Hoşgeldiniz. Size çok geçmiş...
Bende ev hanımıyım iş gerçekten bitmiyor çünkü 2,5 yaşında oğlum var sabah altıda ayakta oluruz biz benim evim akşamdan derli topludur toplamadan yatmam ama gel gör ki ben sabah yatağımızı toplayana kadar oğlum bütün odalara oyuncaklarını yayar:) ben toplarım o döker beraber toplarız yine döker:) akşama kadar bu 20 kere oluyordur abartmıyorum onun dışında evimi siler süpürürüm öğleden önce akşam yemeklerimi hazır ederim işim bitti ohh diyemem bir tek oğlum öğlen uyuyunca ohh derim iki saat onda da uykum yoksa egzersiz yaparım iş varsa ütü varsa onu yaparım oğlum uyanır onun yemeğini yediririm oyuncaklar yine ortada olur üstü kirlenir yediklerini döker örtü serdiğim halde başarır iki kere ev süpürdüğüm olur:)) yani acımasız olmuş azcık evet benim işim oğlum doğduğundan beri bitmiyor o doğmadan önce öğleden sonram boş olurdu hobilerimede sporumada zaman ayırırdım:)) Rabbim yokluğunu göstermesin büyüyecek bu günlerini özlüycem:)) bütün ev hanımlarını genellemeyelim lütfen.
Ablacım bence kedicik de göbel bömek yok ban ona kanaat getirdim. Kendi hüsnükuruntusu olmasın göbek. Bir arkadaşım vardı incecik çıta gibi benim göbeğim var derdi hani derdik iki büklüm eğilip deri kıvrımlarını gösterirdi limon kadarKedicimde göbek dedikçe aklıma o kız geliyor.
Herkese selam olsun bende karatay diyeti yapıyordum bir ara sonra bıraktım çok uzun sürmedi:) şimdi bir düşük yaşıyorum 7 haftalık bebeğimin kalbi durmuşo yüzden yeniden hamile kalmadan fazla kilolarımı vermek istiyorum kahvaltım tam karatay oluyor çünkü çok tutuyor iki öğün yiyorum en azından dün başladım iki öğün yetti:)) ekmek yok karbonhidrat yok bir tek patatese dayanamıyorum
kedicik facemde ekli görünüşünde fıstık gibi maşşallah göbek falan göremedim istanbul'a gidince özellikle buluşacağım yada yanına uğrayacağım göbeğine bakmak için...
Size kolaylıklar diliyorum. Aynı şeyleri nadiren ben de yapıyorum. Bizimkisi bakan değil ama Italya'dan iş arkadaşları geliyor. Sabah onları otelinden alıp beraber müşterilere git akşam yemek faslı cart curt. Ki sizinkiler daha ağır misafir biz en azından sohbet edip eğleniyoruz aradaBu bitter çikilata işini sevdim
Dün yediklerimi yazayım;
Sabah 9:00 KKK yaptım kayısı yerine karatay lokumu yedim
Öğlen 14:00 2 tane köfte, 1 kase keten tohumlu yoğurt 2-3 tane karatay lokumu
Akşam; 18:30 2 kaşık bezelye, 2 kaşık bulgur pilavı, yarım kase yoğurt, roka, biraz et ve 2-3 tane karatay lokumu
Lokumlar akşam bitti çok şükürAralarda su, kahve ve çay.
Bugün deli gibi kahvaltı yaptım ki acıkmayım akşama kadar. Bol su içeyim bari.:126:
Pilates yapman hem bebek hemde senin için daha iyi olur. Hamilelere ayrı program yapılıyordur, daha dikkatli olmak gerektiği için güvendiğin bir yere yazılıp, iyi araştırman gerekiyor.
