• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Günaydın;

Dün ,

Sabah ,kaşarlı yumurta ile kkk+1 minik yerli muz

Öğlen ,mercimek çorbası,ıspanak yoğurt (az yedim,ne yapı kullanalıyor bilmiyorum idare ediyorum)doymadım tabi,kuruyemiş ve meyve yicektim ..çocuklar lahmacun almışlar 1 tane lahmacun yedim..ayran içtim..

Akşam,yeşil mercimek çorbası (eriştesiz), kabaklı sulu köfte (patates yerine kabak doğradım,kapatırken dereotu serptim üzerine gayet güzeldi)eşimde oğlumda çok beğendi..Ayrıca brokoliyi haşladım,limon-sarımsak-zeytinyağı sos yaptım..yerken üzerine gezdirdim..yoğurtlu brokoliden daha güzel oldu,tavsiye ederim..

Gül ablacığımın mesajını göremedim :44::44:

Herkes iyidir inşallah..:nazar::nazar:

..............

$3f48b8ba0492[1].webp

ben bir karar aldim, dün gece cok düsündüm, daha önceleri kendi kendime az yiyerek ve spor yaparak kilo vermistim, oglumun dogumundan sonra, 8 kilo vermistim hatta.. ama yaklasik 1,5 senedir kadinlar kulübüyle tanistim, cok sayfalar günlükler okudum, cok seyler duydum, tabiri caizse daldan dala , diyetten diyete gecis yaptim, her duydugumu uygulamaya kalktim, ve sonuc hüsran oldu benim icin ve su an bulundugum nokta koca bir sifir, yerimde saymaktan baska bir sey degil. hatta kilo artisi, kendimi psikolojik olarak cok zorlayip takintili hale geldigimi düsünüyorum, bu yüzdende tartiyla küstüm, bu sabah son kez tartilip tartimi catiya kaldirdim, aldigim karar bir ay boyunca hic tartilmayacagim, ve kadinlar kulübüne hic girmeyecegim, cünkü yeterince kafami karistirdim,,, haaa bu arada karatayla devam edecegim cünkü cok alistim karataya, birdee böyle deneyecegim bakalim nasil olacak, gayet relax bu sefer, ben cuma bildirimlerine katilamayacagim icin kararimi sizlerle paylasmak istedim, tarti artik iyice saplanti oldu benim icin ve moral bozuklugu ve stresden baska bir sey degil, su an icin böyle karar verdim, hepinizi cok seviyorum, destekleriniz icin ayri ayri tesekkür ediyorum, dayanabilirsem subatin 15 ine kadar hic acmayacagim, kadinlar kulübünü, beni merak etmeyin, subatta görüsmek dilegiyle, gelismeleri paylasacagim, umarim bu sekilde basarili olabilirim eskisi gibi, beni anlayisla karsilayacaginizi umuyorum öpüyorum hepinizi :16::16::16::16::16:

merhaba canım

tam karataya ve bizlere alışmaya başlamışken böyle bir karar almana üzüldüm:50: ama karar senin tabikide bize diyecek bişey düşmez....şunu unutma karatay dan başka hiç bir diyet faydalı değil ben 35 sene bütün diyetleri yaptım, yazın 5 verdim kışın 7 aldım her sene böyle böyle 51 kg dan 79 a kadar çıktım, 79 da karatay la tanıştım baştan kaçamaksız uygulamaya başladım haşimato hastası olmama rağmen 12 kg verdim, 7 ay oldu (aradaki 700-800 günlük artıları saymıyorum yenen yiyeceğe göre fazla gelebilir) hala kg almadım gram gramda olsa vermeye çalışıyorum cuma - 500 düm pazartesi + 700 düm ve artık tartılmayı bıraktım cuma dan cumaya tartılacağım, ben bunu sağlıklı beslenmeye dönüştürdüm kaybedeceğim bişey yok ama kazanacağım çok şey var en başta sağlığım sonra kalan yağlar,sağlık parayla bile bulunmuyor kaybetmeden kazanmak lazım sağlığı, bunca senelik tecrübelerime dayanarak tekrar tekrar karatay dan sakın kopma diyorum, ben eylül- ocak arası 1.200 verdim 4 ayda 1200 garm yani ayda 300 gram:43: başkası olsa çoktan bırakırdı sabır sabır sabır ben almadığıma şükrediyorum almıyorum ama az az da veriyorum:9:her ay en az 3 kg alırken karataya devam ettiğim için 300 gr bile versem kar

biz burdayız ne zaman istersen dön, buradan kopunca motivasyonda gidiyor bunu unutma, dönüşün muhteşm olmasını umarak bekliyoruz bakalım kaç kg vereceksin...:54:

