selam arkadaslar yazilarinizin bircogunu okudum cok guzel paylasimlar olmus ben 155 boy 70 kilodayim ve hasimato hastasi bir bayanim ve ne yapsamda kilolar gitmiyor bir cok ilacida denedim diyetide son olarak isvec dukan karatay diyeti kaldi fakat canan hanimin programlardaki sozleri cok mantikli geldi ve karataya baslamaya karar verdim ilk hedef olarak en az 10 kilo vermem gerekiyor ve Eylulde dugunum var bu hasimato hastaliginla anca veririm eylule kadar ama nasil nereden neresinden baslicagim konusunda bocalama olustu bende kitabinida temin etmedim
damla buket ben de haşimato hastasıyım ben de kilo vermekte zorlanıyorum öncelikle yalnız değilsin bunu bil Gül Hanım da haşimato hastası ve o gayet güzel kilo vermiş sana tavsiyem öncelikle kararlı olmalısın düğünün olacak vereceğin kiloları ve giyeceğin o güzel gelinliği düşün ve motive ol sonra 1. sayfadakileri oku aslında işin mantığı çok kolay ekmek hamurişleri makarna pirinç pilavı patates şekerli gıdalar şeker işlenmiş ürünler yok hazır paket ürünleri yok ligt bisküvi dahil yani glisemik indeksi yüksek ürünler yasak glisemik indeksi düşük ürünleri tüketebilirsin sabah kahvaltını zengin bir şekilde yap ki gün boyu acıkmayasın ayrıca kahvaltını ne kadar erken yaparsan metabolizman o kadar erken çalışmaya başlar yemek aralarını 4 5 saat tutmaya çalış ilk başta yapamazsan zamanla bu saatlere çekmeye çalış yemeklerini yasaklı ürünler olamaksızın doyasıya kadar yiyebilirsin 8 den sonra birşey yemek yok çok acıkırsan süt yoğurt ayran içebilirsin gün boyu bol su iç şekersiz bitki çayları serbest spor yaparsan işin daha da kolaylaşır benim sana ayrıca bi tavsiyem dereotu tüketmeye çalış tiroide iyi geliyor benim anladıklarım bu kadar inşş yanlış bişeyler söylememişimdir yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin
canım ben ılaç kullanmıyorum 10 senedır kendımı koruyorum, haşimato hastalıgı nın caresını bulmaya calısan dunyada 4 kısı var bırı turk bırı ıngılız bırı alman dıgerını hatırlamıyorum 10 sene onca okumustum..turk olanı ızmır lı bır doktor onun telını ınternetten buldum aradım muayeneye gıtmek ıstedıgımı soyledım ben Ankara dayım o kadar yolu gelmeme degecek mı ınternetten arastırdım sızın sıtenızı okudum selenyumla denemıssınız baslarda faydalı gıbı olmus ama sonra yıne yukselmıs caresı yok omur boyu ılac dedım o da ıyı bır doktor mus gelmene gerek yok soyledıgın gıbı hala tedavısını bulamadık degerlerını soyle burdan yardımcı olayım,,, gazı hastanesınde bır prof a gıttıgımı ılaca henuz baslama dedıgını de ekledım su an baslardasın ılac kullansan da olur sen bılırsın ama degerlerı yukseltmemek ıcın yapman gerekenler var dedı,,,sıgara ıcmeyeceksın ben ıcmıyorum dedım, içilen ortamda bulunmayacaksın ben eve gelen mısafırlere bıle ıcırmıyorum cocuguma dokunuyor dıye dedım...konserve urunler yemeyeceksın, balık ayda 2 seferden fazla tuketmeyeceksın gıbı tio lar verdı o zmandan berı dıkkat edıyorum degerlerım yukselmıyor ve ılaca baslamıyorum...bızımkı kalıtımsalmıs duyunca hemen kızkardelerımı de goturup tahlıl yaptırdık bırınde cıktı o sıgara ıcıyor ve sıgara ıcılen ortamda cok duruyor ılac kullanıyor ama kendısını korumadıgı ıcın degerler habıre yukselıyorAnlastik tesekkur ederim Gül hnm
ilk sayfayi okuycam simdi ama kitabim suan yanimda yok evime gittigimde anlayarak okumaya basliycam söz:)
Sekersiz cayla basliyorum bu aksam, sizde de hashimoto varmis ilac kullaniyomusunz?
