Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

maşşallah size
arayan herşeyi buluyor yeterki istesin
kefir bende kitapta duymadım ama sağlıklı yaşıyoruzda sohbetlerde vardı okan bey peynirler bitsin onuda araştıracağım demişti mayayı neredn buluruz falan diye sormuşlardı, bir arkadaşta maya varmış bana getirecekti 15 gündür karşılaşamadık sene sonu izinler yanmasın diye kullanılıyor geçen hafta ben yoktum ondan önce o yoktu yani yılda başlarım heralde

karatay hoca onun için bol bol ılık limonlu su için diyor demekki

Kefir’i Karatayda hatırlamıyorum ama Karatayla aynı şeyleri söyleyen Ahmet Aydın mutlaka tüketmemiz gerektiğini söylüyordu. Turşu, boza, kefir, yoğurt, soğan, sarımsak. Probiyotikleri tüketecekmişiz.

o zaman süper, çok beğeneceksiniz.. türklerin barsak yapısına süttense yoğurt, kefir, peynir uygun.. kefirin mayası türkiyede vardı bende, aktarlarda da satılyıor ama çok küçük satıyorlar iyice paraya döktüler işi..
kefir mayaladıkça büyüyor, karnıbahar gibi bişey görüntüsü:) paylaşabiliyorsunuz birileriyle.. kullanmayacağınız zaman sütün içinde buzlukta kalabiliyor..ben 1 ay oldu buzluğa kaldırdım..içine tarçın keten tohumu çok yakışıyor..hafif ekşi bi ayran..hazırları güzel değil tadları farklı..
en önemli şey kefir metale değmeyecek, plastik tahta ve cam kullanılacak her aşamada..
başladığınızda yine konuşuruz mayalama işini..

Probiyotiklerin en önemli görevlerinin başında yiyeceklerin hazmını kolaylaştıran enzimleri salgılamak geliyor. Ev yoğurdu ve kefir gibi probiyotik gıdalara az tüketen erişkin nüfusta hazımsızlık çok yaygın.
Prof. Dr. Ahmet Aydın

doğal antibiyotik bunlar hep
antibiyotik kullanmak gerekirse sonrasında barsaklar için kefir içmek floranın iyileşmesi için çok faydalı oluyormuş...
süt kalitesini de çok artırıyormuş emziren anneler:) hamile hanımlar:) size de özel tavsiye.. ben bi daha doğurursam bunları hiç ihmal etmeyeceğim..

Bizim köylerde de süzme yoğurt yapılırdı, ekşi bir tadı vardı. Onunla bir yemek yapıyorlardı, celecoş adı. Ama mısır ekmeği, yağ vs.. kullanılıyor artık yapılsada yiyemem.

Bizim köylerde de süzme yoğurt yapılırdı, ekşi bir tadı vardı. Onunla bir yemek yapıyorlardı, celecoş adı. Ama mısır ekmeği, yağ vs.. kullanılıyor artık yapılsada yiyemem.

yarı yarıya hemşoyuz sanırım:)) bi de melevcen hoşuran vardır bilir misiniz, onları doya doya yemeye devam edebilirsiniz:)))

Canim can dostlarim,herbirinize simsicak ,yuregimden dolu dolu simsicak merhabalar.Hayirli,saglikli,muttluluklarla dolu bir hafta temenni ederim.

Çok faydali bilgiler bunlar..
Daha önce duymamistim suyun sırt agrisina iyi geldiğini. ..çok fazla içiyorum ama cayida çok içiyorum. .suyun etkisini azaltıyor çay. .
Bu arada kayisi yagini bende bi donem kullanmistim cildime..memnun kalmistim ama tabi zamansizliktan biraktim:)

Canim can dostlarim,herbirinize simsicak ,yuregimden dolu dolu simsicak merhabalar.Hayirli,saglikli,muttluluklarla dolu bir hafta temenni ederim.

Merhabalar ablacim, simsicak selamlarin km'lerce öteye ulasti sıcacık yapti icimizi:)
Iyi haftalar dilerim

Kızlaaar herkese iyi haftalar. Ben çok hastayım. Ust solunum yollarım harab oldu. Ankarada diyet miyet kalmadı insanlar çok ısrarcı dün bir akrabamıza baş sağlığı ziyaretine gittik 3 kere pasta börek tatlı dolu tabakları geri çevirdim en son arkdaşım ban bi tane ye en azından babannemin ruhuna gider dediği an bittiğimin resmiydi. Birönceki gün yine akraba ziyareti hastayım saat olmuş akşam dokuz zorla badem şekeri tutuşturdular elime eşim yanımda oturuyodu ev sahibi arkasını dönünce eşimin avcuna sıkıştırdım şekeri ama elma ve kuruyemişten kendimi alıkoyamadım ısrar yüzünden. Annem pirinçli sarma yapmış sütlaç yapmış ve pirinçli havuçlu z.yağlı pırasa yapmış henüz yemedim direniyorum. Ama leptinler gitti 3 gündür bide cvitamini diye mandalina portakal yediriyorlar.

Ekincigim,hos geldin yavrum.Cok gecmis olsun canim.Insaallah Izmir e donunce telafi edersin.Buraya yaziyor olman dahi bize yeter.Sagolun varolun canlsarim.

Ekin06; çok geçmiş olsun,en kısa zamanda iyileşirsin inşallah..az yediysen sıkma canını arkadaşım..

Kitabı atabilirim istersen, okumaya zamanın varsa. :))

Canim mydenizzzcigim,ablacigim diye yazmandan kalbim isiniyor adeta,guzel enerjini yuregimde hissediyorum.Cok tesekkur ederim canim.

Geçmiş olsun, yediklerin zaten yasak değil. Birşey olmaz, önemli olan bırakmaman. Kolay gelsin, inşallah direnebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…