• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapima dayanan alt komşum!

İnanamıyorum ya.
5 Adım sesi nasıl duyuyorlar sizi mi dinliyorlar sürekli?
yere oyuncak atma, atlama zıplama olsa hak verirdim ama bahsettiğiniz gibiyse iyi yaptınız.
bir daha gelirse gerçekten şikayet edin. Bazıları manyak. Benim altımdaki gibi. Gerçi bende çocuk da yok ama gündüz vakti bile süpürge açınca geliyordu kapıya kapatın diye
Ya gündüz evi süpürmenin neresi yanlış? Şu an bulunduğum evden taşınacak olsam ben bittim 😯 çocuğum şu an oturduğum evde doğdu, büyüyor. İnanın çok gürültülü oynar, hep şarkılar söyler, zıplar. Sabahın kör vakti denilen zamanda kalkar. Canımın istediği saatte süpürge açarım, makine açarım. TV sesi hep yüksek zaten. Ben kısarım çocuk açar. 😅İşimiz dolayısıyla sabahladığımız olur. Komşularımız aynı binadakiler de aynıdır. Hiç bir şikayet duymadık. Üsteki bizden biz üstekilerden özür dileriz, isteyerek olmaz gürültüler. Makineleri geç saat açmışsak biliriz ki acil bir durum. Ama çocuğa ne desin adamlar. Yazın bahçede sabahlanır. Müstakil bina candır. Hele bir de yerleşim alanına uzaksa. Eksilerim bir tek en yakın bakkal yarım saat. Merkeze yürümen gerek. Alıştım ben bu yaşama. Ev sahibi çık dese bittim ben 🤗

Konu sahibi lafım kesinlikle size değil, adamın yaptığı çok büyük ayıp. Toplu yaşamak ufak tefek seslere anlayış göstermeyi de kapsıyor elbette. O yüzden aynı şeyi yaparsa direk polisi arayın, ilgilenirler.
Ama çocuk bu gürültü yapar diye bir şey yok hanımlar, karantina da olsa sizin çoçuğunuzun sesini başkası çekmek zorunda değil. Alttaki komşu rahatsız oluyorsa dikkat etmek zorundasınız. Benim oğlum 13 aylık 8-9 gibi uyur akşam ama üst kat komşumuzun oğlu 11-12 gibi uyuyor. Sürekli bam, güm bağırış çağırış olmaz yani. Benim oğlum 13 aylık, laftan anlamamasına rağmen gürültü yaptırmıyorum. Aile olarak bunlara dikkat etmek zorundayız.

Konu sahibi lafım kesinlikle size değil, adamın yaptığı çok büyük ayıp. Toplu yaşamak ufak tefek seslere anlayış göstermeyi de kapsıyor elbette. O yüzden aynı şeyi yaparsa direk polisi arayın, ilgilenirler.
Ama çocuk bu gürültü yapar diye bir şey yok hanımlar, karantina da olsa sizin çoçuğunuzun sesini başkası çekmek zorunda değil. Alttaki komşu rahatsız oluyorsa dikkat etmek zorundasınız. Benim oğlum 13 aylık 8-9 gibi uyur akşam ama üst kat komşumuzun oğlu 11-12 gibi uyuyor. Sürekli bam, güm bağırış çağırış olmaz yani. Benim oğlum 13 aylık, laftan anlamamasına rağmen gürültü yaptırmıyorum. Aile olarak bunlara dikkat etmek zorundayız.
Hanimefendi sekiz on yaşlarındaki çocuklar tabiki biraz gürültü yapacaklar. Dışarıya cikamiyorlar çocuklar ne yapsın. Benim de evde iki kız var oyun oynayip şarkılar söylüyorlar dans ediyorlar. Yani biraz anlayışlı olacağı z. Üst katta 5 yasinda çocuk sürekli koşuyor ne yapsın hak veriyorum. Çocukları bağlamak lazım ses olmamasi için. Biraz anlayışlı olmalıyız.