Bende her sabah 100mg aliyorum, Ne yemeliyim kahvaltida, oglende,aksamda
mesela bugun 10da kahvalti yaptim haslanmis yumurta,cay(sekerli),bal,ceviz,peynir,2 zeytin yedim.
Saat 16da yedim biraz once yani 3kasik yogurt,bulgur pilavi (4 yemek kasigi),haslama corba niyetine (icinden 4patates 4havuc)
cokmu yanlis??
helal sanaevet :)
tekrardan teşekkür ederim çayı sekersiz içiyorum artık 3. hafta olacak :)
o baklavalar yenmeyecek canım bana ne cıkolatalar tatlılar gelıyor sadece elımı suruyorum alıp kızlara goturuyorummasamda 3 adet harika görünen baklava var(patronun içinden gelmiş) yarım saatir kendimle savaşıyorum.bakalım kim galip gelcek
Gunaydin :)canım ben ılaç kullanmıyorum 10 senedır kendımı koruyorum, haşimato hastalıgı nın caresını bulmaya calısan dunyada 4 kısı var bırı turk bırı ıngılız bırı alman dıgerını hatırlamıyorum 10 sene onca okumustum..turk olanı ızmır lı bır doktor onun telını ınternetten buldum aradım muayeneye gıtmek ıstedıgımı soyledım ben Ankara dayım o kadar yolu gelmeme degecek mı ınternetten arastırdım sızın sıtenızı okudum selenyumla denemıssınız baslarda faydalı gıbı olmus ama sonra yıne yukselmıs caresı yok omur boyu ılac dedım o da ıyı bır doktor mus gelmene gerek yok soyledıgın gıbı hala tedavısını bulamadık degerlerını soyle burdan yardımcı olayım,,, gazı hastanesınde bır prof a gıttıgımı ılaca henuz baslama dedıgını de ekledım su an baslardasın ılac kullansan da olur sen bılırsın ama degerlerı yukseltmemek ıcın yapman gerekenler var dedı,,,sıgara ıcmeyeceksın ben ıcmıyorum dedım, içilen ortamda bulunmayacaksın ben eve gelen mısafırlere bıle ıcırmıyorum cocuguma dokunuyor dıye dedım...konserve urunler yemeyeceksın, balık ayda 2 seferden fazla tuketmeyeceksın gıbı tio lar verdı o zmandan berı dıkkat edıyorum degerlerım yukselmıyor ve ılaca baslamıyorum...bızımkı kalıtımsalmıs duyunca hemen kızkardelerımı de goturup tahlıl yaptırdık bırınde cıktı o sıgara ıcıyor ve sıgara ıcılen ortamda cok duruyor ılac kullanıyor ama kendısını korumadıgı ıcın degerler habıre yukselıyor
bu arada bal yemıyoruz dogal bulmak zormus dogal dıye satılanları da yemeyın dıyor karatay hoca
patates ve havucun pısmısı de yasak
helal sana
o baklavalar yenmeyecek canım bana ne cıkolatalar tatlılar gelıyor sadece elımı suruyorum alıp kızlara goturuyorum
bende nisandan sonra çocuk istiyorum.dereotunu çok severim her sabah yerdim ,süt hormanını falan bilmiyordum.yemesemmi artık senceDaamla buket bende hashimoto hastasym dunden beri sekersiz cayla.ise basladim limon katip.iciyorum alisiyorum, birde burdaki arkadaslarin menulerime bakiyorum bugun o sekil beslenicem mesela
zeze cim dereotu tiroide iyi evet ama benim gibi bebek isteyenlere kotu cunku dereotu sut hormonunu yukseltiyor , sut hormonuda hamile.kalmayi engelliyor ben 1,5 senedir ugrasiyorumda bebek icinama arkadasimiz bekar zaten sorun yok, birde vucudun dengeso soyleymis tiroid degeleri dustukce sut hormonu yani prolaktin yukselirmis e biz zaten ilacla dusurmeye calisiyoruz ama bu sefer digerini yukseltiyoruz onun.icinde ilac kullaniyoruz... sen evlimisin
