• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Evet :)) baskı yapıyor ,ay ben onu yicem o bir çıksında :))

Oğlum doğumu nasıl yapacağımı soruyor,sezeryanı biliyor ama normal doğumu bilmiyor..Karnımın kesileceğini düşünüyor..nasıl üzülüyor anlatamam..doğumdan sonra karnıma bakmak isticek ..bakcak bişey yok..en iyisi bir hafta korseden dolayı hiç göstermemek sonra bak geçti üzülme demek..nasıl dert etti kesilcek diye :)) Hiç ben nasıl doğdum diye sormuyor sıpa :))

Gül ablacım,5 aylıkken görmüştünüz siz..6.ayımın dolmasına 2 hafta var,yine çekilirim bakarsınız :)

benimkide bakmak istemişti kızım sarılı şimdi sonra gösteririim dedim, benim içkarnım dar olduğu için 2 aydan sonra göbeğim çıkmaya başlıyordu 4 aylıkken doğum yakınmı diye soruyorlardı, ilkinde doktor ikizdir bu 3 ayda bu kadar karın olmaz demişti:9::9:9 aya kadarda davul kadar oluyor du doğumdan sonrada toparlasın diye sarıyordum kız baktı sarılı inandı sonradan bakmak istediğindede çatlakları gösterdim 5 yaşındaki çocuk inandı tabiii:9::9:

ben gördüğümde zayıf bir fıstık küçücük kavun kadar bir karın vardı 1 ayda ne farketmiş gönderince bakacağım

benimkide bakmak istemişti kızım sarılı şimdi sonra gösteririim dedim, benim içkarnım dar olduğu için 2 aydan sonra göbeğim çıkmaya başlıyordu 4 aylıkken doğum yakınmı diye soruyorlardı, ilkinde doktor ikizdir bu 3 ayda bu kadar karın olmaz demişti:9::9:9 aya kadarda davul kadar oluyor du doğumdan sonrada toparlasın diye sarıyordum kız baktı sarılı inandı sonradan bakmak istediğindede çatlakları gösterdim 5 yaşındaki çocuk inandı tabiii:9::9:

ben gördüğümde zayıf bir fıstık küçücük kavun kadar bir karın vardı 1 ayda ne farketmiş gönderince bakacağım

Benim iç karnım geniş sanırım:)) Benim çatlağımda oğlumdan çok az vardı,hatta belli de olmazdı,bunda bişey yok daha..ben ne göstericem bakalım..bizimki 10 yaşında inanırmı..:52::52:

Son düzenleme:
merhaba; yazalılarınızı okuyorum sürekli ancak fırsat bulup yazamadım,çok güzel bilgiler var sayfanızda. 1 haftadır karatay yapıyorum. başladığımda 70.8kg idim. bugün 68.5 kg çıktım. ilk hafta olduğu için sanırım bu kadar. kitabı okudum ama orada aşağı yukarı ne kadar süre kaç kilo verilir yazmıyor. siz oldukça tecrübelisniz,acaba önümüzdeki haftalarda da hafta da en az 1 kg verebilirmiyim.
Merhaba hoşgeldiniz. Kaçamak yapmazsanız akşam 8 den sonra birşey yemezseniz ve öğün aralarındaki saatleri en az 5 saat şeklinde ayarlarsanız kesin verirsiniz :)

seninki spor arttığı için kasların su toplaması, mydenizzz ve ben çok yaşadık onu
benimkini birazdan paylaşacağım ben sabahtan beri ne olduğunu bulamadım

yinede az kilo değil mi gül abla kaç ay oldu.. normalde herkes ilk ayda bi sürü kilo veriyor benim ki daha 2.5 ayda 3kilo oldu... sağlıklı besleniyorum mutluyum ama biraz daha fazla gitse daha çk sevinirdim , neyse vazgeçmek yok devammmm karataya

rumuz:bluebottle
başlangıç tarihi: kasım 2013
başlangıç kilo:60,3
geçen hafta: 57,1
bu hafta:56,7
fark:-400
toplam fark:3,6
beden:38
spor:4 gün leslie 3 mile ve 100er mekik, 2 gün 1 er saat dışarda yavaş tempolu yürüyüş
hedef:52
yüzde:-0,70

bu hafta kaçamak da yapmadım ama yavaş gidiyor hala..
tartımdan da şüpheleniyorum kıyafetli kıyafetsiz aynı tartıyor, hassasiyetini kaybetmiş biraz..bir de kas oranında ve su oranında artış var, tartının yağ kas su yu nasıl ölçtüğünü anlamadım çünkü toplamı %100 etmiyor :44: daha fazla oluyor..
omega 3 almamamın etkisi de olabilir, türkiyeye gidince gül ablanın önerdiği omega 3ten alacağım inş..
yine de sadee 400gr bile gitse 2 margarin yağ demek, güle güle yağlar :16:

