Kan sulandırıcı iğne acısını azaltmak için ne yapabilirim ?

EbruBurcu

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2012
153
81
298
Manisa
Arkadaşlar kan pıhtılaşması sorunu sebebiyle gebelik boyunca kan sulandırıcı iğne kullanmak zorundayım. Bugün 5. İğnem oldu ancak aşırı acı hissediyorum iğneyi vurunca. İlk olarak iki parmağımın arasında deriyi sıkıştırmadan yaptık bilmeden. Koskoca bir morluk oldu. Sonradan buna çözüm bulduk. Deriyi tutmak gerekiyormuş çok sıkmadan iğneyi yaparken yani. Ama o kadar canım yanıyor ki iğne saati yaklaşınca çok strese giriyorum. Bu acıyı azaltmak için sizin bildiğiniz bir teknik var mı? Bu arada enox kullanıyorum. Acaba clexan veya oksapar daha mı az acıtıyor. Kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Bende gebelige hazırlık olarak kullanıyorum enox ve oksaporu morluk bendede oluyor ama ben tamamen uzanıp etimi biraz sıkıstırıp igneyı batırdıktan sonra bırakıyorum sonra sıvıyı verıyorum 10 dakka yatarak dinlenıyorum yada göbegime yaptım icin ben pek acı hissetmıyorum

Öncelikle gebeliğiniz hayırlı olsun, inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Ben de aynı iğneden kullaniyorum. Morluklarin sebebi ignenin deri altında kilical damara denk gelmesinden dolayı oluşuyor, bu normal sayılıyor endişe etmeyin. İlk zamanlwr benim de canım çok acıyordu ama zamanla alıştım diyebilirim. Ben kendime iğne asla vuramiyorum , eşim yapıyor iğneleri. Bazen neredeyse hiç hissetmiyorum, bazen de çok acıyor. Tam formülünü ben de net bilmiyorum.

Canım bebeğin hayırlı olsun.
Ben clexane 0.2lik kullanmıştım.
Kol ve bacaktan oluyordum, karından hiç yapamadım yaptıramadım.
Bacaktan kendim yapıyordum, koldan eşim ya da annem.
İğneyi yapmadan önce, derin nefes alıp, nefesi verirken iğneyi, baş parmak ve işaret parmağı ile sıkıştırdığım deriye hızla saplayıp, yavaş yavaş enjekte edince daha rahat oluyordu.
Deneyerek en rahat edeceğin yer ve tekniği buluyorsun.
Sağlıcakla kavuşun bebeğinizle..

Acı eşiğim mi düşük bilmiyorum ama zaten kan aldırırken filan çok acı hissediyorum ve ellerim ayaklarım terliyor. Sanırım fobim var. Zaten neyden korktuysam hep başıma gelmiştir. Bugün şunu da farkettim göbek deliğinin alt kısmı daha az acıyor sanki.Gebelikten önce vermiyorlar bu iğneyi aslında bir yerde okumuştum döllenme için pıhtılaşma olması gerekiyor kan sulandırıcı iğne pıhtıyı engelliyor diye ama tabi ne kadar doğru bilemiyorum. Bana gebelikten önce aspirin dahi kullandırmadı doktor. Morluk sorununu çözdük ama şu anormal acı hissi nolcak bilmiyorum

Benim de eşim vuruyor yaparken kesinlikle bakamıyorum bile. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize

Benim de eşim vuruyor yaparken kesinlikle bakamıyorum bile. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize
Eşim you tube'da kan sulandirici iğne yapımı videoları izlemişti, eşiniz de bir baksın belki faydası olur.
Amin, inşaallah

Ben oksapar kullanıyorum O da yakıyo acıtıyo kuzum yapacağın yere 5 dk buz tut ağrın azalır denemedim ama hemşireyim genelde enjeksiyon ağrılarını bu şekilde azaltmaya çalışıyoruz.

iğne yağ dokusuna yapılmalı diye öğrendiğim için kol ve bacaktan yapınca daha çok acıdığı için ben cesaret edemedim açıkçası oralar genelde kas olduğundan. Biz de yavaşça ilacı veriyoruz ama yok acayip acıyor. inşallah alışırım. O değil de iğneyi olurken panik atak gibi tansiyonum yükseliyo resmen umarım aşarım bu durumu İnşallah siz de sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize

:)
Benim kuzularım yanımda uyuyorlar şimdi
Bize Dr deri altına olması yeterli demişti, araştırmadım çok.

Ama sakin olmaya çalışmak (bu da nefes egzersizi ile daha kolay gibi) sabırlı olmak gerekiyor canım...

Doğum korkusunun aksine, doğuma sevinerek gitme, doğumu güzel bir olay olarak düşünme sebeplerinden biri de bu iğneden kurtulmak olacak fena mı

Benım doktorumda catlatma ignesinden sonra verıo bana coraspirinde kullanıyorum igneyıde kullanıyorum biraksammı acaba

Ben oksapar kullanıyorum O da yakıyo acıtıyo kuzum yapacağın yere 5 dk buz tut ağrın azalır denemedim ama hemşireyim genelde enjeksiyon ağrılarını bu şekilde azaltmaya çalışıyoruz.
Hemsire olduğunuz için çok muzdarip olduğum bir konuyu sormak istiyorum. Proluton iğne vuruluyorum ancak artık ağrılarım dayanılmaz noktaya geldi neredeyse. Yürürken bile topallıyorum. Kalcamdaki bölge sertleşti ve çok acıyor bu ağrı azaltmanin yöntemi var mı acaba? Veya iğneyi uygularken sağlık çalışanına belirtmem geteken birşey? Gerçi elbette kendileri de biliyordur zaten igneyi yaparken ağır bir ilaç olduğunu söylüyorlar hep.

Prolutonu ben de vuruluyorum kuzum suda eriyen değil yağda eriyen ilaç olduğu için yakar biraz ovalamadan bastır üstüne ve hemen kalkma sedyeden ağrısı diner sen uzun zamandır vuruluyosun sanırım ondan hassaslaşmış cildin nemlendirici bi kremle tüm bölgeye masaj yapabilirsin ödemi ve ilacı dağıtmak için mecburen biraz ağrısı olacaktır onun geçmiş olsun bebeğine yarasın inşallah

Aslında çok da değil 2 hafta oldu başlayalı ama gece uyuyamadım agridan. Sıcak havlu koydum, alkollü pamuk koydum geçmiyor. Buaksam yine iğne olacağım ama kabusum oldu diyebilirim. İnşaallah onunuzdeki hafta kontrolümde biraktirir doktorum tek umudum bu. Cevap için çok teşekkür ederim Ralbbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşaallah

Ben de 3 günde bir vuruldum ama o kadar acımadı benim hemen kalkma sedyeden ilaç dağılsın öyle kalk ne demek rica ederim sağlıkla evladına kavuşursun inşallah

Benım doktorumda catlatma ignesinden sonra verıo bana coraspirinde kullanıyorum igneyıde kullanıyorum biraksammı acaba

Bana çatlatma iğnesinden sonra progestan kullandırdı doktor. Rahim duvarı kalınlaşsın bebek tutunsun diye. İğneyi sormuştum ben öncesinde başlamam gerekiyor mu diye. Doktor gebelik olunca başlıcaz demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…