes akşam yemeğinden sonra televizyonun karşısında iki tane portakal, iki tane elma, bir tane muz yiyip yatağa giriyor.
Eğer kilo vermek istiyorsanız vücudunuzun leptin salgılamasına izin vermelisiniz.
Çünkü insülin hormonu yağları biriktirir, leptin de eritir. Sık sık yiyin‟ diyor, ara öğün öneriyorlar.
Oysa ağzınıza bir şey attığınızda insülin salgılanıyor.
Evet metabolizmanız çalışıyor, hızlanıyor ama yağları eritmek için değil depo etmek için! İnsülin yüksek kaldığı sürece kilo vermenize ihtimal yok.
İnsülin direncini kırmak için sağlıklı yağlar tüketilmeli. Zeytinyağı, tereyağı ve balık yağı dediğimiz Omega 3.
Ancak balık yağı çabuk bozulur, bu yüzden mutlaka yüksek bir antioksidanla alınmalı.
Örneğin bir avuç taze böğürtlen, ahududu, çilek, kiraz ya da yaban mersini
galiba veremicem ben .Jillian deneyeyim dedim dün akşamdan beri diz üst bacak ağrısından duramıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?