yemedim gül abla kendime güvenim geldi zatencanım ben ılaç kullanmıyorum 10 senedır kendımı koruyorum, haşimato hastalıgı nın caresını bulmaya calısan dunyada 4 kısı var bırı turk bırı ıngılız bırı alman dıgerını hatırlamıyorum 10 sene onca okumustum..turk olanı ızmır lı bır doktor onun telını ınternetten buldum aradım muayeneye gıtmek ıstedıgımı soyledım ben Ankara dayım o kadar yolu gelmeme degecek mı ınternetten arastırdım sızın sıtenızı okudum selenyumla denemıssınız baslarda faydalı gıbı olmus ama sonra yıne yukselmıs caresı yok omur boyu ılac dedım o da ıyı bır doktor mus gelmene gerek yok soyledıgın gıbı hala tedavısını bulamadık degerlerını soyle burdan yardımcı olayım,,, gazı hastanesınde bır prof a gıttıgımı ılaca henuz baslama dedıgını de ekledım su an baslardasın ılac kullansan da olur sen bılırsın ama degerlerı yukseltmemek ıcın yapman gerekenler var dedı,,,sıgara ıcmeyeceksın ben ıcmıyorum dedım, içilen ortamda bulunmayacaksın ben eve gelen mısafırlere bıle ıcırmıyorum cocuguma dokunuyor dıye dedım...konserve urunler yemeyeceksın, balık ayda 2 seferden fazla tuketmeyeceksın gıbı tio lar verdı o zmandan berı dıkkat edıyorum degerlerım yukselmıyor ve ılaca baslamıyorum...bızımkı kalıtımsalmıs duyunca hemen kızkardelerımı de goturup tahlıl yaptırdık bırınde cıktı o sıgara ıcıyor ve sıgara ıcılen ortamda cok duruyor ılac kullanıyor ama kendısını korumadıgı ıcın degerler habıre yukselıyor
bu arada bal yemıyoruz dogal bulmak zormus dogal dıye satılanları da yemeyın dıyor karatay hoca
patates ve havucun pısmısı de yasak
helal sana
o baklavalar yenmeyecek canım bana ne cıkolatalar tatlılar gelıyor sadece elımı suruyorum alıp kızlara goturuyorum
tiroid hormonların dengede değilse bebek sahibi olmayı biraz geciktiriyor benim de öyle oldu 8 ay falan olsa da düşük olabiliyor sürekli kontrol halinde olmalısın hamileyken de çünkü çocukta zeka geriliği yapabiliyor
selenyum konusuna gelince doç bi drum var o tavsiye etmedi o yüzden kullanmıyorum bizim de kalıtsal 45 kilodan 39 kiloya düşmüştüm sonra 52 oldum kan iğneleri yedim çok kansızdım hemoglobin 7 ydi 54 le hamile kaldım şimdi 56 yım 3 4 kilo vermek istiyorum ben de çok zorlanıyorum
Canim bende saracoglunun sitedeki nosunu arayarak ogrendim prolaktin yuksekse dereotu kurunu uygulama denildi sende bi baktirip devam et bence..insallah istedigin zamanda bebek sahibi olursunbende nisandan sonra çocuk istiyorum.dereotunu çok severim her sabah yerdim ,süt hormanını falan bilmiyordum.yemesemmi artık sence
Canim birde sen gunde bi ogun yiyosun dimi yani kahvaltida yesillik olsun diye belkide sut hormonuni etkilemez, cunku ben kur seklinde kullandim 3 ogun ac karnina yedim bi tutam ve 15 gun.. yani seninki normal beslenme o yuzden oyle cok buyuk etki edecegini sanmiyorumbende nisandan sonra çocuk istiyorum.dereotunu çok severim her sabah yerdim ,süt hormanını falan bilmiyordum.yemesemmi artık sence
