• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapima dayanan alt komşum!

Olay zaten 2 yaşın da başlıyor. Çok erken konuşuyorsun. O çocuk hoplama desen de hopluyo. Şimdi anlatıyorsun arkanı dönüyorsun yine koşuyor. Kendini bilen çocuğunu takip eder. Yalnız çocuğuda koltuğa bağlayamazsın.

Benim alt komşu bakıcımın akrabası tasındığımın 5. gunu önce duvara vurdular sonra bakıcımı arayıp çok ses yapıyorlar uyar diye aramış akşam 9. O kadar sinirlendim ki. 2 tane çocuk ve ben ciddi anlam da çok dikkat ederim ama bazen önüne geçilmiyor.
Neyse ertesi gün sonra aradım abla ben üst komşun ses geliyo olabilir kusura bakmayın ama sizin de sesiniz geliyor geçen kocanla yatak odasın da bağrışıyordunuz bütün konuşmalarınız duyuldu ama benim duvara vurmak ne bileyim bakıcıyı aramak aklıma gelmedi ev halidir dedim gectim cumartesi günü de Mustafa diye bir bey vardı siz de gece 12 30a kadar coronaya dair teorilerini anlatıyo dun ben de duymuş oldum artık dedim. Benim komşu o sırada iflas etti :) ay o kadar sesimiz geliyo mu yeeaaa dedi. Şimdi takılıyoz sakin sakin bakalım.
Şu saat oldu bağıra bağıra konuşuyorlar. Koca koca insanlar ölçüsünü bilmezken çocuklar da kaçırıyor bazen napalım.
BAzen tabii ki olur, misafiri gelir gürültü olur ama her gün her gün olmaz. Benim oğlum da farketmeden ses yapabilir ama akşam saatlerinde dikkat etmek lazım. Yoksa öğlen 2’de koşan çocuktan ben de rahatsız olmuyorum. Ama akşam saatlerinde çocuklar da ses yapmamalı. Arada sırada yapılan sesten bahsetmiyorum burada. Her gün, her akşam kimse çocuk sesini çekmek zorunda değil. Bu konuda da büyük konuşuyorum, asla yaptırmam. Zaten eşim de ben de gürültüden rahatsız olan insanlarız, sessiz bir evimiz var. E çocuk da öyle büyüyecek. Gece 12’de yatan çocuğu da ailesi oyalamasını bilsin. Ses yapan tolerans bekliyorsa e benim de bebeğim uyuyor o ne olacak o zaman? Çözümü ne bu işin?

Konu sahibi lafım kesinlikle size değil, adamın yaptığı çok büyük ayıp. Toplu yaşamak ufak tefek seslere anlayış göstermeyi de kapsıyor elbette. O yüzden aynı şeyi yaparsa direk polisi arayın, ilgilenirler.
Ama çocuk bu gürültü yapar diye bir şey yok hanımlar, karantina da olsa sizin çoçuğunuzun sesini başkası çekmek zorunda değil. Alttaki komşu rahatsız oluyorsa dikkat etmek zorundasınız. Benim oğlum 13 aylık 8-9 gibi uyur akşam ama üst kat komşumuzun oğlu 11-12 gibi uyuyor. Sürekli bam, güm bağırış çağırış olmaz yani. Benim oğlum 13 aylık, laftan anlamamasına rağmen gürültü yaptırmıyorum. Aile olarak bunlara dikkat etmek zorundayız.
Peki

Ne hadsiz bir adammış, yalnız olduğunuzun farkında bence yoksa öyle üstünüze yürüyecek gibi hareketlerde bulunamaz.Altı ay şikayet hakkınız var şikayet edin, çeksinler karakola aklı başına gelir

Arkadaşlar eşim doğuda askeri personel ben başka bir şehirde memurum.Goreve yeni başladım 2 Yaşında bir kızım var.Normalde yatma kalkma saati bellidir hayatınızda görebileceğiniz en uslu çocuklardan biridir.Lavaboya veya odaya bazen koşarak gidiyor 5 saniye geçmeden aşağıdan çok kuvvetli bir şekilde duvara vuruyorlar.Atlamasi zıplaması bağırması çağırması yok sadece 5 saniyelik bir sese.Kumanda yere düştü yine güm güm.

