• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

karakter meselesi yardım...

lunatic

inanç başladığında endişe biter...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
1.232
302
103
34
buraya çok konu açtım. açtığım konulara baktım biraz önce açıkcası benim kişiliğimde problem olduğunu düşünüyorum.
şöyleki kendimi iyi ifade edemiyorum, herkese çok çabuk güveniyorum, güçlü kadın hiç bir zaman olamadım, kimseye hayır diyemiyorum, kimseyi kırmak istemiyorum ki hep ben kırılıyorum vs. vs. daha çok şey eklenebilir bunun yanına...
25 yaşıma gireceğim ve artık bu hayatı dolu dolu yaşamak istiyorum...
en önemli nolursa olsun güçlü bi yapım olsun istiyorum...
sevgilimle tartışırken haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum...
iş yerinde, iş arkadasımın işlerini artık yapmak istemiyorum...
mantıklı kararlar vermek istiyorum...
en önemlisi kendime güvenim olsun istiyorum...
eeee biz napalım bu durumda diyebilirsiniz. sizden sadece nerden başlayabilirim fikir almak istedim...
anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama benim savunduğum bişeyi artık karşımdaki insana korkusuzca ben böyle düşünüyorum, bunu doğru buluyorum ve böyle olacak demek istiyorum...
ben artık hayatımı değiştirmek istiyorum...
önceden 86 kiloydum güvenimin kilom yüzünden gittiğini düşündüm hep.. aciz gibi hisediyordum kendimi... şimdi zayıfım çok şükür. biraz olsun sokakta yürüyüşüm değişti, biraz olsun güvenim geldi...
inşallah anlatabilmişimdir derdimi:110::110::110:

Herşey senin elinde en azından bunun farkındasın.
Arkadaşlarının işlerini ''bu benim görev tanımımda yok'' diye yapmayabilirsin.Yani işlerim var yapamam da diyebilirsin.
Haklıyken haksız duruma ancak düşünmeden konuşursan düşersin.Ayrıca sinirlenip saçmalayadabilirsin.Sakin ol.
Kim ne derse desin fikirlerinin doğru olduğuna eminsen herkesin görüşü farklı bu da beim görüşüm deyip konuyu uzatmadan kapatabilirsin.
Her söylenene laf yetiştirmek yerine ince ince düşünüp tek cümle ile nokta atışı yapman çok doğru olur.Lafı gediğine oturtursun.

anladık anlamasınada daha kararlı olmalısın hayır demeyi bilmen lazım !

Herşey senin elinde en azından bunun farkındasın.
Arkadaşlarının işlerini ''bu benim görev tanımımda yok'' diye yapmayabilirsin.Yani işlerim var yapamam da diyebilirsin.
Haklıyken haksız duruma ancak düşünmeden konuşursan düşersin.Ayrıca sinirlenip saçmalayadabilirsin.Sakin ol.
Kim ne derse desin fikirlerinin doğru olduğuna eminsen herkesin görüşü farklı bu da beim görüşüm deyip konuyu uzatmadan kapatabilirsin.
Her söylenene laf yetiştirmek yerine ince ince düşünüp tek cümle ile nokta atışı yapman çok doğru olur.Lafı gediğine oturtursun.

peki o lafı gediğine nasıl oturtcam... normal zamanda diksiyonum gerçekten güzeldir ıklamadan konusurum. ama birileriyle tartışma anında ya da karşımdaki bi insan söylediklerime inanmadığında o zaman kekelerim ve bi laf edemem. durum böyle olunca karşımdakiler güvensiz sanıyorlar sanırım beni. ben de kendimi ispatlamak için gereğinden fazla saçmalıyorum :(
arkadasımın işine gelince 8 aylık çalışma hayatımda her istediğini yaptım işim olmamasına rağmen şimdi hopp dur bakalım bunlar benim işim değil dersem bana diş biler mi?

anladık anlamasınada daha kararlı olmalısın hayır demeyi bilmen lazım !

hayır demeyi öğrenmekle başlaman lazım...

egona önem ver gerisi gelir

ahh bu hayır kelimesi aslında hayatımızın en ufak ama en önemli kelimesi tabi kullanmayı bilene...

