Teşekkür ederim canım benimBexy fotoğraflarına bayıldım,tarladan kendin toplaman, onu fotoğraflaman çok hoşuma gitti,ne güzel ya Annemlerin de var köyde böyle bir bahçesi,oraya gidip vakit geçirmeye,çapalamaya,sulamaya ve kendi ellerimle toplamaya bayılırım ben de.Özellikle yaz mevsiminde sabah kahvaltısında taze taze yeşil biber toplayıp yemeyi çok seviyorum.
Yemeğin ve sunumun ise ayrı güzel görünüyor canım yarışmada başarılar dilerim
Bu arada karadenizli misin haçen uşağum da
Canım ben bu mesajı kaçırmışım simdi gördümmmben giresun a çok gitmiyorum yani annemin memleketine.
ama samsun a memleketime çok gidiyorum ve aşığım
Cok teşekkür ederim :)Ellerine sağlık ,başarılar dilerim...
Patiklerinde de çok güzelmiş :)
Teşekkür ederim kızlarrDi mi benim de dikkatimi çekti. :)
Yazın gidersen çek koy fotoğraflarını hepimiz görelim,ben bayılırım öyle fotoğraflaraTeşekkür ederim canım benim
Bende çok seviyorum bahçede yeşilliklerin arasında olmayı canım :) hele birde fındıklıkta var bahçemiz orası ayrı bir güzel ki sormaaa keşke yazın gelebilsemde ordan resimler göndersem size♡
Çok teşekkur ederim canım ben aslen çorumluyum oda yarı karadeniz sayılır
Eşim ordulu
Söz koyacagım senide etiketleyecegim canimYazın gidersen çek koy fotoğraflarını hepimiz görelim,ben bayılırım öyle fotoğraflara
Eğer buralardan alıp başımı gitmez veya görümcem nickimi öğrenmezse değişmezSöz koyacagım senide etiketleyecegim canim
Umarım nickin degişmez
Ay görümcen bulmaz inşallahEğer buralardan alıp başımı gitmez veya görümcem nickimi öğrenmezse değişmez
Ayy ne güzel ya burada ne güzel karlara basılır,yuvarlanılır,kardan kadın yapılırEki Görüntüle 1956919 Bak bu fındık bahçesinin karlı hali :))
Yok bilmiyor buraya üye olduğumu ama geçen bir konuşmada soğan suyu kürü ararken burayı bulmuş anlatıyordu bana,ben de hiç çaktırmadım,ya öyle mii,hıı falan dedim geçtimAy görümcen bulmaz inşallah
Çok mu bahsettin ondan acaba
Ay Antalyada mısın senAyy ne güzel ya burada ne güzel karlara basılır,yuvarlanılır,kardan kadın yapılır
Ben bir Antalyalı olarak hasretim kara,kar görmüş masum Antalyalıyım
AhahahaYok bilmiyor buraya üye olduğumu ama geçen bir konuşmada soğan suyu kürü ararken burayı bulmuş anlatıyordu bana,ben de hiç çaktırmadım,ya öyle mii,hıı falan dedim geçtim
Aman olursa olsun canım,benim için pek sorun olmazAhahahadüşünsene uye oluyot ve sen bilmeden onunla burdan arkadaş oluyosun
Hahaha tamam kuzum çok teşekkür ederim arada uğra bana bi kahvemi içAman olursa olsun canım,benim için pek sorun olmaz
Neyse canım benim konu dışına çıkmayayım ben,yarışmada tekrar başarılar dilerim
Teşekkür ederim canım benim ♡Bexy ooooo neler gruyorum ellerıne saglık cıcım ne guzel grunuyor oylama baslayınca oyum senın arkadas konteJyanından
Teşekkür ederim canım benim ♡
Oy icinde teşekkür ederim canım
Ayy cok heyecanlıyım amin insallllah boyyle devam ederimmmVatana mıllete hayırlı olsunınsallah byle devam eder lıder baslamıssın lıder bıtırırsın
Kız ben bunu nasıl kaçırmışım, çok güzel olmuş hemşom ellerine sağlık mis gibi, kokusunu ta buralardan aldımIyi günler kk'nın hamarat hatunları
Evet önceki yemeğim ile katılmayı çok istiyordum. Fakat mevsim sebzesi olmadığı için kabul edilmedi. Ee madem öyle bende bahçemizden miss gibi lahana toplar sıcacık çorba yaparım dedim.
Ufacık bir not arkadaşlar herseyim ev yapımı olduğu için sponsor bulamadım ve teremyağı o yüzden koydum. Ama ev tereyağı ile yapınca daha güzel oluyor.
Köyde olupta köy yemeği yapmamak olmazdı tabikii
Bu arada bu yemeği bana ögreten sevgili kaynanacığıma selam olsun. Teşekkür ederim kendisine
Hemen malzemelerimizi tanıtıyorum.
Malzemler
- 1 su bardağı keşkeklik kırılmış mısır
- 1 su bardağı mısır unu
- Bir bağ kara pancar(lahana)
- 1-1.5 tatlı kaşığı salça
- 1-1.5 tatlı kaşıgı tuz
- 1 çay kaşığı 7 türlü baharat
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Hazırlanışı
- 1çay kaşığı kırmızı pul biber
- Eki Görüntüle 1955760
Öncelikle pazardan pancarınızı almayı unutmayın
Benim bahcemde olduğu için ben bahçeden topladım arkadaşlar
Eki Görüntüle 1955738 Eki Görüntüle 1955739 Eki Görüntüle 1955739 Eki Görüntüle 1955740
Topladıgımız lahanaları bir güzel yıkıyoruz ve yaklaşık bir parmak kalınlığında doğruyoruz.
Eki Görüntüle 1955741
Tenceremize mısırımızı koyup haşlamaya bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 1955742
Haşlanan mısıra lahanalarımızı ekliyoruz.
Eki Görüntüle 1955743 Eki Görüntüle 1955744
Pancarlaarımız haşlandıktan ve mısırlarımız pişmeye başladıktan sonra yavaş yavaş ve karıştırarak mısır unumuzu ekliyoruz.
Eki Görüntüle 1955746
Bir yandan küçük bir tavaya yağ ve baharatlarımızı koyup sos hazırlıyoruz.
Eki Görüntüle 1955747 Eki Görüntüle 1955748
Eki Görüntüle 1955749
Hazırladığımız sosu çorbamıza ekliyoruz.
Eki Görüntüle 1955750
Son olarak tuzunuda ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Ben sobada yaptığım için 1 2 saat soba üstünde bırakıyorum mısırlar iyice pişsin diye. Isterseniz tüm malzemeleri düdüklü tencereye koyup yaklaşık 40 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Soframız hazırrr
Ee hadi buyrunnnn
Eki Görüntüle 1955752
Eki Görüntüle 1955753
Eki Görüntüle 1955754
Herkeslere afiyet olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?