SABAH: zeytin yağında yapılmış ıkı yumurta ,5 zeytin,1 tane muz yedim .şekersiz çay birde
ÖĞLE :kuru fasulye ,bir kase yoğurt yiyecem
menümde yanlış bişeyler var mı su fazla içemiyorum ,spor yok bakalım en azından almam diye umuyorum bellı bır süre sabit kalsada kılom mühim değil

kahvaltın çok eksik canım,
zeytini en az 10 tane yemen gerek elerde titreme olmasın diye
peynir:50:
yeşillik:50:
kuruyemiş:50:
kayısı yerine muz yemişsin diyelim, yerli muz değilse:50:

eksik kahvaltı metabolizmayı az çalıştırır

kaptancımm yoksa sen benim eski kurumumdamısın:)) ben eskiden ekonomide uzman yrdcısıydım :) sonra eşimden dolayı tekrar sınavlara vs girip kurum değiştirdim:) kurumun yakınında köy tavuğu satan bi yer var deyince aklıma gelmedi değil aslında:)

tamam kaptancım bir tane almıştık bitsin ziyan olmasın diye sabahları 1 dilim yiyeyim dedim..
gece buraya yazdıktan sonra leslie mi yaptım bittiğinde gece 12.30 olmuştu:)) 100 tane de mekik yaptım farklı şekillerde, ebru şallıdan öğrendiğim pozisyonlarla..

tavukçu aynı tavukçu ama ben senin eski kurumunda değilim karşısı derken tam karşısı değil turizm bakanlığının yanında ismini yazmayayım buraya mesaj atarım sana :34:

hem leslie hem 100 mekik iyisin:46:

tavukçu aynı tavukçu ama ben senin eski kurumunda değilim karşısı derken tam karşısı değil turizm bakanlığının yanında ismini yazmayayım buraya mesaj atarım sana :34:

hem leslie hem 100 mekik iyisin:46:

anladım:) belki öğle aralarında karşılaşmışızdır o zamanlar:)
sporu 2 gün yapıp 1 gün ara verecek şekilde yapayım diyorum..dinlenmek iyi oluyor.. bugün de yapıp yarın ara vereceğim, hem tartıda ödemli çıkmam belki bu sayede..

Günaydın;
Dün ,

Sabah ,kaşarlı yumurta ile kkk+1 minik yerli muz

Öğlen ,mercimek çorbası,ıspanak yoğurt (az yedim,ne yapı kullanalıyor bilmiyorum idare ediyorum)doymadım tabi,kuruyemiş ve meyve yicektim ..çocuklar lahmacun almışlar 1 tane lahmacun yedim..ayran içtim..

Akşam,yeşil mercimek çorbası (eriştesiz), kabaklı sulu köfte (patates yerine kabak doğradım,kapatırken dereotu serptim üzerine gayet güzeldi)eşimde oğlumda çok beğendi..Ayrıca brokoliyi haşladım,limon-sarımsak-zeytinyağı sos yaptım..yerken üzerine gezdirdim..yoğurtlu brokoliden daha güzel oldu,tavsiye ederim..

Gül ablacığımın mesajını göremedim :44::44:

Herkes iyidir inşallah..:nazar::nazar:

günaydın canım

kabaklı sulu köfte iyi uydurmuşsun:53: karatayla uydur uydur yap hepimiz bişeyler uyduruyoruz:52:

anladım:) belki öğle aralarında karşılaşmışızdır o zamanlar:)
sporu 2 gün yapıp 1 gün ara verecek şekilde yapayım diyorum..dinlenmek iyi oluyor.. bugün de yapıp yarın ara vereceğim, hem tartıda ödemli çıkmam belki bu sayede..

sen bilirsin uzmanlar bir gün yapın bir gün kasları dinlendirin diyorlar kedi bir yazıda paylaşmıştı
kaslarda yırtılma olurmuş :50:

sen bilirsin uzmanlar bir gün yapın bir gün kasları dinlendirin diyorlar kedi bir yazıda paylaşmıştı
kaslarda yırtılma olurmuş :50:

öyle mi...o zaman gün aşırı yapayım.. hangisi daha sağlıklıysa..
gül abla zeytinini ve salçanı nereden alıyorsun? ankaradan mı? geldiğimde ben de alıp buraya getirecem de organil güzel bildiğin bi ürün varsa oradan alayım..

