- 1 Kasım 2011
- 19.185
- 32.033
Teşekkür ederim:)Eline sağlık başarılar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim:)Eline sağlık başarılar
Kız yolarım seni Konumu da sabota ediyor bakbu kiz nezman sogan dogramayi ögrenecek YARABBIM hic birsey ögretemedim senle Nevreste
Teşekkür ederimEllerine sağlık canım başarılar dilerim
Tavsiye ederim çok lezzetlidir kendileri:))Ellerine sağlık hiç kara lahana yemedim güzel görünüyor yarısmada bol sans diliyorum
Denerim inşallah bir gün :))Tavsiye ederim çok lezzetlidir kendileri:))
Teşekkür ederim
Basarılar canım♥Merhabalar, Karadeniz'in en bilinen ve sevilen çorbalarından biri olan kara lahana çorbasını paylaşacağım sizlerle:) Acayip seviyorum ve sık sık da yapıyorum
Evet tarife geçelim:)
Malzemeler
1 bağ tazelerinden kara lahana
2 baş soğan
1 kase haşlanmış barbunya
1 kase süt mısır (haşlanmış)Normalde mısır yarmasından yapıyorum, bittiği için yazdan haşlayıp buzluğa attığım mısıtı kullandım
3 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, pul biber
Eki Görüntüle 2232703
Yapımı
Lahanayı ince ince doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ, tereyağı alıp soğanları ekleyip kavuruyoruz.
Eki Görüntüle 2232705
Eki Görüntüle 2232706
Eki Görüntüle 2232704
Salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Yıkayıp süzdüğümüz lahanayı ekliyoruz.
Eki Görüntüle 2232708
Tuzu, pulbiberi ve suyunu ilave ediyoruz. 25 dakika düdüklüde pişiriyoruz.
Havası çıktıktan sonra tencerenin kapağını açıp mısırı, barbunyayı ve suyla açtığımız mısır ununu çorbaya ekliyoruz.
5-6 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 2232709
Ve sunum Tavsiye edilir, tatmayan kalmasın
Yarışmaya katılan yarışmacı arkadaşlarıma başarılar diliyorum
Eki Görüntüle 2232715 Eki Görüntüle 2232716 Eki Görüntüle 2232718
Eki Görüntüle 2232719 Eki Görüntüle 2232720 Eki Görüntüle 2232721
Eki Görüntüle 2232728 Eki Görüntüle 2232729 Eki Görüntüle 2232730 Eki Görüntüle 2232732 Eki Görüntüle 2232734 Eki Görüntüle 2232731
Teşekkür ederim canım Eklemişmiydin sen tarifini canım, bakayım:)Basarılar canım♥
Teşekkür ederim canımellerne saglik cnm basarilar:))
Teşekkür ederimBayılırım lahana çorbasına,3 gündür öğle yemeklerimde yiyorum,karası biraz acımsı geliyor bana,azman lahana denilen melezinden yapıyorum genelde,elinize sağlık
AyyyDışarıdan gelip sıcacık çorbayı görünce 10 yüz milyon tıklamışım aynı mesajaTeşekkür ederim
Afiyet olsun:) Taze kök kısımları acı olmuyor ama yine de acısını tuzda bekleterek çıkarıyorum:)
:))AyyyDışarıdan gelip sıcacık çorbayı görünce 10 yüz milyon tıklamışım aynı mesaja
Tuzla deneyeyim ben de,kimisi ilk haşlama suyunu döküyor ama tuzla vitamini de içinde kalır