Son düzenleme:
merhaba; yazalılarınızı okuyorum sürekli ancak fırsat bulup yazamadım,çok güzel bilgiler var sayfanızda. 1 haftadır karatay yapıyorum. başladığımda 70.8kg idim. bugün 68.5 kg çıktım. ilk hafta olduğu için sanırım bu kadar. kitabı okudum ama orada aşağı yukarı ne kadar süre kaç kilo verilir yazmıyor. siz oldukça tecrübelisniz,acaba önümüzdeki haftalarda da hafta da en az 1 kg verebilirmiyim.

merhaba aramıza hoşgeldiniz
kg verilişi bünyeye ve kg fazlaliğına göre değişiyor, her hafta şu kadar verilir diye bişey yok, aynı kg daki insanlar bile her hafta farklı kg lar veriyor veya veremiyor...D Vitamini, demir,B12 gibi eksiklikler kg vermeye engel kimin vücudunun neyi eksik ne tür hastalığı var o bilinemediği için kitaptada şu haftada şu kg verilir diye yazılmamıştır...

önemli olan karataya inanıp başlamak er geç sabırla kg lar gidiyor, dün sağlıklı yaşıyoruzda okudum resmide var genç bir kız 3.5 ayda 17 kg vermiş 106 kg ymuş..kg fazla olduğu ve genç olduğu için metabolizma hızlı çalışmış vermiş...

kaçamaksız yaptığınız sürece verirsiniz sporda eklerseniz daha çabuk verirsiniz, benim haşimato ve D vitamini eksikliğim olmasına rağmen ilk ay 4.5 vermiştim

Canlarimmmm,hayirli mutlu saglikli cumalar diliyorum.Bu hafta maalesef eksi yok nedense hic anlayamadim.
Rumuz:CANANSU60
Yas:53
Boy:1,67
Baslangic tarihi:4 10 2013
Baslangic kilosu:91
Gecen haftaki kilo:77
Bu haftaki kilo:77
Hedef kilo:65-70
Spor:Her gun yirmi dakika yuruyus ,bazen daha da fazla.

Benim iç karnım geniş sanırım:)) Benim çatlağımda oğlumdan çok az vardı,hatta belli de olmazdı,bunda bişey yok daha..ben ne göstericem bakalım..bizimki 10 yaşında inanırmı..:52::52:

şimdi ki çocuklar herşeyi biliyorlar leylek getirmiyor:9::9::9: sen ne uydursan inanmayacak,,,,benim küçük fırlama derler ya ondandı bebekler nasıl doğuyor diye her sorduğunda geçiştirirdim 6-7 yaşlarında falandı bir gün dediki bana yalan söyleme diyorsun sen bana söylüyorsun, ne söylemişim dedim bebekler senin dediğin gibi olmaz ben filmde gördüm bacakların arasından oluyor dedi ...şok olmuştum o kadar merak sarmıştıki bacaklardan nasıl oluyor nerden doğuyor diye günlerce takmıştı kafaya kız olduğu için belkide

yinede az kilo değil mi gül abla kaç ay oldu.. normalde herkes ilk ayda bi sürü kilo veriyor benim ki daha 2.5 ayda 3kilo oldu... sağlıklı besleniyorum mutluyum ama biraz daha fazla gitse daha çk sevinirdim , neyse vazgeçmek yok devammmm karataya

fazla kg olmadığı için olabilir canım yağında fazla değildir gitsinde yavaş yavaş gitsin almaktan iyidir jillin lada sıkışacaksın oh daha ne:21:

rumuz:bluebottle
başlangıç tarihi: kasım 2013
başlangıç kilo:60,3
geçen hafta: 57,1
bu hafta:56,7
fark:-400
toplam fark:3,6
beden:38
spor:4 gün leslie 3 mile ve 100er mekik, 2 gün 1 er saat dışarda yavaş tempolu yürüyüş
hedef:52
yüzde:-0,70

bu hafta kaçamak da yapmadım ama yavaş gidiyor hala..
tartımdan da şüpheleniyorum kıyafetli kıyafetsiz aynı tartıyor, hassasiyetini kaybetmiş biraz..bir de kas oranında ve su oranında artış var, tartının yağ kas su yu nasıl ölçtüğünü anlamadım çünkü toplamı %100 etmiyor :44: daha fazla oluyor..
omega 3 almamamın etkisi de olabilir, türkiyeye gidince gül ablanın önerdiği omega 3ten alacağım inş..
yine de sadee 400gr bile gitse 2 margarin yağ demek, güle güle yağlar :16:

-400 kg na göre çok iyi yağdan gittiği için daha da iyi:52:

Sana vermek yasak artık yeter:27:. Haticeye döndün, yüzün çöktü :52::52:

Gül abla ben bunu kediciğe yadım sanıyorum :52::52::52: Sen verebilirsin :52::52::52:

:111::120::60:

aslında evet bulgur konusunda teredüte düştüm dün gece üç kaşık yerim bugün çünkü bitmedi daha.ayçiçek yağı olduğu için onunla yapmak zorunda kaldım .yumurtalar serbest değil.aslında annemler köydeler ama bizim tavuklar çalışmıyor :)komşulara söyleyim bari bende :)bakalım tereyağı falan alana kadar böyle devam edeyim de veremezsem artık yapacak bişey yok .

Bizim evde de vardı, önce daha uygundur diye gittim fındık yağı alayım dedim, bir tanesinin fiyatı uygundu oda ayçiçek yağı karıştırılmış, neyse sadece fındık yağı olanı aldım 40 liraya. Sonra Datçadan zeytinyağı aldım. Kalan ayçiçeği kızartmaya kullan sakın yemeklere kullanma dedim anneme. Bitmeye yakın bana söyle alırım ben dedim. Sağlığımıza bu yağlarla zarar verip hastaneye bir sürü para vermektense yağa biraz daha fazla vermek daha ucuz. Zeytinyağı zaten ayçiçek kadar çabuk bitmiyor. Daha az kullanılıyor, daha bereketli oluyor. :) Ben yumurtayı marketten alıyorum, serbest dolaşan yazıyor üzerinde.

Canan Karatay: Kısırlığın sebebi yağ yememek

Elazığ Harput’dan Efendigil ailesinin dört çocuğundan biri. Anne öğretmen, baba avukat... Ancak baba şeker hastası… O yüzden anne her yemek öncesi eşine düzenli olarak insülin iğneleri yapıyor. Sık sık doktor eve gelip gidiyor. Canan hoca bundan etkileniyor olacak ki, doktor olmaya o yaşlarda karar veriyor.

Uzun yurtiçi ve yurtdışı akademik kariyer sonucunda, şu an ağzından her çıkan sözün reçete değeri taşıdığı Kardiyoloji ve İç hastalıkları Uzmanı Profesör Canan Karatay hayatımıza girmiş oluyor.

Canan hocayla çalıştığı hastanede buluştuk. Yakasına taktığı broşu, gözleriyle aynı renk olan kadife ceketiyle çok şıktı. Odasında 1 büyük sürahi bol limonlu su ve öğle yemeğim dediği kurtlu minik bir elma duruyordu. Röportaja hazırlanırken, çay servisi yapan garson bana “çayınıza şeker alır mıydınız” diye sorunca, Canan hocayla göz göze geldik… Hocanın hayır anlamında kocaman açılmış gözlerini görünce, çayımı şekersiz içmeye karar verdim… “Bizim eve şeker alınmaz, şeker tatlı zehirdir” demesiyle de röportaja start vermiş olduk…

“PORTAKALIN SUYUNDA C VİTAMİNİ DEĞİL ŞEKER VAR”

Bu yaşta bu kadar enerjik olmanızı sadece beslenmenize mi borçlusunuz?
Sadece beslenme tarzım değil. Yaşam biçimimden dolayı enerjiğim. Çünkü bol köy tereyağı, zeytinyağı, yumurta ve zeytin yiyorum. Lüzumsuz hiçbir şey yemem, bol kuzu eti, fındık fıstık gibi çiğ kuruyemiş ile beslenirim. Mesela şekerden uzak dururum. Bizim eve şeker alınmaz. Bayramdan bayrama baklava yeriz sadece, yoksa asla şeker kullanmam!