Canim sen gunduzleri yuruyorsun aksamda evde kosturmacan var o halinle yine iyisin massallah...cogu ev hanimlari bile senin yaptigini yapmiyor...aksama kadar evde komsularla laklakla vakit geciriyorlar ne yuruyus ne kosturmaca hic bisey yok ama bi sorsan is bitmiyor diyorlar biz nasil bitiriyoruz diyorum hem iste calis hem evde calis...bugun zahideyle yetis hayata da bir bayan cikti detoks tarifi veriyordu isim vardi bakamadim sonuna yetistim ev hanimlarina diyorki, evde yapacaginiz sohbeti yuruyuste yapin gunde yarim saat ayirin kendinize sagliginiz icin
Hoşgeldin canim, gece daha rahat oluyor gel katil sende bize..gerçi dedigin gibi bebek olunca gecen gunduzune karışacak.ben gece 3'te hem bebegi sallayip hemde uykum açılsın diye az gezmedim kk'da:)
Su an 1.5 yasinda çok şükür artik yavaş yavaş 23 ile 24 arasi uyuyor artik.benim için büyük nimet bu durum.umarim bol uykulu bi bebegin olur.
Bi arkadasimda 4 aylik gebe ve plates yapiyor spor salonunda hoca yardimiyla..
Teşekkür ederim, sizi takip ederim yeni şeyler öğrenirim karatayla ilgili, kendime günlük açtım bende:)
merhaba, hoşgeldiniz
sizde ev hanımısınız küçük çocuğunuz var buna rağmen egzersize vakit ayırmaya çalışıyorsunuz....
dikkat ederseniz bütün ev hanımları demedim çoğu ev hanımları dedim, neden çoğu dedim 27 senelik deneyimlerime dayanarak...ben 3 çocukla evden çıkardım birini bakıcıya bırakırdım diğerlerini okula ordan servise yetiş işe akşam tekrar hepsini topla eve koş yemek yap yedir o yorgunluğun üstüne babaları gelince bırak onları 1 saat yürüyüşe git bu arada komşularımın hepsi balkonda otururlar ben yürüyüşten gelirim hala balkonda banada seslenirler ay sen 3 çocukla fırsat buluyorsun biz bulamıyoruz ben giderken balkondaydınız şimdide balkonda benimle glseydiniz ya biz senin gibi koşturmaya alışık değiliz...10 daire sadece çalışan benim tek yürüyüşe giden de benim...
oğlumun arkadaşlarının annelerinin hepsi ev hanımı (15 sene öncesi) akşama kadar komşu komşu gezerler oğulları nerde haberleri yok iş dönüşü sorarım çocuklar nerde bilmem derler eve küçük kızları bırakıp oğlanları aramak için park park gezerim onlar balkonda sigara keyfi ve sohbet...kalkıpta bunlar nerede sigaramı içiyorlar, içkimi içiyorlar,kötü bir alışkanlıklarımı var merak etmezler kim kalkıp bakacak onlara oturmak varken.....
şu an lojmandayım 12 daire 3 bayan çalışıyoruz ben evde spor yapıyorum diğer 2 bayan alt katta spor salonu var oraya gidiyorlar kalan 9 bayan ne yapıyor tabiiki evde oturuyorlar,ben nohuttan yoğurt mayası yapıp dağıttım geçen haftalarda nasıl yaptın bu kadar yoğunsun nasıl vakit buluyorsun dediler anlattım nohutla sütten ürettim 6 gün hergün mayaladım falan derken kaç kg verdin dediler 11 i geçkin dedim ay biz senin gibi beslenip spor yapamayız dediler, yürüyüş yapın dedim yürüyüş için de evden çıkamayız dediler ,aşağıya inin spora dedim aşağısı paralı o kadar paraya yazık dediler bende ışıklarda (6-7 dakika uzak) belediyenin hanımlar lokali var yıllık 100 liraya oraya gidin haftada 4 gün dedim aman oraya kadar kim gidecek dediler ....en yakın örneklerimde eski görümcelerim hepsi 100 kg yu geçkin birisi bana yakın oturuyordu yürüyüşe giderken uğrardım bugun olmaz yarın o yarınlar bi türlü olmazdı....
dahada anlatsam sayfalar yetmez hep bahane hep bahane oturup tv dizileri seyretmek çay kahve faslı yapmak pasta börekli toplantılar onlara daha cazip geliyor tamam onları yapın ama ya sabah yada akşam çıkın hareket edin ben bunu hiç bir ev hanımı arkadaşım yada komşuma aşılayamadım zorla 2 gün götürdüysem 3. gün kaçtılar....
geçmiş olsun..
