merhaba, hoşgeldiniz
sizde ev hanımısınız küçük çocuğunuz var buna rağmen egzersize vakit ayırmaya çalışıyorsunuz....
dikkat ederseniz bütün ev hanımları demedim çoğu ev hanımları dedim, neden çoğu dedim 27 senelik deneyimlerime dayanarak...ben 3 çocukla evden çıkardım birini bakıcıya bırakırdım diğerlerini okula ordan servise yetiş işe akşam tekrar hepsini topla eve koş yemek yap yedir o yorgunluğun üstüne babaları gelince bırak onları 1 saat yürüyüşe git bu arada komşularımın hepsi balkonda otururlar ben yürüyüşten gelirim hala balkonda banada seslenirler ay sen 3 çocukla fırsat buluyorsun biz bulamıyoruz ben giderken balkondaydınız şimdide balkonda benimle glseydiniz ya biz senin gibi koşturmaya alışık değiliz...10 daire sadece çalışan benim tek yürüyüşe giden de benim...
oğlumun arkadaşlarının annelerinin hepsi ev hanımı (15 sene öncesi) akşama kadar komşu komşu gezerler oğulları nerde haberleri yok iş dönüşü sorarım çocuklar nerde bilmem derler eve küçük kızları bırakıp oğlanları aramak için park park gezerim onlar balkonda sigara keyfi ve sohbet...kalkıpta bunlar nerede sigaramı içiyorlar, içkimi içiyorlar,kötü bir alışkanlıklarımı var merak etmezler kim kalkıp bakacak onlara oturmak varken.....
şu an lojmandayım 12 daire 3 bayan çalışıyoruz ben evde spor yapıyorum diğer 2 bayan alt katta spor salonu var oraya gidiyorlar kalan 9 bayan ne yapıyor tabiiki evde oturuyorlar,ben nohuttan yoğurt mayası yapıp dağıttım geçen haftalarda nasıl yaptın bu kadar yoğunsun nasıl vakit buluyorsun dediler anlattım nohutla sütten ürettim 6 gün hergün mayaladım falan derken kaç kg verdin dediler 11 i geçkin dedim ay biz senin gibi beslenip spor yapamayız dediler, yürüyüş yapın dedim yürüyüş için de evden çıkamayız dediler ,aşağıya inin spora dedim aşağısı paralı o kadar paraya yazık dediler bende ışıklarda (6-7 dakika uzak) belediyenin hanımlar lokali var yıllık 100 liraya oraya gidin haftada 4 gün dedim aman oraya kadar kim gidecek dediler ....en yakın örneklerimde eski görümcelerim hepsi 100 kg yu geçkin birisi bana yakın oturuyordu yürüyüşe giderken uğrardım bugun olmaz yarın o yarınlar bi türlü olmazdı....
dahada anlatsam sayfalar yetmez hep bahane hep bahane oturup tv dizileri seyretmek çay kahve faslı yapmak pasta börekli toplantılar onlara daha cazip geliyor tamam onları yapın ama ya sabah yada akşam çıkın hareket edin ben bunu hiç bir ev hanımı arkadaşım yada komşuma aşılayamadım zorla 2 gün götürdüysem 3. gün kaçtılar....