• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapima dayanan alt komşum!

İnanamıyorum ya.
5 Adım sesi nasıl duyuyorlar sizi mi dinliyorlar sürekli?
yere oyuncak atma, atlama zıplama olsa hak verirdim ama bahsettiğiniz gibiyse iyi yaptınız.
bir daha gelirse gerçekten şikayet edin. Bazıları manyak. Benim altımdaki gibi. Gerçi bende çocuk da yok ama gündüz vakti bile süpürge açınca geliyordu kapıya kapatın diye

Duvarlar inceyse öyle bir duyuluyor ki. Ben sen üst komşumdan oldukça dertliyim. Ama onların çocuğu da hareketli, baba da hareketli ve hatta baba bazen bağırıp çağırıp kriz geçiriyor. Yere sürekli bi şeyler fırlatıyorlar. Süpürge yaptıklarında direkt tepemde, buna yapacak bir şey yok ama şu an herkes evde diye hergün yapıyorlar illallah ettim artık. Kızım 22 aylık, uykusundan hi kendiliğinden kalkamıyor onlar yüzünden. Sabah 7buçuktan gece 23:30a kadar bu böyle. Çocuğum uykusundan hep korkarak uyanıyor. Taşındıktan birkaç hafta sonra bir kere çıktım. Rahatsız etmek istemiyorum, bizim için sorun eğil çocuk koşacak oynayacak tabi ama kızımın uyku saatleri bunlar, ani seslerden korkuyor en azından o saatlerde ilgisini başka bir şeye yönlendirseniz dedim, bi süre dikkat ettiler ama şu an yine aynı. Kaldı ki aman sessiz ortamda uyusun diye çabalamadım hiç. Geçenlerde babam çıktı dayanamayıp, kızım uykusundan uyanıp katıla katıla ağlayıp sakinleşmeyince. Hele 1 aydır her Allah’ın günü, önceden akşamları ve haftasonlarıydı. Bazı sabahları ve geceler topuklu ayakkabı sesleri, kapıları çatçut kapatmalar. Dediğim gibi duvarlar inceyse her ses geliyor, ama Benim komşularımın seslerinin süpürge hariç duvarların inçe olmasıyla alakası yok, kendileri gürültülüler. Ha bir de ben çocuğu 1de uyutsam da 2de uyutsam da o saate kadar ses olmasa ya da az olsa bile o saatte illa başlıyor, şu an olduğu gibi, kafayı yedim artık :)

Benim de kızım gece 3 de uyuyor . Kabiz die hep koşturuyorum . Malûm park sa yasak . Altda hiç çocuğu olmayan 5 6 da işe gidip aksam 7 de uyuyan evli çift kapıma o kadar dayanmış ki tatlı anlattım bir kaç kere en son kusura bakma karantinada çalışmayan 2 koca adam nie 7 8 de uyusun ki dedim . Kadın ne dese . Biz evden çalışıyoruz)) yemin ilk başta çok kızardım kızıma şimdi umrumda diviller cunki fedakarlığımi , her geldiğinde özür dileyip utanmami kızımı duzene sokmak için aâtlercr ağlatdigimi gormezden gelen 2 anlayişsiz

Baya da haklı gibi anlatmışsınız valla kendinize inanıp.

Benim de kızım gece 3 de uyuyor . Kabiz die hep koşturuyorum . Malûm park sa yasak . Altda hiç çocuğu olmayan 5 6 da işe gidip aksam 7 de uyuyan evli çift kapıma o kadar dayanmış ki tatlı anlattım bir kaç kere en son kusura bakma karantinada çalışmayan 2 koca adam nie 7 8 de uyusun ki dedim . Kadın ne dese . Biz evden çalışıyoruz)) yemin ilk başta çok kızardım kızıma şimdi umrumda diviller cunki fedakarlığımi , her geldiğinde özür dileyip utanmami kızımı duzene sokmak için aâtlercr ağlatdigimi gormezden gelen 2 anlayişsiz
Kusura bakmayın ama haklı değilsiniz. Çocuk hadi o saatte uyumuyor rahatsızlığı var diyelim. Ses çıkarmaması için sürekli Bi çaba halinde olmanız lazım. Dediğiniz saat akşam 8-9 değil gece 3.