Bastırılmış bir kişiliğin var anladığım kadarıyla.Öncelikller insanlara HAYIR demeyi öğrenmekle başla.:stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop:

Rahat olucan tatlım.Karşındakinin sana inanıp inanmaması değil ki olay.Kaldı ki herkes kendi doğru bildiğine inanır.
Sen sinirleniyorsun ve ifade güçlüğü çekiyorsun.Sakin ol.Kimin ne dediği-diyeceği umrunda olmasın.

Narsist olun kendinize aşık olun. Gidip bir tişört bile alsanız hediye paketi yaptırın evde kendinize hediye almışçasına açın. Konudan bağımsız belki ama nasıl kilo verdiniz ve kaç kilosunuz

Bir sevdiğim abim demişti ki; Hayır demeyi bilmek lazım.Bak Kelimeyi Tevhid bile ''LA'' hayır ile başlıyor.Ama yerinde kullanıcaksın.

buraya çok konu açtım. açtığım konulara baktım biraz önce açıkcası benim kişiliğimde problem olduğunu düşünüyorum.
şöyleki kendimi iyi ifade edemiyorum, herkese çok çabuk güveniyorum, güçlü kadın hiç bir zaman olamadım, kimseye hayır diyemiyorum, kimseyi kırmak istemiyorum ki hep ben kırılıyorum vs. vs. daha çok şey eklenebilir bunun yanına...
eeee biz napalım bu durumda diyebilirsiniz. sizden sadece nerden başlayabilirim fikir almak istedim...
anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama benim savunduğum bişeyi artık karşımdaki insana korkusuzca ben böyle düşünüyorum, bunu doğru buluyorum ve böyle olacak demek istiyorum...
önceden 86 kiloydum güvenimin kilom yüzünden gittiğini düşündüm hep.. aciz gibi hisediyordum kendimi... şimdi zayıfım çok şükür. biraz olsun sokakta yürüyüşüm değişti, biraz olsun güvenim geldi...

"Hayır" demekle başla. İstemediğin bir şeyi açıkça belirt. Yoksa çok kullanılırsın hayatta. Gülümseyerek yumuşak ama kararlı bir biçimde söyle. Önce ayna önünde alıştırma yap, biraz dilin alışsın. Beğendiğin birinin ses tonunu taklit et. Sonra ufak tefek isteklerle başla reddetmeye.

Bunların hepsinin altında zaten kendine güven eksikliği yatıyor. Maalesef ki bunun büyük kısmı çocukluk yıllarında yerleşiyor kişiliğe. Annenle baban sana yeteri kadar öz güven sahibi olman için ortam yaratmamış demek ki.
Bu saatten sonra zor ama imkansız değil.
Kitap okuma da çözüm değil aslında. Şu yukarıda bahsettiğin olaylar olduğu sıra kendini tedavi etme aşamasında olduğunu hatırla ve özendiğin gibi davranmaya çalış.

Bunları fark ederek zaten özgüven kazanmaya başlamışsınız bile. Tebrik ederim. Her insan fark etmez, fark etse bile dile getirmeye cesaret edemez. Öz güveniniz sandığınızdan daha fazla. Cidden tebrik ederim.

Bastırılmış bir kişiliğin var anladığım kadarıyla.Öncelikller insanlara HAYIR demeyi öğrenmekle başla.:stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop:

HAYIR bu kelimeyi kullanmaya başlycam çünkü artık çocuk değilim insanların niyetlerini anlayabiliyorum ama içimdeki kıramama duygusu bana engel oluyor:(

Rahat olucan tatlım.Karşındakinin sana inanıp inanmaması değil ki olay.Kaldı ki herkes kendi doğru bildiğine inanır.
Sen sinirleniyorsun ve ifade güçlüğü çekiyorsun.Sakin ol.Kimin ne dediği-diyeceği umrunda olmasın.

