Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

gül ablacim nohuttan yogurt mayasini yeni duydum, galiba yazmissin ama ben görmedim, muhtemelen ben topige gelmeden önce yazdiniz, eger uzun degise anlatabilirmisiniz, bazen mayam eksidiginde kapi kapi geziyorum maya bulmak icin . birde yogurdu günlükmü mayaliyorsunuz, ben 3 kilodan bir haftalik yapiyorum

Bazı evlerde yemekler sadece zeytinyağı ile pişiriliyor. Buna ne diyorsunuz?
Zeytinyağı gibi tekli doymamış yağlar makul miktarlarda alındığında oldukça yararlı yağlar. Evet zeytinyağı çok iyidir ama tek yağ olarak kullanılmamalıdır. Çok aşırı miktarlarda oleik asit hücre düzeyinde dengesizliklere sebep olabiliyor. Prostaglandin üretimine engel olabiliyor. Zaten ninelerimiz sıcak yemekleri hayvani doymuş yağlarla, soğuk yemekleri ve salataları ise zeytinyağı ile hazırlamışlar. Yani işin doğrusunu yapmışlar.

Peki sizce hangi yağları tüketmeliyiz?
Sızma zeytinyağı mükemmel bir yağ. Tercihen salata ve soğuk yemeklerde (zeytinyağlılar) kullanılmalı.Ama asla tek yağ kaynağı olmamalı. Riveria zeytinyağ ve fındık yağı sıcak preslenmiş yağlar ancak ikinci seçenek olarak kullanılabilir. Ayçiçeği, mısır, pamuk ve genetik mühendisliğinin bir ürünü olan kanola yağı ise tüketilmemeli.
Tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı gibi hayvani yağlar (doymuş yağlar) ısıya oldukça dayanıklı mükemmel yağlardır. Milyonlarca yıldan beri insanlar tarafından kullanılmaları ise en önemli referanslarıdır. Sıcak yemeklerde tercih edilmelidirler.
Mümkünse özgür otlayan hayvanların yağları tüketilmeli. Tereyağının piyasadaki sahtelerine dikkat edilmeli (margarin üzerine giydirilmiş). Sahte tereyağı dışarı bırakıldığında geç erir, bıçakta fazla leke bırakır.

Prof. Dr. Ahmet AYDIN

Son düzenleme:
SELAM maya çok iyi fikir gül abla keşke komşu lsaydık
akşam öğünüm 16:00 kısır yanında bol marul ve lahana yedim şimdide tarçınlı yeşil çay içiyorum akşam acıkrsam yarım öğün yapmayı düşünüyorum yoğurt olabilir yarın görüşürüzz

iyi çalışmalar canım, İstanbul'a gelirken sana maya getiririm üzülme sen..

Siz ara öğünlere de karşı çıkıyorsunuz… Oysa hipoglisemisi olanlara en az 6 öğün yemeleri öneriliyor.
Öyle söylüyorum çünkü hipoglesimisi olanların vücudunda ensülin fazlası var. Ama vücut o ensülinleri kullanamıyor. Buna ensülin direnci diyoruz. Bu kişiler sık sık acıkır. Bunu önlemek için de yemek veriyorlar. Kişi sık sık yediğinde ensülin direncini artırıyor, kısırdöngüye giriyor. Mesela hamileler yüksek glisemik endeksli beslendikleri zaman ana rahmindeki kız çocukların overlerinde ensülin direnci gelişiyor. Onun için şimdi 16-17 yaşındaki kız çocukları “polikistik over” hastası oluyor.
Alıntıdır.

