• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebze Yemekleri Kara Pancar(Lahana) Çorbası-Ülker Teremyağ Sponsorluğunda

Bexy Bexy fotoğraflarına bayıldım,tarladan kendin toplaman, onu fotoğraflaman çok hoşuma gitti,ne güzel ya:KK37:Annemlerin de var köyde böyle bir bahçesi,oraya gidip vakit geçirmeye,çapalamaya,sulamaya ve kendi ellerimle toplamaya bayılırım ben de.Özellikle yaz mevsiminde sabah kahvaltısında taze taze yeşil biber toplayıp yemeyi çok seviyorum.

Yemeğin ve sunumun ise ayrı güzel görünüyor canım yarışmada başarılar dilerim:kk77:

Bu arada karadenizli misin haçen uşağum da:KK48:
Teşekkür ederim canım benim :KK200:
Bende çok seviyorum bahçede yeşilliklerin arasında olmayı canım :) hele birde fındıklıkta var bahçemiz orası ayrı bir güzel ki sormaaa keşke yazın gelebilsemde ordan resimler göndersem size (:

Çok teşekkur ederim canım ben aslen çorumluyum oda yarı karadeniz sayılır :D
Eşim ordulu (:

Teşekkür ederim canım benim :KK200:
Bende çok seviyorum bahçede yeşilliklerin arasında olmayı canım :) hele birde fındıklıkta var bahçemiz orası ayrı bir güzel ki sormaaa keşke yazın gelebilsemde ordan resimler göndersem size :-)

Çok teşekkur ederim canım ben aslen çorumluyum oda yarı karadeniz sayılır :KK70:
Eşim ordulu :-)
Yazın gidersen çek koy fotoğraflarını hepimiz görelim,ben bayılırım öyle fotoğraflara:KK37:

tmp_23964-Screenshot_2017-02-20-22-38-15-1246658180.png
Bak bu fındık bahçesinin karlı hali :))

Ay görümcen bulmaz inşallah :-)
Çok mu bahsettin ondan acaba:KK51:
Yok bilmiyor buraya üye olduğumu ama geçen bir konuşmada soğan suyu kürü ararken burayı bulmuş anlatıyordu bana,ben de hiç çaktırmadım,ya öyle mii,hıı falan dedim geçtim:KK53:

Ayy ne güzel ya burada ne güzel karlara basılır,yuvarlanılır,kardan kadın yapılır:KK48::KK37:

Ben bir Antalyalı olarak hasretim kara,kar görmüş masum Antalyalıyım:KK70:
Ay Antalyada mısın sen :D

Biz senin yerine eşimle kardan kadın yapmıştık :P

Ama Antalyada çok güzel o selvi agaçlarına bayılmıştım birde sardunyaları toprağa dikmişler yaa cok hoşuma gitmişti ♡♡♡

Yok bilmiyor buraya üye olduğumu ama geçen bir konuşmada soğan suyu kürü ararken burayı bulmuş anlatıyordu bana,ben de hiç çaktırmadım,ya öyle mii,hıı falan dedim geçtim:KK53:
Ahahaha :D düşünsene uye oluyot ve sen bilmeden onunla burdan arkadaş oluyosun :deli:

Bexy Bexy ooooo neler gruyorum ellerıne saglık cıcım ne guzel grunuyor oylama baslayınca oyum senın arkadas konteJyanından :D

Iyi günler kk'nın hamarat hatunları:KK37:

Evet önceki yemeğim ile katılmayı çok istiyordum. Fakat mevsim sebzesi olmadığı için kabul edilmedi. Ee madem öyle bende bahçemizden miss gibi lahana toplar sıcacık çorba yaparım dedim. :-)
:KK31:
Ufacık bir not arkadaşlar herseyim ev yapımı olduğu için sponsor bulamadım ve teremyağı o yüzden koydum. Ama ev tereyağı ile yapınca daha güzel oluyor.

Köyde olupta köy yemeği yapmamak olmazdı tabikii:KK24:

Bu arada bu yemeği bana ögreten sevgili kaynanacığıma selam olsun. Teşekkür ederim kendisine:KK52:

Hemen malzemelerimizi tanıtıyorum.:KK45:

Malzemler
  • 1 su bardağı keşkeklik kırılmış mısır
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Bir bağ kara pancar(lahana)
  • 1-1.5 tatlı kaşığı salça
  • 1-1.5 tatlı kaşıgı tuz
  • 1 çay kaşığı 7 türlü baharat
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Hazırlanışı

Öncelikle pazardan pancarınızı almayı unutmayın :KK70:
Benim bahcemde olduğu için ben bahçeden topladım arkadaşlar :-)

Eki Görüntüle 1955738 Eki Görüntüle 1955739 Eki Görüntüle 1955739 Eki Görüntüle 1955740

Topladıgımız lahanaları bir güzel yıkıyoruz ve yaklaşık bir parmak kalınlığında doğruyoruz.

Eki Görüntüle 1955741

Tenceremize mısırımızı koyup haşlamaya bırakıyoruz.

Eki Görüntüle 1955742

Haşlanan mısıra lahanalarımızı ekliyoruz.

Eki Görüntüle 1955743 Eki Görüntüle 1955744

Pancarlaarımız haşlandıktan ve mısırlarımız pişmeye başladıktan sonra yavaş yavaş ve karıştırarak mısır unumuzu ekliyoruz.

Eki Görüntüle 1955746

Bir yandan küçük bir tavaya yağ ve baharatlarımızı koyup sos hazırlıyoruz.

Eki Görüntüle 1955747 Eki Görüntüle 1955748
Eki Görüntüle 1955749

Hazırladığımız sosu çorbamıza ekliyoruz.

Eki Görüntüle 1955750

Son olarak tuzunuda ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

Ben sobada yaptığım için 1 2 saat soba üstünde bırakıyorum mısırlar iyice pişsin diye. Isterseniz tüm malzemeleri düdüklü tencereye koyup yaklaşık 40 dakikada hazırlayabilirsiniz.

Soframız hazırrr :hamarat::kk77:

Ee hadi buyrunnnn :-)

Eki Görüntüle 1955752
:KK72::KK72::KK72:
Eki Görüntüle 1955753

:KK73::KK73::KK73:
Eki Görüntüle 1955754

Herkeslere afiyet olsun... :KK36::KK36::KK36:
Kız ben bunu nasıl kaçırmışım, çok güzel olmuş hemşom ellerine sağlık mis gibi, kokusunu ta buralardan aldım ;)

Back