• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

kepekli lavaş var carrefourda, ankaradayken kentparktaki carrefourda bulurdum ben:) önceki diyetimde vardı çok güzel tok tutuyordu

büyük marketlerde vardır evet,gidince alırım artık sağolun..

normal undan yapılmış bim de vardı eskiden adana köfte yi sarmak için alırdım...eski mahallemde de pideciye yaptırırdım

gül ablacım evet ama beyaz un onlar..alabilirmiyim :34::34: :49::49:

bu arada lavaş var mı ki karatayda :9::9:
ben de yaramaz çocuklar gibi kaçacak delik kaçamak arıyorum :9::9:
gül hanım lahmacun yiyor musunuz peki? yoksa zayıfladıktan sonra mı yiyeceksiniz?

var ben duymuştum...ama zayıflama süreci bittikten sonra..hatta bir seferinde gözleme gibi birşey yiyordu karatay,incecik sebzeli :)
arada sırada yenilebilir sanırım :)

var ben duymuştum...ama zayıflama süreci bittikten sonra..hatta bir seferinde gözleme gibi birşey yiyordu karatay,incecik sebzeli :)
arada sırada yenilebilir sanırım :)

ooo süpermiş :52: bugün öğle arasına çıkamadım, hala da amirimden bişey bekliyorum wcye bile gidemedim arayacak diye :9: acıkınca şimdi herşey gözümde uçuşmaya başladı ya..
mesela acıktım ben şimdi, buarada burda saat 16.20.. acıkmak sakıncalı mı? bişeyler yesem de akşam yemeğine zaten 2 saat kalmış.. napmalıyız bu durumda?

karatay diyetine ilk bi haftasonu başlamıştım.. kahvaltıyı yaptım inanın sırtımda bi ısınma hissettim :9: sonra motor takılmış gibi evi bi temizledim zerre yorgunluk duymadım.. sonra da dedim ki işte budur:)
halbuki kaç kere ara öğünlü kilo verdim, aslında başarılı da oldu o diyetler ama kalıcı olamadılar..
karatayın farkı bu işte hem diyet hem enerji hem sağlık hem kalıcılık:9:

ooo süpermiş :52: bugün öğle arasına çıkamadım, hala da amirimden bişey bekliyorum wcye bile gidemedim arayacak diye :9: acıkınca şimdi herşey gözümde uçuşmaya başladı ya..
mesela acıktım ben şimdi, buarada burda saat 16.20.. acıkmak sakıncalı mı? bişeyler yesem de akşam yemeğine zaten 2 saat kalmış.. napmalıyız bu durumda?

canım işyerine kuruyemişlerden götür acıktığını hissettiğin an ye sonraki öğünü düşünme açlık hissedince zaten leptin çalışmayacak ye ki o ana kadar çalıştığı işe yarasın ...2 saat sonrada yemek yersin, aradaki 2 saat tede leptini kurtardığın için bişey olmaz aç kalsan beyne kıtlık sinyali gidecek akşam yediğini depoya atıp yağa dönüştürecek

Zayıfladıktan, ideal kilomuza geldikten sonra ama okiş :))

kedicikle biz arada şımarıyoruz,sizin de canınız çekiyor :))) bende cısssları yazmayım bari artık..gerçi yediğimde yok ama :)))

senden izin alıyorum gül abla :34::34: ,o yüzden alabilirmiyim demiştim....utanma ikonu bulamadım ben yaa :)))

sana herşey serbest biliyorsun ....ben hayatımda ilk defa senin gibi sağlıklı beslenen hamile gördüm... hamile olmayanlar hergün kaçamak yapıyorlar ay sonraki öğünde telafi edeceğim diyor sanki karatay değilde telafi diyeti uyguluyorlar,, sözüm bizim topikten dışarı....::9::9:...sen bu halinle yapmıyorsun :nazar:...

bende hamileyken başka hamilelere göre daha sağlıklı beslenirdim, herşeyime dikkat ederdim kendime liste yapmıştım ne zaman ne yiyeceğim...her sabah yarım kg ya yakın süt akşamda salata ve yoğurt olmazsa olmazımdı,, bir akşam balık, bir akşam ciğer, bir akşam et, diğer akşamlar sebze yemeği ,,, o zaman karatay vardı da benmi yapmadım...:9::9::9:

...şimdiki hamileler sağlıklı beslendiklerini sanıyorlar ama karatayı yapmıyorlar o zaman sağlıklı değil beslenmeleri...şimdi karatay var ama onlar yapmıyorlar ....:50:

sana herşey serbest biliyorsun ....ben hayatımda ilk defa senin gibi sağlıklı beslenen hamile gördüm... hamile olmayanlar hergün kaçamak yapıyorlar ay sonraki öğünde telafi edeceğim diyor sanki karatay değilde telafi diyeti uyguluyorlar,, sözüm bizim topikten dışarı....::9::9:...sen bu halinle yapmıyorsun :nazar:...