gece üçmü pes diyorum size
hadi çocuk uyumuyor siz ne hakla o saatte gürültü yapıyorsunuz ve hiçte haklı değilsiniz

Seytan diyoac muzigi son ses deli olsun. Muhtemelen adam uykusuzluk problemi cekiyor ilaclarla bile uyuyamayan biri gibi gece oturup gunduz uyumaya calisiyor herhalde bu insanlar takintili olabiliyor. benim rahmetli babaannem de böyleydi daha ben o zaman küçüktüm onun evine gider kalırdım ben mışıl mışıl uyurken o sabahın köründe uyanır işte apartmanın kapısı açıldı oradan ses geldi merdivenden gümbür gümbür indiler yukarıdaki işte gürültü yaptı bunları anlatırdı bana tüm bu sesleri kafaya takıp büyüturdu. Bu adamda boyleymis ne yapsaniz anlamaz o yuzden

Arkadaşlar eşim doğuda askeri personel ben başka bir şehirde memurum.Goreve yeni başladım 2 Yaşında bir kızım var.Normalde yatma kalkma saati bellidir hayatınızda görebileceğiniz en uslu çocuklardan biridir.Lavaboya veya odaya bazen koşarak gidiyor 5 saniye geçmeden aşağıdan çok kuvvetli bir şekilde duvara vuruyorlar.Atlamasi zıplaması bağırması çağırması yok sadece 5 saniyelik bir sese.Kumanda yere düştü yine güm güm.

En son 10 gun önce eşimin de yanimda olmadığını bile bile 50 yaşlarında bu adam güya bir de öğretmen.Kapima geldi hayy huyt konuşmaya başladı bağırarak.Dedim buyurun anlatın siz çocuğa sizin hiç mı çocuğunu olmadi iki adım sese vuruyorsunuz diye.Adam bağırmaya devam ediyor.Bende sen misin o bağıran dedim ben de bağırdım cagirdim bina ayağa kalktı.Dedim eğer birdaha benim kapıma gelirsen seni şikayet edeceğim.O arada üzerime yürüyor adamın çocuğu tutuyor.keske dedim videoya alsaydım.yönetici beni aradı kusura bakmayın bu insanlara anlatamıyoruz bir türlü vs vs diye.Gitmis kendi ev sahibine emlakcisina şikayet etmiş etse ne olacaksa.

Dün yine kızımın lavabo ihtiyacı geldi oda yeni öğreniyor tuvaleti hevesli şekilde koştu toplasanız 10 adim etmez.Basladi güm güm ama öyle bir vuruyor ki.O vurdu ben vurdum o vurdu ben vurdum 5 dakka devam etti.Yine yöneticiyi aramışlar oda beni aradı.
Bu insan birdaha benim kapıma gelirse direkt videoya çekeceğim sırf sosyal mesafeyi korumuyor diye dahi olsa şikayet edeceğim. Çocuğumun gerçekten bir rahatsızlığı olsa izin vermem.Zaten malum durumlardan dolayı bir yere de çıkaramıyoruz. Gerçekten buraya geldiğime pişman oldum ne kadar kalbi kara tahammülsüz insanlar var...