kendinize iyi bakın düşükten sonra vücudu korumak lazım üşütmemeye çalışın...hemende düşünmeyin en az 6 ay vücudun toparlanması gerekiyor...bende 2. çocuğumu düşük yapmıştım çok üzüldüm 1 sene sonra yeniden denedim çok şükür sağlıklı oldu şimdi 22 yaşında maşşallah...inşallah allah gönlünüze göre verir...
karataya başladıktan sonra herşeye dayanılıyor ben tatlısız yapamam derdim hastasıydım sabah kalkınca dolaptaki tatlıya saldırırdım 7 aydır ağzıma sürmedim bayramda karatay hoca 1 dilim yiyebilirsiniz dedi onu bile yemedim tatlı tepsileri gözümün önünde 4 gün durdu (babamlara gitmiştim mutfakta yer yoktu salonda masanın üstündeydi bizde kızkardeşlerimle orad yatıyorduk onlar her kalktığında 3-5 yiyorlardı ben elimi sürmedim)....sizde zamanla patatesten vazgeçersiniz yeterki başlayın
aklınıza takılanlarıda rahatlıkla sorabilirsiniz mutlaka birimiz cevaplarız siz yeterki karatay yapın hepimiz aynı amaç için uğraşıyoruz bütün bayanlar fit olmalıyız
sizin günlüğede uğrarız
merhaba, hoşgeldiniz
sizde ev hanımısınız küçük çocuğunuz var buna rağmen egzersize vakit ayırmaya çalışıyorsunuz....
dikkat ederseniz bütün ev hanımları demedim çoğu ev hanımları dedim, neden çoğu dedim 27 senelik deneyimlerime dayanarak...ben 3 çocukla evden çıkardım birini bakıcıya bırakırdım diğerlerini okula ordan servise yetiş işe akşam tekrar hepsini topla eve koş yemek yap yedir o yorgunluğun üstüne babaları gelince bırak onları 1 saat yürüyüşe git bu arada komşularımın hepsi balkonda otururlar ben yürüyüşten gelirim hala balkonda banada seslenirler ay sen 3 çocukla fırsat buluyorsun biz bulamıyoruz ben giderken balkondaydınız şimdide balkonda benimle glseydiniz ya biz senin gibi koşturmaya alışık değiliz...10 daire sadece çalışan benim tek yürüyüşe giden de benim...
oğlumun arkadaşlarının annelerinin hepsi ev hanımı (15 sene öncesi) akşama kadar komşu komşu gezerler oğulları nerde haberleri yok iş dönüşü sorarım çocuklar nerde bilmem derler eve küçük kızları bırakıp oğlanları aramak için park park gezerim onlar balkonda sigara keyfi ve sohbet...kalkıpta bunlar nerede sigaramı içiyorlar, içkimi içiyorlar,kötü bir alışkanlıklarımı var merak etmezler kim kalkıp bakacak onlara oturmak varken.....
şu an lojmandayım 12 daire 3 bayan çalışıyoruz ben evde spor yapıyorum diğer 2 bayan alt katta spor salonu var oraya gidiyorlar kalan 9 bayan ne yapıyor tabiiki evde oturuyorlar,ben nohuttan yoğurt mayası yapıp dağıttım geçen haftalarda nasıl yaptın bu kadar yoğunsun nasıl vakit buluyorsun dediler anlattım nohutla sütten ürettim 6 gün hergün mayaladım falan derken kaç kg verdin dediler 11 i geçkin dedim ay biz senin gibi beslenip spor yapamayız dediler, yürüyüş yapın dedim yürüyüş için de evden çıkamayız dediler ,aşağıya inin spora dedim aşağısı paralı o kadar paraya yazık dediler bende ışıklarda (6-7 dakika uzak) belediyenin hanımlar lokali var yıllık 100 liraya oraya gidin haftada 4 gün dedim aman oraya kadar kim gidecek dediler ....en yakın örneklerimde eski görümcelerim hepsi 100 kg yu geçkin birisi bana yakın oturuyordu yürüyüşe giderken uğrardım bugun olmaz yarın o yarınlar bi türlü olmazdı....
dahada anlatsam sayfalar yetmez hep bahane hep bahane oturup tv dizileri seyretmek çay kahve faslı yapmak pasta börekli toplantılar onlara daha cazip geliyor tamam onları yapın ama ya sabah yada akşam çıkın hareket edin ben bunu hiç bir ev hanımı arkadaşım yada komşuma aşılayamadım zorla 2 gün götürdüysem 3. gün kaçtılar....
