arkadaşlar banada sağlık ocağının hemsiresi söyledi,elma mesela tek sapını atıcaz çekirdeklerini falan yersek hastalıklara karsı koruyormuşO zaman Türkler ’in kanser olma oranının azalması lazım. En çok tüketilen kuruyemiş.
Biz de uzak duruyoruz çok yağlı diye. Deseniz selenyum deposu diye. Demek o yüzden tiroid sorunu çıktı başımıza.
cevizler nerden geliyor bu aaradaHergün ceviz yerim
Ama çeğerdek asla zaten sivilceler kusatmış cildimi iyice batıramam
O teyzelere de eşimide ekle.Bir de bazıları hususi dekor olsun diye oturdukları bankın masasını doldurup kalkarlar. Oturmadan bir temizlik yaparız yazın. Buna rağmen bir de çevreci kesim var. Neredeyse elinde oklavayla parkları denetleyen bir kısmı gözlüklü teyzeler. Yere atanlara inat ellerinde biriktirip atanları her riski göze alıp da uyarırlar ya bravo diyorum.
Kendi ağacımız var ordan geliyorcevizler nerden geliyor bu aarada
arkadaşlar banada sağlık ocağının hemsiresi söyledi,elma mesela tek sapını atıcaz çekirdeklerini falan yersek hastalıklara karsı koruyormuş
gerçi genetik etkenlerin önüne geçilebileceğini sanmıyorum
Ben de senin gibi bakıyordum hayata. Hatta Canan Karatay’la dalga geçiyordum şurada. Taaa ki gerçek anlamda onu anlayana kadar. Aslında genetik hastalıklar bizim kaderimiz değil.
Benim annemde de babamda da kolesterol ve yüksek tansiyon var tabi arkasında da kardiyovasküler sorunlar.
Benim de bu yaşıma kadar kolesterolüm ve kan yağlarım hep tavan üstüydü. Ne zaman beslenmemi değiştirim tüm hayatım normale döndü.
220 olan kolesterolüm 164 oldu 1 ay önce.
Kan yağlarım max sınır 200 ken benim299 du şimdi 110. Yediklerine dikkat edersen kanseri bile çok çok geri öteleyebilirsin. Kaderin ellerinde kısmen.
Ama Canan Karatay elma yesenizde doğalsa ,kurtluysa yiyin diyor.Yoksa doğal olmayan elma faydadan çok zarar getirir diyor.arkadaşlar banada sağlık ocağının hemsiresi söyledi,elma mesela tek sapını atıcaz çekirdeklerini falan yersek hastalıklara karsı koruyormuş
gerçi genetik etkenlerin önüne geçilebileceğini sanmıyorum
karatay sistemine göre mi besleniyorsun canım
Evet hem de tam ve kesin giriş yaptım. Tüm hayatım değişti gerçekten.
Bir çok sorunum kendiliğinden çözülüyor. Hayatımda hiç beyin berraklığı yaşamamışım ben. Hep bir şeyin faydalarını okurken “beyin berraklığı yapar” gibi ibareler görürdüm. Şimdi anlıyorum ne olduğunu.
Ama Canan Karatay elma yesenizde doğalsa ,kurtluysa yiyin diyor.Yoksa doğal olmayan elma faydadan çok zarar getirir diyor.
Tatlı krizine girmiyorum da ,çayı seviyorum,şekersiz de içemiyorum,bırakmaya çalışıyorum ,şekersiz tadının alamıyorum.Canan Hocanın babası şeker hastasıymış.Oyüzden kendisi de hiç şeker tüketmemiş .Duyunca çok şaşırmıştım.Maalesef öyle aslında. Kötünün iyisini yapmaya çalışıyorum ben de.
Ama en azından elinden geleni yapmalısın.
Kahvaltıda bile ekmek yemiyorum. Hiç aramıyorum. Tatlı krizine girmiyorum artık.
Çünkü gerçekten glikoz denen illet uyuşturucu gibi, bırakamıyorsun. Bırakınca da aramıyorsun.
Tatlı krizine girmiyorum da ,çayı seviyorum,şekersiz de içemiyorum,bırakmaya çalışıyorum ,şekersiz tadının alamıyorum.Canan Hocanın babası şeker hastasıymış.Oyüzden kendisi de hiç şeker tüketmemiş .Duyunca çok şaşırmıştım.
ee kızım 25 tl kılosuKendi ağacımız var ordan geliyor
herşey sağlığınız için efenimafiyet olsun dünde ben çekirdekle kahvaltı yaptım ki kase çekirdek iki kupa türk kahvesi
oo canım nereden bulucaz onu senenin başında oluyor 1 ay sonra bitiyorkiAma Canan Karatay elma yesenizde doğalsa ,kurtluysa yiyin diyor.Yoksa doğal olmayan elma faydadan çok zarar getirir diyor.
Pahallı evetee kızım 25 tl kılosu
sıfır ekmek yani, peki tahıl ne kadar yiyorsun ne sıklıkla, bulgur pilavı falan, ben de bu konuyla ilgiliyim ama çabuk pes ediyorum