Allah islah etsin ne diyim. O vurdukca sende vur. Bir daha kapina gelirse beni rahatsiz ediyor esim evde yok diye 155 i ara. Cok büyük terbitesizlik

Bu durumdan ben de muzdaribim. Binanın ses yalıtımıyla alakalı sanırım. Büyük oğlum da 6 yaşına kadar aynı evde oturduk 3 komşu değiştirdik 1 kere şikayete gelen olmadı. Bu evime geçen sene ramazanda taşındık. Alt komşum ilk haftamda badana yaparken ayakkabıyla yürüdüğümüz için ve ikinci haftamda da çocuk sandalyesi yere devrildiği için şikayete geldi. ikincisinde evimde misafirlerim vardı. Misafirlerin hepsi kapıya toplanıp komşuya karşı gelince bir daha yukarı çıkmadı. Ama biliyorum bütün sesimiz aşşağıda.çünkü şuan 1.5 yaşındaki oğlum eline ne geçerse yere vuruyor biz koşup elindekini alıncaya kadar devam ediyor. Bu gün içinde defalarca oluyor ve en küçük şeyin bile sesi sallıyorum lego parcası evin içinde yankılanıyor. Bu arada üst komsumuzunda bütün sesleri bizim evde terlik sesleri, konuşma sesleri çocuk koşturmaları, bagrışları ama bunlar heleki çocuklu bir evde olabilecek şeyler değil mi? Ben hiç yadırgamıyorum keşke benim alt komşumda yadırgamasaydı.

Arkadaşlar eşim doğuda askeri personel ben başka bir şehirde memurum.Goreve yeni başladım 2 Yaşında bir kızım var.Normalde yatma kalkma saati bellidir hayatınızda görebileceğiniz en uslu çocuklardan biridir.Lavaboya veya odaya bazen koşarak gidiyor 5 saniye geçmeden aşağıdan çok kuvvetli bir şekilde duvara vuruyorlar.Atlamasi zıplaması bağırması çağırması yok sadece 5 saniyelik bir sese.Kumanda yere düştü yine güm güm.

En son 10 gun önce eşimin de yanimda olmadığını bile bile 50 yaşlarında bu adam güya bir de öğretmen.Kapima geldi hayy huyt konuşmaya başladı bağırarak.Dedim buyurun anlatın siz çocuğa sizin hiç mı çocuğunu olmadi iki adım sese vuruyorsunuz diye.Adam bağırmaya devam ediyor.Bende sen misin o bağıran dedim ben de bağırdım cagirdim bina ayağa kalktı.Dedim eğer birdaha benim kapıma gelirsen seni şikayet edeceğim.O arada üzerime yürüyor adamın çocuğu tutuyor.keske dedim videoya alsaydım.yönetici beni aradı kusura bakmayın bu insanlara anlatamıyoruz bir türlü vs vs diye.Gitmis kendi ev sahibine emlakcisina şikayet etmiş etse ne olacaksa.

Dün yine kızımın lavabo ihtiyacı geldi oda yeni öğreniyor tuvaleti hevesli şekilde koştu toplasanız 10 adim etmez.Basladi güm güm ama öyle bir vuruyor ki.O vurdu ben vurdum o vurdu ben vurdum 5 dakka devam etti.Yine yöneticiyi aramışlar oda beni aradı.
Bu insan birdaha benim kapıma gelirse direkt videoya çekeceğim sırf sosyal mesafeyi korumuyor diye dahi olsa şikayet edeceğim. Çocuğumun gerçekten bir rahatsızlığı olsa izin vermem.Zaten malum durumlardan dolayı bir yere de çıkaramıyoruz. Gerçekten buraya geldiğime pişman oldum ne kadar kalbi kara tahammülsüz insanlar var...
2 yasinda ki cocuğun ayak sesinden rahatsiz olmak mi .Bu insanlar toplumla yasamamali.

Polis suanki durumlarda dolayı ilgilenmez diye düşünüyorum

Sosyal mesafeyİ korumadığı için ilgilenirler mecbur. Ay inanamıyorum, ne rahatsızlık verir iki adımlık ses. Allah yardımcınız olsun.
Benim üste 4 çocuk bende 3 , alt kat bir kez uyarMadı gün içindeki seslere. Benimkilerde çok Zıplayarak oynamaz 6 ve 4 yaşındalar.
9 da uyurlar..ama üstteki 1 bazen 2 de uyurlar. Sesleri geliyor ama karantina dönemi birde benmi huzursuzluk vereyim. Dua ediyorum Allâh yardımcısı olsun.

