Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

hazır salçalar bi sürü katkı maddesi vardır heralde.
ev salçaları da çok tuzlu oluyo dikkat etmek lazım

benim de öyle oldu ya, 2 gün iyi gitsem 3.gün bi kaçamak peşinde yakalıyorum kendimi

Aynen aynen.
Ama yapmayalımm artık.
Gözümün önünde olmasa almayacağım ama oda arkadaşım getirip koyuyor bir de ye diye ısrar edince kaçıveriyor.

Bu siteye üye olduktan sonra anladım; ne kadar çok insan benim yaşadıklarımın aynısını yaşamış ve hala da yaşamaya devam ediyor. Yazıları okudukça duyguların paylaşımından mutlu oluyor, aynı zamanda da hüzünleniyorum yaşanan ve bitmek bilmeyen kilo problemlerine...Ben de kendimi bildim bileli kilo problemi yaşamış bir insanım. 55 kilo iken 50 olmak isterdim, sonra bir baktım 60 olmuşum bari 55 olayım derken 70li kiloları görmüşüm. En çok iki yıl önce 76 kiloya çıktım diyetisyen yardımı ve düzenli yürüyüşle 63 kiloya indim 3 ayda... hedefim 55 idi. Etrafımdan gelen önerilerle vücudumu dinlenmeye alayım beynim ve bedenim yeni kiloma biraz alışsın diye bir süre ara vereyim dedim. Araya yaz tatili girdi, düzen falan kalmadı . Ee herkes bilir, bir düzende güzel güzel giderken düzeni bozdun mu bir de bakmışsın kilolar çoktan gelivermiş hiç farketmeden... Sonra da "battı balık yan gider" diyerek sınırsızca ve ölçüsüzce yemelere devam. sonuçta tekrar 74.5 kiloya kadar çıktım. şimdi büyük bir pişmanlıkla yine zayıflamaya çalışıyorum, ( şu anda 71.1 kiloyum, adet öncesi atağımdan önce 2 gün kadar önce yani 70.4e kadar inmiştim.) bir yandan da sitedeki yazıları okuyarak motive olmaya çalışıyorum. Herkes gibi yıllardır diyet- spor- zayıflama adına ne varsa kulak kabartmış, okumuş ve pek çok değişik yöntemi denemiş biri olarak benim aklıma en çok yatan şeyleri listelemek istiyorum sizlere:
- formda olmak için ( bizim gibi kilo problemi çeken kişiler için söylüyorum- yiyip yiyip de kilo almayan sinir insan türünden bahsetmiyorum tabi :) ) her zaman mutlaka tetikte olmak,her yediğinde aşırıya kaçmamak ve dikkat etmek gerekiyor, yani her zaman yediğimizden daha az yemek,
-her zamanki aktivitelerimizden daha çok aktivite yapmak, yani hareketli bir yaşam,
-ve acele etmemek çok önemli, diğer iki maddeyi zamanın akışına bırakıp normal insan gibi yaşamak,
Eğer bunları hayatımızın kendisi haline getirirsek inanıyorum ki kilo problemi olan hiçbir kimse kalmayacaktır. Herkese hayatta başarılar diliyorum! http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/turkbayragi.gif

gerçektenn çok güzell özetlemişsinn yaşadıklarımızı her zamann dikkatli olmalı ve hareketii hayatımızdann çıkarmamalıyızz ...
napalım biz de böyleyizz yiyincee hemececikk geliyoo kilolarrr
sana da başarılarr barerse

benim de yaza düğünüm var Allah izin verirse inşallahh
verelimm kilolarııı çıtır gelinlerr olalımm cnm.
kaç kilosun bu arada?

gecmiş olsun canımm kendıne ıyı bak

iyi geceler,
barerse arkadaşım sen de hoşgeldin..
ve evet ne kadar tanıdık duyguların bize, başlamak gercekten bu işin yarısı..
1,2,3 derken 1 haftanın sonunda emeğinin karşılığını aldığında olayın boyutu bambaşka bir seyir alıyor.. başarılar diliyorum.

benimse keyfim kaçık sağ dizimde 1,2 aydır bir ağrı oluşmuştu.. muhtemelen sebep kilolar.. 3-4 gündür spora başlayınca ağrım sürekli bir hal aldı bugün, pomat filan sürdüm ama faydasız.. kilosu aşırı olan arkadaşlara uyarım, sporu abartmayın ekklemler iflas ediyor içimde onca spor yapma coşkusu varken bir kaç bel hareketiyle yetinmek zorunda kaldım.

