- Konu Sahibi melodysilk
- #1.221
canım b12 eksikliğin varmış onu muhakkak tedavi etmen lazım. gen dediğimde pıhtılaşma ile ilgili genler canım. acaba sende onlarda da problem var mı? mthfr ler faktör v leiden vs. onlara bakıldı mı?. bu arada antitrombin ııı pıhtılaşmayı önleyici sistemmiş ve eksikliği pıhtılaşma yapıyormuş.sinan hocaya sorsanıza istanbulda benzeri varmıymış:)) benim yaşımda 36 malesef.anne tarafım erken menopoza girmiş.biri benim yaşımda biride 42yaşında.annemde 37yaşında rahim ameliyatı oldu.onun oyüzden belli değil ama 40i geçmezdi diye düşünüyorum.menopoz yaşınızı öğrenmek için anne tarafına bakın diyolar. genlerinde problem var derken anlayamadım cnm.o nasıl anlaşılıyor.hangi tahlille?kromozon analiziyse eşim ve benim kromozonlarımız normal çıktı şükür.gen problemini açarsan sevinirim.aklımda şüphe oluştu şimdiden.yapmadımmı acaba diye ama görseniz bir dünya tahlil oldum.inşallah yaptırmışımdırda normaldır.ben et yemediğim için b12vitamin eksikliğim var protein s ondan olabilir demişin.ben en iyisi b12 vitamini kullanayım.gittiğim doktorlar hiç b12yi ölçtürmediler.ben bekarlığımdan biliyorum.her ay iğne oluyodum.evlenip kürtaj olamaya başlayınca bırakmıştım.
canım öyle düşünme erken öleceğiz falan. bu da allahın bir lütfu olarak düşün. eğer düşüklerimiz olmasaydı bu hastalığımızdan hiç haberimiz olmayacaktı ve bir gün allah korusun pıhtı atması sonucu felç kalabilir ya da ölebilirdik. ama şimdi hastalığımızı ve tedavisini biliyoruz çok basit. bol su içeceğiz, fazla et tüketmeyeceğiz, her gün ya da gün aşırı coraspin kullanacağız. hep diyorum gerisi allahın bileceği iş. ne kadar ömrümüz yazıldıysa o kadar yaşayacağız. umarım çocuklarımızla mutlu mesut bir ömür vardır bizim için. eğer erken menopozdan korkuyorsan biran evvel tedavine başlayıp hamile kalmanın yollarını bulman lazım. bence ramazan ayını bekle. o arada adetine bir bakarsın yina azsa histereskopi yaptırırsın. rahimde allah korusun yapışıklık varsa tedavisini yaptırı ve ondan sonra hamile kalmanın yollarını araştırırsın. tedavinden sonra 1-2 ay içeirisnde hamile kalamazsan tüp bebek yaptırırsın. ama en kötüyü düşünmek için bence erken.şenaycığım eline sağlık çok güzel yazmışsın.bu aradada çok korktum protein S ve atrirrombin III çok tehlikeliymiş.belkide o yüzden iğneler bir işe yaramıyor.doktor şuan hormanların çalışıyo ama yaşlanınca bundan çok çekersin demişti.erkenden gidiciyiz desene.çocuğum olsa üniversiteyi bitirmeden yetim kalcak gibi.okuyunca içim karardı.bazı notlarıda aldım çok sağol cnm.verdiğin bilgiler için.