Herkese selam olsun bende karatay diyeti yapıyordum bir ara sonra bıraktım çok uzun sürmedi:) şimdi bir düşük yaşıyorum 7 haftalık bebeğimin kalbi durmuşo yüzden yeniden hamile kalmadan fazla kilolarımı vermek istiyorum kahvaltım tam karatay oluyor çünkü çok tutuyor iki öğün yiyorum en azından dün başladım iki öğün yetti:)) ekmek yok karbonhidrat yok bir tek patatese dayanamıyorum
Dün yediklerimi yazayım;
Sabah 9:00 KKK yaptım kayısı yerine karatay lokumu yedim
Öğlen 14:00 2 tane köfte, 1 kase keten tohumlu yoğurt 2-3 tane karatay lokumu
Akşam; 18:30 2 kaşık bezelye, 2 kaşık bulgur pilavı, yarım kase yoğurt, roka, biraz et ve 2-3 tane karatay lokumu
Lokumlar akşam bitti çok şükürAralarda su, kahve ve çay.
Bugün deli gibi kahvaltı yaptım ki acıkmayım akşama kadar. Bol su içeyim bari.:126:
Ablacım bence kedicik de göbel bömek yok ban ona kanaat getirdim. Kendi hüsnükuruntusu olmasın göbek. Bir arkadaşım vardı incecik çıta gibi benim göbeğim var derdi hani derdik iki büklüm eğilip deri kıvrımlarını gösterirdi limon kadarKedicimde göbek dedikçe aklıma o kız geliyor.
kedicik facemde ekli görünüşünde fıstık gibi maşşallah göbek falan göremedim istanbul'a gidince özellikle buluşacağım yada yanına uğrayacağım göbeğine bakmak için...
Kediciik ama barış şu göbeğinle artık.Biz ne yapalım balkondan mı atalım kendimizi :122: Düşünüyorum da tam 12 senedir kiloluyum diye üzülüyorum. Ve her sene kilom daha da artıyo. Resimlere dönüp bakıyorum meğer o kiloluyum dediğim zamanlarda ne zayıfmışım. Ahh ahhh. Şimdi bana o yıllarımı geri verseler
Tabi,güvenilir bir yere yazılacağım olmadı bol bol yürüyüş yaparım...Normal doğum istiyorum yine,oğlumuda normal yaptım,hiç unutmuyorum son ayımda hergün 4 posta yürüyüş yapıyordum çok önemli çünkü çatıların açılması için,vucudum çok elverişli normal doğum yapamaya inşallah bir terslik olmaz da normal yaparım..
Sağol gül ablacım; evde olsam kendime bir program yaparım sanırım,sporumuda yaparım,gezerim de..ev işlerimide erkenden yaparım..Komşularla hergün oturma v.s. hiç bana göre değil..:)))
Günaydın bu arada;
Ben üşütmüşüm sanırım,akşam yatınca baya bir ağrım vardı,devamlı su içiyorum şuan,inşallah ilerlemez..
Herkes iyidir inşallah :))
iki gündür misafirlerim vardi , sabahlari karataya uygun yedim ama aksamlari misafir olunca pek karataya uyamadim, ama onun yerine spora basladim iki gündür ama malesef boynumu incittim galiba mekik hareketini yanlis yaptim. bugün basim ve boynum agriyor, niyetliyim gene sabah kahvaltimi tam yaptim , aksamada firinda tüm tavuk yapacagim, salatayla yerim belki birde corba olabilir. arkadaslar mekik yapmadan göbegimizi nasil eritebiliriz bilen varmi ya seneler önce oglumun dogumundan sonra sporla ve az yiyerek 8 kilo vermistim, o gün bugündür boyun agrisi cekiyorum, sakatladim kendi kendimi, iki gündür gene biraz mekik yapayim dedim hemen boynum agridi gene arti bas agrisi, bugün kendime izin verdim, yemek yapmak disinda bir is ypmayacagim, bu arada o kadar hantallasmisimki önceden 45 dakika bisiklet cevirirdim simdi 20 dakika ancak sürebildim, kendimi zorlamak istemiyorum bu sefer, yavas yavas artiririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?