En son 10 gun önce eşimin de yanimda olmadığını bile bile 50 yaşlarında bu adam güya bir de öğretmen.Kapima geldi hayy huyt konuşmaya başladı bağırarak.Dedim buyurun anlatın siz çocuğa sizin hiç mı çocuğunu olmadi iki adım sese vuruyorsunuz diye.Adam bağırmaya devam ediyor.Bende sen misin o bağıran dedim ben de bağırdım cagirdim bina ayağa kalktı.Dedim eğer birdaha benim kapıma gelirsen seni şikayet edeceğim.O arada üzerime yürüyor adamın çocuğu tutuyor.keske dedim videoya alsaydım.yönetici beni aradı kusura bakmayın bu insanlara anlatamıyoruz bir türlü vs vs diye.Gitmis kendi ev sahibine emlakcisina şikayet etmiş etse ne olacaksa.

Dün yine kızımın lavabo ihtiyacı geldi oda yeni öğreniyor tuvaleti hevesli şekilde koştu toplasanız 10 adim etmez.Basladi güm güm ama öyle bir vuruyor ki.O vurdu ben vurdum o vurdu ben vurdum 5 dakka devam etti.Yine yöneticiyi aramışlar oda beni aradı.
Bu insan birdaha benim kapıma gelirse direkt videoya çekeceğim sırf sosyal mesafeyi korumuyor diye dahi olsa şikayet edeceğim. Çocuğumun gerçekten bir rahatsızlığı olsa izin vermem.Zaten malum durumlardan dolayı bir yere de çıkaramıyoruz. Gerçekten buraya geldiğime pişman oldum ne kadar kalbi kara tahammülsüz insanlar var...
Çocuk bu çok aşırı ses olmadıkça kapınıza gelmesi hiç hoş olmamış biraz anlayış olması lazım çok geç saatlerde olmadıkça her dakika otur yapma etme diyemezsiniz ki çocuğa bir daha gelirse şikayet edin

Seslere bende cok hassasimdir ama sizin alt komşu benim yerimde olsaymış ne yapıcakmis acaba. 5 10 adim ne ki yahu. Birde normal vakitlerde. Bağırıp oynamıyor hoplamıyormuş daha ne istiyor cocuk uçacakmi evin icinde.

Hali kilim vs ile kaplasaniz evi idareten. En azindan cocuk kosarken cok ses gitmez asagiya, siz haklısınız ama suanda o vurdukca sinirleriniz tavan yapar, en azindan karantinayi rahat gecirmis olursunuz

Biz sabah suyun sesini açtık diye geldiler kapımızı tekmelediler. İşte böyle sürekli gürültü arayanlar var maalesef

yaş ilerledikçe insanlar seslere karşı hassas oluyor malesef, müteahhitler de öyle bir ev yapıyor ki bazı yerler de hapşırsan duyuluyor. burada haklı haksız yok ama komşunuz hadsizlik etmiş. hele de eşinin evde olmadığını bildiğin bir kadının kapısına öyle dayanılmaz. devam ederse polise şikayet hadsizi.
hele de şu günlerde çocuklar eve tıkıldı, sıkılıyorlar. benim üst katımdan da yan dairemden de sürekli çocuk bağırması ağlaması geliyor. napsınlar bağlasınlar mı bebeleri.
karşılıklı anlayışlı olmaktan ve kibarca konuşmaktan başka hiç bir çaremiz yok aslında...

Konu sahibi lafım kesinlikle size değil, adamın yaptığı çok büyük ayıp. Toplu yaşamak ufak tefek seslere anlayış göstermeyi de kapsıyor elbette. O yüzden aynı şeyi yaparsa direk polisi arayın, ilgilenirler.
Ama çocuk bu gürültü yapar diye bir şey yok hanımlar, karantina da olsa sizin çoçuğunuzun sesini başkası çekmek zorunda değil. Alttaki komşu rahatsız oluyorsa dikkat etmek zorundasınız. Benim oğlum 13 aylık 8-9 gibi uyur akşam ama üst kat komşumuzun oğlu 11-12 gibi uyuyor. Sürekli bam, güm bağırış çağırış olmaz yani. Benim oğlum 13 aylık, laftan anlamamasına rağmen gürültü yaptırmıyorum. Aile olarak bunlara dikkat etmek zorundayız.
13 Aylık bebek neyden anlayacak ses yapmayacak Allah aşkına biraz mantıklı şeyler yazin.neymis efendim gece komsunuzunki geç yatiyormus.oda çocuk sizinkide si erken yatiriyorsunuz o yatmıyor ne yapacak haa gece yarısı ses yapılmaz tabiki ama çocuk her daim yapıyor malesef oyuncağını yere atsa bak güm ses çıkıyor nasıl.takip edecek anne sürekli.birde karantinadayiz iyice coxukalr bunaldı nasıl nazi disiplini uygulayacağız acaba illa oynacak evde