bende hamileyken başka hamilelere göre daha sağlıklı beslenirdim, herşeyime dikkat ederdim kendime liste yapmıştım ne zaman ne yiyeceğim...her sabah yarım kg ya yakın süt akşamda salata ve yoğurt olmazsa olmazımdı,, bir akşam balık, bir akşam ciğer, bir akşam et, diğer akşamlar sebze yemeği ,,, o zaman karatay vardı da benmi yapmadım...:9::9::9:

...şimdiki hamileler sağlıklı beslendiklerini sanıyorlar ama karatayı yapmıyorlar o zaman sağlıklı değil beslenmeleri...şimdi karatay var ama onlar yapmıyorlar ....:50:

Sağol gül ablacım..ben diğer gebeliğimde de,önceden de zaten böyleydim..ekmeği çıkardım,yumurtayı ekledim,zeytinyağı-tereyağını çoğalttım..v.s. karataylada birçok şey değişti tabi..ben de senin azmine hayran kalıyorum maşallah valla,bu yaşta böyle bir azim gösteriyorsun.. :)) ciğer hamileler yemesin diyorlar,içeriğinde ki A vitamini zararlıymış..ama bir çok besinden A vitamini alıyoruz dimi..bende bugün yedim ,dışardan yemekten iyidir sanırım..

Çocuğun gelişimi,büyümesi ilerdeki hastalık v.s. hepsi anne karnında başlıyor..
Dün Ahmet Marankinin bir videosunu izledim,sağolsun kedicik bana gönderiyor..
Anneler bebeğinizi emzirmeden önce kendinizi temizleyin dedi..ısırganla ilgili o kadar güzel şeyler anlattıki..
Anne sütünün artması ile ilgili,şimdi burada da paylaşım ben çok etkilendim valla..
Demekki,hamileyken de özellikle son aylarda ve doğundan sonrada ısırgana devam etmeliyiz..

Anne Stn Artracak ifal Forml - Trkiye'nin Kozmik Ekran | Maranki TV

iyi akşamlar canım
nasıl gidiyor karatay

mesajını yeni görüyorum ablacım.
daha başlayamadım.ben de sana bu haftasonu karatay için alışveriş yapıcam neler almalıyım diye soracaktım.kuruyemiş yumurta falan tamam başka olmazsa olmaz...mesela bitki çayı falan yada benim aklıma gelmeyen..
bir de neler almamalıyım sanrım hamur işi unlu gıdalar ekmek makarna pirinç patates
bezelyeyi bilmiyordum sizden öğrendim abla:)
kola asitli gazlı içecek.hazır işlenmiş meyve suyu,taze sıkılmış meyve suyu,
şeker yasak(ama bir defasında siz helva demiştiniz şekersiz helva mıydı abla)
fabrikasyon paketlenmiş gdalar yasak

daha spora da başlamadım bakalım ne olacak?

Jillian 2/8'i yaptim geldim çok şükür :) yalniz sırtım ağrıdı, yanlış bir şey yaptım heralde..sert zemine uzandim umarım geçer...
Isırgan konusulmus annecim bahçesi nin arkasinda yetiştirir çok severler hele babam bayilir ama ben sevemedim..emzirirken yedim mecburen,çayını içtim bol süt yapiyor gerçekten

hemde 60 yaşını geçmiş insanlar ...
az önce zumba yaptim demeyim denedim arkadaslar görmeniz lazimdi halimi kizim gülmekten yerlere yatti tipime :1: ama varya 25 dakika ancak yapabildim, suan her yerim sirilsiklam ter icindeyim, acayip bir seymis bu , hemde eglenceli, kalbim sanki yerinden cikacakti, birazdan banyo yapip aksam yemegimi hazirlayacagim, sagolasin kedicik, bu lesliden eglenceli, simdilik 25 dakika ancak dayanabildim ama ilerde bakarsiniz tümünü yapabilirim.
Sabah : kkk
Aksam : karatay menüsünden domatesli köfte ve et suyu corba, salata

aksam belki oturmaya misafirlige gidecez ama söz birsey yemeyecegim, o kadar ter attik yermiyim hic görüsürüz hanimlar ben simdi dusa gidiyim :3:

Sağol gül ablacım..ben diğer gebeliğimde de,önceden de zaten böyleydim..ekmeği çıkardım,yumurtayı ekledim,zeytinyağı-tereyağını çoğalttım..v.s. karataylada birçok şey değişti tabi..ben de senin azmine hayran kalıyorum maşallah valla,bu yaşta böyle bir azim gösteriyorsun.. :)) ciğer hamileler yemesin diyorlar,içeriğinde ki A vitamini zararlıymış..ama bir çok besinden A vitamini alıyoruz dimi..bende bugün yedim ,dışardan yemekten iyidir sanırım..