Peki nasıl kırılır bu kısırdöngü?
Karatay Diyeti onun için yazıldı. Sabahları çok güçlü, sağlıklı proteinli, sağlıklı yağ ve sağlıklı karbonhidratların yer aldığı bir “Karatay Kahvaltısı” yapın. Ekmeğe, şekerli içeceklere dokunmayın ve tatlandırıcı kullanmayın. Örneğin iki yumurta, bir avuç içi kadar beyaz peynir, 10-15 adet zeytin, mevsimine göre domates, salatalık, maydanoz, turp gibi sebzeler, bir ince belli çay bardağı ceviz yiyebilirsiniz… Bunu yiyenler acıkmıyor! Çünkü sizi acıktıran şey ekmektir, simittir, poğaçadır. Onlar sağlıksız karbonhidrattır. Sağlıklı karbonhidratlar tam buğdaydır, bulgurdur, mercimektir, kuru fasulyedir; fındık, fıstık, ceviz gibi kuruyemişlerdir… Bunlar yenecek.
canankarataydiyeti.com

Son düzenleme:

yaptığım sitenin linkini mesaj atacaktım vazgeçtim herkes okusun yapmak isteyen yapsın diye tek tek yaptığım şekilde yazıyorum aklına takılanı sorabilirsin canım

NOHUTTAN maya yapmak,,,

nohutuda organik aldım
sütte çiğ süt

1. Gün: Bir kavanoza 15 adet kuru nohut ve üzerine 1 su bardağı sütü ılık (serçe parmağı ile kontrol edince yanmayacak kadar) koyup kalın bir beze sararak tıpkı yoğurt mayalar gibi 1 gün dışarda yada fırında bekleyecek benim fırınımda yoğurt ayarı vardı 10 dkk çalıştırdım fırın biraz ısındı ...

2. gün... nohutlar kavanozdan çıkarılır (ben çatalla aldım) kalan sütü bir gün de dolapta beklettim ağzı kapalı

3.gün...kavanozdaki sütü bir süzgecten geçirerek süzdür ince elek li olsun maya akıp gitmesin .. (benimki bir tatlı kaşığını bile doldurmadı) bu arada süzdüğünüz suyu atmayın içebilirsiniz , süzgeçte kalan mayayı 1 lt ılık süte (serçe parmağı ile kontrol edince yanmayacak kadar) karıştırıp kalın bir beze sararak tıpkı yoğurt mayalar gibi 1 gün dışarda yada fırında bekleyecek ...
..8-10 saat sonra ilk yoğurt olacak

4.....bu yoğurttan 1 kaşık alıp aynı şekilde 1 lt ılık süte tekrar mayalıyoruz, kalan yoğurtu yiyoruz ben şimdi yedim tam bebeklere göreydi tatlı tatlı, alprmus ve mydenizzz e duyurulur

5.....aynı işlemi bir kere daha yapıyoruz.....

6...bu son mayalama bunu kaç litreye isterseniz ona göre yapın her litreye bir kaşık olarak ayarlayın...artık tam yoğurt tadında olacak ve herkese mayalık dağıtabilirsiniz....benim gibi komşulara dağıtın ki mayanın kalmayınca komşudan isterken yine aynı organikten almış olursunuz

canım bende haftalık yapıyorum sütçüyü yeni buldum bizim buralarda yoktu cumartesiden cumartesiye geliyor,

Kadınların regl öncesi tatlı krizi

Kadınların regl öncesi tatlı krizleri oluyor, ne yapacağız o zaman?
O ensülin direnci ve karaciğer yağlanması belirtisidir. Sağlıklı beslenirsen o tür krizler olmaz. Doyuncaya kadar sağlıklı her şeyi yemek gerekiyor. Bu tür krizler vücutta omega-3 eksikliği olduğunun göstergesi. Yeterince omega-3 alanlarda o tür sıkıntılar olmuyor.

Son düzenleme:
tesekkür ederim gül ablacim, ellerine emegine saglik , cok tuttum ben bunu mutlaka deneyecegim önce sütcüden süt aömak lazim degilmi, günlük paket sütlerden olmazmiki

tesekkürler kedi83 cok faydali bilgiler paylasmissin, bendede adet öncesi tatli krizi oluyor, normalde pek tatli yemem, ama özel günlerde nutella canavarina dönüsüveriyorum bundan 3 sene kadar önce omega 3 kullanmistim bir dönem, aslinda yeniden baslasam iyi olacak, alincaya kadarda keten tohumu kullanayim sabahlari unutmassam