Kek, poğaça, pasta yemiyor musunuz?
Tabii ki yemiyoruz, çünkü onlar besin değil, aldatmaca! Onlar sizin damak tadınızı değiştiriyor ve böylece siz ona bağımlı hale geliyorsunuz.

Röportaj: Gökçe Bayraktar Yıldırım
Canan Karatay: Kısırlığın sebebi yağ yememek
17 Ocak 2014 Cuma 01:03 STAR

Çinde hamilelere günde 10 yumurta öneriyorlarmış :52::52::52:

Teşekkür ederiz, çok güzel bilgiler. Hemen not aldım. 10 yumurtamı.:53:

Son düzenleme:
Rumuz:gul_0663
Başlangıç tarihi:06/05/2013
Başlangıç kg:79.2
Geçen hafta:66.7
Bu hafta:68.1
Fark:+1400
Toplam fark:11,1
Beden:42……
Spor:1 gün yürüyüş
Boy:1.58
Hedef:ilk hedef 65 kg...ikinci 60 kg
Yüzdesi:+%2.09..................1. bırakmam demiştim ama kilo alanların 1.liğini

sabah sabah sinir oldum pazartesi +700 dü 4 gün tartılmadım +1400 olmuş bu nedir ya 7 günde :43::43::43::43: eylül başına geri döndüm 4 ayda verdiğimi 1 haftada aldım kaçamak yapsam içim yanmaz yaptımda aldım derim:43::43::43:

niya böyle oluyor ki kaçamak yok spor var bide artılar ekleniyor :14::14:

Kas onlar kas, ne güzel vermişşsin. Sağlıklı Yaşıyoruzda bir paylaşım vardı. 1 kg beğenmeyenler için. Çok fazla yağ gidiyormuş aslında. 400 gr iyidir, almaktan iyi. :)

Rumuz:gul_0663
Başlangıç tarihi:06/05/2013
Başlangıç kg:79.2
Geçen hafta:66.7
Bu hafta:68.1
Fark:+1400
Toplam fark:11,1
Beden:42……
Spor:1 gün yürüyüş
Boy:1.58
Hedef:ilk hedef 65 kg...ikinci 60 kg
Yüzdesi:+%2.09..................1. bırakmam demiştim ama kilo alanların 1.liğini

sabah sabah sinir oldum pazartesi +700 dü 4 gün tartılmadım +1400 olmuş bu nedir ya 7 günde :43::43::43::43: eylül başına geri döndüm 4 ayda verdiğimi 1 haftada aldım kaçamak yapsam içim yanmaz yaptımda aldım derim:43::43::43:

Bu neeeeeeeeeeee. Ki sen kaçamak yapmayan sen nasıl alıyorsunu bu kiloyu :(

canım 3 öğün kuruyemiş yemişsin 3 e mi böldün sabah hakkını

ebet Gül hanım,her defada ya 2 yada 3 cevız yerım.cokmu olmuş,azaltırım o zaman.

ben bır de sıyah zeytın yapmak istiyorum,ama nasıl yapılır bılmıyorum,bilenınız varmı kızlar.teşekkür ediyorum.:16::16::16:

ebet Gül hanım,her defada ya 2 yada 3 cevız yerım.cokmu olmuş,azaltırım o zaman.

ben bır de sıyah zeytın yapmak istiyorum,ama nasıl yapılır bılmıyorum,bilenınız varmı kızlar.teşekkür ediyorum.:16::16::16:

canım KG bildirimi yaparmısın arkadaş hazırlıyor

kuruyemiş ince belli çay bardağı kadar olacak, az olmuş seninki
ben bilmiyorum zeytini

Gulcugum,canim benim nasil oldu boyle birsey.Sen ki aramizda en dikkattli,kuralci ve bizleri kanalize eden kisisin.Muhakkak kesinlikle odemdir ya da tarti yanilmasidir.

Son düzenleme:

Evet ben biliyorum siyah zeytin yapmayı. Bir keresinde evde komşum tarif etmişti yapmıştım. 1Kg zeytin için 1 çay bardağı kaya tuzu ve yarım çay bardağı zeytin ya ekliyorsun bir bidonun içine hepsini koyuyorsun. Yapılması gereken tek şey hergün o bidonu çalkalamak sallamak. Zamanla siyah suyunu bırakıyor ve acı tadı gidiyor. Sonra fazla tuzlu gelirse azar azar suyun içinde bekletip tuzunu alıyorsun.

Back
X