mercimek yemeği nasıl yapiyirsun melek :) ben de deneyeyim ...
mesajı gördüm bende bir tarif vereyim istedim nacizanemercimek yemeği nasıl yapiyirsun melek :) ben de deneyeyim ...
mesajı gördüm bende bir tarif vereyim istedim nacizane
mercimek en az geceden ıslatıyorsun ki asidik yapısı kaybolsun. ısladığın suyu döküyorsun. soğan salça ve mercimegi koyuyorsun hepsi çiğden kaynayınca en kısık ateşte 20dk daha pişiriyorsun indirmeye yakın yağını döküyorsun arzuya göre ben kalın yada ince bulgur koyuyorum sonra altını kapatıp 15dk dinlendiriyorum bulgurlarda şişmiş oluyor biliyorsun karatayda fazla pişirmemek lazım bulguru gi si yukseliyor çünki. ama diri olmuyorlar gayet yumuşak oluyorlar. birde ben bu yemeği bazen sarımsak yoğurt ekleyerek yiyorum mantıya en iyi alternatif oluyor.
kolay gelsin işlerin
ben de çok severim . bizim tokatda da bat yaparlar ona benziyor biraz tarifin . ben de batı anlatayim :)
mercimek haslanir. soğan domates biber maydanoz salça hepsi çığ olacak ama bi de çekilmiş ceviz eklenir . tuz karabiber kırmızı biber . bunlar hepsi kariatirilir. ve tercihe göre asma yapragina sarılıp yenir . bizim orada kisira rakiptir. günlerde bu batı yapar kadinlar :)
ay bilmemmi batı bende amasyalıyım köyüm tokat yolu üzerindedir. batıda severim hatta buna benzer bir içle yarma bulgur katılarak sarma yapılır tam karataylık bende öyle yaparım piriç asla kullanmamben de çok severim . bizim tokatda da bat yaparlar ona benziyor biraz tarifin . ben de batı anlatayim :)
mercimek haslanir. soğan domates biber maydanoz salça hepsi çığ olacak ama bi de çekilmiş ceviz eklenir . tuz karabiber kırmızı biber . bunlar hepsi kariatirilir. ve tercihe göre asma yapragina sarılıp yenir . bizim orada kisira rakiptir. günlerde bu batı yapar kadinlar :)
bende bayılırım bat yemeğini.annem çok güzel yapar benimde.yaprakla süper oluyor.ben de çok severim . bizim tokatda da bat yaparlar ona benziyor biraz tarifin . ben de batı anlatayim :)
oyyy içine kuru bakla içi ama kırık olacak onuda koyacaksın yemede yanında yat ne güzel aklımıza geldi karataya da uygun güzel bi alternattif yemek olacak süpersiniz kızlarbende bayılırım bat yemeğini.annem çok güzel yapar benimde.yaprakla süper oluyor.
ayy ne güzel :) . bulgurla da yapan var yoreye göre degisiyor. keşke gelsenizde yapsak. aslında karaty günü yapsak yakın olsak da gül abla da gelir ne güzel olur ama haritanin dört bir yanindayiz
canımmm çekti ya akşam eve geç gidiyorum yoksa yapardım.haftasonu artık :)oyyy içine kuru bakla içi ama kırık olacak onuda koyacaksın yemede yanında yat ne güzel aklımıza geldi karataya da uygun güzel bi alternattif yemek olacak süpersiniz kızlar
bende istanbulben alanya da yaşıyorum bu arada
vallaha bende yapcam en kısa zamandacanımmm çekti ya akşam eve geç gidiyorum yoksa yapardım.haftasonu artık :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?