öğlen mantar çorbası ve bol salata , akşam ise keten tohumu ve çörek otu öğütüp 2 porsiyon yoğurtla yedim.. çocuklara ve eşime kestane kebap yapmama rağmen bir tanecik bile yemedim.. saat 8'den sonraya kalmasa dayanamaz tadardım belki ama, gün boyu okadar emek sarfedip diyet uygulayınca 8'den sonra yemek asla yapmadığım bir iş bir haftadır.

3 gündür bu diyeti yapıyorum ekmek yemediğimden midir nedir tam odaklanamıyorum derslere bu arada kpss çalışıyorum atanamamış öğretmenim siz de de oluyor mu?merek ettim saolun

iyi geceler kızlar
geçmişe bakamadım bir ara bakarım inşallah
bugün pek yoğun bir gündü.öncelikle alt komşum doğumgünün kutluyormuş,arkadaşlarını davet etmiş beni de davet etti,oraya gittim öğleden sonra.Komşum rus ve tüm çağırdığı arkadaşları da öyleydi.anam bıdır bıdır konuşuyorlar hiç bir şey anlamıyorum,bakıyorum öyle aval aval yüzlerine,anlam çıkarmaya çalışıyorum filan..tabii değişik yicekler vardı.Yani malzemeler bizim Türk malzemeleri tabi de yapılışları farklı,rus usulü.Zaten o yüzden ısrarla davet etmiş beni,değişiklik olsun diye,sağolsun.bir turşuları var berbat bişeydi.kanepeler,değişik salatalar yapmış.çoğunluk salataydı zaten.rusyadan getirtiği domuz salamları,içkiler e bol bol meyve.Dedim siz böyle yapıyorsunuz,biz börek çörek yaparız,bizim usuller gibi değil sizinki dedim.sanırım onlarınki daha sağlıklı.daha basit şeyler ama daha sağlıklı.orda bir şeyler atıştırdım diyetimin çolk dışına çıkmadan.Sonra akşam annem de çok sapıtmadım ama yine de gece yatmadan sıkı bir spor beni bekliyor diye düşündüm ve biraz önce sporumu bitirdim.normalde 2 mil leslie yaparım.daha önce hiç spor yapmadığımdan daha zorlarında zorlanırım diye onu yapıyordum.bu gece 3 mil olanını yaptım ve anladım ki ben 2 mile devam etmeliyim.bacaklarıı ayaklarımı kaldıramaz durumdayım,nasıl yoruldum anlatamam.yarınada misafiirm olacak,inşallah et kesiği olmam..

menüm:

kahvaltı:
2 kayısı kıvamı yumurta
peynir

öğlen:
salata çeşitleri
2 dilim kızarmış patlıcan
fırında pişirlirmiş börek görümünde tavuklu patatesli bir ikram
biraz meyve (şeftali,erik,elma,mandalina)
1 kadeh martini (portakal sulu)
2 top sossuz profiterol benzeri bir ikram

akşam:
1 biftek
3-4 kaşık sebzeli bulgur pilavı
marul salatası
2 kaşık tavuklu salata (mayonez ve garnitürlü)
3-4 kaşık patates püresi
brokoli salata
2 kaşık zeytinyağlı pırasa
tatlı yemedim burma,kalburabastı ve şeker pare vardı ühüüü (gerçi diğer yediklerimden sonra )
1 bardak şekersiz çay