dostum diyebileceğim kişiler bir elin parmak sayısını geçmez. ama gelin görünkü dostum dedğim kişiler de beni kullanma çabası içinde.
sevgilim gerçekten sevdiğim insan bir yıl boyunca bana hep "yanında bulundurduğun insanlara dikkat et, sana yararı olmayacak kimseler olmasın hayatında. arkadassız kal ama sectiğin kişilerde sana hergün yeni bişeyler öğretebilsin." diye bi söz etmişti... o zamanlar ne demek istediğini anlayamamıştım ama şimdi yeni yeni anlıyorum. kişi yanında bulundurduğu insanlarla aynı sayılıyor. umarım anlatabilmişimdir...
dün mesela erkek arkadasım araba kullanmamı istemiyor trafikte çok maganda var diye. şirketin çek senet işleri vardı aracla gitmek zorunda kaldım. o sıra beni aradı nerdesin diye ona söyleyemedim böyle böyle diye... dediğim tek şey bankadayım kredi kartı meselem vardı dedim:( böyle bişeye başvurmak istemiyorum artık..

Narsist olun kendinize aşık olun. Gidip bir tişört bile alsanız hediye paketi yaptırın evde kendinize hediye almışçasına açın. Konudan bağımsız belki ama nasıl kilo verdiniz ve kaç kilosunuz

hediye paketi aslında güzel bi fikir teşekkür ederim...
şimdi 62 kiloyum 5te 5 diyeti yaparak verdim. diyetime dün yaşadığım talihsiz bi olaydan sonra son vermek zorunda kaldım. şimdi tek emelim kilomu sabitlemek...

Bir sevdiğim abim demişti ki; Hayır demeyi bilmek lazım.Bak Kelimeyi Tevhid bile ''LA'' hayır ile başlıyor.Ama yerinde kullanıcaksın.

şimdi bana hayır kelimesini lügatına al doğru yerde kullan diyorsunuz. evet lügatıma alacam bu hayırı ama doğru yerde kullanmakta emin olun bir yetenek..

"Hayır" demekle başla. İstemediğin bir şeyi açıkça belirt. Yoksa çok kullanılırsın hayatta. Gülümseyerek yumuşak ama kararlı bir biçimde söyle. Önce ayna önünde alıştırma yap, biraz dilin alışsın. Beğendiğin birinin ses tonunu taklit et. Sonra ufak tefek isteklerle başla reddetmeye.

evet kullanıldığımı hisediyorum zaten. başta muhasebeciyim ben ama patronum ev taşırken o evi ben tek başıma temizledim, nakliyecilerle ben görüştüm, eşyaları ittire ittire ben yerleştirdim...
sonra bulunduğum şirkette bir ben bir de sekreter var sekreter sabahtan akşama kadar oturur facede oyun oynar. ben sabah ofise erken gelen benim, bulaşık varsa yıkarım, mutfağı düzene koyarım, patronumuz geldiğinde kahvaltı ister arkadas beni çağırır yardım için sonra o kahvaltıyı da bana yıkar onun bulaşıklarını da. öğlen olur yemek yapmayı ben bilmiyorum sunu yapar mısın der ben diyetteydim ve yiyemeyeceğim yemekler yapar sofrayı hazırlar ve yemediğim yemeğin bulaşıklarını da yine ben yıkarım...
bunlar gerçekten ağrıma gidiyor artık bunalıyorum, en kötüsü kullanıldığımı hisediyorum ama elimden bişey gelmiyor...
2 patronum var diğeri beni çok tutar geçenlerde sen burda muhasebecisin bulaşık yemek senin işin değil. sekreter napıyor telefona bakmakla çok mu iş yapıyor bir daha o yapacak herşeyi dedi. ama dayanamıyorum yine ben yapıyorum..
kullanılıyorum ve bu çok üzücü bi durum..

Bunların hepsinin altında zaten kendine güven eksikliği yatıyor. Maalesef ki bunun büyük kısmı çocukluk yıllarında yerleşiyor kişiliğe. Annenle baban sana yeteri kadar öz güven sahibi olman için ortam yaratmamış demek ki.
Bu saatten sonra zor ama imkansız değil.
Kitap okuma da çözüm değil aslında. Şu yukarıda bahsettiğin olaylar olduğu sıra kendini tedavi etme aşamasında olduğunu hatırla ve özendiğin gibi davranmaya çalış.

