Kan pıhtılaşması yüzünden bebeğini kaybedenlerin sohbet ve dua paylaşımı

kızlar ıyı haftalar hepımıze.emınecım dur bı canım panık yapma.belkı ıgneyı bıraktırmaz.belkı doktorunu degıstırırın.daha 20 haftaya cok var.bırkac gundur gobek delıgım cok acıyor.dun aksam acıle gıttık.genel cerraha gorunmen gerekıyor dedı.haftasonu seker yuklemesı yaptıracagım o zaman doktoruma soracagım bakalım ne yapıcaz.allah butun hamıslerın yardımcısı olsun bebıs ısteyen herkese saglıklı hamılelıkler ve bebısler versın ınsallah.

Kızlar iki gündür delice süren,midemi sanki sırtımdan çıkaracakmış gibi bir ağrı çekiyorum.Midem delinecek sanki.Yanlış bir tedavi uygularlarda bebeğime bişi olur korkusuna acile bile gidemedim.Ama doktorumu aradım sonra gecenin 11 inde. Hastaneye yönlendirdi nöbetçi kadın doğumcuya.Gittim ultrasonla baktı acile geldi yapılması gerekenleri söyledi sürekli kontrol etti serum bitene kadar ama ağrım geçmedi çok fazla ilaçta vermek istemedi hamilelikte risk olmasın diye.Sonra eve gelirken bulantı ve karın ağrısı başladı. ilaçların yan etkisi sanırım sabaha kadar kusma,ishal devam etti.Çok halsizim ve hala midem ağrılı.Hamilelikte ne iyi gelir mide ağrısına bilen varmı?

Emine benim doktor 32 haftaya kadar asprin doğuma kadar iğne dedi.Bilgin olsun ama benim mthfr homozigot faktör V heterozigot.iğne konusu olunca korkuyoruz haklısın ama dur daha o zamana var telaş etme şimdiden.
cok gecmis olsn cnm.cok kotu olmussun sen.benim.mide bulantim oluyo ama cikarmiyorum.karanlik odada yatmak iyi geliyo.eksi elma cubuk kraker ve beyaz leblebi sanki ise yariyor.ama seninki agri demissin cnm.hic fikrim yok agriyla ilgili.maden suyu igi gelirmi ki acaba...karanlik odada yat dinlen surekli cnm.
valla anlamadim bu igneyi biraktirma nerden cikti simdi.niye simdiden bunu soyledi.bernanin dedigi gibi igneciydi benimki ama ne oldu anlamadim.daha zaman var.o zaman gelsin dusunurum.valla sizin dr u.selvinin de uc heterezigitu var benim de iki.sizinki bana kullandirir igneyi o zaman.neyse o zaman bir gelsin fikri degisir belki.ilk aklima sizin dr geldi zaten.
canım sorarım inşallah bu cuma randevum günler geçmiyor bir türlü. canım mide bulantım hiç yok :KK43: kasık ve bel ağrısı da azaldı ama karnım çok şiş 5 aylık hamile gibiyim. inşallah herşey yolundadır

