Kızlar iki gündür delice süren,midemi sanki sırtımdan çıkaracakmış gibi bir ağrı çekiyorum.Midem delinecek sanki.Yanlış bir tedavi uygularlarda bebeğime bişi olur korkusuna acile bile gidemedim.Ama doktorumu aradım sonra gecenin 11 inde. Hastaneye yönlendirdi nöbetçi kadın doğumcuya.Gittim ultrasonla baktı acile geldi yapılması gerekenleri söyledi sürekli kontrol etti serum bitene kadar ama ağrım geçmedi çok fazla ilaçta vermek istemedi hamilelikte risk olmasın diye.Sonra eve gelirken bulantı ve karın ağrısı başladı. ilaçların yan etkisi sanırım sabaha kadar kusma,ishal devam etti.Çok halsizim ve hala midem ağrılı.Hamilelikte ne iyi gelir mide ağrısına bilen varmı?
Emine benim doktor 32 haftaya kadar asprin doğuma kadar iğne dedi.Bilgin olsun ama benim mthfr homozigot faktör V heterozigot.iğne konusu olunca korkuyoruz haklısın ama dur daha o zamana var telaş etme şimdiden.
cok gecmis olsn cnm.cok kotu olmussun sen.benim.mide bulantim oluyo ama cikarmiyorum.karanlik odada yatmak iyi geliyo.eksi elma cubuk kraker ve beyaz leblebi sanki ise yariyor.ama seninki agri demissin cnm.hic fikrim yok agriyla ilgili.maden suyu igi gelirmi ki acaba...karanlik odada yat dinlen surekli cnm.
valla anlamadim bu igneyi biraktirma nerden cikti simdi.niye simdiden bunu soyledi.bernanin dedigi gibi igneciydi benimki ama ne oldu anlamadim.daha zaman var.o zaman gelsin dusunurum.valla sizin dr u.selvinin de uc heterezigitu var benim de iki.sizinki bana kullandirir igneyi o zaman.neyse o zaman bir gelsin fikri degisir belki.ilk aklima sizin dr geldi zaten.
canım sorarım inşallah bu cuma randevum günler geçmiyor bir türlü. canım mide bulantım hiç yok
kasık ve bel ağrısı da azaldı ama karnım çok şiş 5 aylık hamile gibiyim. inşallah herşey yolundadır
serapçım çok geçmiş olsun dikkat et kendine. mide ağrısı konusunda hiç fikrim yok canım.
az kaldi cnmrandevuna.cok iyi anliyorum.gunler gecmez bir turlu.sislik bende de olmustu.normal cnm.miden bulanmadigi icin rahat yiyorsun o da sislik yapiyor normal.normalde yedigin kadar bile yesen cok rahatsiz ediyor.yedigine pisman oluyorsun.az az sik sik yemek lazim sanirim cnm.
10gün var.iple çekcem.sanki ben hamileyim.seni dört gözle ve heyecanla takip ediyorum cnm.
cok tesekkur ederim elifcim ilgine.rabbim.insallah tez vakitte sana da versin.
Eminecim igneyi biraktirmasina sasirdim benim tek heterozigot igne bide aspirin iciyorum ama doktorlar farkli iste neyse onlari dusunme simdi hele bir ozaman gelsin aslinda tolgada ignecidir ama.....tahlillere göre karar verirsin artik.
yaa evet berna ben de anlamadim.igneci ve pimpirikliydi nolduysa bir rahatlik geldi sanki:)igne de zararliymis sanirim fazlasi.kalsiyum vercem dedi ama hangi haftadan itibaren dedi unuttum.igne kemik erimesi yapiyor diye duymustum.ondan mi biraktircam deci acaba bil.iyorum.salak gibi birsey soramadim.oyle dondum kaldim anliycagin.s
senin tek heterozigot olmasina ragmen hem igne hem aspirin kullaniyosun.igne zaten kesinlikle yasak:)anlamadim gitti valla.
iğneyi kaçlık kullanıyosun cnm.cerrahpaşanın proflarından seyfettin beye gitmiştim bir ara.demiştiki bir hastamı yarın sezeryanla doğum yaptırcam yarın doğum olcak kanamam olmasın diye iğne kullanmamış o gece bebeği ölmüş demişti.tabi iğne vurunmadığı içinmi yoksa başka sebepmi Allah bilir.bazı doktorlar doğuma kadar bazılarıda önceden kesilmesi gerek diyo.hastalarında kafası allak bullak oluyo.bu arada e vitamini hamile kalmayı kolaylaştırıyomuş.korunmayı bırakınca eşimle beraber kullanmayı düşünüyorum.
ignem 0,4 luk.birakmak yerine en axindan 0,2 lik kullaniyim derim tabi.bakalim ne diycek.birden.kesmek mantiken sakincali bence.yavas yavas kesmek laxim.azaltarak.zaten mantigimin uymadigi birseyi yapmiycam.
normalde ddogumdan iki gun once kesiyorlar igneyi senin anlattigin ornek de cok.kotu olmus yaa.
bende tek birinde heterizigot cıkdı buna ragmen doktor 36 haftaya kadar igneyi kulancaksın dedi...36 haftada bıraktırcak galiba...aspirinde kulanıyorum ona bisey demedi bende sormadım....off simdi bende telaslandım doktorumda degiscek o ne dicek aceba...İNSALLAH igneyi bıraktırmaz bende kendi kendime stress yaparım ozaman...sen 20 haftana bi gel canım bıraktırmak isterse baska doktora gidersin danısırsın...of ne olcak bizim bu halimiz ya
hakkımızda hayırlısı olsun...
yani iste sizin gibi ornekleri gorunce ben nasil birakiyim simdi igneyi dimi.
keske dr un tedavi yontemini yani igneyi 36 jescegini falan bir kagid yazsa da sen de almanyada gittigin dr a gostersen.yani ban vu tedaviyi uygulayin demeye getirsen.birak baska dr u ayni dr bile boyle dediyse zor valla.bir de orda igne kullandiran dr arayacaksin.allah yarfim.etsin sana.gitmek zorunda misin.cift vatandas olsun diye mi gidiyosun cnm.