Doktorumu aradım bugün kan ve idrar tahlili sonuçlarım çıkacaktı. Doktorum sizde kusma var mı dedi ben de yok dedim. İdrarınızda keton çıktı genelde kusan iyi beslenemeyen hastalarda olur dedi. Ya da az su içmişsinizdir dedi. Halbuki ben muayene öncesi tuvalte gittiğim için idrarım tekrar gelsin diye kaç barda su içtim orda. :44:Ama kusmuyorsanız sorun yok o zaman 2 hafta sonra testi tekrarlarız dedi. İnternetten baktım, vücut yağları enerji için yakıldığında da keton olurmuş idrarda. Diyetimden dolayı mı acaba diye de düşünmeden edemedim. Neyse bugün jinekolog kuzenime soracağım.

gül abla zeytinini ve salçanı nereden alıyorsun? ankaradan mı? geldiğimde ben de alıp buraya getirecem de organil güzel bildiğin bi ürün varsa oradan alayım..

2 gün yapıp 1 günde dinlendirebilirsin. Önemli olan dinlendirmek. Senin nasıl rahat yapabileceğine bağlı. 2 gün spor 1 gün dinlenme, 2 gün spor 1 gün dinlenme gibi, yada gün aşırı 1 gün spor 1 gün dinlenme, 1 gün spor, 1 gün dinlenme.

Buda ayrı bir örnek spor sitesinden, ben gün aşırı yapıyorum ama. 1 gün spor 1 gün dinlenme şeklinde. Ama biz aşırı, ağırlıklı bir program uygulamıyoruz, onun için gün aşırı iyidir. :))) Yürüyüş zaten hergün yapılabilir.

1. Gün:
Antrenman
2. Gün: Yok
3. Gün: Yok
4. Gün: Antrenman
5. Gün: Yok
6. Gün: Yok
7.Gün: Antrenman
8. Gün: Yok
9. Gün: Yok
10. Gün: Antrenman
11. Gün: Yok
12. Gün: Yok
13. Gün: Antrenman
14. Gün: Yok
15. Gün: Yok

Son düzenleme:
kahvaltın çok eksik canım,
zeytini en az 10 tane yemen gerek elerde titreme olmasın diye
peynir:50:
yeşillik:50:
kuruyemiş:50:
kayısı yerine muz yemişsin diyelim, yerli muz değilse:50:

eksik kahvaltı metabolizmayı az çalıştırır

gül ablacım çok tşk ederim öncelikle cevap yazdığın için destek olduğun için sabah pek peynir yiyemiyorum kaşar seviyorum kaşar yiyebilirmiyim peki ben .kuruyemişe gelince alamadım dün bügün alacam inşallah yeşilliğide tabi.ama kendimi iyi hiisediyorum şu an

salçamı karatayın tarifine göre yapmıştım ama berketli olmadı, 12 kg domatesten 1 kg salça çıktı ayaş domatesiymiş çok suluydu ilk defa yptığım için sert domates almadım pazarcıda bundan olur deyince onada aldandım:50:
sonra çetinkaya simit i ve bilirsin onun karşısında bir yer var aktar gibi onlardan aldım daha açmadım tadı nasıl bilmiyorum bayan antepten geliyor ev yapımı dedi yarım kg almıştım

zeytinim ve zeytinyağımı bursa dan alıyorum, sabah zeytinim bitti nerden alacağım bilmiyorum bi zeytin içinde sipariş vermek kargoyla pahalıya geliyor, 2 teneke 5 lt lik zeytinyağım var daha tek zeytin de istemem fazla alıncada porlanıyor:50: kararsızım

benim sütçüm haymanalı emek te benzincinin orada dükkanında herşey vardı organik kendisi yapıyordu, 2 gün önce arkadaşa süt ve yumurta getirsin diye aradım dükkanı vergilerden dolayı kapamış ayın binada evi varmış beni tanıyan ürünlerimi bilen gelip alıyor yada ben süt götürürken götürüyorum diyor,,,sen gelince bayanla konuşuruz kalacağın yere getirebilirmi, tereyağ da var herşey var,

