Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

merhaba canan hanım,
Ben diyet kitabınızı okuyorum ve uygulamayı düşünüyorum. Ancak yumurtaya karşı alerjim var. Bazı internet sitelerinde alternatif olarak muz önerdiğinizi okudum. Ama muz glisemik indeksi yüksek bir besin olduğu için erken acıkmaya yol açmaz mı? Yumurtaya alternatif olarak glisemik indeksi düşük olan başka besin önerileriniz var mı?
İlginiz için teşekkür ederim
Sonraki soru
--------------------------------------------------------------------------------
17.10.2011 1100 tarihinde sorulmuştur.

Üyeye mesaj gönder Şikayet Et

Prof. Dr. M Canan
Efendigil KARATAY Kardiyoloji

Cevap : Sabah kahvaltıda muz, ceviz, bol peynir ve 10-15 zeytin yiyebilirsiniz.

Bütün gün boyu yakacağınız iin korkmayın. Her gün 1 saat kadar da yürümeli ya da yüzmelisiniz.

tsk canım paylastıgın ıcın.on gundur yumurtayla yapıyorum sabah kahvaltımı yarın sabah muzu denıycem bakalım fark edecekmı

Soru : Merhaba Canan Hanım.Size sorum olacaktı.GI indeksi yüksek bensinlerin yanında GI indeksi düşük besinler yersek GI indeksini düşürmüş olurmuyuz.?.Bunun için hangi besinleri tavsiye edersiniz.?.Şunu tam anlayamadım,Kaçamak yaptığımız öğün,ertesi öğün nasıl beslenmeliyiz.?Sebze ağırlıklı mı,yoksa protein ağırlıklı mı olmalı.Teşekkür ederim.
12.10.2011 12:02:00 tarihinde sorulmuştur.
--------------------------------------------------------------------------------
Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap :

Dengeli ve düşük indeksli beslenmelisiniz. Hepsi doğal olamlı. Her gün 40-50 dakika da yürümelisiniz. Kaçamak insülin direncini artırır, yaptıkca zararlıdır.

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay

Son düzenleme:
selam kızlar sabah klasik kahvaltımı yaptım okulda acıkmadım öğleden sonra kuru kaysı badem yedim 4 tanecik :86:
eve geldim yoğurtlu kabak yaptım yedim bol su ve 5i biryerde çay içiyorum
Kızlar iyi hoş acıkmıyorum ama kilo da veremiyorum ben ilk hafta 1 kilo vermiştim şimdi yine aynıyım 3 hafta oldu acaba ben başka bir diyet mi yapsam bana yaramadı gibi bu diyet eşim de alanya da onunla bereber başladık o da hiç verememiş üstelik o her sabah yürüyüş yapıyor ben pek düzenli yapamadım ama hiç kaçamaksız yaptım diyeti neden kilo veremedim neden :84::84:

bugünkü menüm:

1.öğün:2 tane haşlanmış yumurta,1 salatalık,7 zeytin,avuç içi kadar peynir,1 avuç tuzsuz yerfıstığı,omega 3

2.öğün:yarım tabak et sote,roka-turp salatası,1 mandalina

spor:45 dk yürüyüş
sıvı:1,5 lt su,birazdan form çayı

7.00 kahvaltı klasık kahvaltı,3 kuru kayısı 2 kuru erik karısık bıtkı cayı dıgerlerı aynı
12.00 4 kasık kadar yogurt el ayası proteın et 1 salatalık 2-3 kıvırcık yapragı
16.00 mercımek corba fakat 2 kase ve pek sulu degil5 ceviz
18.oo kavrulmamış badem ve fındık kuru kayısı bunu yemeyecektım bırden acıktım cok mu yanlışım bugün
spor yapamıcam ılerıkı saatlerde leslıyı bulabılırsem yaparım belkı
bır aksılık olmazzsa menum bu kadar bu gün

selam arkadaslar ates düştüğü yeri yakıyor allah yakınını kaybedene sabır versin

burada bır kac kısı öğretmen gelıba ben de öyleyim
yenı degılım epey oldu 6 sınıfta da12.sınıfta öğrenciler cok cocuk ve basınız her zaman agrıyor bedenden cok kafamız yoruluyor
degısen tek sey hııı yok gibi
bende bıldırımde bulunmak ıstıyorum kılo cok vermesem de cok mu erken 10 unda basladım lıstede yaparım sıram gelırse cunku burası olmasa benım yemelerım cok dengesız hıc degılse motıve olurum sizin için uygunsa
iyi aksamlar

canım cok bılemedım ama ınsılun dırencının dusmesı ıcın hareket sart , ana yemekte cok yemiş falan yeme 3 cevızı gecmesın bence kı lıstende yok...bıraz daha devam et (2 hafta falan )hareketı katarak arkadaslar görüşlerini yazarlar herhalde bozma moralını su an vermesende dırenxc kırılsın patır patır gıdecek sankı kılolar ayrıca saglıklı beslenıyorsun kolestrol dengelenmıstır daha azyorulursun herhalde

4 gün oldu diyete başlayalı ,sağlıklı beslenme önemli ama ben önce fazlalıklarımı vermek istiyorum önceliğim bu ama hala tek gram oynamadı sabırsız davrandığımın farkındayım ama sizler kaç günün sonunda sonuç aldınız.sanki hiç zayıflayamayacağım gibi gelmeye başladı motive olmam gerek .ancak fiziksel aktivite hiç yapmadım ki sürekli yürüyüş yapan biriyim 1 haftadır yapamadım.Önceden çok abur cubur yerdim hiç kaçamağım olmadı kendime şaşıyorum.

iyi akşamlar arkadaşlarr
menüm
1. öğün

1 yumrta ( bitiremedim)
çok az peynir
salatalık
ceviz
çay

2. öğün:
süt

3. öğün:

közlenmiş biber salatası, yoğurt

hoşgeldin öncelikle...
baştann pes etme bakalım hemen . 1 haftada etkisini gösteriyorr aslında canını sıkmaa. buraya gell motivasyonumuzz süperr gerçektennn.
ne yediklerini paylaşş. inşallah gidecek kilolarr...

Bildirim: 20-11-2011
Rumuz:
Başlangıç tarihi:
Başlangıç kg:
Geçen hafta:
Bu hafta:
Fark:
Toplam fark:
Beden:
Spor:
Boy:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…