Ayrıca sizin tavrınız çok isabetli olmuş. Sakin tavrınızdan taviz vermeyin. İnşallah çözülür veya siz takmayı bırakırsınız
Boşverin.

Benim ust katimdada 3 cocuk var gece uyumalari 2 yi buluyor bende 6 yasinda tek cocuk var alt kattaki laf etmesin diye sürekli pesindeyim. Oglum aksam 9 da yatar 7 de kalkar. Ust katimdakiler ciglik kiyamet 2 ye kadar kosturuyorlar ilk zamanlar icten içe kiziyordum uyarabilir en azindan diye ama simdi karantina sürecinde anneleride kafayi yemis kadin sürekli isyanda sürekli bagiriyor birde ben sikayet etsem cocuklari boğacak.

Ne alakası var yaa kendileri sanki hiç çocuk yetiştirmedi. Kavga gürültü olsa şikayet etmekte haklı dicem ama bu kadar küçük çocuğun da göze batması biraz şuursuzluk bence.

anlayışsız, dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanan birine denk gelmişsiniz, üzgünüm

Benim de kızım 2,5 yaşında bazen gece uyanıp ağlıyor, suluğunu yere düşürüyor. İllaki gün içinde koşturuyor zıplıyor vs.
Alt komşularla apartman girişinde karşılaştık, 60 yaşlarında bir çift. sesin rahatsız edip etmediğini sordum. Sağlıkla büyütün, istediği sesi yapabilir, lafı olmaz cevabını aldım ve o günden sonra rahatsızlık vermemeye ekstra dikkat ediyorum

2 yaşındaki çocuğa laf geçiremezsin kolay kolay; çocuğun fıtratına bağlı. Artı şu günlerde çocuk enerjiyi atsın diye parka pikniğe de götüremiyorsun, ekstra anlayış gerekiyor ve 2 yaşındaki çocuktan 32 yaşındaki adam davranışı beklemek de bir çeşit zeka yetersizliği gibi bir şey, böylesine laf anlatmakla uğraşmayın, muhatap almayın; bir daha kapınıza gelirse böğürerek, haneye tecavüz, tehdit, şiddetten basın yaygarayı verin polise.

ferb ferb , pedagojik formasyonu olmayıp akıl verenlerden biri de bendim. Akıl değildi gerçi biraz insanlık beklediğimizi söyledik. Burada şikayet ettiğimiz gürültülerin hiçbiri hanımefendinin çocuğu gibi kısa süreli koşmalar değildi. Biz insanlıktan çıkmış kişilerden şikayetçiydik. Benim de küçük yeğenim var. Kreş gibi sosyal ortamdan alınıp eve tıkıldı. Anne ve baba ne yaparsa o da yanlarında. Bir de Tegv online aktiviteler düzenliyor. Çocuk sahibi değilim ama sizin bilmediğiniz pek çok eğitici aktivite yapan kuruluşlarda gönüllüyüm.