gül ablacım çok tşk ederim öncelikle cevap yazdığın için destek olduğun için sabah pek peynir yiyemiyorum kaşar seviyorum kaşar yiyebilirmiyim peki ben .kuruyemişe gelince alamadım dün bügün alacam inşallah yeşilliğide tabi.ama kendimi iyi hiisediyorum şu an

bişey değil canım sen yeterki karatay dan kopma hepimiz destek veririz sana

biz bazı topiklerdeki gibi yeni-eski ayırımı yapmıyoruz :36:

herkese destek olmaya çalışıyoruz bizleri tanıdıkça daha iyi anlayacaksın zamanla sende senden sonra gelenlere destek olacaksın , hangimiz mesajı görürsek cevap yazıyoruz:21:

kaşarın eskisini ve gravyer i yiyebiliyoruz

2 yumurta ve muz seni tok tuttu tabii:52: aklında olsun muz hem yerli olacak demiştim zaten hemde 2 yumurta yeyince yenmeyecek 1 yumurta 1 muz yenecek...

Son düzenleme:
Ben hatırladığım kadarıyla, bir programda galiba söylemişti. Alkali diyetin doğru olmadığını, zaten Karatay yaparsanız alkali olacağınızı, mesela akşam önerdiği limonlu su, limon asitli bir meyve olsada vücudu alkali yaparmış. Bunu Karatay söylememişti tabi. (Limonun alkali olduğu kısmı) Hangi kitapta yazıyor, merak ettim. :1:

Kedicim aysegul çoruhlu'nun alakali diyet kitabında yazıyor. Kitapta kararaya aykırı neredeyse hiçbir şey yok. Sadece sabah bir ya da iki dilim tam buğday ekmek var sanırım. Kadın, çok su için diyor. Buyalım bir şey değil ki. Hatta bunun matematiğini de yapmış, her 20 kilo başına 1 litre su içmelisiniz diyor. Ödeneğin 80 kiloluk biri 4 litre su içmeli. Bunun dışında da yediğiniz proteinin 4 katı kadar da çiğ sebze (salata ya da başka çip yenebilecek sebzeler) yenmeli ki proteinin yaratabileceği olumsuz tahribatı ortadan kaldırsın. En çığ sebze de faydalı bir şey. Kaldı ki protein yemeyin demiyor, yanında sebze de yiyin diyor. İçilen su alkali olmalı diyor. Bunun için de limon, elma sirkesi, İngiliz sodası ya da ph damlasını öneriyor. Hangisini isterseniz onu seçin. İngiliz sodası (karbonat, ancak mutfaktaki karbonat değil) 1litreye 1 çay kaşığı olmalı. Miktar artınca bağırsaklar çooooook çalışıyor ;)) dikkat edilmeli. Ph damlası ise tadı ve kokusu olmadığı için en tercih edilesi seçenek ancak fiyatı oldukça fazla.

Yani bu tavsiyelere bakarak karatayın ruhuna aykırı demek pek doğru değil. Ancak alkali yaşam ve gerekliliği kısmında işin ehli olan doktorlar anlaşamıyorlar sanırım. Umarım fillerin altında çok ezilmeyiz :)))

gayet güzel açıklamışsınız..teşekkürler..
bende doğru bildiğim bir şeyi söylemek istiyorum..ben çayı çok sevdiğim için sormuştum özellikle sabah kahvaltısında çaya izin varmış..sonraki öğünlerde 2 saat sonra içilebiliyor diye biliyor ve onu uyguluyorum

birde kış ayında domates salatalığın yerine turp ve havuç öneriliyor yağa batırarak:56:

Doğrudur, ben çayı pek tüketmediğim için çok araştırmadım aslında. Soran olursa ben de böyle söylerim o zaman ;)) sabah kahvaltıda serbest, gün içinde de öğünden iki saat sonra serbest ;))

2 gün yapıp 1 günde dinlendirebilirsin. Önemli olan dinlendirmek. Senin nasıl rahat yapabileceğine bağlı. 2 gün spor 1 gün dinlenme, 2 gün spor 1 gün dinlenme gibi, yada gün aşırı 1 gün spor 1 gün dinlenme, 1 gün spor, 1 gün dinlenme.

teşekkürler kedicik.. bu hafta 2 spor 1 dinlenme yapayım haftaya 1 spor 1 dinlenme:)
yorgunluğu kıyaslarım ona göre devam ederim..