arkadaslar bugün ikinci günüm , öglen öncesinde biraz aclik hissettim, öglen yemegime sizin tavsiyelerinizle salatada ekledim, ve güzel tok tuttu , aksam yemegimede,ezogelin corbasi ve haslanmis brüksel lahanasinin yanina grilde tavuk ekledim, insallah kilo verebilirim, eskiden kilo vermek icin bu kadar cok yemezdim, simdi bunlar bana fazlaymis gibi geliyor

tesekkür ederim gül ablacim, ellerine emegine saglik , cok tuttum ben bunu mutlaka deneyecegim önce sütcüden süt aömak lazim degilmi, günlük paket sütlerden olmazmiki

bunda amaç işlenmiş ve katkılı bişey olmadan yapmak,
paket sütler işlenmiş oluyor
şişedekilerde pastörize oluyor
sütçüden alabiliyorsan tamamen doğal olur, sütçü yoksa yaşadığın yerde şişede günlük sütle denersin hiç yoktan iyi...

eskiden yaptıklarımız diyetti aç kalarak zayıflayıp istediğimiz kg ya geldikten sonra tekrar alıyorduk, ben bunu 35 sene yaşadım,
ama bunda doyana kadar ye tıka basa hemde zayıfla ....zamanla sende alışacaksın sonrada hayat tarzın olacak ..benim 7 ay oldu

sabah..9.30...KKK
akşam...16.00..tarhana çorbası, ıspanak, karatay usulü pazı dolma, nohuttan yaptığım yoğurt:124:

öğlen 40 dkk yürüyüş ve spor
buda pazı dolmam

insallah gül ablacim, eski diyetlerimize göre cok yiyoruz ama bakalim haftaya kilo verirsem süper olur, sonra korkmadan yerim artik, su an biraz fazlaymis gibi korkarak yiyorum ya ma alisacagiz, az yedigim zamanlardada bir iki hafta sonra pes ediyordum, bende 4-5 senedir hep öyle olmustur insallah sizin dediginiz gibi olur, üstüne birde kilo verdimmi ooooh size duaci olurum vallaaa

İyi akşamlar herkese
Sabahtan beri sadece okuyup beğenmekte kaldım yazamadım bi türlü... şu maya işini bende yapacam inşallah ablacım seninde ellerine sağlık

Bende kullanmıyorum hala omega3. Alırken galiba epa değeriydi ona dikkat et. Gül abla yazmıştı, günlük ne kadar alınması gerektiğini.

Son düzenleme:

Cok guzel bilgiler bunlar girip kacamak yaptigimi yazip cikacaktim gozum takildi simdi vicdan azabim 10 kat arttii tekme tokat ne varsa yollayin hakettim benn

Cok guzel bilgiler bunlar girip kacamak yaptigimi yazip cikacaktim gozum takildi simdi vicdan azabim 10 kat arttii tekme tokat ne varsa yollayin hakettim benn

Gül ablanın yaptığını bulamadım. Hem sana hemde kendime, daha yazmadım menüyü, bende hakediyorumdur herhalde. :26:

SALI
Sabah 5 tibet egzersizi

8 gibi; 1 muz, Aşure

KAHVALTI 12:00 saate bakmaya unutmuşum tahmini söylüyorum
1,5 tavada tereyağlı yumurta
TURP, NANE, MAYDANOZ
ZEYTİN (ZEYTİNYAĞI İLE)
BEYAZ PEYNİR
Fındık, Fıstık, Badem
BAL (Tanıdık birisinden alınmış, kristalize olmuş bir bal, bir bakayım tadına dedim :))
Siyah çay

TÜRK KAHVESİ

Akşam Yemeği
17:10
Mercimek Çorbası (içinde havuç ve patateste vardı)
Ciğer (un yok)
Soğan, turp, maydanoz, nane (çok az)

19:20 AŞURE (ŞEKERSİZ, NAR VE KİVİLİ) (BU SONUNCU, BİTTİ)
Zaman kalırsa yoğurt yemeyi düşünüyorum. :)

KARBONATLI SU
SU

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…