serapçım çok geçmiş olsun dikkat et kendine. mide ağrısı konusunda hiç fikrim yok canım.
az kaldi cnmrandevuna.cok iyi anliyorum.gunler gecmez bir turlu.sislik bende de olmustu.normal cnm.miden bulanmadigi icin rahat yiyorsun o da sislik yapiyor normal.normalde yedigin kadar bile yesen cok rahatsiz ediyor.yedigine pisman oluyorsun.az az sik sik yemek lazim sanirim cnm.
10gün var.iple çekcem.sanki ben hamileyim.seni dört gözle ve heyecanla takip ediyorum cnm.
cok tesekkur ederim elifcim ilgine.rabbim.insallah tez vakitte sana da versin.
Eminecim igneyi biraktirmasina sasirdim benim tek heterozigot igne bide aspirin iciyorum ama doktorlar farkli iste neyse onlari dusunme simdi hele bir ozaman gelsin aslinda tolgada ignecidir ama.....tahlillere göre karar verirsin artik.
yaa evet berna ben de anlamadim.igneci ve pimpirikliydi nolduysa bir rahatlik geldi sanki:)igne de zararliymis sanirim fazlasi.kalsiyum vercem dedi ama hangi haftadan itibaren dedi unuttum.igne kemik erimesi yapiyor diye duymustum.ondan mi biraktircam deci acaba bil.iyorum.salak gibi birsey soramadim.oyle dondum kaldim anliycagin.s
senin tek heterozigot olmasina ragmen hem igne hem aspirin kullaniyosun.igne zaten kesinlikle yasak:)anlamadim gitti valla.
iğneyi kaçlık kullanıyosun cnm.cerrahpaşanın proflarından seyfettin beye gitmiştim bir ara.demiştiki bir hastamı yarın sezeryanla doğum yaptırcam yarın doğum olcak kanamam olmasın diye iğne kullanmamış o gece bebeği ölmüş demişti.tabi iğne vurunmadığı içinmi yoksa başka sebepmi Allah bilir.bazı doktorlar doğuma kadar bazılarıda önceden kesilmesi gerek diyo.hastalarında kafası allak bullak oluyo.bu arada e vitamini hamile kalmayı kolaylaştırıyomuş.korunmayı bırakınca eşimle beraber kullanmayı düşünüyorum.
ignem 0,4 luk.birakmak yerine en axindan 0,2 lik kullaniyim derim tabi.bakalim ne diycek.birden.kesmek mantiken sakincali bence.yavas yavas kesmek laxim.azaltarak.zaten mantigimin uymadigi birseyi yapmiycam.
normalde ddogumdan iki gun once kesiyorlar igneyi senin anlattigin ornek de cok.kotu olmus yaa.
bende tek birinde heterizigot cıkdı buna ragmen doktor 36 haftaya kadar igneyi kulancaksın dedi...36 haftada bıraktırcak galiba...aspirinde kulanıyorum ona bisey demedi bende sormadım....off simdi bende telaslandım doktorumda degiscek o ne dicek aceba...İNSALLAH igneyi bıraktırmaz bende kendi kendime stress yaparım ozaman...sen 20 haftana bi gel canım bıraktırmak isterse baska doktora gidersin danısırsın...of ne olcak bizim bu halimiz ya :KK43: hakkımızda hayırlısı olsun...

yani iste sizin gibi ornekleri gorunce ben nasil birakiyim simdi igneyi dimi.
keske dr un tedavi yontemini yani igneyi 36 jescegini falan bir kagid yazsa da sen de almanyada gittigin dr a gostersen.yani ban vu tedaviyi uygulayin demeye getirsen.birak baska dr u ayni dr bile boyle dediyse zor valla.bir de orda igne kullandiran dr arayacaksin.allah yarfim.etsin sana.gitmek zorunda misin.cift vatandas olsun diye mi gidiyosun cnm.

herkes iyidir inşallah cuma günü ultrasonda bebeğime baktırdım iyi olduğunu öğrenince artık kendime giyecek bişeyler almaya karar verdim çok fark yok ama yine de rahat giymek lazım diye.

canım doktorun iğneyi bıraktırıcak öylemi iğne gerçekten zararlı mı acaba benim doktorum da 36. haftaya kadar kesin kullanıcaz dedi belirsizlik ne kadar zor doktorlarımıza güvenmek zorundayız hepimiz için hayırlısı olsun inşallah...

size bişey sorucam benim arada sarımsı bi akıntım oluyo hamileler böyle bişey yaşıyomusunuz cuma günü burdaki doktora sordum ultrasonda baktı herşey normal bi sıkıntı yok rahim ağzı da kapalı dedi fitil yazdı ama ben kendi doktoruma danışmadan kullanmak istemiyorum. önümüzdeki salı kendi doktorumla kontrolüm var dörtlü tarama için o zamana kadar geç kalmış olmam heralde demi bi fikri olan var mı?

size bişey sorucam benim arada sarımsı bi akıntım oluyo hamileler böyle bişey yaşıyomusunuz cuma günü burdaki doktora sordum ultrasonda baktı herşey normal bi sıkıntı yok rahim ağzı da kapalı dedi fitil yazdı ama ben kendi doktoruma danışmadan kullanmak istemiyorum. önümüzdeki salı kendi doktorumla kontrolüm var dörtlü tarama için o zamana kadar geç kalmış olmam heralde demi bi fikri olan var mı?

