• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Sabah saat 8:30'da extra large KK yaptım az biraz kaçamaklı? Kaçamak ne mi yarım santim inceliğinde bir dilim ekşi maya köy ekmeğini kızartma makinesinde kızartıp üstüne boll teryağ sürdüm azıcık zar gibi de gerçek bal. Yanında zeytinyağına bandırılmış havuç ve bol maydanoz, çift yumurta yine tereyağlı, 10 tane zeytin, 1 kupa filtre kahve ve bir bardak ceviz eşliğinde.
Akşama kadar hiç bir şey yemedim, su, yeşil çay, bir fincan türk kahvesi o kadar. Tam 9,5 saat aç durmuşum :nazar: Tam 5,5 saat leptin mi çalıştı yani :9:
Akşam 18:00'da ızgara et, bol yeşil salata.

afiyet olsun canım ama sabah bunu haketmişsin :57:

Ben sulu köfte ya da ekşili köfte yaparken hep kısırlık bulgur koyarım ya da köftelik esmer bulgurdan. Hiç ıslatmadan. Zaten köfteyi yoğururken şişmeye başlıyo sulu köfte olduğu içinde pişerken şişiyo ama kuru köfte yapılacaksa az ıslatmakta fayda var. Normalde yarım kilo kıymaya 1 ince belli çay bardağı bulgur gidiyor.
alıştık ince belli bardaklara :52: kuruyemişte onunla bulgurda onunla :52: ölçü için tşkler

Selamm herkese alprmus nerekerdesin cnm merak ettik
Kedicim tarcin cok faydali bisey keske bende sevsem
Ekincim napicaz bu kocalar bizim kilolarimiza engel oluyor valla:)
Sarjim az hemen aksami yazayim cinekop balik kizarmis ama unsuz roka helva yarin gorusuruz sekerlerr

ah ah yine kızarmış balık, unsuz olmasa da trans yağa dönüşüyor kızarınca :57:

ben bazı akşamları kurumuş zencefil yumrularını kaynatıp içiyorum , beni rahatlatıyor içine karanfl ve kurumış tarçın ekliyorum

M.Canan Efendigil Karatay

ARA ÖĞÜNLERE GEREK YOK

Meyve suları ve ekmeğin her türünün kilo vermenin önündeki en büyük engel olan insülin direncine neden olduğunu anlatıyor.
Meyve ve meyve sularının barındırdığı früktozun (meyve şekeri) çok tehlikeli olduğuna da değinen Karatay her türlü hazır gıdanın früktoz içerdiğini söylüyor.

Karatay pekmez, bal gibi sağlıklı sanılan gıdaların da insülin direncini başlatıp sürdürdüğünü hatırlatıyor:

“İnsülin direncini başlatan şey hareketsizlik.
Üstüne meyve yemek, üstüne ekmek, simit, baklava, börek yemek.
Herkes akşam yemeğinden sonra televizyonun karşısında iki tane portakal, iki tane elma, bir tane muz yiyip yatağa giriyor.

Eğer kilo vermek istiyorsanız vücudunuzun leptin salgılamasına izin vermelisiniz.
Çünkü insülin hormonu yağları biriktirir, leptin de eritir. „Sık sık yiyin‟ diyor, ara öğün öneriyorlar.

Oysa ağzınıza bir şey attığınızda insülin salgılanıyor.

Evet metabolizmanız çalışıyor, hızlanıyor ama yağları eritmek için değil depo etmek için! İnsülin yüksek kaldığı sürece kilo vermenize ihtimal yok.

İnsülin direncini kırmak için sağlıklı yağlar tüketilmeli. Zeytinyağı, tereyağı ve balık yağı dediğimiz Omega 3.

Ancak balık yağı çabuk bozulur, bu yüzden mutlaka yüksek bir antioksidanla alınmalı.