Çocuğun gelişimi,büyümesi ilerdeki hastalık v.s. hepsi anne karnında başlıyor..
Dün Ahmet Marankinin bir videosunu izledim,sağolsun kedicik bana gönderiyor..
Anneler bebeğinizi emzirmeden önce kendinizi temizleyin dedi..ısırganla ilgili o kadar güzel şeyler anlattıki..
Anne sütünün artması ile ilgili,şimdi burada da paylaşım ben çok etkilendim valla..
Demekki,hamileyken de özellikle son aylarda ve doğundan sonrada ısırgana devam etmeliyiz..

Anne Stn Artracak ifal Forml - Trkiye'nin Kozmik Ekran | Maranki TV

teşekkür ederim canım,
birinin dediği diğerini tutmuyor ki karatay ezber bozduğu halde hala kara çalmaya çalışanlar ve onlara inananlar var, şimdi bile her doktor farklı konuşuyor biri ye diyor öbürü yeme diyor...bizim zamanımızda bu kadar diyetisyen bu kadar karmaşa yoktu...bu kadar bilgi yoktu ansiklopediler vardı onlardan yılların eskimiş bilgilerini okuyup bişeyler öğrenip yapmaya çalışırdık şimdi bir tıkla herşey anında önümüzde...

evet herşey hamilelikte başlıyor emzirmeyle devam ediyor....ben hamileyken ve emzirirken sağlıklı beslendiğim için oğlumun 4 aylıkken 2 tane dişi vardı ilk defa 4 aylıkken dede dedi ve teker teker kelimeler çoğaldı,yılda bir kere ancak hasta olurdu, diğerleri 5 aylıkken diş çıkardılar ve ilk kelimeleri başladı, onlar kız olduğu için bünyeleri biraz daha zayıftı 1.5 yaşında bakıcıya verdim o zamana kadar 2 kere ancak hasta olmuşlardır, bakıcıya giderken sıcak yataktan çıkarıp karda kışta götürdüğüm için biri bronşit oldu bir kere ama çabuk atlattı, diğeri zatürre başlangıcı oldu oda çabuk atlattı...okula giderken bile yılda ancak 2-3 kere grip olurlardı onuda antibiyotik kullanmadan iyileştirirdim...doktora yaramazlıklarından dolayı giderdim ya burnuna boncuk sokmuştur :9:, ya hoplayıp zıplarken ayağını burkmuştur, ya düşüp kafası morarmıştır....bende ilaç kullanmama huyu olduğu için onlara da kullanmazdım ..çevremdekilere bakardım her ay çocuk hasta devamlı antibiyotik üzülürdüm böbrekleri zarar görecek diye kullanmayın derdim ama kolaylarına gittiği için kullanırlardı....

Jillian 2/8'i yaptim geldim çok şükür :) yalniz sırtım ağrıdı, yanlış bir şey yaptım heralde..sert zemine uzandim umarım geçer...
Isırgan konusulmus annecim bahçesi nin arkasinda yetiştirir çok severler hele babam bayilir ama ben sevemedim..emzirirken yedim mecburen,çayını içtim bol süt yapiyor gerçekten
merhaba mydenizzz demekki ayni andaa spor yapmisiz, bende zumbayi denedim az önce tabii onlarin aynisini zamanla yapariz ama simdilik benzettik, masallah sen iyi yapiyorsun azimlisin, dikkat et sakatlama kendini, sohbetlerinizede masallah ben takip edemiyorum, helede su siralar herkes evdeyken hic firsat bulamiyorum, yeni yila girelim cocuklari okula esimide ise yolladiktan sonra daha cok girerim insallah, simdilik hoscakalin görüsürüz:16::16::16:

daha başlayamadım.ben de sana bu haftasonu karatay için alışveriş yapıcam neler almalıyım diye soracaktım.kuruyemiş yumurta falan tamam başka olmazsa olmaz...mesela bitki çayı falan yada benim aklıma gelmeyen..
bir de neler almamalıyım sanrım hamur işi unlu gıdalar ekmek makarna pirinç patates