Canim akinti bndede oluyo cok dr sordum giderek artacak dedi hamilelik haftalari artikca korkmana gerek yok dedi. Bebegin cevresindeki akinti o fazlasi heralde disari cikyo. bncede doktruna srmadan kullnma...

kızlar ıyı haftalar hepımıze.emınecım dur bı canım panık yapma.belkı ıgneyı bıraktırmaz.belkı doktorunu degıstırırın.daha 20 haftaya cok var.bırkac gundur gobek delıgım cok acıyor.dun aksam acıle gıttık.genel cerraha gorunmen gerekıyor dedı.haftasonu seker yuklemesı yaptıracagım o zaman doktoruma soracagım bakalım ne yapıcaz.allah butun hamıslerın yardımcısı olsun bebıs ısteyen herkese saglıklı hamılelıkler ve bebısler versın ınsallah.

canım o ara ara bende de oluyor.göbek deliğimin etrafı iğne btar gibi oluyor onlar normal bence her zaman değil ara ara oluyor.

Kızlar iki gündür delice süren,midemi sanki sırtımdan çıkaracakmış gibi bir ağrı çekiyorum.Midem delinecek sanki.Yanlış bir tedavi uygularlarda bebeğime bişi olur korkusuna acile bile gidemedim.Ama doktorumu aradım sonra gecenin 11 inde. Hastaneye yönlendirdi nöbetçi kadın doğumcuya.Gittim ultrasonla baktı acile geldi yapılması gerekenleri söyledi sürekli kontrol etti serum bitene kadar ama ağrım geçmedi çok fazla ilaçta vermek istemedi hamilelikte risk olmasın diye.Sonra eve gelirken bulantı ve karın ağrısı başladı. ilaçların yan etkisi sanırım sabaha kadar kusma,ishal devam etti.Çok halsizim ve hala midem ağrılı.Hamilelikte ne iyi gelir mide ağrısına bilen varmı?

Emine benim doktor 32 haftaya kadar asprin doğuma kadar iğne dedi.Bilgin olsun ama benim mthfr homozigot faktör V heterozigot.iğne konusu olunca korkuyoruz haklısın ama dur daha o zamana var telaş etme şimdiden.

çok geçmiş olsun canım üşüttün mü ki,soğuk su,donduma filan ...dkkat et....

emine benim faktörleri biliyorsun gecen günde yzdım.4 tane filan bozuk.hatta factor leidenler.25.haftada aspirini kesti.0.4lük iğne doğuma kadar dedi.belli olmuyor bunlara dur bakalım şimdiden takma

Canım geçmiş olsun üşüttünmü acaba, ishal kusma falan sanki öyle gibi. Aman dikkat et bol bol su iç canım. Allah şifalar versin.
Hamilelikte ilk üç ay mide rahatsızlıkları çok oluyor, bulantı, gastrit falan. Önceden varmıydı mide problemin. Belki tetiklemiştir. Aman dikkat et canım benim. Dualarım seninle.

kizlar dr dan geldim.cok sukur hersey yolunda.bebis buyumus.8+3 gunluk olmus.darisi herkese...