salçamı karatayın tarifine göre yapmıştım ama berketli olmadı, 12 kg domatesten 1 kg salça çıktı ayaş domatesiymiş çok suluydu ilk defa yptığım için sert domates almadım pazarcıda bundan olur deyince onada aldandım:50:
sonra çetinkaya simit i ve bilirsin onun karşısında bir yer var aktar gibi onlardan aldım daha açmadım tadı nasıl bilmiyorum bayan antepten geliyor ev yapımı dedi yarım kg almıştım

zeytinim ve zeytinyağımı bursa dan alıyorum, sabah zeytinim bitti nerden alacağım bilmiyorum bi zeytin içinde sipariş vermek kargoyla pahalıya geliyor, 2 teneke 5 lt lik zeytinyağım var daha tek zeytin de istemem fazla alıncada porlanıyor:50: kararsızım

benim sütçüm haymanalı emek te benzincinin orada dükkanında herşey vardı organik kendisi yapıyordu, 2 gün önce arkadaşa süt ve yumurta getirsin diye aradım dükkanı vergilerden dolayı kapamış ayın binada evi varmış beni tanıyan ürünlerimi bilen gelip alıyor yada ben süt götürürken götürüyorum diyor,,,sen gelince bayanla konuşuruz kalacağın yere getirebilirmi, tereyağ da var herşey var,

tereyağı vs götürmek çok isterim ama ankaradan sonra 3 şehre daha gidicem o nedenle onu alamam ama salçası varsa alırım, emekteyse bi şekilde oraya gidebilirim bi fırsat bulup..
açık süte hasret kaldım ben..buradaki günlük sütlerle idare ediyorum malesef.. bulabileceğim en iyisi bu..
zeytini de organik olduğunu söyleyen bi yerden alayım o zaman..buradaki zeytinler berbat. hiç yenmiyor..türk bakkalından bi zeyin almıştık o da maşallah 4 gün suda beklettim hala tuzlu :)))

bu rahatlamış halim önceden 5 dkk yürüyemiyordum ilaçlarla 15-20 dkk ya çıkmıştı, karatay dan sonra ilaçları bıraktım 1 saatten fazla yürüyebiliyorum leslie 5 bile yapıyorum amaaaa ayakta iş yapmak mahvediyor cumartesi -pazar evde iş bitmiyor ağrılarda başlıyor...çaresi ameliyat protez takılması gerekiyormuş onuda 60 yaşından önce yapnıyorlar:50:

Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm. Genç olmanın zararları işte ;)) şimdi 60 kadar çooook seneler var daha önünüzde ;))
Şaka bir yana umarım alternatif bir şeyler bilen bir arkadaşımızdan tavsiyeler gelir de kısa zamanda tamamen iyileşir.

kolay gelsin canım ağır işlerle uğraşıyorsun

Sizin de pek farklı değilmiş ama Gül hanım. Her haftasonu onca temizlik, organizasyon, koşturmaca... çok yoruyorsunuz kendinizi. Tıpkı annem gibi. Tamam hareketli olmak çok güzel ama en çok sizin dinlenmeye ihtiyacı ve hakkı var. Tüm evlerin direkleri canım annelerin ellerinden öpüyorum...

hoca helva yeyin diyor zaten ama biz şeker almayalım diye farklı metodlar uygulamaya çalışıyoruz:9:

günaydın karataycı güzel hanımlar:)

bi sıkıntınız mı var gül abla:( maşallah hayat neşeniz var ama, o size yeter..

QUOTE]

tek başıma 3 çocukla uğraşıyorum (büyüdüler ama benim gözümde hala çocuklar)... ortancası hariç:nazar: o problemlerini kendisi halleder, büyük ve küçüğün problemleri küçüklüklerinden beri hiç bitmiyor, büyüdükçe dertleride büyür derlerdi şu kadarcık şeyin ne derdi olurki derdim, evden dışarı adım atmayı öğrendikleri an senden kopuyorlar ayakları nereye götürürse giidiyorlar avucunda tutamıyorsun, oğlan 27 yaşında işten ayrıldı evde oturuyormuş (istanbul'da) deprasyonda, küçük 15 yaşında o ergenlikte onun ayrı sorunları.....bazı şeyleri kafaya takmamak için kendimi topiğe veriyorum,,,,,

Bu tip sorunlar insanı gerçekten sıkacak haklı sebepler ama umarım bizler size destek olabiliriz. Burada sözünüzden çıkmayan ve sizinle iyi geçinen bir sürü evladınız var. Aslında epey şanslısınız çünkü verdiğiniz değerin karşılığını alıyorsunuz ;))

Back