ailem bana özgüvenimi yitirtcek ya da özgüven eksikliği oluşturacak hiç bi davranışta bulunmadı...
berbat bi çocukluk geçirdim. kendimi bildim bileli şişkoydum ve çocuklar çok acımasızdı o zamanlar. sürekli dalga konusuydum... arkamdan varil geliyor diye sokak ortasında bağırdıklarını bile hatırlarım hala... o yüzden okula en erken ben gelirdim, arkadaslarım tenefüzlerde oyunlar oynarken aman beni kimse görmesin diye hiç sınıftan çıkmazdım, okulu en son ben terk ederdim yine beni kimse görmesin alaycı konusmasınlar diye...
bir keresinde çok iyi hatırlıyorum arkadasımın biri bütün okulun önünde bana hahaha şuna bak yemiş yemiş s...mamış dedi o gün eve gidip annemin ne kadar ilacı varsa hepsini karıştırıp içmiştim de yine bişey olmamıştı...
biri gelip benimle çıkar mısın diye sorduğunda benim gibi birini asla sevemezler kesin alay etmek için teklif ediyor diye düşünürdüm...
özgüvenimi ben hep bu yüzden kaybettim anlatamadığım beni yaralayan o kadar çok şey var ki aslında...

Bunları fark ederek zaten özgüven kazanmaya başlamışsınız bile. Tebrik ederim. Her insan fark etmez, fark etse bile dile getirmeye cesaret edemez. Öz güveniniz sandığınızdan daha fazla. Cidden tebrik ederim.

gerçekten böyle mi düşünüyorsun:)
teşekkür ederim çok teşekkür ederim...
kendimi değiştirmeyi çok istiyorum gerçektem.

Kendinden taviz verme kimseye. Kararlı ol ve kararlarından vazgeçme. Ozaman zaten hayır demeyi öğreniyorsun

Özgüvenin kazanmak istiyorsun, bunun içinde kendi adına iyi şeyler yap, mesela sevdiğin hobinin kursuna gitmeye başla, sosyal çevre edin ve hep kendini motimotive et. :KK73:

Kendinden taviz verme kimseye. Kararlı ol ve kararlarından vazgeçme. Ozaman zaten hayır demeyi öğreniyorsun

kişiliğimin oturmuş olduğunu bilsem asla kendimden taviz vermem. ama sorunum kişiliğimi oturtamamış olduğumu düşünmem :(

Özgüvenin kazanmak istiyorsun, bunun içinde kendi adına iyi şeyler yap, mesela sevdiğin hobinin kursuna gitmeye başla, sosyal çevre edin ve hep kendini motimotive et. :KK73:

spora yazıldım iş çıkışları ve hafta sonları fırsat buldukça gidiyorum... bu bana iyi geliyor.
kitap okumayı çok seviyorum...

bence iş gaddar olabilmekte,tabi ki sevdiklerinizi kırmayın güzel iletişim kurun ama canınız sıkıldığında ya da bile isteye üzüldüğünüzde sizi üzen size sıkan kişiye karşı affedici değil bildiğin gaddar olmalısınız her zaman önce ben diyebilmek kendi sorunlarını göz ardı etmemek mesele çünkü gerçekten yeri gelio baban yeri gelio eşin bile kazık atabiliyor.
Önceliklerinizi her zaman bir sıraya koyun ve ona göre davranın.

bence iş gaddar olabilmekte,tabi ki sevdiklerinizi kırmayın güzel iletişim kurun ama canınız sıkıldığında ya da bile isteye üzüldüğünüzde sizi üzen size sıkan kişiye karşı affedici değil bildiğin gaddar olmalısınız her zaman önce ben diyebilmek kendi sorunlarını göz ardı etmemek mesele çünkü gerçekten yeri gelio baban yeri gelio eşin bile kazık atabiliyor.
Önceliklerinizi her zaman bir sıraya koyun ve ona göre davranın.

bi insanın önceliği kendi olmalı. kendini sevmeli, beğenmeli, kendine aşık olmalı...
dünyaya bir defa geliyoruz bize bu şans bir daha verilmeyecek. ona göre yaşamak lazım...
dediğinizde haklısınız yeri geliyor en cok sevdiğiniz, güvendiğiniz insan kazık atıyor...
ve şunda da haklısınız gaddar olmak, ama sınırında...

Back