aramıza hosgeldınızselam arkadaslar yazilarinizin bircogunu okudum cok guzel paylasimlar olmus ben 155 boy 70 kilodayim ve hasimato hastasi bir bayanim ve ne yapsamda kilolar gitmiyor bir cok ilacida denedim diyetide son olarak isvec dukan karatay diyeti kaldi fakat canan hanimin programlardaki sozleri cok mantikli geldi ve karataya baslamaya karar verdim ilk hedef olarak en az 10 kilo vermem gerekiyor ve Eylulde dugunum var bu hasimato hastaliginla anca veririm eylule kadar ama nasil nereden neresinden baslicagim konusunda bocalama olustu bende kitabinida temin etmedim
aramıza hosgeldınızgünaydın arkadaşlar. doğumdan sonra karatayla 36 bedene düşüp, sonra bırakıp 160 boya 67 kilo olan ben forumda 5te5 , lahana çorbası, tavuk diyetlerini yapmaya çalışıp tansiyon düşüklüğü ile yataklara düşünce yine buraya döndüm. bu sefer bozmamaya çalışıcam.
ya bizim apartmanda çok gezme ve günler oluyor. peki günlerde ne yapıyosunuz. nasıl dayanıyorsunuz. (bunu sormam ilginç ben ki zamanında mangala giderken ekmek yememek için yanımda bulgur pilavı taşımış insanım. ama şumdi yapamıyorum)
bi de şeyi sorucam bulgur 3 kaşıkmış ya haftada. mesela mercimek köftesini bulgursuz yapsak yesek, kırmızı mercimek için böyle bir kısıtlama varmı, ya da yarma için. sadece bulgur için mi böyle bir kısıtlama var
sıgara dumanı bıle etkıledıgıne gore sıgarayı dusun artıkGunaydin :)
bitkisel selenyum bi ara kullandim sonra kadin dogum doktoru gebelik istedigim icin birakmami soyledi yaklasik 1senedir kullanmiyorum tsh degerimde 0,50 de 1,00 de Ama tabi ilacla
sigara cokmu tetikliyor? Bende kullaniyorum gunde 4,5 tane
gunaydınKahvalti 10,
1 yumurta
8 zeytin siyah, 3 yesil
3ceviz yani bi bardak
peynir,roka, sekersiz limonlu cay
nasil kahvalti yanlisim varmi kizlar
merhaba aramıza hosgeldınızselam bayanlar, bugün bende karataya başladım ama tartılamadım tartımın pili bitmiş, en kısa zamanda yeni pil alacam. bugün sabah 6.30 da kahvaltımı yaptım, biraz zor oldu o saatte kahvaltı yapmak ama işyerinde o kadar detaylı uğraşmak istemedim.
sabah aç karnına 1 bardak su
2 haşlanmış yumurta
peynir, zeytin
maydanoz ve tere
1 havuç ve ceviz 4-5 adet
bu saat oldu hala acıkmadım
aralarda da limonlu ve taze zencefilli su
sizce nasıl çokmu olmuş yediklerim, yorumlarsanız sevinirim
merhaba aramıza hosgeldınız
yedıklerın normal olması gerekenler doymadıgın zaman sınırsızlardan ıstedıgın kadar yıyebılırsın
havuc yagda yada yaga bandırılarak yenecek öylemi yaptın
evet sabahları ,zaten kür şeklinde değil.inşallah seninde bir an önce bebeğin olur.tedavilerin bittimiCanim birde sen gunde bi ogun yiyosun dimi yani kahvaltida yesillik olsun diye belkide sut hormonuni etkilemez, cunku ben kur seklinde kullandim 3 ogun ac karnina yedim bi tutam ve 15 gun.. yani seninki normal beslenme o yuzden oyle cok buyuk etki edecegini sanmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?