Haa konu sahibi size gelince
Siz ne sabirlisiniz ben adamı yaşlı masalı demem bozar atardım kapıma gelse
Aaa bebek yahu bebek bu daha
Oyuncak atar bağırır nasıl anlasın
Benimde iki yaşında kızım var
Akşama kadar halinizı anlıyorum oyuncaklar tak tak yere bagirmalar ister istemez oluyor.birde benim çocuğum inanın çok sakin bu haldeyken

Hanımefendı ugrasmayın lütfen.ınsanların ne yapacagı bellı olmaz.sayko adam.polıse haber verın.muhatap olmayın.basınızs bela almayın.

Ben normalde gürültüye hiç tahammül edemeyen biriyim. Yani gürültü dediğim bi günlük misafir gelmesi falan değil. Çocuğun sürekli olarak yapmış olduğu, ailelerin ses etmediği gürültüden bahsediyorum.
ben de asla rahatsız etmem kimseyi.
benim alt katın migreni varmış.
yaz günü 4 de süpürüyorum kapıya gelmiş yeğenim açmış kapıyı. Geldi teyze kapat dedi şok oldum. Tabiki kapatmadım devam ettim.
sonra elimden akşam vakti birşey düştü. Kalkmış güvenliği aramış yerlere birşeyler fırlatıyorlar dayanamıyoruz diye. Şok oldum

konuşayım bi belki başkasının sesi gidiyor ben sanıyor dedim. Kapısına gidince üstüme saldırdı. Ben de bir daha gürültü olursa polis çağır seni görmeyim kapıda diye çirkeflik yaptım. Öyle sustu. Şimdi rahatım. Herhalde çocuğum olsa evini satar gider :KK70:
Üzgünüm ama migreni varsa haklıdır ahsjajshsj. Şaka şaka bende de migren var da okuyunca bi an🤣🤣🤣
Yani çok basit çözümleri var bazi şeylerin. Misal ben 1.kattayim cocuklar bahcemizde bagira cagira oynar ve ben bundan mutlu olurum (cocugum yok). Sebebi de; 'ay ne güzel bahçemiz var, birbirleriyle iyi anlaşıp oynuyorlar'dir. Haaa migren tutarsa o zaman cidden kötü oluyor ama nazikce,' kuzucuklarim cok fena başım azcık daha sessiz oynayin bugunluk olur mu? ' derim anlarlar dikkat ederler. Yani hem cocuk nasil susturulsun canım diyenlere, hem de ufacik sesten rahatsız olanlara anlatıyorum bunu. Her şeyin bir cozumu var, cocugunuza saati zamani anlatir, uyku düzeni kurarsaniz, siz de sessiz iletisim kurarsaniz cocuk durup dururken bagirmaz, ses yapmaz (gece), ha nadiren huysuzlanirlar bu da cok normaldir, hassas olanlar da bir zahmet çocuk halinden anlasınlar, sacmalamasinlar.

Arkadaşlar eşim doğuda askeri personel ben başka bir şehirde memurum.Goreve yeni başladım 2 Yaşında bir kızım var.Normalde yatma kalkma saati bellidir hayatınızda görebileceğiniz en uslu çocuklardan biridir.Lavaboya veya odaya bazen koşarak gidiyor 5 saniye geçmeden aşağıdan çok kuvvetli bir şekilde duvara vuruyorlar.Atlamasi zıplaması bağırması çağırması yok sadece 5 saniyelik bir sese.Kumanda yere düştü yine güm güm.

