Kan sulandırıcı iğne acısını azaltmak için ne yapabilirim ?

Arkadaşlar kan pıhtılaşması sorunu sebebiyle gebelik boyunca kan sulandırıcı iğne kullanmak zorundayım. Bugün 5. İğnem oldu ancak aşırı acı hissediyorum iğneyi vurunca. İlk olarak iki parmağımın arasında deriyi sıkıştırmadan yaptık bilmeden. Koskoca bir morluk oldu. Sonradan buna çözüm bulduk. Deriyi tutmak gerekiyormuş çok sıkmadan iğneyi yaparken yani. Ama o kadar canım yanıyor ki iğne saati yaklaşınca çok strese giriyorum. Bu acıyı azaltmak için sizin bildiğiniz bir teknik var mı? Bu arada enox kullanıyorum. Acaba clexan veya oksapar daha mı az acıtıyor. Kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?
clexan daha az acıtıyor. oksapar fazla acıtıyor.
ilacı yavaşça enjekte edin o zama daha az acıyor hızlı gidince ilaç daha çok acıyordu. ben daha yavaş yaparak azalttım biraz

Yapmasammı acaba bende e igneyi kafam karıştı sımdı

Bence doktoruna sormalısın.Bir yerde döllenme için pıhtı olması gerek embriyo pıhtı olarak oluşuyor ilk o yüzden öncesinde kullanmamak gerekiyor diye yorumlar okumuştum. Ben bebek aspirini dahi kullanmamıştım. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum doktora sormak en mantıklısı.

Saol canım bilgi icin sorcam bu kontrolde

Belki sizin gebelik dışında da Pıhtı atma riski varsa önceden kullandırmış olabilir. Yani sizin sağlığınız için.Birçok hamile olmayan insan veya mesela kalp krizi geçirdikten sonra filan kullananlar var. Veya damar tıkanıklığı olanlar vs.

Bildim kadarıyla kan pıtılasması yok bende ama kımle konussam sizin gibi gebelikten sonra kullanmaya başlamış i ben erkenden kullanıyorum kafam karıştı acaba oyuzdenmi olmuo die

Bildim kadarıyla kan pıtılasması yok bende ama kımle konussam sizin gibi gebelikten sonra kullanmaya başlamış i ben erkenden kullanıyorum kafam karıştı acaba oyuzdenmi olmuo die

Kan pıhtılaşması yoksa neden kullandırıyor yani size ne dedi doktor. Trombofili paneli yaptırmadınız mı ?

Yok yapmadı heralde ben gebelik icin gittimde tahlilerimin iyi oldunu bi sorunun olmadığını söylemişti sadece

:)
Benim kuzularım yanımda uyuyorlar şimdi :KK66:
Bize Dr deri altına olması yeterli demişti, araştırmadım çok.

Ama sakin olmaya çalışmak (bu da nefes egzersizi ile daha kolay gibi) sabırlı olmak gerekiyor canım...

Doğum korkusunun aksine, doğuma sevinerek gitme, doğumu güzel bir olay olarak düşünme sebeplerinden biri de bu iğneden kurtulmak olacak fena mı :KK66:
Opudan korkuyorum ama bu iğneler sayesinde o kadar endişe etmiyorum artık. En azından bir iğne azalır

ilacı yavaşça enjekte edin o zama daha az acıyor hızlı gidince ilaç daha çok acıyordu. ben daha yavaş yaparak azalttım biraz
kesinlikle oksapar daha çok yakıyor.Bende diğerlerine geçmeyi düşünüyorum (enox,clexan) 👍

Sürekli karım bölgesine mi yapıyorsunuz bende yeni başladım da

Hepsinin içeriği aynı değil mi ben dün enox yaptım oda çok yaktı bide bişey sorucam sürekli göbeğimi yapıyorsunuz
ben hep göbeğe yaptım 5 ay boyunca ama artık karnım büyüdüğü için bacağıma yapmaya başladım( iç kısmına ) .Eğer yapabilirsen kolundan da vurulabilirsin canım.

bende iki ayı geçti oksapar kullanıyorum. göbeğin alt kısmına vurunca daha az acıyor. iki parmagımla deriyi sıkıp ilacı yavaş yavaş veriyorum. vurduktan sonrada 5 dk dinleniyorum. daha katlanır oluyor.

Back
X