Merhaba aklima geleni yazayim eksigimi elbet tamamlayan olur..
Bitki Çayı siyah çay serbest ama siyah çay aksamlari yemekten 2 saat sonra oneriliyor.sabah kahvaltida icebiliyoruz
Yeşil çay 2 fincani gecmeyecek...
Helva sekerli bildiginiz tahin helvasi baligin ardindan 1 k.k kadar hoca izin veriyor omega 3'un alinabilmesi için
Bezelye nohut bulgur az miktarda serbest, cig havuç serbest ama pişmiş havuc yasak...
Aklima gelenler bunlar..kolay gelsin:)

kuruyemişleri çiğ alacaksın
bitki çayı pakette olmayacak
sızma veya soğuk sıkım zeytinyağı,,,tereyağ,,
peynir yağlı olacak , kaşarın eskisi yeniliyor
yeşillik her çeşiti
tahin helvası küçük al balık yapınca kibrit kutusu kadar yersin
bol limon
yoğurt kendin yapmaya çalış
etinde yağlısı olacak
aklıma gelenler bunlar sende aklına gelenleri sor ,,arkadaşlarda ilave yaparlar

az önce zumba yaptim demeyim denedim arkadaslar görmeniz lazimdi halimi kizim gülmekten yerlere yatti tipime :1: ama varya 25 dakika ancak yapabildim, suan her yerim sirilsiklam ter icindeyim, acayip bir seymis bu , hemde eglenceli, kalbim sanki yerinden cikacakti, birazdan banyo yapip aksam yemegimi hazirlayacagim, sagolasin kedicik, bu lesliden eglenceli, simdilik 25 dakika ancak dayanabildim ama ilerde bakarsiniz tümünü yapabilirim.
Sabah : kkk
Aksam : karatay menüsünden domatesli köfte ve et suyu corba, salata

aksam belki oturmaya misafirlige gidecez ama söz birsey yemeyecegim, o kadar ter attik yermiyim hic görüsürüz hanimlar ben simdi dusa gidiyim :3:

geceki gazlar çok işe yaramış:9::9: aferim

gezmede yemek yasak biz aklına gelelim kızarlar diye yeme :20:

geçmiş olsun canım aman dikkat et
ısırganı ben 2-3 kere yaptım bulgurla çok güzel olmuştu

teşekkür ederim canım,
birinin dediği diğerini tutmuyor ki karatay ezber bozduğu halde hala kara çalmaya çalışanlar ve onlara inananlar var, şimdi bile her doktor farklı konuşuyor biri ye diyor öbürü yeme diyor...bizim zamanımızda bu kadar diyetisyen bu kadar karmaşa yoktu...bu kadar bilgi yoktu ansiklopediler vardı onlardan yılların eskimiş bilgilerini okuyup bişeyler öğrenip yapmaya çalışırdık şimdi bir tıkla herşey anında önümüzde...

evet herşey hamilelikte başlıyor emzirmeyle devam ediyor....ben hamileyken ve emzirirken sağlıklı beslendiğim için oğlumun 4 aylıkken 2 tane dişi vardı ilk defa 4 aylıkken dede dedi ve teker teker kelimeler çoğaldı,yılda bir kere ancak hasta olurdu, diğerleri 5 aylıkken diş çıkardılar ve ilk kelimeleri başladı, onlar kız olduğu için bünyeleri biraz daha zayıftı 1.5 yaşında bakıcıya verdim o zamana kadar 2 kere ancak hasta olmuşlardır, bakıcıya giderken sıcak yataktan çıkarıp karda kışta götürdüğüm için biri bronşit oldu bir kere ama çabuk atlattı, diğeri zatürre başlangıcı oldu oda çabuk atlattı...okula giderken bile yılda ancak 2-3 kere grip olurlardı onuda antibiyotik kullanmadan iyileştirirdim...doktora yaramazlıklarından dolayı giderdim ya burnuna boncuk sokmuştur :9:, ya hoplayıp zıplarken ayağını burkmuştur, ya düşüp kafası morarmıştır....bende ilaç kullanmama huyu olduğu için onlara da kullanmazdım ..çevremdekilere bakardım her ay çocuk hasta devamlı antibiyotik üzülürdüm böbrekleri zarar görecek diye kullanmayın derdim ama kolaylarına gittiği için kullanırlardı....

Haklısın Gül ablacım,bizide hep annem yönlendirdi..

Maşallah çocuklarına ,nazar değmemiştir inşallah o zamanlar...ben nazardan korkardım ,kimseye diyemezdim..
Oğlumda 6 aylıkken konuşmaya başladı,9 aylıkken yürüdü..yürümeye başlayınca kaşığı eline verdim,hiç yemek yedirmedim ona kendi yedi :)) buna da öyle yapıcam..dediğin gibi hasta da olmadı maşallah,kontrole giderdik aşıya giderdik sadece..

Back