Arkadaşlar eşim doğuda askeri personel ben başka bir şehirde memurum.Goreve yeni başladım 2 Yaşında bir kızım var.Normalde yatma kalkma saati bellidir hayatınızda görebileceğiniz en uslu çocuklardan biridir.Lavaboya veya odaya bazen koşarak gidiyor 5 saniye geçmeden aşağıdan çok kuvvetli bir şekilde duvara vuruyorlar.Atlamasi zıplaması bağırması çağırması yok sadece 5 saniyelik bir sese.Kumanda yere düştü yine güm güm.

En son 10 gun önce eşimin de yanimda olmadığını bile bile 50 yaşlarında bu adam güya bir de öğretmen.Kapima geldi hayy huyt konuşmaya başladı bağırarak.Dedim buyurun anlatın siz çocuğa sizin hiç mı çocuğunu olmadi iki adım sese vuruyorsunuz diye.Adam bağırmaya devam ediyor.Bende sen misin o bağıran dedim ben de bağırdım cagirdim bina ayağa kalktı.Dedim eğer birdaha benim kapıma gelirsen seni şikayet edeceğim.O arada üzerime yürüyor adamın çocuğu tutuyor.keske dedim videoya alsaydım.yönetici beni aradı kusura bakmayın bu insanlara anlatamıyoruz bir türlü vs vs diye.Gitmis kendi ev sahibine emlakcisina şikayet etmiş etse ne olacaksa.

Dün yine kızımın lavabo ihtiyacı geldi oda yeni öğreniyor tuvaleti hevesli şekilde koştu toplasanız 10 adim etmez.Basladi güm güm ama öyle bir vuruyor ki.O vurdu ben vurdum o vurdu ben vurdum 5 dakka devam etti.Yine yöneticiyi aramışlar oda beni aradı.
Bu insan birdaha benim kapıma gelirse direkt videoya çekeceğim sırf sosyal mesafeyi korumuyor diye dahi olsa şikayet edeceğim. Çocuğumun gerçekten bir rahatsızlığı olsa izin vermem.Zaten malum durumlardan dolayı bir yere de çıkaramıyoruz. Gerçekten buraya geldiğime pişman oldum ne kadar kalbi kara tahammülsüz insanlar var...
o an yetişin çabuk diye avaz avaz polisi çağırırım çok net

Gürültü yapın hiç olmazsa gürültü yapmış olun adam boşuna çıkmasın yukarıya öyle olmaz böyle olur

Ya gündüz evi süpürmenin neresi yanlış? Şu an bulunduğum evden taşınacak olsam ben bittim 😯 çocuğum şu an oturduğum evde doğdu, büyüyor. İnanın çok gürültülü oynar, hep şarkılar söyler, zıplar. Sabahın kör vakti denilen zamanda kalkar. Canımın istediği saatte süpürge açarım, makine açarım. TV sesi hep yüksek zaten. Ben kısarım çocuk açar. 😅İşimiz dolayısıyla sabahladığımız olur. Komşularımız aynı binadakiler de aynıdır. Hiç bir şikayet duymadık. Üsteki bizden biz üstekilerden özür dileriz, isteyerek olmaz gürültüler. Makineleri geç saat açmışsak biliriz ki acil bir durum. Ama çocuğa ne desin adamlar. Yazın bahçede sabahlanır. Müstakil bina candır. Hele bir de yerleşim alanına uzaksa. Eksilerim bir tek en yakın bakkal yarım saat. Merkeze yürümen gerek. Alıştım ben bu yaşama. Ev sahibi çık dese bittim ben 🤗
Ben normalde gürültüye hiç tahammül edemeyen biriyim. Yani gürültü dediğim bi günlük misafir gelmesi falan değil. Çocuğun sürekli olarak yapmış olduğu, ailelerin ses etmediği gürültüden bahsediyorum.
ben de asla rahatsız etmem kimseyi.
benim alt katın migreni varmış.
yaz günü 4 de süpürüyorum kapıya gelmiş yeğenim açmış kapıyı. Geldi teyze kapat dedi şok oldum. Tabiki kapatmadım devam ettim.
sonra elimden akşam vakti birşey düştü. Kalkmış güvenliği aramış yerlere birşeyler fırlatıyorlar dayanamıyoruz diye. Şok oldum