Örneğin bir avuç taze böğürtlen, ahududu, çilek, kiraz ya da yaban mersini…”

ben gene aciktim, iki ögün biraz zorluyor, bu saatlerde cok acikiyorum, aksam iftarimi 4,30 da yaptiktan sonra 7 gibi kücük bir ögün dahami yapsam , acaba oruc tuttugum zaman iki ögün yapmak zorundayim galibaa

Selamm herkese alprmus nerekerdesin cnm merak ettik
Kedicim tarcin cok faydali bisey keske bende sevsem
Ekincim napicaz bu kocalar bizim kilolarimiza engel oluyor valla:)
Sarjim az hemen aksami yazayim cinekop balik kizarmis ama unsuz roka helva yarin gorusuruz sekerlerr

Ben tadını çok seviyordum, internette gezinirken bir sayfada tarçın çayı için yazıyordu. Bende düşündüm neden sade içmiyorumki hiç, hep melisa veya başka bitkilerle karıştırıyoruz. Sonra nasıl hazırlanmalı diye baktım. Tarçın'ı zayıflamak için içiyorlarmış. :1: Tabii zararlarınıda araştırmak lazım. Abartmadan içebiliriz.

ben bazı akşamları kurumuş zencefil yumrularını kaynatıp içiyorum , beni rahatlatıyor içine karanfl ve kurumış tarçın ekliyorum

Zencefilim de yeni bitti, onunla birliktede deneyeyim bir ara. :) Tarçın'ın kokusuda çok güzel, rahatlatıcı.

galiba veremicem ben .Jillian deneyeyim dedim dün akşamdan beri diz üst bacak ağrısından duramıyorum:50:

ilk günden 400 gram vermeye başlamıştın şimdi niye ümitsizliğe başladın,,,ham vücutla spor yapınca ağrılar olur birkaç günde geçer , jillian ağır olduğu için ağrısıda fazladır...önce leslie ile başlasaydın keşke :50:

ben gene aciktim, iki ögün biraz zorluyor, bu saatlerde cok acikiyorum, aksam iftarimi 4,30 da yaptiktan sonra 7 gibi kücük bir ögün dahami yapsam , acaba oruc tuttugum zaman iki ögün yapmak zorundayim galibaa

Aç kalmaktansa birşeyler birşeyler atıştırmak daha iyi, çünkü aç kalınca leptin hormonuda çalışmıyor. Ben erken yemişsem, hemen eve gelince yoğurt yiyorum, eğer saat 8'den önce gelirsem. Acıkmıyorum böylece.

canım sen iyice alışana kadar 2 öğün yapma daha yenisin millet kaç ay sonra 2 öğüne zor geçiyor, oruç tutarken 2.5 öğün normaldede 3 öğün yap canım,,,7.30 gibi hafif bişeyler yeki acıkma ara öğün gibi olsun aç durup leptin çalışmamasından iyidir....

Ben tadını çok seviyordum, internette gezinirken bir sayfada tarçın çayı için yazıyordu. Bende düşündüm neden sade içmiyorumki hiç, hep melisa veya başka bitkilerle karıştırıyoruz. Sonra nasıl hazırlanmalı diye baktım. Tarçın'ı zayıflamak için içiyorlarmış. :1: Tabii zararlarınıda araştırmak lazım. Abartmadan içebiliriz.

Zencefilim de yeni bitti, onunla birliktede deneyeyim bir ara. :) Tarçın'ın kokusuda çok güzel, rahatlatıcı.
merhaba kedi83 tarcinin kokusunu ve tadini bende severim ama bende hep bitki caylarinin icine koyuyordum, sadesini hic denemedim ama 15 dakika kaynattin cok degilmi , birde zayiflamak icin sabahlarimi icilecekmis,

canım sen iyice alışana kadar 2 öğün yapma daha yenisin millet kaç ay sonra 2 öğüne zor geçiyor, oruç tutarken 2.5 öğün normaldede 3 öğün yap canım,,,7.30 gibi hafif bişeyler yeki acıkma ara öğün gibi olsun aç durup leptin çalışmamasından iyidir....
evet böyle nereye kadar sabredecegim hem degilmi, bencede normal günlerde zaten 3 ögün olurda oruc tuttugum günlerde, 2,5 ögün yaparim, haftason zaten tutamam, coluk cocuk hep evdeyken olmaz, simdi benim leptinim calismazmi, bende diyorum erken yedim ya daha iyi calisir, vay leptin vaayyy :1:

[video=youtube_share;hd6Gr49FNuw]http://youtu.be/hd6Gr49FNuw[/video]

PERŞEMBE
Sabah 5 tibet egzersizi

8 gibi 1 muz

KAHVALTI 12:00
Tavada tereyağlı, baharatlı yumurta
MAYDANOZ, NANE, SALATALIK
ZEYTİN (7 AD.)
BEYAZ PEYNİR
Fındık
Taze fasülye kalmıştı, ondan yedim
Büyük boy nar'ın yarısı :)
Siyah çay

Adaçayı, kabuk tarçın, köy elması, karanfil karışımı çay

Kuşburnu çayı, köyden geldi

Akşam Yemeği
17:30

Kuru Fasülye
Soğan, salatalık, maydanoz

Saat 8'e doğru 1 kase keten tohumlu yoğurt
Birazcık çeçil peyniri

Tarçın Çayı

KARBONATLI SU
SU

merhaba kedi83 tarcinin kokusunu ve tadini bende severim ama bende hep bitki caylarinin icine koyuyordum, sadesini hic denemedim ama 15 dakika kaynattin cok degilmi , birde zayiflamak icin sabahlarimi icilecekmis,

Bir sitede 10-15 dk yazıyordu, yanlış hatırlamıyorsam. Zayıflamak için, yemekten 30 dk. önce içiliyormuş.

Kabuk tarçın aldım akşam içeceğim, bir sakıncası yoktur inşallah.

Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan en eski baharatlardan biri olan tarçın geleneksel olarak sindirim sistemi bozuklukları, ishal, adet öncesinde ya da sonrasında oluşan ağrıları hafifletmek için kullanılır. Son yıllarda tarçının şeker hastalığı üzerindeki olumlu etkisi üzerine araştırmalar yapılmaktadır.
Dolaşımını artırır
Soğuk algınlığı belirtilerini azaltırr
Mide rahatsızlıklarını hafifletir
Menstrüel ağrıları azaltır
Kilo vermeye yardımcı olur
Kan şekerini düzenler
Mide kramplarına iyi gelir
Anti bakteriyel özelliği ile enfeksiyonlara karşı koruma sağlar
Alıntıdır, bitkicaylarininfaydalari

bayılırım tarçına sade hiç içmedim..tarçınlı yeşil çay favorimdir...sağol bu yararlı bilgi için:46:

M.Canan Efendigil Karatay

ARA ÖĞÜNLERE GEREK YOK

Meyve suları ve ekmeğin her türünün kilo vermenin önündeki en büyük engel olan insülin direncine neden olduğunu anlatıyor.
Meyve ve meyve sularının barındırdığı früktozun (meyve şekeri) çok tehlikeli olduğuna da değinen Karatay her türlü hazır gıdanın früktoz içerdiğini söylüyor.

Karatay pekmez, bal gibi sağlıklı sanılan gıdaların da insülin direncini başlatıp sürdürdüğünü hatırlatıyor:

“İnsülin direncini başlatan şey hareketsizlik.
Üstüne meyve yemek, üstüne ekmek, simit, baklava, börek yemek.
Herkes akşam yemeğinden sonra televizyonun karşısında iki tane portakal, iki tane elma, bir tane muz yiyip yatağa giriyor.

Eğer kilo vermek istiyorsanız vücudunuzun leptin salgılamasına izin vermelisiniz.
Çünkü insülin hormonu yağları biriktirir, leptin de eritir. „Sık sık yiyin‟ diyor, ara öğün öneriyorlar.

