- Konu Sahibi KarrTanesii
-
İkinizde yurtdışındamısınızMesela aklıma gelmedi diyeceğine aklim kıt diyor. Anadolu şivesi her halde. Veya istiyormusun sorusuna ben olsam evet, veya ben olumluyum tarzı cevap veririm. O "istemesem burda ne işim var" diye cevap veriyor. Kendisi olumlu cevap verdim sanıyor ama bana göre terslemek.
Kardeşine sesini yükseltiyor. Bana yükseltmedi. Zaten yükseltse bu işin kesin biteceğini biliyordur
Mesela aklıma gelmedi diyeceğine aklim kıt diyor. Anadolu şivesi her halde. Veya istiyormusun sorusuna ben olsam evet, veya ben olumluyum tarzı cevap veririm. O "istemesem burda ne işim var" diye cevap veriyor. Kendisi olumlu cevap verdim sanıyor ama bana göre terslemek.
Kardeşine sesini yükseltiyor. Bana yükseltmedi. Zaten yükseltse bu işin kesin biteceğini biliyordur
Evet aynı şehirdeyizİkinizde yurtdışındamısınız
Bende almanyada doğdum büyüdüm. Türkiyeye gidince almanya şivemin olduğunu söylüyorlar ama kimseye aklim kıt demiyorumöyle konusmasi normal cunki türkiyede dogmamis türkce bilmiyor dogru düzgün.
yurtdisinda doganlarin türkcesi zaten düzgün olmaz normalde bunu bilmelisin aslinda..
kardesine sesini yükseltmisse de hangi durumda yükseltmis ne demis emir mi vermis ? duruma göre degisir. hayata ve kadinlara olan bakis acisini bilmedikce önyargili olmamali bence.
ama onunla degilde annesiyle onun niye yazmadigini vs konusman sacma..
veya annesi sacmalamis oglu adina bilemem..
icine sinmediyse kestir at uzamadan bence
Bende almanyada doğdum büyüdüm. Türkiyeye gidince almanya şivemin olduğunu söylüyorlar ama kimseye aklim kıt demiyorumbelki de haklısınızdır, benim ailem Türkçeye önem verdigi icin bana onun konuşmasi öyle gelmiştir
haftada (yaklaşık) 40 saat çalışıyor, üstüne ek işe gidiyor. bunu da can sıkıntısından yaptığını söylüyor? bana biraz tuhaf geldi. yani bi ihtiyacı yoksa neden kendine vakit ayırmıyor ki? ailesi ile yaşıyorsa zaten kira vs. ödemiyordur. borç harç meselesi mi var acaba?İşinde gücünde biri hatta can sıkıntısından ek işe gidiyormus. Evden işe, işten işe, işten eve hayatı varsosyal medyası kapali bende istek göndermedim ama facede açık olanlara bakılinca çok sıkıcı hayati var. Yani dedigi gibi ev-iş arası bir hayat
Ben bilmiyorum. Meslek yapti ne demekSanırım yurtdışındasınız, ''meslek yaptı''kavramını buradaki almancılardan kaptım : )
konuya gelirsek 3. görüşmede nikah basmalı bir görüşe sahip aile sanırım, bu şekilde evlenenler de sorunlar çıkıyor iyice tanıyın derim.
Koreliler’in küçük oluyormuş şimdi dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak var işin ucundaneden olmasın hemşirem, tedbil-i herifte ferahlık vardıryalniz rica edeceğim uzakdoğulu olsun, demin farkettim de hiç uzak doğulu eniştem yokmuş çinli olur , koreli olur, japan olur....sen seç uzakdoğulular eksik kalmasın portföyümüzde, onların da erkeklerini tanıyalım belki lazım olur
Pardon ben sizi Türkiye’de sandım.Hakkınızda hayırlısı olsun ama dediğinizde haklısınız özellikle 30-40 yaş arası olup maalesef üniversite okuyan bende görmedim daha.Evet eğitime önem veriyorum. Bende yurt dışında dogdum büyüdüm ve burda egitimimi tamamladim. Almanyada Project Manager olarak çalısıyorum.
Aslında evlenecegim kişinin de egitimi benimle eşit olsun isterdim ama burada erkekler hiç üniversite okumuyor veya benim karşima 29 senedir öyle biri çıkmadı. Bende en sonunda o kriterimi kenara koydum ama bu kişinin de dogru kişi olup olmadigindan emin olamadım
Çok üzücü , oğullarını kendileri düzeltsin. Erkektir yapar diye yaptıklarına birşey demeyip , kız çocuklarını da eve kapatıyorlardır eminimAynısına ben de denk geldim, Türk markette karşılaştığımda muhabbe ettğim teyze vardı kızım boşanıyor sorma dedim. Çocuk uyuşturucu kullanıyormuş, b,r de kumara da takılıyormuş. Ailesiyle konuşmuş kız bu ne iş demiş onlar da biz biliyorduk ama sen düzeltirsin diye düşündük demişler.. bu kadar vicdansızlık olmaz gencecik kızın hayataını karartmışlar. Yorumunuza çok katılıyorum, bizim çocuklarda helgalarla gezme var, acaip alışkanlıklar var serserilik var sonra el kızının başını yakıyorlar.
hem fakir hem cahil hem yobaz hem hanzo hem büyük olacağina insan olsun küçük olsun diyorumKoreliler’in küçük oluyormuş şimdi dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak var işin ucundasonra aglayarak yazarım buraya. Kızlarrrrrr gocamın 6cm yeter mi?????
Birden çok cazip geldi bana söz.hatta daha iyisi beğendim adamlarda harem kurmak falan.kendi yazdığımı okudum da gören de 9 milletten 9 koca eskitmişım sanır
allahımmmmBirden çok cazip geldi bana söz.hatta daha iyisi beğendim adamlarda harem kurmak falan.
Yok anacım bendeniz de 40 yaşında 18 yıllık evli kıdemli bir kadınım.bir kocayı zor zapt ediyorum.biliyorum fazlası zarar ama birden cazip göründü işte.allahımmmmgözü açılmamış genç kızlarımizı aydınlatmak isterken , yanlışlıkla aydınlanmışları yoldan çıkarıcam galiba kız siz bana bakmayın, ele verir talkımı kendi yutar salkımı durumundayım şu anda , 22 yıldır gözümü açtığım adamlayım , hemi de özbeöz Türk kralı da gelse başkasına dönüp bakmam bu saatten sonra hem harem dediğin aynı anda olur, ona küllıyen karşıyız zaten, degiştirecekseniz degiştırın ama öncekini boşamadan sağa sola bakmayın, kırarım kafanızı
öyle hemşirem, biz eledik duvara astık alnımızın akıyla, bizden sonrakilerin bileği çok ağrımasın telaşımız...çok üzülüyorum burda gencecik kızların çektiklerini okuyunca, birini bile uyandırsak kardırYok anacım bendeniz de 40 yaşında 18 yıllık evli kıdemli bir kadınım.bir kocayı zor zapt ediyorum.biliyorum fazlası zarar ama birden cazip göründü işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?