konuşayım bi belki başkasının sesi gidiyor ben sanıyor dedim. Kapısına gidince üstüme saldırdı. Ben de bir daha gürültü olursa polis çağır seni görmeyim kapıda diye çirkeflik yaptım. Öyle sustu. Şimdi rahatım. Herhalde çocuğum olsa evini satar gider :KK70:

Ben normalde gürültüye hiç tahammül edemeyen biriyim. Yani gürültü dediğim bi günlük misafir gelmesi falan değil. Çocuğun sürekli olarak yapmış olduğu, ailelerin ses etmediği gürültüden bahsediyorum.
ben de asla rahatsız etmem kimseyi.
benim alt katın migreni varmış.
yaz günü 4 de süpürüyorum kapıya gelmiş yeğenim açmış kapıyı. Geldi teyze kapat dedi şok oldum. Tabiki kapatmadım devam ettim.
sonra elimden akşam vakti birşey düştü. Kalkmış güvenliği aramış yerlere birşeyler fırlatıyorlar dayanamıyoruz diye. Şok oldum

konuşayım bi belki başkasının sesi gidiyor ben sanıyor dedim. Kapısına gidince üstüme saldırdı. Ben de bir daha gürültü olursa polis çağır seni görmeyim kapıda diye çirkeflik yaptım. Öyle sustu. Şimdi rahatım. Herhalde çocuğum olsa evini satar gider :KK70:
Aman Allah'ımmm, ben Cennet'te yaşıyorum kesinlikle. Gerçekten insanlarda tahammül kalmamış. Bir de yeni binalar ne bileyim çok dip dibe, burada da çok öyle konuya denk geldim, duvarlar kağıt gibi, ne deseniz gidiyor. Çok zor çok. Ben Rabbim nasip ederse, eğer parayı bulursam :) Beykoz köylerinde kesin yer alır, üstüne şu hazır evlerden yerleştirir, tavuk, horoz, kedi, köpek öyle bir yaşama başlarım.

Arkadaşlar eşim doğuda askeri personel ben başka bir şehirde memurum.Goreve yeni başladım 2 Yaşında bir kızım var.Normalde yatma kalkma saati bellidir hayatınızda görebileceğiniz en uslu çocuklardan biridir.Lavaboya veya odaya bazen koşarak gidiyor 5 saniye geçmeden aşağıdan çok kuvvetli bir şekilde duvara vuruyorlar.Atlamasi zıplaması bağırması çağırması yok sadece 5 saniyelik bir sese.Kumanda yere düştü yine güm güm.

En son 10 gun önce eşimin de yanimda olmadığını bile bile 50 yaşlarında bu adam güya bir de öğretmen.Kapima geldi hayy huyt konuşmaya başladı bağırarak.Dedim buyurun anlatın siz çocuğa sizin hiç mı çocuğunu olmadi iki adım sese vuruyorsunuz diye.Adam bağırmaya devam ediyor.Bende sen misin o bağıran dedim ben de bağırdım cagirdim bina ayağa kalktı.Dedim eğer birdaha benim kapıma gelirsen seni şikayet edeceğim.O arada üzerime yürüyor adamın çocuğu tutuyor.keske dedim videoya alsaydım.yönetici beni aradı kusura bakmayın bu insanlara anlatamıyoruz bir türlü vs vs diye.Gitmis kendi ev sahibine emlakcisina şikayet etmiş etse ne olacaksa.