En son 10 gun önce eşimin de yanimda olmadığını bile bile 50 yaşlarında bu adam güya bir de öğretmen.Kapima geldi hayy huyt konuşmaya başladı bağırarak.Dedim buyurun anlatın siz çocuğa sizin hiç mı çocuğunu olmadi iki adım sese vuruyorsunuz diye.Adam bağırmaya devam ediyor.Bende sen misin o bağıran dedim ben de bağırdım cagirdim bina ayağa kalktı.Dedim eğer birdaha benim kapıma gelirsen seni şikayet edeceğim.O arada üzerime yürüyor adamın çocuğu tutuyor.keske dedim videoya alsaydım.yönetici beni aradı kusura bakmayın bu insanlara anlatamıyoruz bir türlü vs vs diye.Gitmis kendi ev sahibine emlakcisina şikayet etmiş etse ne olacaksa.

Dün yine kızımın lavabo ihtiyacı geldi oda yeni öğreniyor tuvaleti hevesli şekilde koştu toplasanız 10 adim etmez.Basladi güm güm ama öyle bir vuruyor ki.O vurdu ben vurdum o vurdu ben vurdum 5 dakka devam etti.Yine yöneticiyi aramışlar oda beni aradı.
Bu insan birdaha benim kapıma gelirse direkt videoya çekeceğim sırf sosyal mesafeyi korumuyor diye dahi olsa şikayet edeceğim. Çocuğumun gerçekten bir rahatsızlığı olsa izin vermem.Zaten malum durumlardan dolayı bir yere de çıkaramıyoruz. Gerçekten buraya geldiğime pişman oldum ne kadar kalbi kara tahammülsüz insanlar var...
Bence videoya alın ve şikayet edin. Kapıda polis görürse korkar belki

Benim de kızım gece 3 de uyuyor . Kabiz die hep koşturuyorum . Malûm park sa yasak . Altda hiç çocuğu olmayan 5 6 da işe gidip aksam 7 de uyuyan evli çift kapıma o kadar dayanmış ki tatlı anlattım bir kaç kere en son kusura bakma karantinada çalışmayan 2 koca adam nie 7 8 de uyusun ki dedim . Kadın ne dese . Biz evden çalışıyoruz)) yemin ilk başta çok kızardım kızıma şimdi umrumda diviller cunki fedakarlığımi , her geldiğinde özür dileyip utanmami kızımı duzene sokmak için aâtlercr ağlatdigimi gormezden gelen 2 anlayişsiz

Muhatap bile olmayın lütfen. Çirkef insanlar. Ne yapsa sonuç almaz zaten, istediği yere şikayet etsin. Siz huzurunuzu bozmayın.

ferb ferb , pedagojik formasyonu olmayıp akıl verenlerden biri de bendim. Akıl değildi gerçi biraz insanlık beklediğimizi söyledik. Burada şikayet ettiğimiz gürültülerin hiçbiri hanımefendinin çocuğu gibi kısa süreli koşmalar değildi. Biz insanlıktan çıkmış kişilerden şikayetçiydik. Benim de küçük yeğenim var. Kreş gibi sosyal ortamdan alınıp eve tıkıldı. Anne ve baba ne yaparsa o da yanlarında. Bir de Tegv online aktiviteler düzenliyor. Çocuk sahibi değilim ama sizin bilmediğiniz pek çok eğitici aktivite yapan kuruluşlarda gönüllüyüm.

Bu forumda hiç kimse böyle ufak tefek gürültüden şikayetçi değildi. Bir de insanlar evden çalışamaz mı? Yukarıdaki yorumlardan birinde üye şaşırmış. 21.yüzyıl teknoloji çağı, çoğu insan evden çalışıyor. Çalışmasa da kafasını dinlemek isteyemez mi?

Eşiniz telefonla arayıp konuşsun sert bir şekilde. Siz kızınızla yalnız yaşadığınız için bu kadar yüssüzleşmiş olabilir. Siz de bir daha çıkarsa kapıyı bile açmayın bence. Bakın herkesle tartışılmaz. Karşıdakinin ne yapacağı belli olmaz. Bir tanıdığım bu gibi bir olay yüzünden yaralandı ölebilirdi de.

Ne kadar anlayışsız insalar. Benim çocugum da sizinkinin tam tersi sürekli çığlık kıyamet kopar evde. Buna rağmen komşulardan kimse kapıma dayanmadı. İnş dayanmazda. 😂 Üst kat komşum evde mehteran takımı var gibi yürür kapıları düşmandan saklanır gibi kapar ama çıkmadım yukarı hiç ki çocugum uyuduğunda halıya bassam uyanır uykusu çok hafif. İnsanlar delirdi sanırım.

Back