ben köfte yapacağım zaman kısırlık bulgur koymayı düşünüyorumkısır yaparken ıslattığımız gibi hafif ıslatıp koysak olurmu diye deneyeceğim istersen sen hazır yapacakken dene
bende bugün yumurtalı ıspanaklı+kereviz yaptım yanınada tavuk çorbası hem lezzetli hem hafif
Valla Prenscim öldük meraktan bu yeşil domates katıklaması ne olaki diyeGül ablacım ;
Bende kilomu bildirim mi? Eğer öyleyse 57 yim şuan.53-54 arası hamile kalmıştım.
Yeşil domatesi pazardan aldım arkadaşlar.Biz yeşil domatesi irice küpler halinde doğrayıp az suda haşlarız.
Üzerine sarımsaklı yoğurt-tereyağ nane biber sosu yaparız.Çok güzel olur.Biz katıklama deriz :)))
Bursadan getiriyorlar güz domatesi, kızarmayanları ayırdım da yaptım..
alprmus yok bugün sanki bilen var mı?
Bugün kahvaltıyı 8:30 da yapmıştım midem kazınmaya başladı limonlu su önerilerinizi kulağıma koymuştum şimdi limonlu su içiyorum. Kalan karnıbaharım var dolapta eşim de seyahatte bu hafta evde tekim. Ama canım karnıbahar istemiyor bu gün de yersem 3. gün olacak. Bol salata yapıyım kendime yanınad da buzluktan et çıkarıp ızgara yapsam bir de yoğurt yeter de artar değil mi? Ama demir emilimi için yoğurt ve et beraber tüketilmemeli diye gördük biz üniversitedeyken bilmiyorum Canan Hoca kırdı mı bu tezi?? :26:
Bu arada yoğurt deyince aklıma geldi evde yoğurt yapımı için tüyolar vermek istiyorum. Her ne kadar gıda mühendisi olsam okulda görsemde aradan seneler geçti et sektöründe uzmanlaştım sütten uzak kaldım. Dün süt ürünlerinde uzman bir müşterimle toplantım vardı evde yoğurt üretimiyle ilgili bazı şeyler sordum. Ben evde yoğurt yapıyorum ama çok katı olmuyor. Endüstriyel yoğurtlarda kuru madde yükselsin diye süt tozu katılır ya da süt kondense edilir yani suyu uçurulur o nedenle yoğundur. Her neyse dedim nasıl yaparız bu katı yoğurdu süt tozu katmadan. Sonuçta sütü bozmadan ısıyı yükseltmeden suyu uçurmamız lazım tencerede kaynatsanız dibi tutar süt yanar yararlı bakteriler ölür felan. Yöntem şu eğer sokak sütüyse yani çiğ sütse, önce sütü kaynatıyoruz bir taşım sonra başka bir kabın içine alıp kaynayan suya benmari usulü daldırıyoruz. Daha sonra alttan benmari usulü ısıtırken üstten bir yelpaze yardımıyla soğutuyoruz arada karıştırarak. Yani sütün ısısının çok yükselmesini önleyerek suyu uçuruyoruz bir miktar ve süt koyulaşmaya başlıyor. Alttan ısıt üstten soğut. Bu işlem fabrikalarda vakumlu evaporatörlerle yapılır ısı yükseltmeden vakumla suyu uçururlar. Ama evde mümkün değil. Daha sonra mayalıyoruz. Eğer ben gibi çiğ süt bulamıyor pastörize günlük sütle yapıyorsanız önceden kaynatmaya gerek yok, direk benmari usulü ısıtmaya devam edin. Birde yoğurdu ve kefiri mayalarken, cam, seramik ya da toprak kaplar kullanmaya ve metal kaşık yerine tahta kaşık kullanmaya dikkat edin. Azda olsa probiyotik bakterileri etkiliyor metaller. Son olarak mayayı süte ekledikten sonra mayalanması için ılık ortamda beklerken yoğurt ağzını açık tutmalısınız tencerenin üzerine bir kevgir ya da temiz bir bez ötüp sararsanız daha iyi olur havayla temas ederse. Bakteriler ürerken oksijen tüktiyor çünkü. Maya tutup buzdolabına dinlenmesi için koyarken ağzı kapatılabilir.
Geldim canım benim burdayım.bugün çok yoğundum yazamadım bir türlü
menümü söyleyim
8.00kkk
12.30 tavuk döner,ayran salata azıcık lavaş
şimdi de kuru fasulye turşu,bulgur pilavı.
Ben sulu köfte ya da ekşili köfte yaparken hep kısırlık bulgur koyarım ya da köftelik esmer bulgurdan. Hiç ıslatmadan. Zaten köfteyi yoğururken şişmeye başlıyo sulu köfte olduğu içinde pişerken şişiyo ama kuru köfte yapılacaksa az ıslatmakta fayda var. Normalde yarım kilo kıymaya 1 ince belli çay bardağı bulgur gidiyor.ben köfte yapacağım zaman kısırlık bulgur koymayı düşünüyorumkısır yaparken ıslattığımız gibi hafif ıslatıp koysak olurmu diye deneyeceğim istersen sen hazır yapacakken dene
Çok ayıp o kocaya !!keşke benim kocam da yapsa benimle hergün mc donalds yiyorr
Valla Prenscim öldük meraktan bu yeşil domates katıklaması ne olaki diye
Yaaaa ben bu kiloları görünce ağlayasım geliyor yaaaa. Sanırım en son orta okula giderken o kiloları görmüşümdür
Sabah saat 8:30'da extra large KK yaptım az biraz kaçamaklı? Kaçamak ne mi yarım santim inceliğinde bir dilim ekşi maya köy ekmeğini kızartma makinesinde kızartıp üstüne boll teryağ sürdüm azıcık zar gibi de gerçek bal. Yanında zeytinyağına bandırılmış havuç ve bol maydanoz, çift yumurta yine tereyağlı, 10 tane zeytin, 1 kupa filtre kahve ve bir bardak ceviz eşliğinde.
Akşama kadar hiç bir şey yemedim, su, yeşil çay, bir fincan türk kahvesi o kadar. Tam 9,5 saat aç durmuşumTam 5,5 saat leptin mi çalıştı yani
Akşam 18:00'da ızgara et, bol yeşil salata.
Kabuk tarçın aldım akşam içeceğim, bir sakıncası yoktur inşallah.
Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan en eski baharatlardan biri olan tarçın geleneksel olarak sindirim sistemi bozuklukları, ishal, adet öncesinde ya da sonrasında oluşan ağrıları hafifletmek için kullanılır. Son yıllarda tarçının şeker hastalığı üzerindeki olumlu etkisi üzerine araştırmalar yapılmaktadır.
Dolaşımını artırır
Soğuk algınlığı belirtilerini azaltırr
Mide rahatsızlıklarını hafifletir
Menstrüel ağrıları azaltır
Kilo vermeye yardımcı olur
Kan şekerini düzenler
Mide kramplarına iyi gelir
Anti bakteriyel özelliği ile enfeksiyonlara karşı koruma sağlar
Alıntıdır, bitkicaylarininfaydalari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?