Dün yine kızımın lavabo ihtiyacı geldi oda yeni öğreniyor tuvaleti hevesli şekilde koştu toplasanız 10 adim etmez.Basladi güm güm ama öyle bir vuruyor ki.O vurdu ben vurdum o vurdu ben vurdum 5 dakka devam etti.Yine yöneticiyi aramışlar oda beni aradı.
Bu insan birdaha benim kapıma gelirse direkt videoya çekeceğim sırf sosyal mesafeyi korumuyor diye dahi olsa şikayet edeceğim. Çocuğumun gerçekten bir rahatsızlığı olsa izin vermem.Zaten malum durumlardan dolayı bir yere de çıkaramıyoruz. Gerçekten buraya geldiğime pişman oldum ne kadar kalbi kara tahammülsüz insanlar var...
Benim bir alt komsum var çocuğu sürekli ağlar..bir rahatsızlığı yok. Ne diyeyim aglamasin mi?
Üst komşumun hafif kilolu bir çocuğu var ve normalde sürekli bisiklet sürer spor amaclı, çocuk şimdi tepemde zıplıyor ne diyeyim dur mu?
Benimde var 2 kızım dün gece gülme krizine girdiler. Çocukları şist pist diyorum daha çok gülüyorlar.
Bu dönem herkes birbirini idare edecek bence. Herkes sıkıldı bunaldı zaten. Adam manyak bence bir daha açmayın kapıyı polisi arayın

Giyin topuklu ayakkabılarınızı takur tukur yürüyün bu insanlara böyle gerek hayırdır O kim ki gelip kapına dayanıyor kocan yokken gücü kadına mı yetiyor Ayrıca şimdiki çocukların hiçbiri çocukluğunu yaşayamıyor bizim zamanımızda böyle değildi sokakta akşama kadar oyun oynardık ama şimdiki çocukların enerjisini atabilecek bir Sokağı Mahallesi yok Ne yapsın yani çocuklar oyuncakları ile de oynamasın evde koşup zıplama sın öyle akşama kadar koltuğun üstünde sus pus otursun mu yani çocuk Bunlar çocuk çocuk koşacak zıplayacak da tuvaletine de gidecek oyuncağın da oynayacak

Ne tiyniyetsiz insanlar var ya..Benim çocuğumda wcye giderken ,aksam uyuma vakti hadi odaya dediğim de de koşarak Vs gidiyor. Sürekli koşmuyor genelde oyuncaklariyla falan ...ama mutfaktayken çağırınca koşarak gelir . Çocuk bu ki bu belli yaş gurupları zaten öyle .. Ne hakla kapinizà geliyor biliyormusunuz o tarz insanlar eşiniz olsa bu kadar üstünüze gelemez. Yalniz kadinsiniz ya ondan.. erkek adam olsa muhatabiniz çok rahatsız oluyorsa hanımı kızı artık kim olursa o olurdu. Çocuğunuz da korkmuştur tartışma çıkınca yazık ya...tekrar ederse şikayet edin..asker eşiyim ve böyle bi durum var deyin ...
Gelip adamı dovesim geldi ..

Eşiniz yarın bir gün geldiğinde çok sorun yapmayın, sakin davranın. O gelmeden halletmek belki daha kolay olabilir. Eşiniz asker vs olduğundan sinirle olayı büyütebilir. Polis veya askerlerden yardım isteyebilirsiniz. Belki onlar gelip olay esnasında uyarırlarsa siz rahat edersiniz. Evin önüne, kapının üstüne kamera da yerleştirebilirsiniz.

Banyoya kadar en azından halı vs yerleştirin. Sizin üzerinize yürümesi, tek bayan olduğunuzu bilmesi ne kadar ayıp bir durum. İnsan böyle durumlarda tam tersi yardımcı olması gerekir. Dikkat edin, belliki sıkıntılı biri.

Virüs bittikten sonra taşınmayı düşünmek sizin için iyi olabilir.

Siz mi gurultunuzu az buluyorsunuz, alt kat mi abartiyor bilmiyorum artik.
Cunku yukarda yapilan ses asagiya cok daha fazla yansiyor özellikle ayak sesleri biz yururken ses cikmiyor gibi geliyor ama alt kata güm güm gidiyor resmen ailemin evinden biliyorum.