su:2.5 Lt
spor:48 dk leslieyle 3 mil yaptım perişanım

yemek organizasyonlarımızı yarın akşam son bulacak büyük ihtimalle.Son kez ben de toplanacağız ve perşembe sabahı Almanyaya geri dönüyor kuzenler.Ben de diyeime tam gaz devam edeceğim.cuma günü tartıyı camdan aşağı atmamak için perşembe günü yine pirinç lapası diyetini uygulayacağım.Sonraki hafta hiç kaçamaksız yapacağım dicem ama biraz zor çünkü bu kez de 2 tane günüm aynı haftaya denk geldi ve 29 u cumartesi kızımın doğum gününü kutlayacağım. Allah bana güç ve sabır versin,alnımın akıyla çıkayım şu yasaklı mamaların dolu olduğu günlerden
ooo çok yazdım hadi iyi geceler

Dolu dolu bir gün yaşamışsın umarım bol bol eğlenmişsindir.
Arada kaçamaklar oluyor ama sen azminle eski halini alacaksın.
Bu arada 5milden yapınca leslie'yi 3 mil 37 dakika sürüyor bilgin olsun.

Mükemmelsinnn
Tebrik ederimm seni.

Ben de erkek arkadaşıma sürekli ye diyorum, fiziği harika biraz göbeği olsun diye.
Ne kıskancım

aslında süresinden çok harketler ve tempo zorladı canım beni.özelllikle şu 2. milde marry kay in yaptırdıkları çok zorladı.allahım ne acımasız bir kadın deyip durdum hareketleri yaparken

aslında süresinden çok harketler ve tempo zorladı canım beni.özelllikle şu 2. milde marry kay in yaptırdıkları çok zorladı.allahım ne acımasız bir kadın deyip durdum hareketleri yaparken

Acele etme o zaman çıtırım yavaş yavaş arttırırsın bir süre sonra hem kilo gidip hem kondüsyon arttıkça rahat olursun.

Bu arada şimdi düşündüm de belki de benim rahatlamamın nedeni de bu.
10kgdan çok gitti.
Düşünüyorum da o hoplama hareketlerinde ( 3 milde var mı tam bilemedim ama ) elimde 10 kg bir şey taşısam ne kadar da zor olurdu.

afiyet olsunn minyatürcümm
hadi bakalımm çıtır kızlarr olalım hep beraberrrr

olucaz tatlım alahın izniyle

Gözükmeyeceksin bayramda gözükmeyeceksin.
Kankanla dostluğunu iyice attır da iyice çıtır ol.

kankayla yolun başındayız.çok yol yürüycez daha onunla.ayrıca sen olmasaydın tanışamazdım kankamla.sana tekrar teşekkürler masalcım

gelelim sabah kahvaltıma
kıymalı omlet
2 ceviz
zeytin
omega 3 kapsül

günaydın kızlarrr...
dünkü menümü toptan yazayımm,hem bende görmüş olurum neler yemişim

sabah
2 yumurta
1 kk beyaz peynir,1 çay kaşığı tereyağdan omlet
4-5 adet zeytin
1/2 çay bardağı kavrulmamış fıstık

öğle
1 tabak pırasa yemeği(bulgurlu)
1 kase yoğurt
10-15 adet siyah üzüm

ara
1 bardak kefir
10-15 adet kavrulmamış fıstık

akşam
1 kase yoğurt
1 küçük amasya elması
2 adet ceviz
1/2 çay bardağı badem
az tarçın koyup karıştırıp bunu yedim...

Merhaba,

Mercimek çorbasını arada sadece salça ve nane ile pişiriyorum, bir de pişirme süresini 25-30 dk tutuyorum aynı ezogelin çorbaı gibi oluyor tavsiye ederim

ben 1 baş kurusoğan 1 domates ve mercimekleri koydum pişirdim.
sonra blendırdan geçirdim
daha sonra da yağda biber salçası yaktım.
bazen nane ve karabiber ben de eklerim.

Masalcım evet bu çorba bağırsakları da çalıştırıyor.
(bu arada sana msj atmıştım liste konusu ile ilgili sorum da vardı içinde ? )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…