İzin almayacaksın canım.tek başına tatile çıkmaya izin yok "elalem ne der" malum tek derdimiz.
aslında bahsetmiyorum yani hayatıma yeni giren ya da girmeye çalışan birine ailem hakıında detay vermem o kadar. talih mi dersiniz şans mı neler duydum neler. eski konularımda bahsetmiştim biraz.
Goruceksin canim karsina oyle birini cikarcak ki Allah, hersey bastan baslicak diceksin ki bana hediye gibi geldi.Cunku bende yasadim inan sen de cok mutlu olcaksin.Psikoloji isini iyi dusunmussun canim.Akrabalarinin bulundugu yere gitmemeye hic yuzyuze gelmemeye calis..Hersey gonlunce olsun.Senden cok elektrik aldim ya yuzunu gormedenmümkün olduğu kadar uzak duruyorum zaten. bazen mecburen denk geliyoruz o zamanları da vukuatsız geçirmiyorlar zaten.
biraz takmamayı he he deyip geçmeyi becerebilsem toparlarım belki.
yıllar önce ilişkimin bitişinden sonraki 2,5 yıllık depresyon döneminde ciddi ciddi daldım psikoloji işlerine, olumlamalar, KGK ları neler neler, maalesef saman alevi gibi yanıp sönüyor hepsi. o yüzden sizin de dediğiniz gibi bir psikologla görüşme ayarlamaya çalışıyorum ya da bir yaşam koçuyla. hayat kullanım kılavuzu filan verirler belki ben bu işi beceremiyorum çok açık.
dilekleriniz çok çok teşekkürler
vicdanını dinlersen annen baban sana rahatlık vermez..anne babalıkta bir yere kadar..çok teşekkür ederim. akraba- arkadaş tamam kararımı verdim KK sayesinde ama anne-baba olayı sıkıntılı biraz. içerden çözmem gerekiyor. yaşlandılar iyice vicdanım çok da rahat vermiyor bana.
Ersiz gelin ne demek ya? Sen bozmadın mı teyzeni şaka ile karışık. Seninki gibi kocam olacağına kocasız kalmak iyidir deseydin bi kahkaha atıp. Yada turnayı gözünden vurcam bak görürsün deseydin gülerek. O da olmuyorsa sana ne deseydin. Kır zincirlerini arkadaşım. 34 yaşında bir bireysin sen. İzin vermezsen kimse hor göremez seni.iyice göze batıyorum o zaman. ekstra eleştiri malzemesi çıkıyor.
hemen örneklendireyim,
teyzemlerle günümüz var. e haliyle özendim biraz kıyafetime teyzemden gelen yorum aynen şöyle "boşa süslenip dolaşma ersiz gelin" buyrun buradan yakın. insanda ne heves kalıyor ne de başka bir şey.
süsü püsü bıraktım zaten kaç yıldır bir gömlek bir pantolon 15 gündür filan ruhen çok yaşlanmaya başladığımı anlayınca makyaj yapmaya başladım ufak ufak. haliyle şimdi de "oooooo hayrdır ne iş" deniyor.
zaman zaman inancım noktasında da tıkanıyorum. çok atıp tuttuğum zamanlar oluyor Allah affetsin.
umudum olmasa da dilerim güzel bir yuva kurma şansım olur.
çok çok teşekkür ederim.
Bunları yaşıyor olmanda sıkıntı yok canım.
Sıkıntı, sana özgü bir durum olduğunu zannetmen de.
Her şey açık seçik ortada. Sana düşen tavrını belirlemek.
Sınırlarını belirleyip insanların görmesini sağlamak.
''Hayır'' diyebilmenin özgürlüğünü yaşamak.
Herkesi mutlu etmek gibi bir sorumluluğun olmadığını bilmek.
Hayatının dümene kendin oturursan, keyifli rotalar belirleyebilirsin.
Bu cümleyetakılıp kaldım en çok. :KK63:
Gözlerinin önünde dayak yesem sus diyen annem ve babam var.
Yok değil mi böyle bir durum.Mesela demek istedin sanırım.
Dar zamanda yorumları okumadan dokundum klavyeye.
Benzer tavsiyeler varsa özür dilerim.
34 yaşındasın. Hayata daha fazla geç kalma. Değecek insanlar için ömür feda edilir belki ama değmeyecek insanlar için asla. Mesleğin ve gelirin var. Arkana bakma, kimseyi de umursama. Bunu yapmadığın takdirde onlar hatalarını farketmemeye devam edecekler.
ne kdr sabırlısın, bunları ben yaşamış olsam herkese terör estirirdim yeminle...
bu ne yaaa, resmen eziyet ötesi bişey bu... biraz cazgır olsaydın bunlar başına gelmezdi.
cazgır ol biraz cazgır:)
Canım belli ki çok düşünceli ve iyi niyetli bir insansın ana baba hakkı kul hakkı bunlar tabi ki önemli ama birde şu açıdan bak ya senin hakların sana yazık değil mi ?
Durum gösteriyor ki sen zaten üzerine düşenin fazlasını yapmışsın ve yapmaya da devam ediyorsun ama artık buna dur demenin zamanı gelmiş ALLAH uzun ve hayırlı ömür versin fakat bir 34 sene daha yaşama garantin var mı hangimizin var o yüzden lütfen artık kendin için yaşamak yolunda adımlar atmaya çalış onun kalbi kırılmasın bunun canı sıkılmasın diyerek gençliğini herşeyden öte benliğini yok etmeye değer mi yapma bunu kendine
Kendine diyorum çünkü bu kadar yükü omuzuna almak zorunda değilken hala insanların yaptırımına boyun eğiyorsun o yüzden en büyük kötülüğü kendine sen yapıyorsun gücünün farkına var artık bu kadar patavatsız ve seviyesiz olabilen insanların hepsinden daha değerlisin bunu unutma sakın lütfen...
Tek basına bir cimhuriyet ol sende. Meyve veren ağaç taslanır. Dert etme kıskanılıyorsun... kimseye bağımlı olma ve kullandırtma kendını. Ağır ol ve kendine değer ver. Salla akraba akreptir...
hayır demeyi öğrenmelisin öncelikle ve bazı insanlara da anlayacağı tarzdan konuşmalısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?