Bu forumda hiç kimse böyle ufak tefek gürültüden şikayetçi değildi. Bir de insanlar evden çalışamaz mı? Yukarıdaki yorumlardan birinde üye şaşırmış. 21.yüzyıl teknoloji çağı, çoğu insan evden çalışıyor. Çalışmasa da kafasını dinlemek isteyemez mi?
Anladım sizi. Apartman hayatında karşılıklı anlayışın önemli olduğunu söylüyorsunuz. Bu konuda hem fikiriz. Ancak izninizle size bazı sorularım olacak. Bu gürültü sınırlaması ne kadar olmalı sizce. Sadece anlık bir gürültü mü bu, yoksa çocuğun kendince kurduğu coşkulu bir oyunun gürültüsüne müsamaha gösterilebilir bir süre mi? Başka bir sorum gönüllü olduğunuz eğitim kuruluşların tüm aktiviteleri sessiz sakin yapılan aktiviteler mi? Sessiz çocukları örnek göstermişsiniz. Sizce bir çocuğun sakin durabilmesi bir ailenin başarısı mıdır yoksa bireysel farklılıktan kaynaklanıyor olabilir mi? Hareketli bir çocuğu sürekli sakin olmaya teşvik etmek konusunda gönüllü olduğunuz kuruluşlar ne diyor?
Son olarak ismini bile vermediğiniz bu kuruluşları bilmediğimizden emin görünüyorsunuz. Öyleyse bu kuruluşların ismini bize verip bizim de faydalanmamıza vesile olabilirsiniz? Teşekkürler

Bahsettiğim kuruluş bilinen bir yer ama isim veremem. Kimse çocuktan sakin durmasını beklemez. Bir çocuğa evde top oynamaya teşvik etmekle, aşağıda aile var top oynanmaz demek anne ve babanın görevidir. Ben üst katımdaki aileyi örnek vereyim; Camdan saçını kesip atan, camdan çöp atan öğretmen bir anne, çocuğunu eğitebilir mi? İlk önce kendini eğitmesi lazım. Bu çocuğun suçu değil. Çocuk elbette bir odadan bir odaya koşar ama evde koşsun diye sandalyeleri kaldırıp, saatlerce koşmasına müsade ediyorsanız bu sizin suçunuz. Benim üstümdeki bunu yapıyor. Çocuk koşuyor, anne baba tv izliyor ya da evde basket, futbol oynuyorlar. Şimdi bu çocuk benim bahsettiğim etkinliklerde yapabilir mi? Başkasına ayak uydurabilir mi? Ne yazık ki bu tarz çocuklar kendi yaşıtlarının da etkinliği güzel geçirmesine müsade etmiyor.

Pardon da gece 3 te ses çıkarmaması için zaten çaba harcanması gerekmez mi?

Hayır onların da işi gücü bırakıp gece 3 te uyumalarını mı bekliyorsunuz?
Uzaktan çalışmada yine müşterilerle görüşmeniz gerekir, yurtdışı ile iş yapıyorlarsa saat farkı nedeniyle o saatlerde uyuyor olabilirler.
Gayet normal saatte uyuyan ben de sizin kapınızda dikilirdim.

Bir de mesajı 4:30da yazmışsınız uyuyun artık rica ediyorum.

Keşke sizin komşu bizim evde otursaymış. Bizim üst kattakilerin vay halineymiş.
Bizim üst kattaki insanımsılar akşam üzeri uyuyup(buna kesin kanaat getirdik) 9/10 gibi uyanıyorlar. 11’de küçük çocuğu örümceğe koyup vızır vızır kafamızı çiziyorlar resmen.
Siz bidaki sefere polisi arayın mutlaka ve telefonu çaktırmadan arkanıza bi yere(vestiyer falan varsa) sabitleyip, videoya da alın.

Demekki adam benim yerimde olsa sinir krizi geçirir. Üst katimdaki çocuk gece gündüz sürekli ağlama krizleri ve koşuşturma. Ana babasına acıyorum valla. Bir kere çıkıp bise demedim. Çocuğa sus otur denmiyor çünkü. Siz de o kadar tahammülsüz ve anlayissiz insanlara karşı dişli olun başka türlü baş edemezsiniz.

Bende ayni problemi geçen gün yaşadım. Ben dikkat ederiz dedikçe her gün kapıma dayandılar. Bağırdım çağırdım, gelmeyin kapıma dedim. Gerçekten de rahatsızlık verecek durumlar yaşatmamak için uğraşırken, insanların gün geçtikçe simarmasi ağrıma gidiyor. Çıt sesine şikayete gelecekseniz apartman da oturmayin demek gerek.

Back