cok iyi yapiyorsun canim.arastiriyorsun ogreniyorsun kendi kendinin dr u oluyorsun.yeri geldiginde dr u da yonlendireceksin.helal sana.
omega 3 onceki gebeligimde elimde kalmisti.ben de dr hamile kalmadan once kullanmaya basladim.burcuya sormustum ona kullandirmis hamilelik oncesi.ben de hamile kalinca sordum dr a kullaniyimmi diye o da kullan dedi.hatta bitince bitti alip devam ediyimmi dedim devam et dedi.e vitamini mi almak gerekiyormus bilmiyorum.birsey demedi dr.
off senay zaten 20. haftada tahlillerin iyi cikarsa igneyi birakcaz dedi.fazladi da zararli dedi.bile bile devam edemem dedi.dumur oldum.kafam allak bullak.ben igneyi birakirsam psikolojik olarak bile kotu seyler yasarim.bilmiyorum napcam.simdiden niye bunu soyledi, tahlillerim kotu ciksa da igneye ddevam etsem diye mi dua etsem bilemedim.burcuya dogumdan iki gun ooncesine kadar kullandirmisti.tabi bunu soyleyemedim ona.neyse daha zaman vsr insallah fikri degisir.tek heterozigot olanlar bile igne kullanirken ben niye kullanmiycam.o da degilde kullanip birakinca daha tehlikeli degilmi.neyde ben de icimden seni birakirim igneyo birakmam dedim.

Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim canım gözün aydın.
Bu iğneyi bıraktırma işi de nerden çıktı anlamadım. Hergün yeni bişey söylüyo Tolga Hoca. Hani tek tedavimiz iğneydi. Hani artık iğneye başladık sıkıntı yok diyodu. Allah Allah, kemik erimesi yaptığı için kalsiyom vermesi normalde iğneyi tamamen kesicem dediğine göre iğnenin bir yararı olmuyor diye düşünüyo demekki. Biliyosun araştırmalar sonucunda iğnenin etkisi kanıtlanmamıştı. Banada gazide 10. haftadan sonra bırak demişlerdi. Valla ben olsam bende bırakmazdım Eminecim sen ısrar edersen kullandırmaya devam eder bence merak etme sen.

iyi haberlerine sevindim eminecim ben de aksama gidiyorum kısmetse doktora.iyi haberlerle dönerim insaallah.dua edin bize.igne konusunda panik olmakta haklısın ama sıkıntıya sokma kendini şimdiden o haftalara yaklaşınca karar verirsın ama istersen şimdiden farkli bi doktorla görüs son günlere bırakma alışma sürecin olsun doktora.

merhaba kızlar bugün buraki üniv hastanesine gittim keseyi gördük çok şükür. 5+5 dedi dr. bir de aptt ınr testleri yaptırdım. darısı isteyen herkese inşaalllah dualarım sizlerle şenay vildan aslı tuğçe

herkes iyidir inşallah cuma günü ultrasonda bebeğime baktırdım iyi olduğunu öğrenince artık kendime giyecek bişeyler almaya karar verdim çok fark yok ama yine de rahat giymek lazım diye.
masallah cnm 15 hafta olmussun.cok iyi.masallah.
dortlu tarama 16-21 hafta arasiydi sanirim.tam zamaninda gitcekdin cnm.
Canım geçmiş olsun üşüttünmü acaba, ishal kusma falan sanki öyle gibi. Aman dikkat et bol bol su iç canım. Allah şifalar versin.
Hamilelikte ilk üç ay mide rahatsızlıkları çok oluyor, bulantı, gastrit falan. Önceden varmıydı mide problemin. Belki tetiklemiştir. Aman dikkat et canım benim. Dualarım seninle.

Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim canım gözün aydın.
Bu iğneyi bıraktırma işi de nerden çıktı anlamadım. Hergün yeni bişey söylüyo Tolga Hoca. Hani tek tedavimiz iğneydi. Hani artık iğneye başladık sıkıntı yok diyodu. Allah Allah, kemik erimesi yaptığı için kalsiyom vermesi normalde iğneyi tamamen kesicem dediğine göre iğnenin bir yararı olmuyor diye düşünüyo demekki. Biliyosun araştırmalar sonucunda iğnenin etkisi kanıtlanmamıştı. Banada gazide 10. haftadan sonra bırak demişlerdi. Valla ben olsam bende bırakmazdım Eminecim sen ısrar edersen kullandırmaya devam eder bence merak etme sen.
esim de diyoki biraktirabilirim dedi.ben zaten gerisini algilayamadim:)afalladim cunku.bakalim o xaman nr tahlili yapip karar karar verecek gorcez.ben ikna ederim onu:)
sen ne yaptin cnm.neye karar verdin.varmi bir degisiklik.bayadir konusamadik.
iyi haberlerine sevindim eminecim ben de aksama gidiyorum kısmetse doktora.iyi haberlerle dönerim insaallah.dua edin bize.igne konusunda panik olmakta haklısın ama sıkıntıya sokma kendini şimdiden o haftalara yaklaşınca karar verirsın ama istersen şimdiden farkli bi doktorla görüs son günlere bırakma alışma sürecin olsun doktora.

aklimda aslinda canim simdiden gitsem diyorum ama o xaman iyice allak bullak olurum.tamamen tedavi degisir herhalde.aspirin verir kesin gittigim.ben de istemiyorum aspirin.hep kanamali gebelik gecirdigim icin aspirinden korkuyorum.neyse o gun gelsin bakacam artik.hepimiz icin hakkimizda hatirlisi olsun.
sen de iyi haberlerle gel insallah.

canım o dediğin sarı akıntı bende de oluyodu ilk başta ve halada oluyo aynı zamanda akıntım da çok oluyodu doktorum idrar testi yap diyodu yapıyoduk bişey çıkmıyodu onun için ilaç felan da kullanmadım hala da oluyo demek normal kafaya takma

slm kızlar nasılsınız ben evdeyim gün sayıyorum ama sıkıntılar bitmiyo bu hafta çarşamba ya da perşembe kontrolüm var galiba doktorum iğneyi kesecek emin değilm ama 2 hafta önce bana 2 haftaya keseriz dedi şimdi kesmek istese bu hafta ben ne diyeyim çünkü daha doğuma 1 hafta kalmş olacak of kafama çok takıldı bu iğne konusu bakalm doktorum bu gidişimde ne diyecek paylaşırım ama ben erken kesmek istese itiraz ederim ama neticede doktor kendisi ne dese uyacaz

nasilsin canim.38 olmussun masallah.kontrolun ne zaman.haftaya bebis gekir artik ha?

canım günler geçmiyo geçen hafta doktorum 39. haftayı bekliyecez dedi yani yaklaşık olarak 17-18 temmuz olarak söyledi ama net tarih bu hafta belli olur gelsede bitse şu stresim biraz hareket etmese telaşlanıyorum bide benim hanımefendi bu ara ağır ağır hareket ediyo korkutuyo allahtan hayırlısı elimizden geleni yapıyoruz geisi kısmet canım senin de gözünaydın herşey yolunda inş. hep öyle gider iğneye şimdi takma zamnanı gelince duruma bakarsın

canım keseciği görmüşsün çok sevindim darısı pıtpıtlara inş. herzaman yolunda gider ve meleğini sağlıcakla kucağına alırsın

almanyaya gitmemin sebebi evet öncelikle alman vatandası olsun diye..cifte vatandas kalktı canım...sonra birde ailem orda ben dogudayım eminim zor günler beni bekliyor doktorada her zaman yanlız gidiyorum esimde gelemiyor benimle calısıyor...herzamanda izin alamaz :KK43: ve simdik cok sükür iyiyimde eminim karnım büyücek is yapmam hareket etmem zorlancak..almanyada annemin yanında gecirmis olcam gebeligimi..ama öncelikle alman vatandası olsun diye böyle bir karar aldık...canım giderken 3 aylık igne alcam yanımda götürcem zaten...ve igne yazan doktor bulana kadarda arastırırım...3 ay götürcegim ignelerle idare ederim :)

bu arada 500 tane okudum duamızdan eklersen sevinirim....

X