Tabi ki kapiniza gelip saygisizlaşamaz, bagiramaz o ayri, mumkunse kapiyi açmayin polisle muhattap olsun madem.

Bir de "koşmayan cocuk mu olur, koşacak, yok bangir bangir ses cikacak" boyle bir dunya da yok yani, cocuk var diye kimse sabahtan aksama tepinemez, cocuklular boyle bir hak doğmuyor.
Benim oturdugum binada da cocuklar var ama bir kere seslerini duymuş degilim sadece girip cikarken gordum, cocuklari gormesem cocuk var demem.

Ha bazi binalar cidden cok ince oluyor, arkadaslar sifon sesini bile duyduklarini soylemişler oyle bir binada her turlu ses gider yapacak birsey yok ama olabildigince dikkat etmek lazim. "Cocuk bu koşar" kafasiyla olmaz o işler.

Son düzenleme:
Ben sizin yerinizde olsam bu kadar anlayışsız bir insana anlayacağı dilden cevap verirdim. Şöyle daha çok ses çıkarırım ama çocuğun çıkarabileceği sesler. Çocuklar yere vurup oynarlar, ziplarlar bu sesleri daha yoğun kasıtlı çıkartırım. Kapıya tekrar geldiğinde de direk polisi arardım. Gelsin derdini polise anlatsın rezil herif.. muhtemelen senin yalniz yaşadığını da biliyor. Sıkıyorsa eşin varken yapsın pislik

Gercekten ata sözleri ne kadarda dogru ya ev alma komsu al demisler benimde yanda bela kadin var cocuk sesine tahammülü yok hasta ruhlular

Olay zaten 2 yaşın da başlıyor. Çok erken konuşuyorsun. O çocuk hoplama desen de hopluyo. Şimdi anlatıyorsun arkanı dönüyorsun yine koşuyor. Kendini bilen çocuğunu takip eder. Yalnız çocuğuda koltuğa bağlayamazsın.

Benim alt komşu bakıcımın akrabası tasındığımın 5. gunu önce duvara vurdular sonra bakıcımı arayıp çok ses yapıyorlar uyar diye aramış akşam 9. O kadar sinirlendim ki. 2 tane çocuk ve ben ciddi anlam da çok dikkat ederim ama bazen önüne geçilmiyor.
Neyse ertesi gün sonra aradım abla ben üst komşun ses geliyo olabilir kusura bakmayın ama sizin de sesiniz geliyor geçen kocanla yatak odasın da bağrışıyordunuz bütün konuşmalarınız duyuldu ama benim duvara vurmak ne bileyim bakıcıyı aramak aklıma gelmedi ev halidir dedim gectim cumartesi günü de Mustafa diye bir bey vardı siz de gece 12 30a kadar coronaya dair teorilerini anlatıyo dun ben de duymuş oldum artık dedim. Benim komşu o sırada iflas etti :) ay o kadar sesimiz geliyo mu yeeaaa dedi. Şimdi takılıyoz sakin sakin bakalım.
Şu saat oldu bağıra bağıra konuşuyorlar. Koca koca insanlar ölçüsünü bilmezken çocuklar da kaçırıyor bazen napalım.

2 yaşındaki çocuk dur, yapma, koşma demekten anlamaz. Bana da şikayete geldiler bir kere, kusura bakmayın dedim. Dikkat etmeye çalışıyorum, ama gerçekten zapt etmek zor, o yaştaki bir çocuğa koşma, zıplama demek anlamasını beklemek çok zor.

Ne yapalım çocukları iple kalorifere mi bağlayalım? Şiddet mi uygulayalım? Üst katımdaki çocuklar da ses çıkarıyor ama rahatsız olmuyorum, çünkü adı üstünde ÇOCUK.

Apartman hayatı böyle... bu tür sıkıntıların olacağını bilerek taşınmışsınızdır. Küçücük bebeğin koşmasından, ağlamasından rahatsız olan varsa da şahsi eve taşınsın...

Back