Oysa ağzınıza bir şey attığınızda insülin salgılanıyor.

Evet metabolizmanız çalışıyor, hızlanıyor ama yağları eritmek için değil depo etmek için! İnsülin yüksek kaldığı sürece kilo vermenize ihtimal yok.

İnsülin direncini kırmak için sağlıklı yağlar tüketilmeli. Zeytinyağı, tereyağı ve balık yağı dediğimiz Omega 3.

Ancak balık yağı çabuk bozulur, bu yüzden mutlaka yüksek bir antioksidanla alınmalı.

Örneğin bir avuç taze böğürtlen, ahududu, çilek, kiraz ya da yaban mersini…”

sağol ablacım paylaşım için,ara ara bilgi tazelemek iyi oluyor..bi yaz gelsede kiraz yesek:56:

galiba veremicem ben .Jillian deneyeyim dedim dün akşamdan beri diz üst bacak ağrısından duramıyorum:50:

canım oyle ümitsizliğe düşme hemen..benim 1 ayı geçti daha yeni yeni moralimi bozuyorum ki senin gibi ilk başlarda gayet motive ve istekliydim...bu arada jillian'ı ben yapıyorum ama aylardır sporla haşır neşirim..gerek tempolu yürüyüş gerek lesli vs..o halde bile kas ağrısından ilk günler öldüm bi iki güne alıştım ama senin vücudun daha hamdır istersen biraz leslie ile yada bantın varsa onunla yürü sonra jillian'a geç derim..ALLAH muhafaza sakatlanırsın..ben ilk jillian deneyimimde ayak bileğimden sakatlanmıştım:50: unutma kilo verdiren en etkili spor cardio o da yürüyüş ve leslie de var..kolaylıklar dilerim

canım ikimizde aynı şeyleri yaşadık bu gün sanırım..iftar erken bi saatte olunca acıktık..ben 8,30'da bir şeyler yedim yoksa gece leptininden olacaktım..ben bir ay oldu başlayalı hafta sonu iki öğün oluyor ama hafta içi hep 2,5 öğün yapıyorum..bencede oruç tutunca 2,5 öğün yapalım arkadaşım yoksa amacına ulaşmaz diyetimiz..kolay gelsin..

iyi geceler ıssız topiğim

gece sahurda çok az yedim..yanlıştı biliyorum ama moralım o kadar bozuktu ki leptin meptin dinlemedim.12,30'da yedim yattım..halbuki 4,00'te sahur yapsam leptin çalışacaktı:(

neyse sahur: 1 fincan sütlü kahve, yoğurt ,1 avuç ceviz

iftar: tarhana çorbası, yarım tabak kuru fasülye,4 köfte... tabi doymadım kalktım yarım armut ve yarım portakal doğrayıp ceviz ve tarçınla karıştırıp yedim..

akşam acıktım 20,30 'da: yine sütlü kahve ve 1 tane beypazarı kurusu yedim:41::57::4::47: abla ben kendi cezamı verdim..sen yorma o güzel ellerini:1:

su: 2,5 litre
spor: jillian 1/6 bu arada kiloda değişme yok ama bu gün ,geçen ay aşırı sıkan bi pantolonuma rahatlıkla girdim..mucize misin jillan :52:

merhaba arkadaşlar ben de katılmak istiyorum aranıza alır mısınız beni de acilen kilo vermemi hızlandırmalıyım çoktandır durmuştu ama ben bu karataya bayıldım tam bana göre bişey bu hayatımda hiçbir diyete buna uyduğum gibi uyamadım uzun süre.burada sizinle daha kolay olacağına inanıyorum desteklerinizi bekliyorum..

Kilo bildirim formatı
Rumuz:tuğba_27
Başlangıç tarihi:06/12/2013
Başlangıç kg:85
Geçen hafta:85
Bu hafta:85
Fark:0
Toplam fark:0
Beden:50
Spor:leslie 5
Boy:1.70
Hedef:ilk hedef 75 kg...ikinci 60 kg